Hur man ändrar ditt namn i oklahoma

I Oklahoma måste juridiska namnändringar godkännas av domstolen. Anledningarna till att du kanske vill ändra ditt namn är lika varierade som medborgarna i den tidigare staten. Ett adoptivt barn kan vilja återvända till deras födelseminne, någon kanske vill ta namnet på en step-förälder, eller du kanske vill ha ett annat namn för religiöst eller annat personligt val. Oavsett orsaken tillåter staten Oklahoma någon bosatt över 18 års ålder för att begära att domstolen lagligen ändrar sitt namn.

Steg

Del 1 av 3:
Förberedelser och arkivering av framställningen för namnbyte
  1. Bildbeteckningen blir en framgångsrik affärsman Steg 18
1. Verifiera din behörighet till filen för att ändra ditt namn i Oklahoma. Innan du kan lämna in ditt namnbyte med lämplig domstol måste du vara minst 18 år och har bott i staten Oklahoma i minst 30 dagar omedelbart före inlämningsdatumet för din framställan.
  • Bild med titeln Stopp morföräldrar Visitationsrättigheter Steg 4
    2. Bestäm var du ska lämna in ditt namnbyte petition. Du måste fila på tingshuset i länet där du har bott i minst 30 dagar även om en annan tingshus är närmare. I denna stadga syftar man till att leva på en militärbas mot 30 dagar, även om du har hållit din rättsliga bostad i en annan stat. Courthouse kommer att ligga i staden eller staden som är länsätet.
  • Bild med titeln Avbryt en kontroll Steg 3
    3. Uppskatta avgifterna och andra kostnader. Du behöver inte ha en advokat för att ändra ditt namn, men du måste betala en ansökningsavgift till domstolen och en publikationsavgift till tidningen. Det kan också finnas diverse kostnader för notarie och fotokopior.
  • Domstolsavgifterna förändras ofta, så kontakta domstolskonsulenten för att verifiera aktuell avgift och om deras betalningsmetoder. Varje domstol har sina egna regler om betalning och många domstolar accepterar inte personliga kontroller eller kreditkort. En order eller pengar i det exakta beloppet kan vara dina enda alternativ.
  • Om du inte kan betala arkiveringsavgiften kan domstolen avstå från en visning av god sak. Skriv ut och slutföra ett finansiellt uttalande som kallas en paupers affidavit och inkludera det när du skickar din ansökan. Domaren kommer att acceptera eller avvisa den innan du utfärdar ditt namnbyte. Domaren kan också kräva bevis på dina intäkter och kostnader.
  • Bild med titeln Avbryt ett kontrollsteg 1
    4. Samla in den information du behöver för att konkurrera framställningen. Oklahoma är mycket specifik om vilken information som krävs för att överlämnas till domstolen. Det mesta är grundläggande, inklusive ditt namn, adress, bostadshus, födelsedatum, födelsedatum och telefonnummer.
  • Inkludera både ditt exakta juridiska namn som visas på ditt födelsecertifikat och det exakta juridiska namnet du begär av domstolen. Använd inte smeknamn eller initialer eller de kommer att bli en del av ditt nya juridiska namn. Till exempel säga "Thomas Daniel Smith," istället för "Tom d. Smed."
  • Inkludera registreringsnumret från ditt födelsecertifikat. Om du inte har en kopia av ditt födelsecertifikat måste du kontakta de vitala registeravdelningen för staten eller länet där du föddes och beställer en certifierad kopia.
  • Lägg till en kortfattad, inte mer än en mening, anledning till att du vill ändra ditt namn. Till exempel, "Jag antogs som ett barn och vill gå tillbaka till mitt födelsenamn," eller "Jag vill ta min farfar namn som mitt mellannamn." Håll det klart och enkelt.
  • Bild med titeln Bli en högskoleprofessor Steg 32
    5. Välj tidningen för publicering och verifiera kostnaden för meddelandet. Oklahoma lag är tydlig. Du måste publicera meddelandet om din avsikt att ändra ditt namn med a "rättsligt meddelande" tidningen för ditt län eller en tidning som är i allmänhet cirkulation i hela staten.Oklahoma Press Association håller en lista över medlemmarna som uppfyller statens definition av ett juridiskt meddelande.
  • Bild med titeln Stopp morföräldrar Visitationsrättigheter Steg 10
    6. Fyll i ansökan om ändring av juridiska namn. Juridiskt hjälp av Oklahoma har skapat en enkel inbyggd applikation som kommer att fungera i alla län. Skriv ut det och fyll i all information om formulären (framställningen, verifiering, upphandling av hörsel och ordning.) Lämna inte något annat än signaturblocken blank. Du kan skriva tydligt i mörkt bläck eller använda en skrivmaskin.
  • Bild med titeln Få morföräldrar rättigheter Steg 8
    7. Skriv ditt framställningar och andra dokument med ditt nuvarande juridiska namn framför en notarie. Du behöver en form av identifiering som visar ditt nuvarande juridiska namn så att det inte kan verifiera din identitet.Blå bläck föredras eftersom det gör det enkelt att skilja originalet från en kopia. Gör minst två kopior av de färdiga och undertecknade dokumenten.
  • Del 2 av 3:
    Arkivering och publicering av namnbytet
    1. Bild med titeln Stopp morföräldrar Visitationsrättigheter Steg 6
    1. File dina dokument med domstolens clerk på länets tingshus. Vid den här tiden måste du betala arkiveringsavgiften eller inkludera din Paupers affidavit. När du skickar dina dokument blir de en del av den offentliga posten. Clerk kommer att tilldela ett fallnummer, en domare och lägga till domstolens officiella stämpel. När framställningen är arkiverad kan du inte ändra det utan svårighet, så se till att du har dubbelkontrollerat all information. När du har fått din kopia av de filstämplade dokumenten, behåll dem på ett säkert ställe. Om du förlorar dem kan domstolen debitera dig för en annan kopia.
  • Bild med titeln hävdar ersättning för whiplash steg 32
    2. Begär ett hörapparat. Det här är den dag du kommer att visas framför domaren för att formellt be om att ändra ditt juridiska namn. Datumet måste vara tillräckligt långt för att du kan publicera ditt meddelande och vänta 10 dagar efter det att det har publicerats. Clerk kommer att fylla i informationen om ditt meddelande om hörsel.
  • Bild med titeln vidta åtgärder för att hjälpa till att stoppa kränkningar av de mänskliga rättigheterna Steg 10
    3. Publicera meddelande om din avsikt att ändra ditt namn. Ta dina fil-stämplade dokument till tidningen som är ett juridiskt meddelande som publiceras för ditt län. Du måste betala publikationsavgiften innan tidningen kommer att acceptera och köra ditt meddelande. Håll kvittot om domaren frågar om att se det under din hörsel. Oklahoma kräver att ditt meddelande körs i tidningen en gång.Detta är att ge allmänhet till gemenskapen av din avsikt att ändra ditt namn och för att meddela alla som kan motsätta sig. Fråga tidningen om de kommer att skicka ditt bevis på publicering eller om du behöver komma in på kontoret.
  • Bild med titeln vidta åtgärder för att hjälpa till att stoppa kränkningar av de mänskliga rättigheterna Steg 7
    4. Skicka bevis på offentliggörande till domstolen före förhandlingen. Oklahoma Juridiskt meddelande Tidningar har en publikation Affidavit Du kan skicka med en klippning av meddelandet. Om inte publikationen uttryckligen avstår, kommer domaren inte att ge ditt namn förändring utan bevis på offentliggörande.
  • Domaren kommer bara att avstå från att meddela ditt meddelande om det skulle ge dig i fara. Om du är ett offer för våld i hemmet, fråga om domstolen om att gå före domaren för att be om en publikationsavstående och försegla fallet.
  • Del 3 av 3:
    Delta i domstolen för ditt namnbyte
    1. Bild med titeln hävdar ersättning för whiplash steg 34
    1. Vara i tid och missa inte ditt domstolsdatum. Om du inte visas i domstolen när ditt ärende kallas, kan domaren avvisa din framställan. Om det händer, förlorar du din arkiveringsavgift och publikationsavgift och måste börja helt över. Ge dig gott om tid att komma till domstol, gå igenom säkerhet, hitta parkering och hitta din rättssal. Beroende på länet kan du vara på en Docket med 5-50 andra fall, så det är viktigt att du är redo när ditt fall kallas. Ta med din kopia av ansökan om referens.
  • Bild med titeln Få din baby eller barn tillbaka Steg 9
    2. Samarbeta med Courthouse säkerhetsprocedurer. Varje län har sitt eget förfarande som sträcker sig från att passera genom en metalldetektor till en sökning av alla väskor och fickor. I Oklahoma är det olagligt att ta med vapen, inklusive skjutvapen, in i tingshuset. Om du har några frågor, kontakta länet sheriffen före ditt domstolsdatum.
  • Bildbeteckningen beter sig i domstolen steg 1
    3. Klä snyggt och lyda domstolsregler. Medan länen kommer att variera, har Oklahoma domstolar i allmänhet strikta regler om utseende och beteende i rättssalen. Underlåtenhet att följa kan resultera i något från en reprimand till uppsägning av ditt ärende.
  • Uppför sig professionellt i domstol. Till exempel ingår regel 9 i Tulsa tingsrätten, stående när man talar, sitter inte på borden, ingen mat eller dryck i rättssalen och att inte närma sig domaren om inte instrueras. Denna regel är typisk för alla län.
  • Klä konservativt med skjortor tucked in och knappar fastsatta. Du borde ta bort dina ansiktsmycken och tatueringar. Använd inte t-shirts med mönster, flip-flops, sporttröjor, haltertoppar, jeans shorts, pyjamas, gymkläder, eller några kläder som kan misstolkas av domstolspersonal som gäng-ansluten. Ta bort hattar innan du går in i rättssalen.
  • Lämna dina mobiltelefoner i bilen. Mobiltelefoner och personsökare är i allmänhet inte tillåtna i rättssalen även när den stängs av. De kan vara föremål för förverkande. Foton, videor och röstinspelningsenheter är inte tillåtna i rättssalen.
  • Ordna barnomsorg före förhandlingen. Domare kommer i allmänhet inte att tillåta barn i rättssalen.
  • Bildbeteckningen uppför sig i domstolen Steg 11
    4. Gå till framsidan av rättssalen när ditt fall kallas och ta en plats vid bordet. Efter att domaren ser över din framställan, kommer du att ställas frågor om din förfrågan, inklusive orsaken till ditt namnbyte och om förändringen är att undvika skulder. Stå när man talar. Svara klart, kortfattat och ärligt. Om du inte förstår frågan, be domaren att förklara. Underlåtenhet att vara ärlig kan resultera i att debiteras med en brottslig förseelse.
  • Bild med titeln Stopp morföräldrar Visitationsrättigheter Steg 2
    5. Ta emot ditt namnbyte ordning. Om domaren är nöjd med dina svar, kräver lagen att din framställan beviljas.När domaren tecknar den ordning som ändrar ditt namn, måste du ta det till domstolens kontorist för arkivering. Du kommer att få en filstämplad kopia av domarens order att du är fri att kopiera så många gånger du behöver skicka för att få ett nytt födelsecertifikat, körkort, etc. Så snart clerk-filen stämplar beställningen, kan du lagligen börja använda ditt nya namn.
  • Tips

    Transgender personer som har haft omplaceringskirurgi kan inte nekas ett namnbyte enbart på grundval av kön.
  • Om möjligt, låt inte ditt Oklahoma Driver License eller State ID-kort i ditt nuvarande juridiska namn löpa ut innan du ändrar ditt namn. Med din nuvarande oväntade licens och namnbyte kan det vara lättare att få en ny licens eller kort. Om förfallit, kan proceduren för att fastställa din identitet vara mer komplicerad.
  • Det är inte nödvändigt att begära att domstolen ändrar ditt efternamn när du gifter dig. Äktenskapsbeviset fungerar som en rättslig bedömning för social trygghet, körkort och andra regeringar och affärsenheter.
  • Ett efternamn kan också ändras under en skilsmässa om du begär det i skilsmässa framställningen. När domaren beviljar skilsmässan, kommer han också att ge dig en namnbyte och skilsmässa dekretet kommer att vara din rättsordning.Men om det inte ingår i skilsmässa dokumenten och du senare vill gå tillbaka till ditt flicknamn, måste du lämna in en separat ansökan om ändring av juridiska namn.
  • Varningar

    Domaren kommer att vägra namnbytesförfrågningar som är avsedda att undvika skulder, barnbidrag och andra rättsliga skyldigheter. Du måste vara ärlig om domaren frågar om dessa problem. Att ligga till domstolen resulterar i brottsliga avgifter.
  • Om du föddes i ett annat land och inte har ett högkvalitativt födelsecertifikat eller om du föddes hemma och födelsen inte var registrerad, bör du konsultera en advokat innan du försöker ändra ditt juridiska namn i Oklahoma.
  • Medan det är sällsynt, om någon saknar ditt namn förändras, kan de dyka upp i domstol. Domaren lyssnar på båda sidor. Håll dig lugn och svara på domarens frågor. Var inte oförskämd medan den andra personen talar.
  • En registrerad sexbrott kan inte begära domstolen för en namnbyte.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande