Hur man kontaktar en domare

Innan du kontaktar en domare, se till att du inte är i ett nuvarande rättsfall. "Ex parte" Kommunikation sker när någon som är involverad i fallet kommunicerar direkt med domaren. Ex parte Kommunikation är inte tillåten och kan negativt påverka ditt ärende. Istället, lämna en rörelse till en domare om du är i ett aktuellt fall och vill att domaren ska göra något i synnerhet. Om du inte befinner dig i ett rättsfall, besök ditt lokala distrikts hemsida för att hitta lämplig kontaktinformation för domare i ditt område. Skriv sedan en domare ett brev till bäst att komma i kontakt med dem.

Steg

Metod 1 av 4:
Förståelse Ex parte Kontakt
  1. Bild med titeln Skilsmässa i Delaware Steg 17
1. Kontakta inte en domare om du för närvarande är inblandad i ett ärende.För de flesta domstolsfall, ex parte Kommunikation är strängt förbjuden, eftersom det kan påverka målets beslut. Om du för närvarande är i ett fall, får du inte kontakta en domare utanför rättssalen.
  • I stället för att kontakta domaren direkt kan du lämna in en skriftlig rörelse.
  • Detta garanterar att alla parter har samma information som är tillgänglig för dem som domare.
  • Om du är på juryn kan du bara kontakta en domare i skriftlig form om inte en advokat är närvarande.
  • 2. Kontakta domaren i närvaro av en advokat om du är på juryn. Du kan få en fråga om bevisen eller domarens instruktioner. Om så är fallet, utarbeta en anteckning, leverera anteckningen till fogaren, och de kommer att ge anteckningen till domaren.
  • Bild med titeln fil för skilsmässa i Texas utan advokat Steg 13
    3. Skicka en skriftlig förklaring om du bestrider en trafikcitation. I vissa fall, ex parte Kommunikation är tillåten, inklusive trafikfraktioner. Om du bestrider en trafikbiljett, är du lagligt tillåten att lämna in en skriftlig förklaring av vad som hände. Instruktionerna för att göra detta beskrivs på din biljett, och där kan du hitta rätt adress för att maila din sammanfattning.
  • Ofta ingår ett pre-adresserat kuvert med biljetten.
  • Bild med titeln Fil för nödsituation Steg 10
    4. Kontakta en domare angående en nödsituation för en fasthållningsorder. Den andra instansen där en domare kommer att acceptera ex parte Kommunikation innebär nödsituationer avseende fasthållningsorder. Om du behöver en tillfällig begränsningsorder av rädsla för din säkerhet, kan du ringa eller skriva en domare som förklarar omständigheterna. Då kan domaren utfärda fasthållningsordern baserat på deras beslut.
  • Om en långsiktig begränsningsorder är önskad måste du gå igenom standardprocessen.
  • Bild med titeln Få en domstolsordning Steg 7
    5. Fråga domaren om schemaläggning och fallstatus. Kommunikation om dina fallstatus eller schemaläggningsförfrågningar är tillåtet enligt lag. Skicka ett brev eller ring en domare om du vill veta om resultatet av ditt ärende eller om du har en fråga om att omplacera ditt domstolsutseende.
  • Medan du kanske inte kommer i kontakt direkt med domaren kan du fortfarande få hjälp av en juridisk representant.
  • Metod 2 av 4:
    Arkivera en rörelse
    1. Bild med titeln Skriv ett bidragsförslag Steg 7
    1
    Skriv en rörelse Om du vill att domaren ska ta en specifik åtgärd.Detta är det närmaste du kan komma till att prata med en domare om ditt nuvarande fall. Om du har en advokat kan de hjälpa dig att utarbeta rörelsen och skicka in det. Om du vill utarbeta dig själv, hitta ett prov online för att hjälpa dig. Titel Ditt rörelse, presentera dig själv, förklara fakta och bevis och lägg till en slutsats. Slutför då din rörelse och lägg till affidavits För att stödja bevis.
    • Till exempel, om du vill att domaren ska höra varför du är den bättre vårdnadshavaren i ett förvaringsfall kan du lämna in en rörelse som förklarar varför du är den perfekta vaktmästaren.
    • Om du är i ett rättsfall och vill att en domare ska återvända ett tidigare fall kan du lämna in ett rörelse för att återuppta.
    • Till exempel kan du skriva något som ", svaranden, Tina Johnson, i ovannämnda, respektfullt, begär att domstolen hör hennes grunder när det gäller vårdnadshinder."
    • Beroende på din omständighet kan det finnas en extra blankett att skicka in med din rörelse. Domstolens clerk kommer att tillhandahålla denna blankett för dig om det är nödvändigt.
  • Bild med titeln Ansök om doktorand i USA Steg 21
    2. Skicka en kopia av din rörelse till den andra parten inför domstolen. För att följa ordentligt protokoll måste din rörelse delas med andra partimedlemmar innan du ger den till domaren. Ge en stämplad kopia av din rörelse till varje partimedlem. På så sätt utsätts varje part för samma information som presenteras i domstol. Om den andra parten har en advokat som representerar dem, ge kopia av förslaget till advokaten. Den andra parten har 15 dagar att lämna ett skriftligt svar om din rörelse.
  • Efter det att den andra parten svarar överför rörelsen till domaren så att de kan fatta sitt beslut.
  • Bild med titeln File din egen skilsmässa i Florida Steg 16
    3. File ditt brev med domstolen. Om du har en advokat, tar de hand om det här för dig. Om du representerar dig själv, besök tingshuset och släpp av rörelsen med domstolens kontorist. När du gör det, ge din ursprungliga signatur. Domstolens clerk kommer att stämpla kopiorna av din rörelse med datumet, så du kan ge dem till den andra parten. Då kommer domaren att använda din rörelse för att fatta sitt beslut.
  • I vissa domstolar kan en arkivavgift krävas. Om så är fallet kommer domstolens clerk att begära avgiften för dig när du lämnar rörelsen.
  • När du skickar rörelsen måste du ange dokumentation som du skickade motion till medlemmarna i den andra parten. Datumstämpeln är adekvat bevis. Om du inte får bevis, kommer domaren att göra det här för dig.
  • Bild med titeln Ansök om barnstöd Steg 24
    4. Delta i en hörsel efter att domaren schemalägger den. Inte alla fall kräver en domstolsförhandling om din rörelse, men om din domare skulle vilja planera en utfrågning, kommer de att kontakta dig om datum och tid. Då, visa upp 5-15 minuter tidigt med professionell klädsel. Förhandlingen är där domaren kommer att presentera sitt officiella beslut om din rörelse.
  • När du skickar rörelsen kan du fråga domstolen vad deras process är om planering av utfrågningar.
  • Vissa domstolar kan ha du fyllt i ett meddelande om hörselform när du släpper av rörelsen. Om så är fallet måste du också skicka en kopia av detta till den andra parten.
  • Metod 3 av 4:
    Hitta en domare kontaktuppgifter
    1. Bild med titeln Answera intervjufrågor Steg 10
    1. Besök webbplatsen för ditt distrikt. Om du vill hitta kontaktnummer och / eller e-postadressen till lokala domare, sök online för domstolens distrikts webbplats närmast ditt område. Här kan du se alla domare i ditt lokala distrikt eller hitta kontaktinformationen för en viss domare, om tillämpligt.
    • Gör detta om du vill fråga en domare en fråga om ett specifikt rättsfall, hantering av juryfrågor, advokatintag och barmedlemskap eller naturaliseringsfrågor.
    • Medan ex parte Kommunikation hänvisar till den särskilda domaren i ditt fall, det är inte en bra idé att kontakta en annan domare. Detta kan ses som att försöka konversera konfidentiellt, vilket kan påverka ditt fall negativt.
  • Bild med titeln Skriv ett blogg Post Steg 1
    2. Leta efter en "Kontakta oss" -flik. När du når den lokala distriktets webbplats, leta efter en "kontakta oss" eller "kontakt" länk på toppen. Klicka på den här länken för att få dig till kontaktsidan.
  • Denna sida listar domare alfabetiskt och ger de flesta av sina adresser, telefonnummer, divisioner och sektioner.
  • Bild med titeln Ansök om doktorand i USA Steg 3
    3. Bläddra i listan över domare i kretsen. Bläddra igenom listan över domare, och välj den domare du vill kontakta. Alla domarna i ditt distrikt är listade på den här sidan. Vissa webbplatser kan ha specifika länkar för särskilda domare, där du kan läsa mer om dem och deras arbete.
  • Du kan välja din domare baserat på domstolstyp, såsom distrikt, konkurs, probation och pretriella tjänster, försvarare och överklaganden.
  • I slutändan är den domare du kontaktar baserad på personlig preferens. Du kan välja den domare som är närmast din plats eller hjälper till att till exempel din situation, till exempel.
  • Bild med titeln Skriv ditt kongressrepresentant Steg 1
    4. Skriv ett brev till en domare så länge du inte är i ett aktuellt fall. Till Börja brevet, Ange vad brevet är angående, och identifiera dig själv och ditt yrke. Då, berätta för domaren vad du vill ha och ge anledningar till varför de ska ge din förfrågan. Glöm inte att Adressera kuvertet Innan du skickar den.
  • Alternativt kan du ringa domaren. Men du kommer sannolikt att få en röstbrevlåda, eftersom domare är mycket upptagna människor. De kan återställa ditt samtal eller få en juridisk representant att kontakta dig.
  • Säg något som, "Kära domare Smith, jag heter Paul Johnson, och jag är en lärare i York County, Pennsylvania.Jag undrar vad resultatet av ärendet med mr. Ryan Simms var, som han var en långvarig student av mig."
  • Metod 4 av 4:
    Kontakta en domare som jurymedlem
    1. Ge en skriftlig anteckning till fogaren angående frågor eller förtydligande. Om du har en fråga om bevisen eller domarens övergripande instruktion är korrekt protokoll att skriva en anteckning till domaren. Starta din anteckning med "Kära," följt av domarens efternamn. Skriv sedan din fråga och nämna ditt juryns engagemang. Sedan, leverera anteckningen till fogaren, som då kan ge domaren din anteckning.
    • Domaren svarar skriftligen, eller de kommer att svara verbalt på hela juryn.
    • Gör det om du vill klargöra ett bevis, till exempel.
  • 2. Se till att en advokat är närvarande om du kontaktar en domare i person. Om domaren svarar på din förfrågan i person framför hela juryn, kanske du kan fråga direkta frågor. Om så är fallet, se till att en advokat från båda sidor av ärendet är närvarande. Det är absolut nödvändigt att alla fakta och fallinformation är tillgängliga för båda parter.
  • Detta är ofta det enda fallet där du direkt kan prata med en domare om ärendet.
  • 3. Kontrollera med en advokat som du är förvirrad över kontaktkraven. Det kan bli förvirrande om hur man kontaktar en domare som jurymedlem. Om du har några frågor, fråga en advokat på plats eller bailiff. De kan klargöra förvirringen och peka dig i rätt riktning.
  • Till exempel, om du är osäker på om du kan fråga en domare en fråga i privat, som advokaten.
  • Tips

    Om du kan, anställa en advokat som hjälper dig att kontakta domaren. De är kunniga om alla juridiska frågor och kommer att ha bra råd och förslag om hur man kontaktar domaren.
  • Innan du kontaktar domaren eller filen är en rörelse, gör lite forskning online för att bekanta dig med den juridiska processen i ditt område. Varje stat och land hanterar sina förfaranden något annorlunda, och inte att veta processen kunde sluta skada ditt fall.
  • Detta är fallet för dig.S. domstolssystem. Om du bor i ett annat land kan det finnas olika regler för att kontakta en domare.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande