Så här lägger du till en webbplats till en bibliografi

Så mycket information som är tillgänglig på Internet kanske du vill använda en webbplats som en källa för ett forskningspapper. När du gör måste du inkludera en post i din lista med referenser i slutet av ditt papper. De flesta av de uppgifter som finns i den posten kommer att vara densamma oavsett vilken citatstil du använder. Formatet varierar emellertid beroende på om du skriver en bestridad post i modern språkförening (MLA), en referenslista-post i American Psychological Association (APA) eller en bibliografi-post i Chicago-stilen.

Steg

Metod 1 av 3:
Mla
  1. Bild med titeln Lägg till en webbplats i en bibliografi Steg 1
1. Starta dina verk citerade inträde med författarens namn om det är känt. Om författaren till webbplatsen är en person, lista sitt efternamn först, följt av ett komma, då deras förnamn. För institutionella författare, lista det fullständiga namnet på organisationen.
  • Individuell författare Exempel: Lovegood, Luna.
  • Institutionell författare Exempel: Wizarding World Publications.
  • Bild med titeln Lägg till en webbplats till en bibliografi Steg 2
    2. Ge titeln på webbplatsen och den anknutna organisationen. Skriv titeln på webbplatsen i titelfall, vilket kapitaliserar alla substantiv, pronomen, adjektiv, adverb och verb. Placera ett komma efter webbplatsen. Om webbplatsen har en ansluten organisation som är inte Samma som författaren till webbplatsen, skriv det i vanlig teckensnitt efter namnet på webbplatsen. Placera ett komma efter organisationens namn.
  • Exempel: Lovegood, Luna.Den dagliga kitteln, Wizarding World Publications,
  • Bild med titeln Lägg till en webbplats till en bibliografi Steg 3
    3. Inkludera datumet. Webbplatsen uppdaterades senast eller ändrats. Du kan se ett datum på webbplatsen uppdaterades senast högst upp på sidan. Annars rulla ner till botten och använd upphovsrättsåret för webbplatsen. Skriv datumet i det dagmånatåriga formatet, förkortar namnen på månader som är längre än 4 bokstäver. Om du bara har året, lista bara året och oroa dig inte för resten. Placera ett komma efter året.
  • Exempel: Lovegood, Luna.Den dagliga kitteln, Wizarding World Publications, 18 maj 2019,
  • Bild med titeln Lägg till en webbplats till en bibliografi Steg 4
    4. Stäng med webbadressen för webbplatsen. Om din post är på hela webbplatsen, använd webbadressen till hemsidan för webbplatsen. Inkludera inte "http: //" del av webbadressen. Placera en period i slutet av webbadressen.
  • Exempel: Lovegood, Luna.Den dagliga kitteln, Wizarding World Publications, 18 maj 2019, thedailycauldron.org.
  • MLA Works Cited Format - Webbplats

    Efternamn förnamn. Titel på webbplatsen, Affilierad organisation, dagmånad År, URL.

    Metod 2 av 3:
    Apa
    1. Bild med titeln Lägg till en webbplats i en bibliografi Steg 5
    1. Inkludera webbadressen för webbplatsen i ditt papper om du citerar hela webbplatsen. Till skillnad från andra citatformat kräver APA inte en referenslista-post om du citerar en hel webbplats. Ange istället webbadressen för webbplatsen i parentes efter att du har nått det i din text.
    • Till exempel kan du skriva "Den dagliga kitteln ger Muggles insikt i händelser i trollkarlen."
  • Bild med titeln Lägg till en webbplats till en bibliografi Steg 6
    2. Starta en referenslista till en webbsida med författarens namn. Om du citerar en specifik webbsida snarare än en webbplats som helhet, behöver du en referenslista. Skriv det efternamn för författaren följt av ett komma. Skriv sedan författarens första initial. Om det inte finns någon författarens namn, lista titeln på webbsidan i stället.
  • Exempel: Lovegood. L.
  • Bild med titeln Lägg till en webbplats i ett bibliografi Steg 7
    3. Ge år för publicering inom parentes. Publiceringsåret är året för den specifika webbsidan, inte upphovsrättsdatum för webbplatsen som helhet. Om det inte finns något datum för den specifika webbsidan, använd förkortningen "n.d." Placera en period utanför den stängande parentesen.
  • Exempel: Lovegood. L. (2017).
  • Bild med titeln Lägg till en webbplats i ett bibliografi Steg 8
    4. Lägg till titeln på webbsidan. Skriv ut den fullständiga titeln på webbsidan i meningen fall, vilket endast kapitaliserar det första ordet och några riktiga substantiv i titeln. Placera en period i slutet av titeln.
  • Exempel: Lovegood. L. (2017). Voldemorts inflytande bland lärare och studenter på Hogwarts.
  • Bild med titeln Lägg till en webbplats i en bibliografi Steg 9
    5. Stäng med en URL för den specifika webbsidan. Skriv orden "Hämtas från" följt av webbadressen. Använd den direkta webbadressen eller permalink för den specifika webbsidan. Placera inte en period i slutet av webbadressen.
  • Exempel: Lovegood. L. (2017). Voldemorts inflytande bland lärare och studenter på Hogwarts. Hämtad från http: // thedailycauldron.org / v_influence_hogwarts
  • APA-referenslistaformat - webbsida

    Efternamn, a. (År). Titel på webbsidan i meningen. Hämtad från URL.

    Metod 3 av 3:
    Chicago
    1. Bild med titeln Lägg till en webbplats till en bibliografi Steg 10
    1. Börja din post med författaren till webbplatsen. För enskilda författare, skriv deras efternamn först följt av ett komma. Skriv sedan sitt förnamn. För institutionella författare, skriv det fullständiga namnet på den institution som hävdar innehållet på innehållet på webbplatsen. Placera en period i slutet av namnet.
    • Exempel: Lovegood, Luna.
  • Bild med titeln Lägg till en webbplats i en bibliografi Steg 11
    2. Inkludera titeln på den specifika sidan i citattecken. Om du hänvisar till en specifik sida på webbplatsen, i stället för webbplatsen som helhet, inkludera den i din bibliografiska inträde. Skriv titeln i titelfall, vilket utnyttjar alla substantiv, pronomen, adjektiv, adverb och verb. Placera en period i slutet av titeln inuti stängningsnoteringsmärken.
  • Exempel: Lovegood, Luna. "Nedstigning i mörkret."
  • Bild med titeln Lägg till en webbplats till en bibliografi Steg 12
    3. Ange namnet på webbplatsen. Skriv namnet på webbplatsen i kursiv, med hjälp av titelfall. Om du hänvisar till webbplatsen som helhet, skulle det här elementet följa författarens namn. Placera en period i slutet av webbplatsens namn.
  • Exempel: Lovegood, Luna. "Nedstigning i mörkret." Den dagliga kitteln.
  • Bild med titeln Lägg till en webbplats till en bibliografi Steg 13
    4. Lista publikationsdatum och datum för åtkomst. Om webbplatsen har ett publikationsdatum, ange det i månadsdagen, följt av en period. Förkorta namnen på månader som är längre än 4 bokstäver. Skriv sedan ordet "Åtkomst" följt av det datum du senast har åtkomst till webbplatsen med samma datumformat. Placera en period efter datumet för åtkomst.
  • Exempel: Lovegood, Luna. "Nedstigning i mörkret." Den dagliga kitteln. Åtkomst 23 juni 2018.
  • Bild med titeln Lägg till en webbplats i ett bibliografi Steg 14
    5. Stäng din bibliografiska inträde med webbadressen. Om du hänvisar till en specifik sida, använd webbadressen för den specifika sidan. Annars, använd webbadressen för hemsidan på webbplatsen. Placera en period i slutet av webbadressen.
  • Exempel: Lovegood, Luna. "Nedstigning i mörkret." Den dagliga kitteln. Åtkomst 23 juni 2018. http: // thedailycauldron.org / nedstigning.
  • Chicago Bibliografiformat - Webbplats

    Efternamn förnamn. "Titel på specifik sida, om någon." Namn på webbplatsen. Månad dag år. Tillgång Månad Dag, År. Url.

    Tips

    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande