Hur man hittar kvinnliga förebilder

En bra förebild kan vara av värde för dig, oavsett din ålder. Ibland tar det dock lite extra ansträngning att hitta någon som är värd att imitera. Titta noga på ditt samhälle och på stora kvinnor i åldrarna för att hitta de kvinnor som verkligen kommer att inspirera dig att vara ditt bästa jag.

Steg

Metod 1 av 3:
Hitta rollmodeller i ditt samhälle
 1. Bild med titeln vara en trofé fru Steg 1
1. Titta på din närmaste gemenskap. Du kan ha lärare, familjevänner eller grannar som du beundrar. Tänk på några kvinnor för vilka du känner en naturlig beundran, och ser närmare på sina prestationer, deras karaktärer och hur de relaterar till andra.
 • Gör en lista över beundransvärda kvinnor du vet. Skriv vad det är du beundrar om var och en av dem. Denna lista kan innefatta kvinnor som påverkat dig tidigare, till exempel medan du växte upp.
 • En bra förebild kommer att dela med dig av samma kärnvärden.
 • Bild med titeln vara en glad enskild kvinna Steg 9
  2. Tänk på egenskaper du beundrar i dina familjemedlemmar. Det kan vara svårt att idealisera familjemedlemmarna, för du känner dem till bra. Men det här kan faktiskt vara en bra sak - om du tror att någon är perfekt, kommer du aldrig att förstå deras karaktär och hur de gör val. Om du kan se någons kamp och brister, kan du också se hur de kompenserar och övervinnas.
 • Hitta saker du beundrar om alla kvinnor i din familj. Fråga äldre syskon, föräldrar och andra familjemedlemmar för historier om dessa kvinnor.
 • Titta på kvinnorna i din familj som har uppnått saker du beundrar, även om du inte vill vara exakt som dem.
 • Bild med titeln vara en cool tonåring steg 16
  3. Hitta kvinnorna bakom det arbete du beundrar. Titta på politiska och religiösa organisationer, lokala företag och offentliga verk som du uppskattar i ditt samhälle. Oavsett det är du är intresserad av att vara IT-verksamhet, samhällsorganisation, konst - det finns människor bakom det, och många av dessa människor kommer sannolikt att vara kvinnor.
 • Gå till webbplatserna för lokala organisationer du beundrar och läser om personalen.
 • Du kan också överväga de drag som du beundrar i vissa kvinnor. Det kanske inte har något att göra med sina professionella prestationer och mer att göra med sina personliga egenskaper, såsom beslutsamhet, intelligens och självförtroende.
 • Bild med titeln Hantera ett företag Steg 2
  4. Hitta en mentor. Fråga främlingar till mentor du kanske inte fungerar, men du hittar mentorer genom att växa närmare människor du beundrar och arbetar med bra. Placera dig själv så att du är nära kvinnor som du anser rollmodeller, och säg "ja" till eventuella möjligheter som de erbjuder dig.
 • Kontakta en organisation du beundrar för att se om du kan volontär, få ett jobb eller ansöka om praktik.
 • Om du beundrar en konstnär, idrottsman eller annan högkvalificerad professionell, fråga om hon ger klasser.
 • Metod 2 av 3:
  Emulerar stora personligheter
  1. Bild med titeln Hjälp att minska könsbaserat våldssteg 1
  1. Leta efter hårt arbetande innovatörer. När du läser om historien om det arbete som intresserar dig, kan du se en lång lista med manliga namn. Arbetet med kvinnor har historiskt varit förtryckt, stulit och absorberat i en manlig berättelse-dygn djupare för att hitta de kvinnor som har bidragit från början.
  • Om du är intresserad av vetenskap, överväga att undersöka Marie Curie liv, den första kvinnan som vinner ett Nobelpris.
  • Om du är en idrottsman, titta på banbrytande kvinnliga idrottare som Junko Tabei, första kvinna att klättra Mount Everest, eller Charlotte Cooper, den första kvinnan för att vinna en olympisk guldmedalj.
  • Om du är intresserad av politik, titta på kvinnor som Pakistans första kvinnliga premiärminister eller Sandra Day O`Connor, den första kvinnliga högsta domstolen rättvisa i Förenta staterna.
 • Bild med titeln Fira svart historia månad Steg 3
  2. Tänk på humanitära ledare. Kvinnor som kämpar för andra är förarna av positiv social förändring. Tänk på suffragetterna: vissa, som Lydia Becker startade inflytelserika kommittéer, medan andra, som Emmeline Pankhurst, praktiserat civil olydnad och var ofta arresterade för sina direkta handlingar. Kvinnor som Elizabeth Cady Stanton, Susan B. Anthony, och Julia Ward Howe kämpade för rösträtt för kvinnor i USA, även om de försummade att erkänna sina svar på svarta kvinnor och män.
 • Tidig svart feministisk hjältinna-sojourner sanning förespråkad för svarta kvinnors rättigheter.
 • Grundarna av det svarta livet betyder rörelsen är alla kvinnor: Alicia Garza, Patrisse Cullors och Opal Tometi.
 • Tänk på kvinnliga mästare av ekonomisk rättvisa: Mother Jones (Mary Harris Jones), Emma Goldman, Dolores Huerta och Sylvia Federici.
 • Bild med titeln Kontrollera om du är registrerad för att rösta Steg 4
  3. Fira kvinnor som har övervunnit motgång. Titta på de modiga kvinnorna som har utökat gränserna för vad kvinnan i sina kulturer. Många högupplösta människor har fått all möjlig fördel, men andra var tvungna att övervinna allvarliga hinder för att lyckas. Dessa kvinnor visar styrka och seghet som du kanske vill emulera. De är också unika positionerade för att inspirera andra som är förtryckta.
 • Transgender kvinnor som Sylvia Rivera, Janet Mock och Rita Hester Brave den högsta fysiska risken för att uttrycka sina könen och stödja andra transkvinnor.
 • Lesbiska hjältar inkluderar Gladys Bentley, Barbara Gottings och Audre LineRe.
 • Ida b. Brunnar kämpade mot lynching och mot rasism med kvinnligt rösträtt, även när hennes vita motsvarigheter försökte diskreditera henne.
 • Bild med titeln kommunicera bra med människor från andra kulturer Steg 9
  4. Ta inspiration från stora artister. Att ta en konstnär som en förebild kan vara särskilt fruktbar eftersom så många artister lämnar en grundlig offentlig rekord av sina tankar och känslor. Läs böckerna av stora författare som Gertrude Stein, Virginia Woolf, George Eliot, Toni Morrison, Etel Adnan, eller Claudia Rankine.
 • Beundra den lysande kvinnors visuella konst som Kara Walker, Frida Kahlo, Agnes Martin och Berenice Abbot.
 • Njut av musik av beundransvärda kvinnor som Beyoncé, Joanna Newsom, Chavela Vargas och Dame Ethel Smyth.
 • Metod 3 av 3:
  Efter din hjältinna
  1. Bild med titeln Be om en lönhöjning steg 1
  1. Forskning din förebild. Läs biografier, titta på dokumentärer och studera verk av din förebild. Läs intervjuer och uppsatser om henne också. Studera hennes största utmaningar och hennes största triumfer. Öva att berätta för folk vad det är du beundrar om henne-vad hon gjorde, eller gör, för att göra henne till din förebild.
  • Omfamna bristerna och fel på din förebild. Alla stora kvinnor har sagt och gjort några ovärderliga saker.
  • Tänk på de av hennes val som du inte håller med och hur du kan undvika dem i ditt eget liv. Till exempel, om hon var en strålande kompositör men gav upp sin karriär för att göra tv-reklam, kan du göra en pakt med dig själv för att aldrig sälja ut.
 • Bild med titeln Fråga din krossa ut på Instagram Steg 9
  2. Möt din förebild. Lär känna kvinnan du beundrar bättre. Om hon gör offentliga framträdanden, delta i hennes föreläsningar eller föreställningar. Ställ upp ett möte om hon är inom din sociala räckvidd.
 • Skriv henne och be om en intervju. Berätta för henne exakt varför du är hennes fan och gör en specifik förfrågan. Till exempel kan du skriva, "Jag är inspirerad av hur du stänger av företags opposition mot de nya trafikljusen. Min moster är döv / blind och hon fördelar varje dag från den taktila vibrationen du kämpade så hårt för. Kan jag intervjua dig för min skola tidning någon dag nästa vecka?"
 • Bild med titeln Heal från inhemska missbruk Steg 7
  3. Gör en lista med egenskaper du beundrar i henne. Är din hjältinna modig? Är hon snäll? Är hon en exceptionellt flitig arbetare? Är hon en original tänkare? Skriv ner karaktärsdragen som du uppfattar som centralt för hennes karaktär. Beskriv hur hennes liv formade dessa egenskaper, och hur dessa egenskaper formade sitt arbete.
 • Tänk på att det är okej att skilja sig från din förebild. Du behöver inte dela alla samma drag som henne.
 • Bild med titeln Reenlist i USA: s militära steg 4
  4. Brainstorm sätt att bli mer som henne. Känner du att du kan vara modigare? Vill du främja orsaken till att din förebild fungerar? Listraits du kan tänka dig att emulera. Gör en separat lista över verk som du vill göra det för att du ska beundra den här personen. Se om du kan använda dessa prestationer för att hjälpa dig att uppnå dina egna mål. Din väg till framgång ska vara något som är rätt för dig. Skriv sedan en plan för att följa igenom.
 • Till exempel kan du skriva, "Min moster Maria är min förebild eftersom hon är uppmärksam, rolig, smart och konstnärlig. Jag kan vara mer som henne om jag lyssnar på andra, uppmärksammar min omgivning och stiger upp nerven för att göra skämt i allmänhet."
 • Om din förebild är en fulländad hjältine, kan du skriva: "Jag skulle vilja vara mer som Gertrude Stein, som skrev många konstnärligt utmanande böcker, frivilligt med anti-fascistiska ansträngningar i Europa och hade modet att leva öppet med sin kvinnliga partner. För att vara mer som henne, fortsätter jag att arbeta med att utveckla min egen konstnärliga stil, jag kommer att frivilligt med anti-fascistiska grupper i min hemstad, och jag kommer aldrig att låtsas vara någon jag inte."
 • Dela på det sociala nätverket:
  Liknande