Hur man ändrar ditt namn i new mexico

Det finns många anledningar att du kanske vill ändra ditt namn. Ett adoptivt barn kanske vill återvända till deras födelsenamn eller du vill gå tillbaka till ditt flicknamn efter en skilsmässa. Oavsett orsaken tillåter staten New Mexico någon över 14 år för att personligen be domstolen att lagligt ändra sitt namn.

Steg

Del 1 av 4:
Förberedelser för att fila ditt ärende
  1. Bild med titeln 2307220 1
1. Verifiera din behörighet till filen för att ändra ditt namn. Innan du skickar ditt namnbyte petition måste du vara minst 14 år gammal, har bott i staten New Mexico i minst sex månader, och länet där du kommer att lämna in i minst 30 dagar.
  • Bild med titeln Ändra ditt namn i New Mexico Steg 2
    2. Bestäm var du ska lämna in ditt namnbyte petition. Du måste fila på tingshuset i länet där du bor även om en annan tingshus är närmare. Till exempel, om du bor i Logan, kommer du att lämna in din framställan på Quay County Courthouse i Tucumcari. Om du har problem med att identifiera vilken domstol du ska gå till, kontakta det nya Mexico Court Administration Office.
  • Bild med titeln Ändra ditt namn i New Mexico Steg 3
    3. Var redo att betala avgifterna. Du behöver inte ha en advokat för att ändra ditt namn, men du måste betala arkiveringsavgiften. Dessa avgifter ändras ofta, så kontakta domstolskonsulenten för att verifiera den aktuella avgiften. Fråga också om betalningsmetoder. Varje domstol har sina egna regler om betalning och många domstolar accepterar inte personliga kontroller eller kreditkort. En order eller pengar i det exakta beloppet kan vara dina enda alternativ.
  • Bild med titeln Ändra ditt namn i New Mexico Steg 4
    4. Samla din information. För att fylla i applikationen för att ändra ditt namn behöver du din aktuella adress, telefonnummer, exakt aktuellt juridiskt namn (första, mitten, sista,) och det exakta namnet i den exakta stavningen du vill ändra det till (först, mitten, sista.) Sätta lite tanke på detta. När du är fil kan du inte ändra dig utan att behöva avfärda och börja om. Om du börjar över, kommer du att förlora arkiveringsavgiften.
  • Bild med titeln Ändra ditt namn i New Mexico Steg 5
    5. Välj publikationstidningen. Mellan tiden du skickar din förfrågan och går före domaren måste du publicera din avsikt att ändra ditt namn i tidningen som serverar din stad. Om du inte har ett lokalt papper, gå till närmaste papper. Varje län har en tidning som är utsedd för juridiska meddelanden. Kontakta dem och ta reda på kostnaden för meddelandet.
  • Del 2 av 4:
    Slutför ditt namn Ändra framställan
    1. Bild med titeln Ändra ditt namn i New Mexico Steg 6
    1. Välj en metod för att förbereda din ansökan. Det finns flera val för att förbereda ditt namnbyte framställt till fil med domstolen.
    • Lawhelp Interactive, En gratis tjänst som erbjuds av Legal Services Corporation, den nationella rättshjälpstjänsten, är ett sätt att skapa personliga framställningar och andra domstolshandlingar. För att komma åt det här behöver du en dator med pålitlig Internetanslutning, Adobe Flash, Microsoft Word och tillgång till en skrivare.
    • Många domstolar erbjuder inbyggda dokument för köp. Kontakta domstolen och fråga om ett namnbytespaket är tillgängligt.
    • Du kan skriva eller snyggt skriva ut din egen i mörkt bläck om du har ett prov till referens.
    • Kontakta en advokat eller dokumenttjänst för att diskutera kostnaden för att förbereda dokumenten för att du ska ta till domstol. För en låg avgift kommer Bar Association of New Mexico att skapa ett möte med en advokat i ditt område.
  • Bild med titeln Ändra ditt namn i New Mexico Steg 7
    2. Förbered dina domstolshandlingar. Beroende på vilken metod du väljer, fyller du i ditt nuvarande exakta juridiska namn, adress och önskat exakt juridiskt namn. Ditt paket måste inkludera framställningen, ett schemaläggningsmeddelande för domstolen att ställa in din hörsel, ett notarieverktyg och en slutgiltig order för domaren att underteckna domstolen. Det är ditt ansvar att förse domstolen med alla handlingar. Ett ofullständigt paket kan avvisas av clerk.
  • Bild med titeln Ändra ditt namn i New Mexico Steg 8
    3. Underteckna framställningen och andra dokument. Du måste underteckna din med ditt nuvarande juridiska namn framför en notarius public. Använd inte önskat nytt namn.Blå bläck föredras för den ursprungliga kopian eftersom den kommer att stå ut ur kopiorna.
  • Gör minst en kopia av alla dina dokument innan du går till domstolen. Domstolen kommer att kräva originalen och en uppsättning kopior.
  • Del 3 av 4:
    Filing och publicering av ditt namn Ändra framställan
    1. Bild med titeln Ändra ditt namn i New Mexico Steg 9
    1. File dina dokument med domstolens clerk på länets tingshus. Vid den här tiden måste du betala arkiveringsavgiften. När du skickar dina dokument blir de en del av den offentliga posten. Clerk kommer att tilldela ett fallnummer, en domare och lägga till domstolens officiella stämpel. När framställningen är arkiverad kan du inte ändra det utan svårighet, så se till att du har dubbelkontrollerat all information. När du har fått din kopia av de filstämplade dokumenten, behåll dem på ett säkert ställe. Om du förlorar dem kan domstolen debitera dig för en annan kopia.
  • Bild med titeln Ändra ditt namn i New Mexico Steg 10
    2. Begär ett hörapparat. Det här är den dag du kommer att visas framför domaren för att formellt be om att ändra ditt juridiska namn. Datumet måste vara minst tre veckor från inlämningsdatum så att du kan publicera ditt ärende i tidningen i minst två på varandra följande veckor.
  • Bild med titeln Ändra ditt namn i New Mexico Steg 11
    3. Ordna för publicering av din avsikt att ändra ditt namn. Kostnaden för detta ingår inte i din arkiveringsavgift. Tidningen behöver informationen från framställningen: Ditt namn, domstolsrapport, etc. Ditt meddelande måste köras minst en gång per vecka i två på varandra följande veckor.
  • Bild med titeln Ändra ditt namn i New Mexico Steg 12
    4. Skicka ditt bevis på offentliggörande för minst två på varandra följande veckor till domstolen före din hörsel. Det enklaste sättet är att köpa ett papper, klippa ut meddelandet och tejpa det till ett pappersark med ditt namn och fall. Tidningen kan också ha ett formulär som du kan lämna in med domstolen. Ta det ursprungliga beviset på publicering och minst en kopia till domstolen innan du hör.
  • Del 4 av 4:
    Delta i din rättshandling
    1. Bild med titeln Ändra ditt namn i New Mexico Steg 13
    1. Klä sig snyggt och vara i tid till domstol. Ta med din kopia av dina fil-stämplade dokument och bevis på publicering.
    • Lämna dig gott om tid för trafik, parkering och hitta din rättssal.
    • Ordna för någon att titta på dina barn. Många domare tillåter inte små barn i rättssalen.
    • Stäng av din mobiltelefon, eller bättre än, lämna den i bilen.
    • Din väska och fickor är föremål för sökning när som helst. Lämna alla pocketekniv, pepparspray, etc. i bilen. Skjutvapenägare bör kontakta tingshuset eller sheriffen för lokala regler om vapen i rättssalen.
  • Bild med titeln Ändra ditt namn i New Mexico Steg 14
    2. Var redo att svara på domaren. När clerken kallar ditt namn, kom fram till bordet eller podiet. Domaren kommer att ställa några grundläggande frågor om din framställan, till exempel ditt namn, adress, skäl för att ändra ditt namn och verifiera ditt begärda nya namn. Tala högt och klart så inspelare eller domstolsreporter kan höra dig. Inget behov av att vara nervös. Om du inte förstår en fråga, be domaren att förklara.
  • Bild med titeln Ändra ditt namn i New Mexico Steg 15
    3. Ta emot ditt namnbyte ordning. När domaren tecknar den ordning som ändrar ditt namn, måste du ta det till domstolens kontorist för arkivering. Du kommer att få en filstämplad kopia av domarens order att du är fri att kopiera så många gånger du behöver skicka för att få ett nytt födelsecertifikat, körkort, etc.
  • Tips

    Den fullständiga texten i den nya Mexiko lagen om namnändringar finns i avsnitt 40-8-1 till 40-8-3.
  • Invånare i Santa Fe, Rio Arriba, och Los Alamos län kan ladda ner ett namn Ändra paket online. Det rekommenderas fortfarande att du kontaktar clerk om rätt arkiveringsavgift.
  • Om du inte kan betala arkiveringsavgiften, fråga domstolen om avgiftens undantagsprocess. Detta kräver vanligtvis att du slutför ett finansieringsöversikt med din inkomst och kostnader.
  • Om du publicerar ditt namnbyte i papperet kan det leda till personlig fara, kan New Mexico Law, be domstolen att avstå från att publicera och försegla posterna. Du måste kunna visa risken och förklara det för domaren. Till exempel, en missbrukande make eller förälder.
  • Varningar

    Domaren kommer att vägra namnbytesförfrågningar som är avsedda att undvika skulder, barnbidrag och andra rättsliga skyldigheter. Du måste vara ärlig om domaren frågar om dessa problem. Att ligga till domstolen resulterar i brottsliga avgifter.
  • Om någon saknar ditt namn ändras kan de dyka upp i domstol. Domaren lyssnar på båda sidor. Håll dig lugn och svara på domarens frågor. Var inte oförskämd medan den andra personen talar.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande