Hur man ändrar en akc-hunds namn

Den amerikanska Kennel Club (AKC) ställer in standarderna för renrasiga hundar. I hjärtat av deras ideella organisation är ett frivilligt register som håller reda på stamtavlan för varje hund för skydda raser. Registrering av din hund intygar sin stamtavla med ett unikt namn och nummer och beviljar det behörighet att delta i alla AKC-händelser och tävlingar. Ändra hundens namn efter det har registrerats kräver en formell process. Om du uppfyller AKC: s namngivningsriktlinjer och byta namn på restriktioner, skicka in rätt formulär, och betala en liten avgift, du kan enkelt ändra en AKC-registrerad hunds namn.

Steg

Del 1 av 3:
Byta namn på din hund
  1. Bild med titeln Ändra en AKC-hund
1. Begränsa din hunds nya namn till 36 tecken eller mindre. Denna teckengräns innehåller skiljetecken (t.ex. bindestreck) och mellanslag. Till exempel skulle ett namn som "Harry`s Ace i hålet" vara 23 tecken som räknar apostrof och mellanslag.
  • Ditt namn kan vara så länge som 50 tecken om du betalar en extra $ 10 avgift.
  • Bild med titeln Ändra en AKC-hund
    2. Använd standard engelska stavningar. Alla bokstäver i din hunds nya namn måste dras från det vanliga engelska alfabetet. Diakritiska markeringar (som accenter, tilter eller umlauts) kommer inte att visas på din hunds registreringsformulär eftersom namnet kommer att skrivas ut i alla stora bokstäver.
  • Du bör inte heller inkludera romerska siffror som en del av din hunds nya namn, även om AKC kan tilldela dem i de fall där det är namnet överlappning. Du är fri att använda skriftliga nummer (som "ett" eller "första") och standard arabiska nummer ("1," "2," eller "3").
  • Bild med titeln Ändra en AKC-hund
    3. Lämna ut några titlar eller villkor relaterade till att visa eller avel. AKC-titlar eller visa villkor är förbjudna att ingå i AKC-hundnamn. Du kan inte heller inkludera rasnamn eller avelsrelaterade termer som "kennel, man, stud, herre, tik, damm och kvinna."
  • Även om din Pooch är en Champion Show Dog eller den direkta avkomman av en, kanske du inte annonsera det här i sitt namn. Till exempel, "Augustus, Champion Stud" är inte tillåtet.
  • Bild med titeln Ändra en AKC-hund
    4. Lämna ut profanity. Din hunds nya namn måste vara obscenity-free. Inkludera inte några svärord eller nedsättande villkor relaterade till kön, ras, trosbekännelse, nationalitet eller andra sociala skillnader.
  • Detta gäller även för transliteringar eller uppenbara felstavningar av sådana profetiska ord.
  • Bild med titeln Ändra en AKC-hund
    5. Få tillåtelse från ägaren innan du inkluderar ett kennelnamn. Om du vill använda ett AKC-registrerat kennelnamn som en del av din hunds nya handtag, till exempel "Abby Mae of Stony Field", måste du få godkännande av sin ägare först.
  • Om så är fallet finns det en plats överst på den typ av namnbyte där kennelägaren kan underteckna för att ange deras formella auktorisation.
  • Del 2 av 3:
    Möte namnbyte begränsningar
    1. Bild med titeln Ändra en AKC-hund
    1. Verifiera att din hund föddes i U.S. Importerade hundar kvalificerar sig inte för namnändringar. Din pooch måste ha varit whelped i USA för att du ska registrera det under ett annat namn med AKC.
    • Inklusive din hunds befintliga AKC-registreringsnummer på namnbytesformuläret kommer att verifiera sin födelseplats. Om det föddes utanför U.S., Ansök inte om en.
    • Utrikesfödda husdjur kan registreras hos AKC, men de måste hålla fast med samma namn som de gavs utomlands för konsistensens skull.
  • Bild med titeln Ändra en AKC-hund
    2. Se till att din hund inte har blivit uppfödd eller visad. Hundar kan ha sina namn ändrats via AKC endast om de aldrig har blivit uppfödda och aldrig vann utmärkelser vid någon AKC-licensierad händelse eller tävling. Denna begränsning hjälper organisationen att behålla exakta register och bevara deras registers integritet.
  • Om du är osäker på din hunds avels- eller showhistorik, använd AKC: s "Dog Search" -verktyg tillgängligt på deras online-butik för att se om hunden har några poäng som tjänar i tävling eller om det är registrerat som damm eller damm till en kull. Du behöver hundens nuvarande AKC-registreringsnummer tillsammans med dess ras och det aktuella registrerade namnet för att göra sökningen.
  • Bild med titeln Ändra en AKC-hund
    3. Få tillåtelse från någon tidigare ägare. Om din hund tidigare registrerats individuellt med AKC av en annan ägare måste du få sin signatur att godkänna en namnbyte.
  • Denna bestämmelse gäller inte för hundar, vars hela kullar registrerades av sina uppfödare, bara för dem som var individuellt registrerade av ägare.
  • Del 3 av 3:
    Slutföra ansökan
    1. Bild med titeln Ändra en AKC-hund
    1. Ladda ner formuläret. De "Hundnamn Ändra behörighet" Form är tillgänglig som PDF online via AKC: s webbplats. Skriv ut formuläret eftersom du måste skicka det för att skicka in ansökan.
  • Bild med titeln Ändra en AKC-hund
    2. Fyll i ansökan. Blanketten kommer att kräva att du kan lista information om din betalning, din hund och dig själv samt få andra nödvändiga signaturer från kennelägare eller tidigare AKC-registrerade ägare att godkänna namnbytet.
  • Du måste ange din hunds nuvarande AKC-namn och registreringsnummer, liksom det nya namnet. Du måste också tillhandahålla personlig kontaktinformation och underteckna formuläret. Om din hund har två registrerade ägare, inkludera kontaktinformation och en signatur för båda.
  • Om du inkluderar ett AKC-registrerat kennelnamn i din hunds nya namn, fyll i det avsnitt som begär kennelns namn, ägarens underskrift och ägarens kundnummer.
  • Om din hund registrerades av en tidigare ägare, var noga med att slutföra avsnittet "Samtycke från kullägare" med sina namn och signaturer.
  • Bild med titeln Ändra en AKC-hund
    3. Betala avgiften. AKC kräver en engång, nonrefundable $ 25 bearbetningsavgift för att byta namn på en AKC-hund. En extra $ 10 avgift debiteras för namn som överstiger den 36 teckengränsen.
  • Du kan betala med kreditkort, check eller postanvisning. Om du betalar med kort, inkludera kontonummer och utgångsdatum i avsnittet "Betalningsinformation" av ditt ansökningsformulär. Om du betalar med check eller postanvisning, var noga med att den betalas till: American Kennel Club.
  • Bild med titeln Ändra en AKC-hund
    4. Mail din ansökan. Skicka in din färdiga "namnbyte" -formulär med den nödvändiga betalningen och din hunds nuvarande AKC-registreringsbevis via posten. Skicka alla material till AKC-huvudkontoret på: American Kennel Club / 8051 Arco Corporate Drive, Suite 100 / Raleigh, NC 27617-3390.
  • Förvänta en 3-5 veckors vändningstid.
  • AKC skickar dig tillbaka ett nytt certifikat om registrering efter ditt namnbyte har godkänts. Läs över den nya registreringen noggrant och verifiera att ditt namn och hundens nya namn stavas korrekt och all information är aktuell och korrekt.
  • Tips

    Varningar

    Ansök inte om namnbyte Om din hunds nya namn inte uppfyller AKC-riktlinjerna eller din hund uppfyller inte deras behörighetskrav för en namnbyte. Din förfrågan kommer inte att beviljas, och du kommer att förlora din ansökningsavgift.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande