Hur man besegrar ett förslag till sammanfattande dom

Syftet med en civilrättslig prövning är att lösa tvister om faktiska frågor. Före rättegången kan den andra sidan lämna in en rörelse för sammanfattande dom. Denna rörelse hävdar att det inte finns några omständigheter i tvist, så är fallet till en rättsfråga för domaren att bestämma. För att besegra en rörelse för sammanfattande dom måste du visa att det åtminstone är en tvist över ett faktum som är viktigt för ärendet.

Steg

Del 1 av 4:
Bygga ditt ärende
  1. Bilden med titeln Få någon som är engagerad i ett mentalsjukhus Steg 13
1. Överväga att anställa en advokat. Om du svarar på ett förslag till sammanfattande dom kommer du att förväntas förstå domstolens bevisregler och civilrättsligt förfarande såväl som en advokat skulle.
  • Även om du inte vill - eller inte har råd - en advokat som representerar dig för hela fallet, kan du överväga att ha en advokat som ser över ditt svar på sammanfattande dom och tränar dig genom processen.
  • Bild med titeln Mentally Förbered dig själv för en hästshow Steg 4
    2. Läs rörelsen försiktigt. För att svara på din motståndares rörelse måste du först veta exakt vad han argumenterar, och vilken bevis eller rättspraxis använder han som support.
  • Ta anteckningar som du läser. Om din motståndare citerar några regler eller rättspraxis, skriv ner citatet. Om han hänvisar till ett visst bevis, skriv det här också.
  • Bild med titeln vidta åtgärder för att hjälpa till att stoppa kränkningar av de mänskliga rättigheterna Steg 7
    3. Kontrollera procedurreglerna för att lämna in en rörelse. Se till att den andra sidan har uppfyllt alla regler för arkivering av rörelsen. Om han inte har, kan du kanske få det rörelser som kastas ut på dessa grunder.
  • Till exempel, om den andra sidan tjänade dig felaktigt, kan rörelsen avfärdas på dessa grunder. Tänk dock på att om du lämnar ett svar mot rörelsen, kommer domstolen dock att överväga någon invändning om brott mot processuella regler som avstod. Av den anledningen bör du granska arbetsordningen den andra sidan som behövs för att följa innan du börjar arbeta med ditt svar.
  • Bild med titeln Bli en högskoleprofessor Steg 23
    4. Notera din tidsfrist för att arkivera ett svar, och några parametrar som en sidgräns. Följ domstolens tid och sidgränser exakt - Anta inte att du får en förlängning eller ett gratis pass bara för att du inte är en advokat.
  • Federal lag och många stater ger dig 30 dagar att svara på en sammanfattande dom. Men i vissa stater är denna tidsfrist så lite som 10 dagar bort. Kontrollera reglerna för den domstol där förslaget kommer att höras för att, och sedan markera det datumet på din kalender.
  • Bild med titeln Investera små mängder pengar klokt steg 11
    5. Granska standarden för en sammanfattande dom. I både staten och federal domstol kommer en domare att ge en sammanfattande domstol om den part som lämnat in rörelsen kan bevisa att det inte finns någon verklig tvist om ett väsentligt faktum, det vill säga ett viktigt att bestämma ärendet.
  • I allmänhet att veta vilka fakta som är "material" I så fall måste du känna till de påstådda överträdelsens element. Materialfakta är de som hänför sig till ett av de offentliga elementen.
  • Till exempel, anta att du stämde för skador när du gled och föll på en bananskal medan du besöker din lokala zoo. Zoo skulle vara ansvarig för dina skador om du kan bevisa att zoo var oaktsam i att rensa gångväg. Ett av elementen i försumlighet är en plikt för att förhindra oavsett olycka eller skada ägde rum.
  • Huruvida djurparken hade ett schema för att städa på gångväg, och om det skulle följas av anställda, skulle vara väsentliga fakta, eftersom ett etablerat schema skulle visa att djurparken tog ansvar för att hålla gångvägen klart. Men färgen på zoo-anställdas skjortor på den dag du besökte skulle inte vara ett väsentligt faktum. Huruvida deras skjortor var grön eller blå skulle inte påverka djurparkens ansvar för att hålla gångvägarna klara.
  • Bild med titeln Rengör dig själv av fördomar och rasbaserade beteenden Steg 18
    6. Forskningsrätt. Förutom stadgar och regler, U.S. Domstolar Markera sina beslut Oncourt prejudikat, yttrandena övriga domstolar har tidigare gjort i liknande fall.
  • På webbplatsens högsta domstols webbplats kan det finnas en sökbar databas med domstolsutlåtanden. Om det inte finns det kan du besöka lagbiblioteket i antingen en närliggande lagskola eller din lokala tingshus.
  • Börja med de fall som arkiveras av din motståndare. Jämföra och kontrastera de fallen med din egen och se om du kan hitta ett sätt att hävda att dessa beslut inte gäller för ditt ärende.
  • Fortsätt läsa fall för att hitta sammanfattande domfall som liknar din egen, där beslutet stöder ditt argument.
  • Bild med titeln Avbryt ett kontrollsteg 1
    7. Analysera de tillgängliga bevisen i ditt ärende. Du vill hitta bevis som visar tvist över en sak, inklusive dokument eller vittnesmål.
  • Antag till exempel att ditt fall innebär en trafikolycka, och din motståndare hävdar att alla håller med om ljuset var rött. Om du har ett vittne som hävdar att ljuset var grönt, ska det vittnets vittnesbörd en tvist över ett viktigt faktum i ärendet.
  • I exemplet vill du bifoga en affidavit från det vittnet till ditt svar på den sammanfattande domen.
  • Del 2 av 4:
    Utarbeta ditt svar
    1. Bild med titeln Acceptera en workaholic man Steg 2
    1. Skapa din bildtext. Bildtexten innehåller domstolens namn, parternas namn och ärendet. Eftersom informationen är densamma i alla dokument i ditt fall kan du helt enkelt kopiera den från ett tidigare arkiverat dokument.
  • Bild med titeln Skriv ett övertygande kärleksbrev Steg 1
    2. Titel ditt svar. Din titel berättar för domstolen vad ditt dokument handlar om. Här skulle din titel vara något som "Svar på rörelse för sammanfattande dom."
  • Olika domstolar föredrar olika format, men titeln är vanligtvis två rader under bildtexten, centrerad och med djärvtypstyp. Kontrollera tidigare arkiverade dokument från ditt ärende och använd dem som en guide.
  • Bild med titeln Skriv en konstitution för din klubb Steg 4
    3. Börja ditt svar. I din första mening, identifiera dig som antingen käranden eller svaranden, ange om du är representerad av en advokat, och ange att du svarar på andra sidans förslag till sammanfattande dom och tror att rörelsen bör nekas.
  • Bild med titeln Skriv ett uppsatspapper med endast tre anteckningar Steg 2
    4. Starta kroppen av ditt svar med dina bästa skäl att rörelsen ska nekas. Domare är upptagna människor, och du vill inte slösa bort sin tid. Berätta upp framför varför rörelsen ska nekas, och följ sedan upp med dina stödjande argument.
  • Leda med ditt bästa argument, då ditt näst bästa, och så vidare. Om du kan förutse några motargument kan den andra sidan öka, nämna dem och förklara varför de är felaktiga.
  • Använd ett numrerat stycke för varje faktum och berätta för domstolen exakt vilka bevis du måste visa att problemet är ett väsentligt faktum och att det förblir i tvist.
  • Bild med titeln Uppdatera en daghems affärsplan Steg 8
    5. Skriv din avslutande stycke. I din slutgiltiga stycke, säg att för alla anledningar som du listar ber du domstolen att förneka förslaget till sammanfattande dom.
  • Bild med titeln Utveckla grundläggande journalistiska färdigheter steg 6
    6. Formatera ditt signaturblock. Släpp ner ett par linjer och skriv sedan "Jag svär att informationen ovan är sant och korrekt enligt min bästa kunskap och tro." Släpp ner några fler linjer för att lämna utrymme för din signatur, skriv sedan en tom linje.
  • Under din signaturlinje skriver du ditt namn, adress, telefonnummer, e-postadress och annan information som kommer att hjälpa domstolen eller andra parter att kontakta dig.
  • Bild med titeln Bygg tillit i ett litet företag Steg 8
    7. Inkludera ett notarieblock, om det behövs. Din domstol kan kräva att ditt svar inte är notarized om det innehåller några faktiska uttalanden. Du kan söka online för lämpligt notarieblock för ditt tillstånd och län, sedan kopiera och klistra in det under ditt signaturblock.
  • Bild med titeln Adress en domare i domstolen Steg 17
    8. Lägg till ett intyg om service. Många stater ger en specifik form för det intyg om tjänst som du kan ladda ner från webbplatsen för din statens högsta domstol.
  • Om ditt tillstånd inte har ett intyg om serviceformulär, kopiera certifikatet som används i ett av de tidigare dokumenten i ditt ärende. Se till att du ändrar namnet på dokumentet och datumen innan du skriver ut det och bifogar det till ditt svar.
  • Om den andra sidan är representerad av en advokat, bör du tjäna advokaten, inte individen.
  • Bild med titeln Skilsmässa i Arkansas Steg 8
    9. Skriv ditt svar. Om du har inkluderat ett notarieblock kan du inte skriva ditt svar tills du är i närvaro av en notarie.
  • Många banker erbjuder notarie tjänster gratis till sina kunder. Du kan också hitta notarier och domstolar eller på privata företag som checkkontrollföretag, men du kanske måste betala en liten avgift för att använda dem.
  • Del 3 av 4:
    Arkivera ditt svar
    1. Bild med titeln tjäna pengar som högskolestudent Steg 44
    1. Montera ditt svar tillsammans med några bilagor och göra kopior. Även om du bör kontrollera med clerkens kontor för att se till att du förmodligen behöver minst tre kopior av hela paketet.
  • Bildbeteckningen fungerar bättre i ett kontor Steg 4
    2. Ta ditt svar på clerkens kontor. Ta dina ursprungliga dokument och kopior till clerks kontor där rörelsen var inlämnad. Betala arkiveringsavgiften, om det behövs, och clerken kommer att lämna in dina original och stämpla dina kopior "inlämnad."
  • Vissa domstolar tar inte ut en avgift för ett svar på en rörelse. För de som gör, varierar avgifter mellan domstolar men i allmänhet är mindre än $ 100 för ett svar på en rörelse.
  • Bild med titeln File En rättegång Steg 17
    3. Servera ditt svar på den andra parten. När du har lämnat in ditt svar måste du skicka en kopia av den till andra sidan, annars kommer de aldrig att veta att du har lämnat in det.
  • Använd samma metod som du angav att du skulle använda i tjänstecertifikatet. Typiskt är certifierat brev acceptabelt och du behöver inte få ditt svar personligen. Behåll dina certifierade mail kvitton såväl som meddelandet du kommer tillbaka när tjänsten är klar.
  • Bild med titeln Investera små mängder pengar klokt steg 9
    4. Vänta på ett svar från andra sidan. I de flesta domstolar ges den sida som lämnats in motionen ett tillfälle att svara på ditt svar, vanligtvis med en kortare tidsfrist.
  • Notera något som nämns i detta svar, om det är inlämnad, eftersom det kommer att nämnas vid förhandlingen. Försök hitta argument för att motbevisa någon av dessa påståenden.
  • Del 4 av 4:
    Argumentera ditt svar
    1. Bild med titeln Få din baby eller barn tillbaka Steg 9
    1. Delta i din hörsel. När den andra sidan lämnade in rörelsen planerade clerk ett datum för hörseln av den rörelsen. Kontrollera det meddelande du fått med rörelsen så du vet när hörseln är planerad.
    • Anländer till domstolen tidigt så du har gott om tid att parkera och gå igenom säkerhet före tidpunkten för din hörsel. Klä konservativt och respektfullt och lämna mobiltelefoner eller elektroniska enheter hemma eller i din bil.
    • Tala bara till domaren och inte direkt till motstående sida eller till deras advokat. Stå när du talar och adresserar domaren som "Bedöma" eller "Din ära."
  • Bild med titeln hävdar ersättning för whiplash steg 41
    2. Lyssna medan den andra sidan argumenterar för rörelsen. Den part som lämnade in rörelsen kommer att ha den första möjligheten att prata med domaren.
  • Du bör vara uppmärksam som din motståndare presenterar sitt fall och tar anteckningar om du hör honom höja särskilda punkter som du vill bestrida. Avbryt inte honom medan han talar - du får din chans.
  • Bild med titeln Få din baby eller barn tillbaka steg 10
    3. Presentera ditt argument. Efter den andra sidan avslutas får du möjlighet att prata med domaren och förklara ditt argument för varför rörelsen ska nekas. Du bör också vara beredd att svara på eventuella frågor som domaren kan ha.
  • Bild med titeln File Ett rättegångsteg 25
    4. Vänta på domarens order. Efter att domaren hör båda sidor, kommer hon att göra sitt beslut. Hon kan berätta för dig då, eller du kan behöva vänta med att få en beställning i posten.
  • Domaren har förmåga att bevilja förslaget i sin helhet, förneka rörelsen i sin helhet, eller att ge den delvis och neka den delvis, en dom som kallas a "Delvis sammanfattande dom."
  • I vissa domstolar kommer domaren att förvänta sig den rådande parten att utarbeta rörelsen. I andra kan domaren ha någon på sin personal utarbeta det. Se till att du vet hur du får en kopia av beställningen.
  • Om du blir ombedd att förbereda beställningen, följ samma format som du gjorde för ditt svar, titla det här dokumentet "Ordning." I kroppen, ange det datum som utfrågningen hölls, titeln på den rörelse som hävdade, och vad domaren styrde. Vid domarens signaturblock, som du kan hitta på en gammal order eller komma från clerk.
  • Bild med titeln Adress En domare i domstolen Steg 6
    5. Överväga att lämna in en överklagande. Om domaren inte styra till din tjänst, kommer ditt fall inte att gå rättegång. Som ett resultat har du rätt att lämna en överklagande, vanligtvis inom 30 dagar efter det. Kontrollera din statens regler för appellationsprocedur för att lära dig när din tidsfrist är och vilka dokument du måste lämna in.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande