Hur man mattor trappor

Trappor är ofta några av de mest trafikerade områdena hemma. Dessutom kan en snyggt dekorerad trappa vara det vackra mittpunkten av ett hem om det presenteras på rätt sätt. Att ge din trappa en ny uppsättning matta kan vara ett svårt och harrowingprojekt att åta sig, speciellt om du inte har försökt någonting av det sort som helst. Så länge du är försiktig och ta hand om att följa processen, läggs en matta löpare längs dina steg är en ganska enkel process, och kommer att lägga till skönhet (för att inte tala om komfort) till den här viktiga delen av ditt hem.

Steg

Del 1 av 4:
Göra förberedelser
  1. Bild med titeln matta trappor steg 1
1. Mät din trappa. Innan du gör något annat måste du ha en klar uppfattning vad storleken på din trappa är. Den innehåller längd, bredd och höjd av varje trappa, liksom antalet trappor i sig. I de flesta fall är antalet steg det viktigaste draget att veta och det enklaste att ta reda på, eftersom det kommer att låta dig veta hur många uppsättningar klibbiga remsor och dynor du behöver för din matta.
  • Standardtrappen är 30 tum bred. Om dina trappor följer standarddimensionerna blir det mycket lättare att mäta och lägga din matta, eftersom mattan löpare utformade för standarddimensionerna kommer att vara lätt att hitta.
  • Förutsatt att du har standardstorlekar, och tillåter 3 tum på vardera sidan för att visa träet, behöver du 24 tum för varje trappa och stigare.
  • Stiga (höjd) och körningar (bredd) kan variera i storlek, så var noga med att mäta noggrant.
  • Bilden med titeln Starta ett företag som tonåring steg 1
    2. Möt med en matta försäljning professionell. Innan du flyttar in i det praktiska scenen för att ställa in mattan, ska du gå ut och kontakta en försäljningsassistent som specialiserar sig på mattor. Prata med honom om ditt projekt, speciellt storleken och omfattningen, och den allmänna förväntan du kanske har för ett slutresultat. Chansen är att denna associate kommer att kunna låna dig några specifika och hjälpsamma råd, såväl som peka på dig i riktning mot några mattor som passar dina mål.
  • Överväg att ta bilder av dina trappor eftersom de ska ge försäljningen associera en slags visuella referenser för att komma ihåg medan han hjälper dig.
  • Om du försöker beräkna mängden mattematerial som du behöver från försäljningsassistenten, kom ihåg att hålla trappans näsa (eller avrundad front-sektion) i åtanke, vilket ger ett par mer inches än vad du annars skulle kompensera för det.
  • Bild med titeln matta trappor Steg 2
    3. Tänk på den estetiska utformningen av din planerade trappa. I slutet av dagen lägger du en mattan löpare längs dina trappor komfort och syfte, så det är bra att hålla din kreativa sida i åtanke samtidigt som du gör dina trappbeslut. Välja att matta bara steget och inte stigaren, liksom olika bredder (lämnar trä synligt på båda sidor, till exempel), färger och texturer kommer att ge olika resultat för dina trappor och hem.
  • Vissa mattaggregat kommer med en design som vävs in i den. Om så är fallet vill du respektera egenskaperna hos designmönstret medan du placerar mattan. Helst bör du sträva efter att ge trappan så mycket synlig symmetri som möjligt. Detta kan göra att arbeta med mönstrande oregelbundna trappor väldigt knepiga, eftersom de flesta mattan löpare görs för att passa en viss typ av trappa.
  • Bild med titeln matta trappor Steg 3
    4. Köp de nödvändiga leveranserna. Den viktigaste ingrediensen du behöver i din hemförbättringskonfockning är uppenbart själva mattan löpare.Om du inte redan har beräknat en noggrann mätning av hur mycket du behöver (hålla höjden och näsan i åtanke), bör du gå med mattan som hjälper dig. Om du inte har de nödvändigtvis levererar ännu, är följande en lista över saker du nästan säkert behöver:
  • Så mycket matta som krävs för att passa trappan, lämna ett extra par fötter för att ta hänsyn till skärningar och möjliga fel.
  • Klibbiga remsor för att hålla mattan och vaddering ner. Du behöver minst tre för varje steg.
  • En industriell häftapparat och häftklamrar, för att säkra mattan.
  • En hammare och naglar.
  • Två remsor av vaddering för varje steg - ett av steget själv, och en för uppgången.
  • En matta knä-kicker, för att hjälpa till att sträcka och fästa mattor. Med trappor vill du sträcka den i det inre hörnet av varje steg.
  • Del 2 av 4:
    Installera klibbfria remsor
    1. Bild med titeln mattra trappor Steg 4
    1. Skiss där du vill att mattan ska gå. Mäta två tum på vardera sidan från trappan och spåra raka linjer från framsidan till baksidan av trappan. Detta ger dig en visuell översikt över var du ska placera de klibbfria remsorna och mattan själv, när tiderna kommer.
    • Du kan markera din skiss i Blue Masking-tejp för fina linjer, sedan skälla helt enkelt av när du är klar.
  • Bild med titeln matta trappor steg 6
    2. Klipp dina klibbfria remsor. Klibbfria remsor är vad som håller din matta rotad till marken. Skära dem 1.5 tum smalare än bredden av stegen för att vara mattor. Detta kommer att se till att du inte får några felplacerade remsor som sticker ut när mattan är inställd. Till exempel, om trappan är 30 tum bred, kommer din mattor runner att mäta 26 tum bred, så dina klibbfria resor måste mäta 24.5 tum bred.
  • Mattra klibbfria remsor är nästan alltid remsor av Douglas Fir Wood, vanligtvis 4 meter lång med 1 tum bred, med mycket skarpa naglar som sticker ut genom dem vid 60 graders vinklar och tackar eller brads delvis sjunkit i remsan.
  • Bild med titeln matta trappor Steg 7
    3. Hitta mitten av varje klibbfri remsa och steg och dra linjer i penna. Att ha en visuell cue om det sanna centrumet av dina klibblösa remsor kommer att göra dem enklare att noggrant placera på varje steg. Därefter gör det samma för stegen själva. Använd en linjal eller meter pinne för varje.
  • Som alltid är en HB-penna bäst för detta, eftersom linjen kommer att vara tydlig och synlig.
  • Bild med titeln matta trappor Steg 8
    4. Hammar remsorna på plats. Rikta in varje klibbfri remscenterlinje till linjen på varje själv. Med remsor nu där du vill ha dem är det dags att spika dem i gott. Hammar flera tackspikar till varje remsa, och var noga med att jämnt spridas genom hela bandets längd. Detta kommer att se till att det har den högsta möjliga stabiliteten.
  • En eller två remsor per steg är tillräckligt, så länge du lämnar en remsa för höjden av varje steg för att installera horisontellt. Installera en för närvarande, närmare den uppkomst-på det sättet har du en lättare tid som mäter mitten för de horisontella remsorna.
  • Bild med titeln matta trappor Steg 9
    5. Installera en horisontell remsa för höjden av varje steg. Att lägga till en annan uppsättning klibbfria remsor till stegens höjder kommer att göra mattan passar mycket mer snyggt in i trappans ram. Lägg till dem i mitten och jämnt sprida 3-5 naglar längs var och en av dem.
  • Med slitbanorna på plats blir det mycket lättare att ordentligt sikta och mäta mitten,
  • Bild med titeln matta trappor steg 10
    6. Lägg till en annan uppsättning remsor för den andra sidan av varje steg. Den tredje och sista uppsättningen av remsor bör vara mycket lättare att arbeta nu när du är van vid det. Medan det verkar som om det skulle vara mest mening att göra den tredje uppsättningen när du gjorde den första, är det bra form för att ge dig självstickor för att installera den horisontella remsan, så det är bra att lämna den här för sist.
  • Arbeta dig från toppen till botten. På det sättet maximerar du det stegade utrymmet och komforten du ges när du arbetar.
  • Bild titled matta trappor steg 11
    7. Se till att varje trappa har givits ordentligt centrerade remsor. Innan du går vidare till vaddering och mattanläggning, bör du verifiera dina framsteg Det finns inte något du har förbisett eller fel på när du arbetar. Det blir mycket svårare att fixa om du inser att du måste fixa något några steg nerför vägen.
  • Del 3 av 4:
    Ställa in mattan padding
    1. Bild med titeln matta trappor steg 12
    1. Mäta och skära en bit mattan för varje slitbanan. Carpet Pad är det som ger mattan det är trevlig känsla av kudde och mjukhet, såväl som att skydda fötterna från eventuellt utskjutande tack. Klipp varje bit för att vara samma längd som klibbfria remsor, inte själva mattan löpare. Detta kommer att ge mattan en fin avsmalnande änd på båda sidor när den är klar.
  • Bild med titeln matta trappor Steg 13
    2. Lägg dina vadderingslakor spola mot de klibbiga remsorna och häftiga dem säkert. Med alla dina bitar redo är det dags att sätta dem på plats. Lägg varje ark av vaddering och ta hand om att justera det ordentligt med de klibbfria remsorna.Applicera industriella häftklamrar med tre tums intervaller i hela längden på den.
  • Den här gången är det en bra idé att börja från botten och arbeta långsamt upp. På det sättet kan du stå fast på vadderingen medan du häftar efterföljande steg.
  • Bild med titeln matta trappor steg 14
    3. Dra vadderingen snyggt över trappnosering och häftklammer var tredje tum. Ta trappan och ta den under näsan i steget. Horisontell vaddering bör vara lättare att uppnå nu när du har grunderna hanterade. Försök att ställa upp klammerna på höjdernas padding med de du har gjort för slitbanorna.
  • Näsan är den del av det steg som sträcker sig något förbi droppen eller höjden. Höjden är då den vertikala delen av steget.
  • Bild med titeln matta trappor steg 15
    4. Verifiera vadderingen har gjorts korrekt. Vid denna tidpunkt bör du inte se några mer av de klibbfria remsorna. De bör täckas istället genom vaddering, både på slitbanorna i stegen och höjderna. Allt detta kommer att vara praktiskt taget osynliga när det äntligen kommer dags att lägga mattan löpare, men ett enda misstag här kan göra framtida steg omöjliga, så det är absolut nödvändigt att du fixar eventuella problem innan du kommer till mattan. Om du är nöjd med ditt nuvarande arbete kan du dock börja lägga löparen.
  • Del 4 av 4:
    Lägger mattan löpare
    1. Bild med titeln mattra trappor Steg 17
    1. Börja på toppen av trappan. När det äntligen kommer dags att lägga din matta löpare, är det bäst att börja högst upp och arbeta dig nere. På det sättet har du tyngdkraften på din sida, och det blir mycket lättare att skära någon avrinningsmatta i slutet.
  • Bild med titeln mattra trappor Steg 18
    2. Placera löpare mellan layoutpennemärken. Om du spårade mattan kontur i början av projektet, det borde vara en lätt fråga att få mattan situationen mellan de två så nära som möjligt. Var försiktig med att trycka på mattan under näsan och dra ut resten för att du får så mycket mattan som du behöver. Arbeta ner till det sista steget - När du är klar ska mattan täcker den förväntade marken, men översikten av stegen kan inte vara helt synlig.
  • Se till att varje steg är lika bra som det kan få innan du flyttar ner till nästa - vilket misstag kommer att orsaka en otillbörlig belastning senare när projektet är förmodligen slutfört.
  • Bild med titeln matta trappor Steg 22
    3. Tryck på mattan i skissen av stegen med en matta knä-kicker. En mattor knä-kicker kommer att få mattan planterad fast i områden som annars kan vara svåra att nå.Placera framkanten på din mattan knä-kicker på centrum av löparen ungefär två tum från stigaren och applicera tryck tills mattan är låst i. De kan vara anmärkningsvärt tillfredsställande att använda, och kommer att ge dina trappor ett mycket snävare utseende än om det görs utan.
  • Luta på kickerns främre knopp med en hand, och använd den andra handen för att hålla kickerens axelnivå.
  • Du kan också använda en matta mejsel. Den tråkiga kanten hjälper till att strama upp hörnen och är lättare att använda på trappor eller i täta kvartaler.
  • Bild med titeln mattra trappor Steg 23
    4. Verifiera att sparkningen är klar när du är klar. Som med tidigare steg bör den sista delen av att använda knäparkaren se till att du har jobbet gjort till din tillfredsställelse. Utan att sparka i ordentligt kan du ha för mycket matta eller för lite, och det kommer att kräva upprotning eller ens förstöra de framsteg du har gjort.
  • Bild med titeln matta trappor steg 24
    5. Verifiera att ditt arbete är korrekt. Innan du fortsätter, bör du se till att mattan är snagged av den klibbfria remsan längst upp på slitbanan. Om de klibbiga remsorna inte klamrar sig på mattan kan det leda till att mattan blir ojämn några år på vägen. Använda ett mejsel eller ett annat tunt verktyg, tryck på vinkeln mellan stegets höjd och slitna för att se till att den blir ansluten.
  • Bild med titeln matta trappor Steg 26
    6. Skär försiktigt överflödig mattan längst ner i stegen. I botten ska det finnas lite avrinning. Härifrån är det bara en enkel fråga att skära överflödig mattan bort med en mattan kniv.
  • Känn dig fri att göra vad du vill med resten av mattan. Vissa människor är snabba att kasta dem ut, medan andra gillar att hitta praktiska användningsområden för dem.
  • Bild med titeln matta trappor steg 25
    7. Stapel varje steg igenom till träet. Att ha en kraftfull häftapparat avsedd för hemförbättring är nödvändig för att slutföra saker och få din matta snygg och perfekt. Vid häftning, tryck häftapparat genom mattan och mot baksidan innan du drar avtryckaren.
  • Häftning på undersidan av stegnäsen och närmast vinkeln mellan slitbanan och höjden. Häftklammer med tre tums intervall för optimal stabilitet.
  • Alternativt kan du använda mattan lim istället för häftklamrar.
  • Gör absolut säker på att mattan är exakt var du vill att den ska vara innan du stapel. När du har stapel, kommer det att vara omöjligt att korrigera eventuella misstag.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Framgången av varje steg beror på framgången för den för det, så det är en bra idé att ta extra speciell försiktighet i följande steg korrekt när det gäller att lägga matta på trappor.
  • Det finns också en lim-down-stil av mattor som fungerar bra.
  • Varningar

    När du har de klibbiga remsorna installerade, var försiktig med att vara säker runt dem. Oavsiktligt kan gå på en av dem leda till hemska konsekvenser, så det är en bra idé att få vadderingen ner så snart som möjligt.
  • Använd handskar när du arbetar med klibbfria remsor.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande