Hur man väljer en yogamatta

Om du är intresserad av yoga behöver du en matta. Yogamattor kommer i olika längder och texturer och är gjorda av många olika material. Om du vill ha en yogamatta, bör du överväga en mängd olika faktorer. Tänk på dina personliga behov, särskilt när det gäller den typ av yoga du utför. Du bör också tänka på vilken typ av material du vill ha. Tänk också på de fysiska aspekterna av mattan, som textur och tjocklek.

Steg

Del 1 av 3:
Med tanke på dina behov
  1. Bild med titeln Välj ett yogamatta Steg 1
1. Tänk på din kroppstyp. Den typ av yogamatta du behöver beror, i en utsträckning på din kroppstyp. Om dina leder blir ont enkelt, kan du behöva en tjockare matta. Tjockare mattor, eller mattor med extra vaddering, kan vara enklare på lederna. Standard yogamattor är 1/8 av en tum tjock, men gå upp till 1/4 av en tum. Tänk på en tjockare matta om du gillar mer dämpning.
  • Hålla längden i åtanke om du är lång. En vanlig yogamatta är 68 tum lång, vilket kanske inte är tillräckligt länge om du är på den högre sidan. Titta på en supersträckt yogamatta om du är mer än 5`6" lång.
  • Överväga eventuella skador. Till exempel, om du har knäproblem, kanske du vill ha en tjockare matta för att dynta knäna.
Expertips
Ellen öst

Ellen öst

Yoga Instructorellen East är en certifierad yoga instruktör och ägare av studio 4 helhälsa i Hartwell, Georgia. Hon fick sin 200rytcertifiering från Yoga Alliance och har varit en yogapraktiserare i över 25 år.
Ellen öst
Ellen öst
Yoga instruktör

Ellen East, Yoga instruktör, tillägger: "En tjockare matta kan vara bekvämare för sittande poses, men du vill ha en tunnare matta för att stå poserar och speciellt för balans. 4mm är en bra tjocklek."

  • Bild med titeln Välj ett yogamatta Steg 2
    2. Titta på din typ av yoga. Den typ av yoga du ska göra kan också påverka vilken typ av matta du borde köpa. Tänk på din yoga nivå innan du köper en matta.
  • Om du är ny på yoga är det okej att gå med en mindre högkvalitativ matta. Gå till en grundläggande matta mellan $ 10 och $ 20. Du kan bestämma yoga är inte för dig, så du vill inte investera i dyr utrustning. Också, eftersom du räknar ut hur din kropp svarar på yoga, kommer du att bättre kunna räkna ut dina personliga behov. Gå till en billig matta nu och välj sedan en dyrare en på vägen.
  • Flödes yogaklasser kräver mer komplexa rörelser, och du behöver en matta med mer dragkraft för att hålla dina armar och ben på plats. För Yin-klasser kommer du dock främst att sitta på marken, så grepp är mindre viktigt. Istället, gå till en mjuk, cushy matta.
  • Vissa människor engagerar sig i en form av "het yoga," där de engagerar sig i yoga i ett uppvärmt rum. Om du gör varm yoga, kanske du vill välja en matta som är speciellt utformad för den här typen av yoga. Dessa mattor är utformade för att hålla dig från att glida när svett kommer på din matta.
  • Bild med titeln Välj en yogamatta Steg 3
    3. Tänk på var du gör yoga. Där du kommer att göra yoga gör också en stor skillnad i din mat typ. Om du avser att i första hand göra yoga hemma, behöver du inte oroa dig för en lätt matta du kan enkelt transportera. Men om du tar yogakurser utanför ditt hem, kanske du vill titta på en matta som du enkelt kan bära runt.
  • Du kanske också vill titta på en lättare viktmatta om du reser mycket och gör yoga när du är på vägen. Du kanske också vill överväga att investera i en andra yogamatta som du kan ta med på resor.
  • Del 2 av 3:
    Välja ett material
    1. Bild med titeln Välj ett yogamatta Steg 4
    1. Var försiktig med PVC-mattor. Polyvinylklorid (PVC) är ett av de vanligaste materialen för att göra yogamattor. Det har emellertid ett dåligt rykte i yogagemenskapen, eftersom vissa studier indikerar att det kan vara cancerframkallande. Det är också svårt att återvinna. I händelse av att din matta blir gammal och sliten, måste du helt enkelt kasta bort det. Om du är en hälsovårdig person kanske du vill undvika en PVC-matta.
  • Bild med titeln Välj ett yogamatta Steg 5
    2. Prova en gummimatta. Många föredrar mattor gjorda av naturgummi till PVC-mattor. En enkel gummimatta är ungefär lika lätt att hitta som PVC-matta, men har ett bättre rykte bland yogaentusiaster. En gummimatta kan vara en bra idé om du bara har börjat, eftersom de är enkla att hitta och något billigt.
  • Bild med titeln Välj en yogamatta Steg 6
    3. Använd en vadderad matta. Vadderade mattor är mycket mjukare och bekvämare än vanliga yogamattor. En vadderad yogamatta är gjord av två delar: en inre del, gjord av skum och en yttre avtagbar trasa.
  • Dessa mattor kan vara bra för yoga som innebär mycket att sitta eller ligga ner. De ger i allmänhet mycket mer stöd än den genomsnittliga mattan. Men de ger inte mycket grepp. Du kan hitta dig själv och faller under vissa poser när du använder en vadderad matta.
  • En nackdel med vadderade mattor är att de bara kan tvättas delvis. Du kan tvätta det yttre tygskiktet, men det interna skummet är inte tvättbart.
  • Bild med titeln Välj ett yogamatta Steg 7
    4. Titta på bomull. Vissa yogamattor är helt enkelt gjorda av bomull. Många föredrar bomull eftersom det är ett mer naturligt material. Medan bomull kan behålla mer svettas, är det lätt att tvättas. Det är också mjukt men kan ha något mer grepp än en vadderad matta. Men bomull kan lättare behålla svett. En bomulls yogamatta kan kräva frekvent tvätt.
  • Bild med titeln Välj en yogamatta Steg 8
    5. Tänk på en glidande matta. Icke-slipmattor, även kända som klibbiga mattor, är mattor som är utformade så att du kan flytta in i många olika positioner. Dessa mattor ger extra grepp och pinne. Om du gör en särskilt noggrann form av yoga, överväga en glidande matta.
  • Del 3 av 3:
    Med tanke på andra aspekter av mattan
    1. Bild med titeln Välj ett yogamatta Steg 9
    1. Överväga textur. Strukturen av din matta gör skillnad när det gäller din personliga komfort. Mats kommer i en mängd olika texturer, så se till att du överväger textur försiktigt innan du gör ett val.
    • Klibbiga mattor, som non-stick mattor, tenderar att ha en hårdare konsistens. Även om detta kan irritera huden, kan det faktiskt vara en fördel om du gör yoga som innebär mycket intensiva poses.
    • Om du föredrar en jämn matta, kan PVC-mattor vara det bästa sättet att gå. Men många yogaförsörjningsföretag säljer mer miljövänliga mattor som erbjuder en smidig konsistens. Försök att titta på ett företag med ett rykte för att vara miljömedveten om du vill ha en jämn, icke-PVC-matta.
  • Bild med titeln Välj ett yogamatta steg 10
    2. Välj en matta som är lämpligt tjock för dina behov. Som sagt, om du är ny på yoga behöver du mer vaddering. De flesta vanliga yogamattor är 1/8 av en tum tjock, vilket kanske inte är tjock nog för en nybörjare. Emellertid kan yogamattor vara så tjocka som 1/4 av en tum. Om du behöver mer vaddering, överväga att gå för en tjockare matta.
  • En bra mellanliggande skulle vara en matta på 1/6 av en tum. Om du är ny på yoga men mer petite i ram, kan det vara ett bra alternativ för dig. En matta med mellanliggande tjocklek kan också vara bra om du reser mycket, eftersom de är enklare att rulla upp och transportera.
  • Bild med titeln Välj ett yogamatta Steg 11
    3. Välj en matta som är lätt att lagra. Det kan vara besvärligt att ha en yogamatta som är svår att rulla upp. Gå till en matta som är gjord av lättviktigt material och rullar upp lätt. Testa en matta i affären genom att rulla upp ett par gånger. Se till att mattan är lätt att manövrera så att du inte behöver oroa dig för att lagra den.
  • Bild med titeln Välj ett yogamatta steg 12
    4. Tänk på tillbehör. Beroende på dina behov kan du behöva vissa tillbehör till din yogamatta. Ett handtag kan vara en bra idé om du reser till yoga varje dag. Du kanske också vill köpa ett väska för din matta, liksom en bomullspänne för att säkra din matta när du rullar upp den.
    Expertips
    Ellen öst

    Ellen öst

    Yoga Instructorellen East är en certifierad yoga instruktör och ägare av studio 4 helhälsa i Hartwell, Georgia. Hon fick sin 200rytcertifiering från Yoga Alliance och har varit en yogapraktiserare i över 25 år.
    Ellen öst
    Ellen öst
    Yoga instruktör

    Ellen East, Yoga instruktör, berättar för oss: "Det är en bra idé att torka din matta ner efter varje användning, med en inköpt matrengörare, vanligt vatten eller en DIY-blandning - vanligtvis gjord av häxhasel, vatten och eteriska oljor."

  • Bild med titeln Välj ett yogamatta steg 13
    5. Titta på pris. Yoga mattor varierar kraftigt i pris. En 1/8-tums tjock PVC-matta utan vaddering, klibbighet eller andra krusiduller blir ditt billigaste alternativ. Du kan få en mat av denna natur för runt $ 10, men det kommer att slita ut snabbt. Om du är seriös om yoga, överväga att investera i en högre kvalitetsmatta.
  • Om du planerar att göra yoga långsiktlig, gå till en pricier matta från ett välrenommerat sport eller yoga företag. En matta från Lululemon Athletica, till exempel, kan vara en värdig investering om du är en yogaentusiast.
  • Vissa funktioner, som vaddering och klibbighet, kostar extra. Men om du har bestämt dessa extrafunktioner är viktiga för dig på grund av dina personliga behov, de kan vara värda extra pris.
  • Hur kan jag sätta upp ett utrymme i mitt hus för yoga?

    Titta på den här Premium Videoupgrad för att titta på denna Premium VideoMet Råd från en branschexpert i denna Premium-video

    Susana Jones, C-IAYTSusana Jones, C-IAytcertified Yoga Therapist & Pedagog

    Tips

    När du är klar med yogamattan kan du överväga avyttra det Genom att donera det till ett hemlöst skydd eller husdjursskydd.

    Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande