Hur man deodorize matta

Du vill att ditt hem ska vara ett roligt ställe att leva, men envis mattan lukt kan göra det svårt. Nasty, bestående matta dofter kan komma från en mängd olika källor, inklusive husdjur, rök och mögel. Tack och lov finns många lösningar för att hjälpa dig att bli av med lukten och återkräva ditt hem.

Steg

Metod 1 av 3:
Ta bort PET-luktar
  1. Bild med titeln Deodorize Carpet Steg 1
1. Använd ett enzymneutraliserare. Det finns många produkter, som naturens mirakel och enkel lösning, som skapades för att rikta sig till djurlukt. Köp en Enzyme-neutraliserare på en djuraffär och se till att följa anvisningarna på etiketten exakt. Helt täcker alla drabbade områden på din matta för att få bästa möjliga resultat.
  • Bild med titeln Deodorize Carpet Steg 2
    2. Häll klubb soda på problemområden. Få en littererad flaska klubb soda och häll försiktigt det på mattan och låt det fizz. När fizzing har sänkt, använd badhanddukar eller pappershanddukar för att blotta upp all vätska och öppna fönstren så att mattan kan lufttorka. Försök att upprepa detta regim ett par gånger om lukten fortfarande är långvarig.
  • Bild med titeln Deodorize Carpet Steg 3
    3. Hyr en mattrengöringsmaskin. Speciellt om du redan har försökt andra alternativ, kan du behöva rengöra dina mattor med en maskin för att bli av med husdjursugnar. Du kan hyra en mattrengöringsmaskin från en hemförbättringsbutik.
  • Använd inte en ångrengöringsmaskin eftersom varma temperaturer kan permanent ställa in lukten.
  • Metod 2 av 3:
    Avlägsnande av rök och mögel lukt
    1. Bild med titeln Deodorize Carpet Steg 4
    1. Stänk din matta med bakpulver för att bli av med rökluktar. Bakpulver är ett bra verktyg att använda för deodorisering av någon matta, men det är särskilt bra att ta bort rök lukt. Fyll en mätbägare med bakpulver och häll den i en kolv medan du går på din matta för att ge en jämn dammning. Låt bakpulken sitter i 30 minuter till en timme och sedan vakuum upp det.
    • Du kan öka rengöringskraften av Baking Soda genom att lägga till Borax. Kombinera 1 kopp (220 g) bakpulver med 1 kopp (409 g) BORAX.
    • Om du vill kan du lägga till 1 tsk (~ 2.6 g) av en trevlig luktande krydda, som kanel, till blandningen. Gör bara detta på en mörkfärgad matta, men eftersom kryddor kan fläcka lättare mattor.
  • Bild med titeln Deodorize Carpet Steg 5
    2. Torka ut Mildewy mattan. Om du misstänker att fukt orsakar luktfrågan, torka först ut mattan genom att placera en avfuktare i rummet och genom att ställa upp golvfläktar och fiska dem nedåt. Sprinkling kattskräp på mattan kan också hjälpa till med att suga upp fukten.
  • Bild med titeln Deodorize Carpet Steg 6
    3. Rengör mögelmattan med en ättika lösning. Efter torkning, blanda 2 koppar (470 ml) varmt vatten med 1 kopp (240 ml) vinäger och sprutar lätt lösningen över mattan för att sanera och förbättra lukten. Låt mattan lufttorka. Var försiktig så att du inte mättar mattan för mycket, eller mögel och mögel kan uppmuntras att återvända.
  • Oroa dig inte för att fastna med en långvarig ättika lukt. När mattan torkar ut helt, kommer ängens doft att försvinna.
  • 4. Använd vodka för att behandla envisa lukt. Om ättika ensam inte gör tricket, följ det med vodka. Liksom ättika kan vodka fungera som desinfektionsmedel och neutralisera dåliga lukt från bakterier och mögel. Sätt lite vodka i en sprayflaska och spritz den på envisa fläckar eller lukt. Låt det sitta i 10 till 15 minuter, ta sedan området med en ren, torr handduk.
  • Du kan absorbera eventuell återstående fukt med en sprinkling av bakpulver efter att ha blottar upp vodka med en handduk.
  • Bild med titeln Deodorize Carpet Steg 7
    5. Lägg en lök i din källare för att behandla källare mattor lukt. På grund av fukten som omger dem kan källare mattor bära en speciellt dank lukt. Klipp en lök öppen, lägg den på en tallrik och sätt den i källaren över natten för att dra ut den våta lukten. Kassera löken på morgonen och upprepa denna process varje natt tills smaklös lukten sjunker.
  • Metod 3 av 3:
    Bibehålla en bra lukt
    1. Bild med titeln Deodorize Carpet Steg 8
    1. Håll ditt hem väl ventilerat. När det är möjligt, behåll dina fönster öppna för att skapa bra luftflöde i hela ditt hem. Detta håller dåliga luktar från att vara fångade i ditt hem och bosätta sig i mattan.
    • Att hålla ditt hem ventilerat kommer också att begränsa fuktigheten, vilket är viktigt för att förhindra illaluktande mögel och mögel från att växa i din matta.
  • Bild med titeln Deodorize Carpet Steg 9
    2. Vakuum ofta och håll dig ovanpå andra rengöringsuppgifter. Se till att ta ut papperskorgen, torka ytorna med desinfektionsmedel, och viktigast av allt, vakuum varje vecka. Regelbundna rengöringar håller dåliga luktar från att bilda och klibba runt. Detta är särskilt viktigt om du har ett husdjur, vars närvaro ofta kan skapa lite slitage på din matta.
  • Bild med titeln Deodorize Carpet Steg 10
    3. Rök inte inuti. Om du eller dina gäster vill röka, gå till framsidan eller baksidan veranda. När rök hålls inuti ett rum eller en byggnad, har det inget sätt att sprida sig ordentligt och som ett resultat blir det absorberat i mattor, väggar och möbler.
  • Bild med titeln Deodorize Carpet Steg 11
    4. Adressutsläpp, fläckar och husdjursolyckor omedelbart. Timing är avgörande när man tar hand om spill och husdjur urin. Ju snabbare du kör till vätskan med en pappershanddukar och börjar extrahera så mycket som möjligt från mattan, desto mindre lukt kommer det att vara att suga in och dröja.
  • 5. Ta av dina skor innan du går på din matta. Undvik att spåra smuts, smuts, allergener och bakterier över dina mattor genom att ta bort dina skor när du kommer in. Dina skor kan ta in en mängd bakterier - inklusive e-coli-som kan trivas i dina mattor och orsaka dåliga lukt.
  • Du kan minska mängden smuts och bakterier på dina skor av tvätta dem ibland.
  • Tips

    Vid tvivel, använd Baking Soda för att eliminera mattan lukt.

    Varningar

    Håll husdjur borta från det mattor när du applicerar bakpulver. Bakpulver kan vara skadlig om de intas av djur.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande