Hur man undviker påståenden om otillbörligt inflytande i fastighetsplanering

"Otillbörligt inflytande" är svårt att definiera eftersom det är så fakta. Ändå betyder "otillbörligt inflytande" i allmänhet att någon har övermanat en annan persons vilja. När en klient skapar en fastighetsplan kommer hans eller hennes önskemål att hedras så länge som viljan eller förtroendet återspeglar deras faktiska önskemål. Men om någon har otillbörligt påverkat fastighetsplaneringen, kan en rättslig utmaning tas till viljan eller förtroendet. Som en advokat bör du vara uppmärksam på röda flaggor som indikerar att din kund är verksam under påverkan av en annan.

Steg

Del 1 av 4:
Identifiera röda flaggor som en advokatGå till annonsen och stödja WikiHow
  1. Bild med titeln Aktivera ett presentkort Steg 4
1. Var uppmärksam på vem som kontaktar dig. Otillbörligt inflytande är svårt att definiera. Ändå finns det några vanliga faktiska scenarier. Man involverar en äldre klient som tas hand om av någon. Denna vaktmästare kontaktar du dig för att skapa en vilja eller förtroende och tar ledningen i fastighetsplaneringsprocessen genom att svara på alla dina frågor.
  • Var alltid uppmärksam på vem som kontaktar dig för att börja fastighetsplanering. Kallade klienten dig? Är den person som ringer till dig någon som lämnar en stor del av gården?
  • Det spelar ingen roll om kunden vill ha ett barn eller vaktmästare att ta ledningen i fastighetsplanering. Detta är fortfarande ett tecken på att kunden kan påverkas otillbörligt av den här personen.
  • Bild med titeln Ansök om funktionshinder med depression Steg 10
    2. Träffas ensam med klienten. En advokat bör mötas för att diskutera fastighetsplanering ensam med kunden. Det innebär att vårdgivare, barn eller vänner inte borde vara på kontoret tillsammans med testatorn. Du kan planera fastigheter för par, men alltid vara säker på att träffas individuellt med varje person också.
  • Om klienten behöver någon i rummet med dem eftersom de är "glömska", då kan det vara ett problem med kapacitet. Kom ihåg att testatörer måste känna till deras egendoms natur, syftet med viljan, och de människor som kunde hävda det. Om din klient inte förstår dessa saker, så kan han eller hon sakna tillräcklig kapacitet för att skapa en vilja eller förtroende.
  • Du borde aldrig träffas ensam med en mottagare utan att klienten är närvarande. Om du gjorde det kunde du undergräva din trovärdighet som en oberoende advokat.
  • Bild med titeln Acceptera din kropp Steg 21
    3. Bedöma kundens hälsa. Ofta uppstår otillbörligt inflytande när klienten är sjuk eller svag. Människor blir beroende av andra, som börjar pressa dem för att ändra sin vilja. Klienten kan börja frukta att förlora sin omsorg om de inte förändrar viljan. Av den anledningen måste du utföra en ärlig bedömning av kundens hälsa vid ditt första samråd.
  • Hur mentalt passar han eller hon? Lider han eller hon av depression, e.g., På grund av en make eller barns död?
  • Hur fysiskt frisk är klienten? Lyter han eller hon på någon annan helt för mat och medicin?
  • Typiskt kommer ett påstående om otillbörligt inflytande att lyckas eller misslyckas baserat på expertbevis om kundens sinnestillstånd (I.e., om de kunde göra självständiga finansiella beslut). För att undvika påståenden om otillbörligt inflytande, har en oberoende medicinsk expert undersöka din klient för att avgöra om de kan fatta beslut på egen hand.
  • Bild med titeln Ansök om funktionshinder med depression Steg 3
    4. Dokumentera andra riskfaktorer för otillbörligt inflytande. I en kommer tävling kan du kallas som ett vittne. Domaren kommer att vilja utvärdera om du agerade som oberoende råd eller om du helt enkelt utarbetade fastighetsplanen utan att analysera eventuellt otillbörligt inflytande. Eftersom din kundfil sannolikt kommer att bli en utställning i en tävling, vill du hålla detaljerade anteckningar. Dokument potentiella riskfaktorer och höja dem med klienten:
  • Den nya fastighetsplanen avviker väsentligt från tidigare fastighetsplaner. Fråga kunden varför.
  • Klienten avfyrade en tidigare advokat. Har kunden delar sin resonemang.
  • Klienten är isolerad från andra, inklusive familj och vänner. Om det här är sant, fråga kunden om de vill att du ska kontakta sina vänner eller familj.
  • Kunden har en markant förändring av inställning till tidigare mottagare. Fråga vad som har förändrats och varför kunden vill döma någon.
  • Familjekonflikt är närvarande. Försök att förstå källan till konflikten och som kan inleda den.
  • Bild med titeln Adress ett brev till en domare Steg 13
    5. Undvik att utarbeta viljan om du är en mottagare. I vissa stater är det olagligt för en advokat att utarbeta en vilja namnge honom eller själv som mottagare. Även om ditt tillstånd inte är direkt förbjuda denna praxis, är det en bra idé att undvika att en vilja som du är en mottagare. Du borde inte skriva dig själv som verkställaren av en vilja eller en förvaltare för ett förtroende.
  • Istället kan du ge kunden namnen på flera kvalificerade fastighetsplanering av advokater i ditt område. Se till att du inte ger bara en hänvisning. Istället ge flera och har klienten välja en på egen hand.
  • Ge inte klienten namnen på advokater du gör affärer med eller är personligen nära.
  • Del 2 av 4:
    Frågar rätt frågor som en advokatGå till annonsen och stödja WikiHow
    1. Bild med titeln Adress ett brev till en domare Steg 11
    1. Identifiera varför gåvan görs. Vissa gåvor kan tyckas udda. Till exempel kan kunden vilja lämna hela eller en stor del av sin egendom till en välgörenhet eller en individ. Du bör alltid försöka förstå resonemanget bakom kundens gåvor.
    • Håll detaljerade anteckningar om vad som helst kunden berättar för dig.
  • Bildbeteckningen blir en marknadsföringskonsult Steg 12
    2. Klargöra varför kunden har uteslutit barn från gården. Många kommer att bestrida av barn som förväntas ärva hela eller en del av deras föräldrars egendom. Om kunden skär ut sina barn, eller lämnar dem mycket små portioner av gården, bör du ta reda på varför
  • Ibland har en klient helt rimliga skäl att lämna lite till sina barn. Till exempel kan klienten ha gett dem stora gåvor under sitt liv.
  • Bild med titeln Ändra ett levande förtroende Steg 7
    3. Kontrollera varför gåvor lämnas till vårdgivare. Det är inte nödvändigtvis felaktigt att lämna pengar och egendom till en vaktmästare ur tacksamhet för sin omsorg. Men dessa gåvor förtjänar noggrann granskning exakt eftersom otillbörligt inflytande kan uppstå i detta förhållande. Faktum är att vissa stater antar att otillbörligt inflytande föreligger om vaktmästaren har ett "fiduciary" -förhållande, vilket kan uppstå när klienten sätter sitt fullständiga förtroende för en annan person.
  • Analysera storleken på gåvan. Det är en sak att lämna en blygsam summa pengar till en vaktmästare. Det är en annan sak helt och hållet att lämna huvuddelen av gården till den här personen.
  • Kontrollera om barn har skurits ur viljan till förmån för vaktmästaren.
  • Bild med titeln Bygg ett varumärke steg 11
    4. Sök oberoende översyn av gåvor till vårdgivare. Om kunden vill lämna egendom till en icke-familjemedlem som är en vaktmästare, bör du överväga att ha en självständig advokatöversyn som transaktionen. Denna advokat kunde träffas med kunden. Vid mötet leder advokaten kunden om konsekvenserna av att gåva och försöka bestämma om gåvan görs på grund av otillbörligt inflytande eller bedrägeri.
  • I Kalifornien skulle till exempel den oberoende advokaten skapa ett lagstadgat "certifikat av oberoende granskning", som kan ingå i fastighetsplanen.
  • Del 3 av 4:
    Lägger till en icke-tävlingsavsättningGå till annonsen och stödja WikiHow
    1. Bild med titeln vara en bröllopsplanerare Steg 25
    1. Kontrollera din statliga lag. I vissa stater kommer en stödmottagare att förlora något arv om de utmanar viljan. Du kan skydda mot en rättegång genom att inkludera en "no-contest" -bestämmelse i viljan eller förtroendet.
    • Men vissa stater ger en säker hamn om du har sannolik anledning att utmana viljan. Till exempel, i Michigan, kan en mottagare utmana viljan och inte förlora någon erövring så länge som utmaningen är rimlig.
    • Dessutom har vissa statliga domstolar skapat rättssäkra hamnar även när man inte tillhandahålls av stadgan. I dessa stater kommer domstolarna inte att genomdriva en icke-tävlingsbestämmelse om utmanaren hade en rimlig tro på att otillbörligt inflytande existerade.
  • Bildbeteckningen blir ett värde Investor Steg 7
    2. Lämna någon egendom till barnen. En icke-tävlingsavsättning kommer inte att vara effektiv om du helt fördömer dina barn. I den situationen skulle dina barn inte ha något att förlora genom att bestrida viljan eller förtroendet.
  • Följaktligen bör du göra en meningsfull förutsättning för de personer som du tror kan vara motiverade att utmana fastighetsplanen.
  • Bild med titeln Adress ett brev till en domare Steg 12
    3. Utkast till en icke-tävlingsbestämmelse. No-contest-klausulen bör ange vilket försök att ogiltigförklara eller utmana den vilja kommer inte att ärva under viljan. En provklausul för provet kan läsa enligt följande:
  • "Om någon stödmottagare enligt detta kommer att försöka ogiltig, upphäva eller lägga undan denna vilja eller någon av dess bestämmelser, kommer den personens rätt att ta något intresse enligt detta kommer att fastställas som det skulle ha varit haft sådan person Utförandet av detta kommer utan problem."
  • Del 4 av 4:
    Exekvera viljanGå till annonsen och stödja WikiHow
    1. Bild med titeln Adress en domare i domstolen Steg 17
    1. Låt kunden granska dokumentet i förväg. Inte våren den utarbetade kommer eller litar på kunden dagen för utförandet. Istället ge honom eller henne de färdiga dokumenten flera veckor i förväg så att de kan läsa dokumenten.
    • Klienten kan ha problem med att läsa. I den här situationen kunde du planera ett möte för att gå över dokumentet.
  • Bild med titeln Adress En domare i domstolen Steg 11
    2. Håll mottagarna borta under utförandet. När det är dags att utföra en vilja eller ett förtroende, bör du se till att inga mottagare är närvarande. Det innebär att kunden ska träffas med advokaten och två vittnen som inte lämnas något under viljan.
  • Helst bör vittnen känna till kunden i viss egenskap, men inte stödmottagare under viljan. Till exempel skulle en granne eller företagsassistent vara idealisk.
  • Om vittnen aldrig har träffat klienten innan, har de inget sätt att veta huruvida klienten uppträdde eller inte under tvång när han eller hon undertecknade viljan. Av den anledningen är det idealiskt att få vittnen som har känt klienten under en tid.
  • Bildtiteln Bli en Arizona licensierad entreprenör Steg 6
    3. Granska fastighetsdokumentet med kunden dagen för utförandet. Med de närvarande vittnen kan du granska fastighetsdokumentet. Var uppmärksam på relevanta delar av fastighetsplanen och ställa frågor från kunden för att framkalla sina motivationer.
  • Till exempel, om klienten dömer ett barn, fråga varför: "Du har inte lämnat någonting till din son, Michael. Varför gjorde du det?"
  • Fråga också varför kunden lämnar gåvor till vårdgivare. "Du ger din sjuksköterska $ 10.000. Ger du den här gåvan fritt?"" Vet hon om det?"
  • Bildbeteckningen blir en Arizona licensierad entreprenör Steg 10
    4. Nedgång för att utföra viljan om du har bekymmer. Som advokat har du en skyldighet att utöva oberoende dom. Det innebär att du inte ska fortsätta med att utföra en fastighetsplan om du har rimliga tvivel om kunden är verksam under otillbörligt inflytande.
  • Du bör informera kunden om dina bekymmer och dra tillbaka din representation.
  • Helst bör du lägga dina problem i ett brev och hålla en kopia. Du kan sedan träffa klienten personligen för att gå över dina bekymmer.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande