Hur man väljer matta för ett sovrum

Oavsett om du gör om du gör om hela rummet eller bara gör några ändringar, kan en ny matta verkligen ge ditt sovrum ett nytt utseende. Den högra mattan är också viktigt för komfort så att du kan gå på en mjuk, varm yta först på morgonen. Eftersom det är så mycket ridning på det, kan du känna lite tryck för att välja den perfekta mattan för ditt sovrum. Övergripande, att få rätt mattan beror på dig och din smak, så det är verkligen inte ett rätt svar. Du kan dock följa några enkla steg för att hitta mattan som perfekt matchar dina behov.

Steg

Metod 1 av 3:
Besluta på en färg
  1. Bild med titeln Välj matta för ett sovrum Steg 1
1. Välj en ljusare färg för att göra rummet att se rymligt. Lättare färger är mycket populära för att öppna ett rum upp och få det att se större ut. Beige, solbränna eller liknande färger är bra val. Om du vill ge ditt sovrum ett mer rymligt utseende, är en lättare färg din bästa satsning.
  • Lättare färger är mer sårbara för fläckar, som vanligtvis inte är en stor sak i ett sovrum eftersom det inte är så mycket fottrafik. Om ditt sovrum får mycket trafik, kanske du vill ha en mörkare färg eller en matta gjord av fläckbeständigt material.
  • Lättare mattan färger är lite av ett äldre utseende, så det kanske inte är det bästa valet om du vill att ditt rum ska ha de mest aktuella trenderna.
  • Bild med titeln Välj matta för ett sovrum Steg 2
    2. Prova mörkare färger för ett modernt utseende. Om du vill fortsätta med de senaste trenderna, är en mörkare färg ett bättre val. Som en extra bonus tenderar mörkare nyanser att göra ditt rum också lite mer mysigt. Prova en grå eller kolfärg om det är vad du går för.
  • Mörkare färger gömmer också fläckar mycket bättre, så de är bra för sovrum som kan få mer trafik än normalt.
  • Bild med titeln Välj matta för ett sovrum Steg 3
    3. Välj en matta som kompletterar färgerna i resten av ditt rum. Du har massor av val för din matta färg, så det bästa sättet att börja är genom att titta på de färger som redan finns i ditt sovrum. Tänk på färgerna och texturerna på dina lakan, draperier, färg och andra möbler i ditt sovrum. Välj en mattfärg som kompletterar alla dessa färger och inte kolliderar med någonting.
  • I allmänhet ska mattan inte vara huvudfokus i ditt sovrum. Färgen ska bara stödja de andra delarna av rummet utan att övervaka någonting.
  • Om du är helt ombord, planera sedan alla färger som du använder för färg, lakan, draperier och andra möbler. På det här sättet kan du matcha mattan till din vision.
  • Metod 2 av 3:
    Plockar ett material och stil
    1. Bild med titeln Välj matta för ett sovrum Steg 4
    1. Få ull för ett comfy men dyrt alternativ. Om du vill ha lyx och komfort, är en ullmatta det perfekta valet. Det är mjukt och comfy, vilket är bra för ett sovrum. Den enda nackdelen är att det är dyrt, så det kanske inte passar in i din budget. Väg dessa fördelar och nackdelar om du funderar på ull.
    • Ullmattor i pris från $ 5- $ 25 per kvadratfot.
    • Som en extra bonus är ull mycket hållbar och även fläck och flambeständig. Det är ett övergripande bra material om det passar in i din budget.
  • Bild med titeln Välj matta för ett sovrum Steg 5
    2. Prova nylon eller polyester för ett slitstarkt, prisvärt val. Nylon och polyester är de vanligaste syntetiska materialen för mattor. De är inte lika mjuka eller comfy som ull, men de är slitstarka och mycket billigare. Om du arbetar på en budget, så fungerar de bara bra för ditt sovrum.
  • Både nylon och polyester mattor kostar ungefär $ 1-5 per kvadratmeter, men priset kan variera beroende på var du får mattan från.
  • Dessa material är också bra för att täcka ett stort område, eftersom de är billigare.
  • Polyester och nylon motstår inte fläckar såväl som ull, men de är lätta att rengöra.
  • Det finns också akrylmattor, som är tekniskt en typ av polyester men kallas ibland "makad ull" Eftersom det liknar det materialet. Om du verkligen gillar utseendet och känslan av ull, kan det vara en bra ersättare.
  • Bild med titeln Välj matta för ett sovrum Steg 6
    3. Välj en plysch stapelmatta för mer dekoration i ditt sovrum. Staxen avser strukturen hos mattanfibrerna. Olika former och sticklingar ger olika känsla och hållbarhet. Plush Piling är dekorativ och mjuk. Eftersom det blir mjukt under dina fötter, det kan vara ett perfekt val för ditt sovrum.
  • Plysch är en typ av snitthög. Andra klippta högar är inte populära för sovrum eftersom de inte är så bekväma och passar bättre i högtrafikområden.
  • Tänk på att plyschmattor mycket, vilket innebär att fibrerna rör sig när du går eller vakuum över dem och gör en annan färg. Detta är vanligtvis bra för ett sovrum eftersom de inte får mycket trafik, men om du förväntar dig mycket fottrafik i ditt sovrum, kanske du vill hoppa över plyschen.
  • Bild med titeln Välj matta för ett sovrum Steg 7
    4. Välj en loop-stil för mjuk komfort och mindre skuggning. Om ditt sovrum kommer att få mycket fottrafik, kan en loop stapel fungera bättre. Detta skuggar inte så mycket och kan hantera mer stress. Det finns några olika loop stilar som du kan välja mellan.
  • En standard loop stapel har loopar som är alla samma höjd, så de kommer att se uniform och jämn. Detta är ett bra val för högre trafik sovrum.
  • En mångsidig slinga, även kallad en mönstrad slinga, använder loopar av varierande höjder. Detta är mer dekorativt och bättre för lågtrafikrum.
  • Bild med titeln Välj matta för ett sovrum Steg 8
    5. Tryck på mattan för att se hur bra det studsar tillbaka. I allmänhet är en mer fjädrande mattan bekvämare under dina fötter, så det kan vara ett perfekt tillskott till ditt sovrum. Oavsett vilken typ du väljer, kan du enkelt kontrollera sin motståndskraft. Tryck bara på tummen i mattan. Ju snabbare mattan springer tillbaka, desto mer fjädrande är det. Välj en mer fjädrande matta för mer komfort.
  • Motståndskraft betyder också att din matta är mer hållbar, så det är bra att använda fjädrande mattor i högtrafikområden också.
  • Metod 3 av 3:
    Att räkna ut kostnaden, storleken och underhållet
    1. Bild med titeln Välj matta för ett sovrum Steg 9
    1. Mäta området i ditt sovrum så du vet hur mycket du ska köpa. Det är alltid bra att veta hur mycket mattan du behöver direkt från början. Detta påskyndar processen, och gör det också mycket lättare att uppskatta dina kostnader. Mät längden och bredden på ditt rum och multiplicera dessa nummer för att få det totala området i ditt rum.
    • Om ditt rum är 10 ft (3.0 m) med 8 ft (2.4 m), då är det totala området 80 kvm (7.4 m). Det innebär att du behöver 80 kvm (7.4 m) av mattor för att täcka rummet.
  • Bild med titeln Välj matta för ett sovrum steg 10
    2. Ange en budget och hålla fast vid den. Som med ett hemreparationsjobb kan installera ny mattor bli dyrt snabbt. Det är bäst att ställa in en budget innan du handlar så att dina kostnader inte kommer ur kontrollen. Håll din budget i åtanke medan du handlar så att du inte överskrider.
  • Med en 80 kvm (7.4 m) rum, det betyder att du behöver 80 kvm (7.4 m) av mattan. Kostnaderna beror på det material du använder. Om du använder ull på $ 20 per kvadratmeter, kommer mattan att kosta $ 1600. Om du går till en billigare nylonmatta på $ 5 per kvadratmeter, kostar det $ 400.
  • Lägg inte bara upp priset för själva mattan. Kom också ihåg att inkludera eventuella leverans- eller installationsavgifter också. Detta kan lägga till några få hundra dollar ovanpå mattan.
  • Om du ställer in en låg budget, kom ihåg att du kanske måste justera den när du börjar shoppa. Du kan inse att din budget var för låg för att få det du vill ha.
  • Bild med titeln Välj matta för ett sovrum Steg 11
    3. Använd prover för att kontrollera om olika mattor matchar ditt sovrum. Naturligtvis är det bara så mycket du kan göra med att gissa, så det bästa sättet att veta om du har rätt mattan färg är genom att kontrollera hur det ser ut i ditt rum. Mattan eller hårdvaruaffärer ger dig vanligtvis några exempel mattor, så plocka upp några i de färger du överväger. Sätt dem i olika fläckar runt rummet och se hur de matchar. Om du gillar det du ser, vet du att du har hittat din färg.
  • Försök också gå på proven för att se hur de känner och vad som händer när tråden blir nedtryckt. Detta kan också påverka ditt beslut också.
  • Mattor kan också se annorlunda ut på olika tider på dagen på grund av solens vinkel. Kolla tillbaka vid några gånger hela dagen för att se hur provet ser ut i olika ljus.
  • Bild med titeln Välj matta för ett sovrum Steg 12
    4. Undersöka vårdinstruktionerna för någon matta du väljer. Alla mattor kommer med några underhållskrav, så se till att du förstår alla dessa innan du fattar ett slutgiltigt beslut. I allmänhet rekommenderar tillverkare att städa din matta varje 12 till 18 månader. Du kanske måste rengöra det oftare om du har husdjur. Dessutom kan olika material ha olika krav. Titta på alla rengörings- och vårdinstruktioner för alla mattor du överväger så du förstår det berörda underhållet.
  • Om du inte kommer att städa mattan själv, kolla upp de normala kostnaderna för mattrengöring i ditt område. Detta kan vara några hundra dollar, så det är potentiellt en betydande kostnad.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Om någon i ditt hushåll har allergier eller astma, planera sedan med att dammsuga mattan regelbundet så att de kan andas enklare.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande