Hur man donerar en bröllopsklänning

Bröllopsklänningar bär sentimentalt värde långt förbi din bröllopsdag. Men du bär bara det en gång, och sedan slår du bort det i en garderob. Om du är redo att dela med din bröllopsklänning, har du ett antal alternativ tillgängliga för dig. Du kan donera till ett antal välgörenhetsorganisationer som accepterar bröllopsklänningar.

Steg

Del 1 av 3:
Plocka en organisation
  1. Bild med titeln Donera till människor i nöd steg 1
1. Bestäm vilken typ av organisation du vill stödja. Det vill säga, varje välgörenhetsorganisation stöder en annan orsak. När det gäller att donera bröllopsklänningar kan du stödja orsaker som bröstcancer, militära fruar eller bara vardagliga människor som inte har råd med bröllopsklänningar, bara för att nämna några.
  • Bild med titeln fixa ditt liv steg 14
    2. Skilja mellan typer av donationer. I vissa fall kommer din bröllopsklänning att säljas, och vinsten från klänningen kommer att användas av organisationen för att gynna orsaken, som brudar mot bröstcancer. Å andra sidan kommer andra organisationer att samla klänningar att ge till människor i nöd, som brudar över Amerika båda är viktiga. Du borde välja baserat på vad som är viktigast för dig.
  • Du kan få det bästa av båda världarna, så många platser som säljer bröllopsklänningar gör det till reducerad kostnad, gynnar låginkomstfamiljer.
  • Bild med titeln Gör en goodwill donation Steg 2
    3. Prova en sparsamhetsbutik. Många sparsamhetsbutiker, som goodwill och frälsningsarmé, ta donationer av någon typ. De är glada att acceptera donationer av bröllopsklänningar, eftersom många människor inte har råd att handla på high-end butiker för sina bröllop.
  • Bild med titeln Shop för en bröllopsklänning Steg 6
    4. Titta på nationella organisationer. Många nationella organisationer tar bröllopsklänningar för olika orsaker. Ofta sänder dessa organisationer klänningarna att göra en vinst för välgörenheten. Du kan prova organisationer som brudar för en orsak.
  • Bild med titeln 55605 10
    5. Kolla för lokala butiker. Du kan ha en lokal butik i ditt område som accepterar bröllopsklänningar som donationer. De flesta av dessa kommer att erbjuda klänningarna gratis eller till sänkta kostnader för låginkomstpersoner i ditt område.
  • Del 2 av 3:
    Kolla på välgörenhetsorganisationer
    1. Bild med titeln Donera till människor i nöd steg 4
    1. Kontrollera efter nonprofit status. De flesta legitima välgörenhetsorganisationer kommer att ha nonprofit status med den federala regeringen. Leta efter beteckningen 501 (c) (3), vilket är beteckningen som ges till ideella. Men ibland kommer människor att sätta ihop enheter för en viss välgörenhet utan att ha beteckningen själva, vilket fortfarande är legitimt.
    • Ett ställe du kan leta efter den här informationen är på IRS: s hemsida. Du kan ta reda på vilka organisationer som får få välgörande donationer.
  • Bild med titeln Balans ditt arbete och hemliv (för kvinnor) Steg 2
    2. Ställ några frågor. Legitima välgörenhetsorganisationer har inga problem att ge dig information om sitt uppdrag, där några donationer kommer att gå till, och kostnaderna i samband med donationen. Om du ställer några frågor och personalen verkar vara ovillig att hjälpa, kanske du inte är en legitim välgörenhet.
  • Bild med titeln Fråga din mamma om puberteten (för tjejer) Steg 2
    3. Forskning välgörenheten online. Om du fortfarande inte är säker, ta lite tid att leta upp välgörenheten online. Försök lägga till "lurendrejeri" till namnet på välgörenheten, som det är mer benägna att få någon negativ information om organisationen.
  • Del 3 av 3:
    Förbereder en bröllopsklänning för donation
    1. Bild med titeln Bli en muslim (för tjejer) Steg 1
    1. Kontrollera reglerna. De flesta organisationer har några regler om donationer. Till exempel föredrar de flesta platser att klä sig torrt först. Dessutom har många platser regler om hur ny klänningen behöver vara. Som ett exempel accepterar brudar för en orsak generellt bröllopsklänningar från de senaste 5 åren.
  • Bild med titeln Rengör ett bröllopsklänning Steg 3
    2. Har det torkat. Medan inte alla organisationer kräver det, är det en bra idé att få din bröllopsklänning att rengöras innan du överlämnar det. Som säkerställer att organisationen måste göra mycket lite innan den använder din donation.
  • Kolla efter stora fläckar innan du får det kemtvätt så att du kan peka ut dem till den torra rengöringen.
  • Bild med titeln Rengör ett bröllopsklänning Steg 8
    3. Kolla på tårar. Innan du överlämnar det, se till att klänningen inte har några större rips eller tårar. De flesta organisationer föredrar klänningar i gott skick. Om du hittar en rip och det är tillräckligt liten, försök att ha en sömmerska reparera skadan.
  • Bild med titeln Shop för en bröllopsklänning Steg 4
    4. Inse att inte varje klänning kommer att accepteras. Vissa organisationer har för många av en stil, och de kanske inte kan acceptera din på grund av rymdgränser. Detsamma gäller för storlekar. Därför kanske du vill ställa upp en andra plats som ett alternativt ställe att donera din klänning.
  • Bild med titeln Gör en goodwill donation Steg 4
    5. Släpp av eller maila din donation. När din klänning är redo för donation, släpp helt enkelt av den på din välgörenhet. Du kan få kvitto för din klänning att använda för dina skatter, men i allmänhet måste du fylla i kostnaden för klänningen själv. Om din välgörenhet inte är lokal, packa upp det bra och skicka den i.
  • Tips

    Om du vill göra något annat med din bröllopsklänning, se online för organisationer som gör klänningar för avlidna spädbarn som ska begravas eller kremeras i. En vanlig term är ängelklänningar.
  • Kom ihåg att din donation är vanligtvis skatteavdrag.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande