Hur dubbelkoppling nedskärning

Dubbelkoppling nedväxling användes tillbaka i början av 1900-talet innan överföringar hade synkroniserare och kopplingen kunde inte ingripa utan dubbelkoppling. Den används idag främst i racing eftersom det gör en mer effektiv nedskiftning. Om du är intresserad av att lära dig hur du dubbel koppling i en tur istället för att bära ner din överföring och bromsar, så är det här.

Steg

  1. Bild med titeln Double Clutch Downshift Steg 1
1. Känna de situationer där det skulle vara användbart att dubbla kopplingsskiftet. I dagarna före synkroniska sändningar var dubbla klämningar en nödvändighet om du inte ville riva upp din växellåda. Numera kan du nackhift allt du gillar utan dubbelklänning, även om skiftet inte kommer att bli så smidigt och rpm kommer att rev upp. Ändå är här två anledningar till varför du vill dubbla kopplingsskiftet på din manuell växellåda:
  • För jämnhet av skift, speciellt när du hoppar över mer än ett redskap. Om du tar en vändning runt en böjning och inte vill rida dina bromsar, kan du sänka från 4: e till 2: a växeln, till exempel. Vanligtvis, hoppar över ett redskap utan dubbelklänning i din nedväxling, kommer att leda till att skiftet är något jerkigt.
  • Förlänger synkronens liv och hälsa. Om du drar växeln från 3: e till 2: a, tar det till exempel ett tag för 2: a växelnsynkron för att göra sitt jobb, vilket innebär att kugghjulen inte är allt så bra. Dubbelkoppling nedskärning, om den görs ordentligt, kommer att byta växlar omedelbart, bevara livet för dina synkron.
  • Bild med titeln Double Clutch Downshift Steg 2
    2. Hitta en tom parkeringsplats. Det är bäst att träna i ett utrymme som inte är tungt frekventerat. Medan dubbelkoppling inte är fruktansvärt svårt, vill du minimera dina chanser att något går fel när du lär dig repen.
  • Bild med titeln Double Clutch Downshift Steg 3
    3. Börja i ett lågt redskap för övning. Accelerera upp till 3: e växeln, till exempel och tryck in kopplingen i väntan på ett normalt växelskifte. Hittills gör du inte något du inte har gjort tidigare.
  • Bild med titeln Double Clutch Downshift Steg 4
    4. När du trycker på kopplingen, skift i neutral och släpp din fot från kopplingen. Du bör resa ungefär 25 mph (40 kmph) med din överföring i neutral.
  • Bild med titeln Double Clutch Downshift Steg 6
    5. Tryck in acceleratorn - med bilen fortfarande i neutral - för att öka rpms. Ditt mål här är att slå acceleratorn tills motorns rpms är bara lite högre än de rpm som du kommer att vara i det nedre redskapet, vilket hjälper överföringshastigheten ut i motorvarvtalet.
  • För att förstå konceptet, föreställ dig vad som händer när du bara drar överföringen från 3: e till 2: a, till exempel utan att fördubbla klämningen. Din rpms skjuter genom taket, inte de? Tja, målet är att få rpms närmare vad de skulle vara i en vanlig nedväxling innan nedväxlingen händer. Detta lindrar tryck och minimerar slitage på överföringen.
  • Bild med titeln Double Clutch Downshift Steg 7
    6. Med din fot av accelerationen, tryck in kopplingen en sista gång. Det är här "dubbelkoppling" Hämtar sitt namn: Det är andra gången du har slagit kopplingen innan du flyttar in i ett nedre redskap.
  • Bild med titeln Double Clutch Downshift Steg 8
    7. Skift ner från neutral till önskat redskap.
  • Bild med titeln Double Clutch Downshift Steg 9
    8. Släpp kopplingen, snabbare än vad du normalt skulle. Där går du - du har det. Börja med att öva dubbla kopplingsmanövrering i låga växlar och låg hastighet. När du har hänga på det, öka gradvis både den hastighet som du reser och den hastighet som du dubbelkopplar nedskärning.
  • Medan den grundläggande tekniken är ganska okomplicerad, kommer det att ta lite tid. Om du är seriös om racing kan du till och med vilja investera tid i häl-och-tå nedväxling, vilket tar stor övning men utnyttjar samma grundläggande koncept.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Du måste träna mycket för att bli bra.

    Varningar

    Försök inte det här om du är ny med manuella transmissionsfordon.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande