Hur man citerar ted talks i apa

Högtalare i TED-samtal kan ge fascinerande och övertygande nya tankar på idéer. Om du hittar ett TED-samtal relaterat till ämnet för ditt forskningspapper, kanske du vill använda samtalet som en källa. American Psychological Association (APA) Citation Style kräver en in-text-citat varje gång du parafras eller citerar från ett TED-tal. Den i-text-citaten pekar på din läsare till rätt referenslista i slutet av ditt papper. Formatet för en referenslista för ett TED-tal skiljer sig beroende på om du har nått videoen på Ted Talks-webbplatsen eller på YouTube.

Steg

Metod 1 av 3:
Referenslista Inträde för TED-samtal på TED-webbplatsen
  1. Bild med titeln Cite Ted Talks i APA Steg 1
1. Starta din referenslista med namnet på högtalaren. Om du har tillgång till TED-talet direkt från TED-webbplatsen, anses högtalaren som gav talet författaren till det samtalet. Skriv sitt efternamn först, följt av ett komma, då deras första inledande.
  • Exempel: Lovegood, L.
  • Bild med titeln Cite Ted Talks i APA Steg 2
    2. Ange datumet videon publicerades i parentes. Typ året Videoen publicerades först. Om månaden (eller månad och dag) uppstod tillhandahålls, skriv ett komma efter året följt av månaden och dagen. Förkorta inte namnet på månaden. Placera en period utanför den stängande parentesen.
  • Exempel: Lovegood, L. (2019, februari 7).
  • Dricks: Använd datumet videon publicerades på TED-webbplatsen, inte det datum som talet gavs, om de två datumen är olika.

  • Bild med titeln Cite Ted Talks i APA Steg 3
    3. Ange titeln på videon och en beskrivning av formatet. På TED-webbplatsen formateras titlarna genom att lista talarens namn följt av ett kolon, sedan titeln på det specifika samtalet. Följ det här formatet i din referenslista. Skriv titeln på det specifika samtalet i meningen fall, vilket endast kapitaliserar det första ordet och några ordspråkiga substantiv. Kursivera hela titeln. Lägg till orden "Videofil" i kvadratkonsol efter titeln, placera en period utanför stängningsfästet. Kör inte den här fästbesättningen.
  • Exempel: Lovegood, L. (2019, februari 7). Luna Lovegood: Kärlek i tiden för Voldemort [Videofil].
  • Bild med titeln Cite Ted Talks i APA Steg 4
    4. Stäng din post med en direkt URL för videon. Skriv orden "Hämtas från" följt av den fullständiga direkta webbadressen eller Permalink för videon. Placera inte en period i slutet av webbadressen (om inte URL-adressen råkar sluta med en period).
  • Exempel: Lovegood, L. (2019, februari 7). Luna Lovegood: Kärlek i tiden för Voldemort [Videofil]. Hämtad från HTTPS: // ted.com / talks / luna_loveGood_love_in_the_time_of_voldemort
  • APA-referenslistaformat - TED-samtal på TED-webbplatsen

    Talarlastnamn, jag. (År månad dag). Högtalarens namn: Titel på prata i meningenfallet [Videofil]. Hämtad från URL

    Metod 2 av 3:
    Referenslista Entry för TED-samtal på YouTube
    1. Bild med titeln Cite Ted Talks i APA Steg 5
    1. Lista ted som författaren följt av kanalens namn. Om du har tillgång till TED-talet på YouTube, är TED författaren. Detta gör att dina läsare lättare kan hitta videon på YouTube. Efter namnet på författaren, inkludera kanalens namn (t.ex. TEDX-samtal, TED-institut eller TED-kamrater) i parentes. Placera en period utanför stängningsfästena.
    • Exempel: Ted [TEDX TALKS].

    Dricks: Om du råkar hitta ett TED-samtal på YouTube som publicerades av en annan användare, försök hitta videon på en av de officiella kanalerna. En Ted Talk-video som publicerades av någon annan kan redigeras eller ändras.

  • Bild med titeln Cite Ted Talks i APA Steg 6
    2. Ange datumet videon publicerades i parentes. Börja med året Videon var upplagd, följt av ett komma. Skriv sedan månaden och dagen videon publicerades på YouTube. Observera att det här datumet kan skilja sig från det datum då samtalet gavs eller datumet videon laddades upp på TED-webbplatsen. Förkorta inte namnet på månaden, oavsett hur länge det är. Placera en period utanför den stängande parentesen.
  • Exempel: Ted [TEDX TALKS]. (2019, februari 14).
  • Bild med titeln Cite Ted Talks i APA Steg 7
    3. Skilja flera TED-samtal av samma författare. Eftersom du använder Ted som författaren för TED-samtal hittar du på YouTube, skulle du vanligtvis skilja dem efter datum. Om de var alla postade under olika år behöver du inte göra något annat - bara beställa dem kronologiskt i din referenslista med det tidigaste datumet först.
  • Om du använder flera TED-samtal från YouTube som alla publicerades samma år, beställ dem alfabetiskt efter titel i din referenslista. Lägg sedan till en liten bokstav i slutet av året för att skilja dem för syftet med dina in-text citat. Till exempel, om du hade 3 TED-samtal alla publicerade 2019, skulle du lista dem alfabetiskt genom titel och då skulle åren vara "2019a," "2019b," och "2019c."
  • Bild med titeln Cite Ted Talks i APA Steg 8
    4. Inkludera titeln på videon och formatet. Ted titlar alla videoklipp med namnet på högtalaren följt av ett kolon, sedan titeln på det specifika samtalet. Följ det här formatet, men skriv titeln på det specifika samtalet i meningen, vilket endast kapitaliserar det första ordet och några riktiga substantiv. Italicisera titeln på videon. Skriv sedan orden "Videofil" i kvadratkonsoler för att ange formatet. Kör inte den brackade informationen. Placera en period utanför stängningsfästet.
  • Exempel: Ted [TEDX TALKS]. (2019, februari 14). Luna Lovegood: Kärlek i tiden för Voldemort [Videofil].
  • Bild med titeln Cite Ted Talks i APA Steg 9
    5. Stäng din post med en URL för videon. Skriv ett utrymme efter perioden efter titeln och formatet, skriv sedan orden "Hämtas från." Inkludera en fullständig URL för YouTube-videon för att avsluta din referenslista. Placera inte en period i slutet av webbadressen.
  • Exempel: Ted [TEDX TALKS]. (2019, februari 14). Luna Lovegood: Kärlek i tiden för Voldemort [Videofil]. Hämtad från HTTPS: // Youtube.com / watch?v = xmj_p_6h69g
  • APA-referenslista Format - Ted Talks på YouTube

    Ted [TED-kanal]. (År månad dag). Högtalarens namn: Titel på samtalet i Titel Case [Videofil]. Hämtad från URL

    Metod 3 av 3:
    In-text citat
    1. Bild med titeln Cite Ted Talks i APA Steg 10
    1. Inkludera högtalarens namn och året som videon skickades. Om du har åtkomst till TED-talet på TED-webbplatsen, går det efternamn på högtalaren i din in-texta parentetisk citat. På det sättet kommer dina läsare att kunna hitta den fullständiga referenslistan. Placera ett komma efter efternamnet, lägg sedan till året som videon skickades. Placera meningen med avslutningspunkten efter avslutad parentes.
    • Exempel: (Lovegood, 2019).

    APA IN-TEXT CITATION FORMAT - TED TALKS på TED-webbplatsen

    (SpeakerlastName, Year).

  • Bild med titeln Cite Ted Talks i APA Steg 11
    2. Använda sig av "Ted" Som författare om du har nått videoen på YouTube. Eftersom "Ted" Är författaren i din fullständiga referenslista, användning "Ted" Som författaren i din parenteskacitation. Placera ett komma efter "Ted," Skriv sedan på året. Videon har publicerats på YouTube. Lägg till menyns avslutande skiljetecken utanför den stängande parentesen.
  • Exempel: (TED, 2019).
  • APA IN-TEXT CITATION FORMAT - TED TALKS ON YOUTUBE

    (Ted, år).

  • Bild med titeln Cite Ted Talks i APA Steg 12
    3. Ge en tidsstämpel för citerat material. Om du inkluderar ett direkt citat från TED-samtalet i ditt papper måste din parentesiska citat berätta för läsaren exakt där talaren säger dessa ord. Placera ett komma efter året. Videon var upplagd och lägg sedan till tidsstämpeln. Formatera din tidstämpel på samma sätt som det är på källvideoen. För TED-samtal antingen på TED-webbplatsen eller YouTube, kommer det vanligtvis att vara timmar, minuter och sekunder, med var och en av dessa element separerade av en kolon.
  • Exempel: (Lovegood, 2019, 7:27).
  • Bild med titeln Cite Ted Talks i APA Steg 13
    4. Inkorporera citatinformation i din text för att förbättra läsbarheten. För många parentesiska in-text citat kan distrahera dina läsare. Men om du inkluderar samma information i din text när det är meningsfullt att göra det, kan du utelämna hela eller en del av den parentesiska citatet.
  • Till exempel kan du skriva "I hennes 2019 Ted Talk, lovade Lovegood att oavsett hur kraftfull Voldemort fick, kunde han aldrig utnyttja kärlekens kraft." I det fallet, om du har tillgång till Ted Talk på TED-webbplatsen, skulle du inte behöva någon parentesistisk citat alls.
  • När du hänvisar till Ted talar du åt från TED-webbplatsen, om du inkluderar högtalarens namn men inte året i din text, placera en parentesistisk citat med året omedelbart efter högtalarens namn. Till exempel kan du skriva "Lovegood (2019) fokuserade på kärlekens roll i att besegra Voldemort."
  • Bild med titeln Cite Ted Talks i APA Steg 14
    5. Håll den parentesiska citatet för TED-samtal från YouTube. Om du har tillgång till TED-talet på YouTube, är det vanligtvis meningsfullt för dig att inkludera högtalarens namn i texten i ditt papper. Att göra detta eliminerar dock inte behovet av en parentesistisk citat eftersom talaren inte är listad som författaren.
  • Till exempel kan du skriva "Lovegood noterade att även när Voldemort fick makt och alla verkade hopplösa, fanns det fortfarande häxor och trollkarlar som blev kär (Ted, 2019)."
  • Även om du nämner i texten i ditt papper som informationen presenterades i ett TED-tal, behöver du fortfarande en parentetisk citat. Dina läsare skulle sannolikt inte veta att leta efter en post som listas "Ted" Som författare i din referenslista.
  • Tips

    Varningar

    Var försiktig när du använder TED-samtal som en resurs för ett forskningspapper. Medan högtalarna tenderar att vara veriferbara experter på sina respektive fält, får den information de presenteras inte vara självständigt verifierbar. Generellt är det bäst att använda TED-samtal som en resurs för subjektiva tankar och uppfattningar, inte för objektiva fakta.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande