Hur man frågar leverantörer för donationer

Att begära en donation kan känna sig besvärlig och skrämmande, men det är ofta en nödvändig färdighet om du arbetar i ideell värld, eller om du bara hjälper till att organisera en gemenskapshändelse eller en skolfundraiser. Genom att lära sig att göra en plan och öva vad du säger, kommer du att kunna fråga säljare för donationer med självförtroende och lätthet.

Steg

Del 1 av 4:
Skapa en plan
  1. Bild med titeln Fråga säljare för donationer Steg 1
1. Bestäm exakt vad du ber om. Om du vet vad du behöver kan du be om det. Om du ber om pengar, bestämma hur mycket du kommer att fråga varje leverantör för. Om du ber om materialvaror, vet hur många av ett visst objekt du behöver.
  • Till exempel, om du organiserar en 5k race fundraiser och behöver koppar för vatten, vet hur många koppar du behöver och har en plan att få kopparna från leverantören till din ras, eliminera potentiella hinder för leverantören. Gör det så enkelt som möjligt för dem att säga ja!
  • Bild med titeln Fråga säljare för donationer Steg 2
    2. Bestäm om du kommer att erbjuda leverantören något i gengäld. De flesta människor donerar utan att förvänta sig något tillbaka, men det är inte ovanligt eller en dålig idé för grupper att ge en leverantör något litet.
  • Du kan överväga att ge din leverantör flera gratis biljetter till evenemanget du planerar, eller lovande att sätta ett företags namn och logotyp på baksidan av en t-shirt som deltagarna kommer att bära.
  • Bild med titeln Fråga säljare för donationer Steg 3
    3. Ta reda på vem hanterar välgörande donationer för företaget. Kontrollera företagets hemsida först för att ta reda på namnet på ägaren eller chefen. Om du inte kan hitta namnet på vem du behöver prata med online, ring verksamheten och be om den information du behöver.
  • Bild med titeln Fråga säljare för donationer Steg 4
    4. Förbered en informativ broschyr eller flygblad. Att ha en prop kan hjälpa dig att ge dig mer självförtroende och din leverantör kommer att uppskatta att ha något skrivet ner de kan referera till efter ditt möte.
  • Inkludera detaljer om organisationen och den specifika händelsen du samlar in donationer för. Skissera hur donationer kommer att användas. Inkludera kontaktinformation för dig själv och för din organisation.
  • Del 2 av 4:
    Öva ditt tal
    1. Bild med titeln Fråga säljare för donationer Steg 5
    1. Skriv ut vad du planerar att säga. Presentera dig själv och din organisation, förklara sedan vad du ber om och varför. Se till att du är klar om dina mål och hänvisar till din plan.
    • Du kan skriva ut det på papper eller använda din dator. Skriva för hand kan hjälpa dig att memorera ditt tal snabbare.
    • När du går till ditt möte läser du inte ditt talord-för-ord, men om du är nervös skriver du några viktiga punkter på ett notecard som du kan bära med dig.
    • Det är bra att förklara varför du investeras i din organisation, speciellt om du är en volontär. Var inte rädd för att dela dina lustar!
  • Bild med titeln Fråga säljare för donationer Steg 6
    2. Öva ditt tal framför en spegel för att studera ditt kroppsspråk. Är du fidgeting mycket eller korsar dina armar? Försök att stå still och hålla armarna på dina sidor med dina nävar öppna. Din kroppsspråk kommunicerar lika mycket som dina ord gör.
  • Ett bra tips för att stanna lugnt dagen för ditt möte är att träna lätt på morgonen och håll hydratiserad.
  • Före ditt möte, träna en "Power Pose" i spegeln. Stå upp rakt med dina axlar tillbaka, lägg händerna på dina höfter och håll hakan upp. Visualisera dig själv att träffa leverantören och skaka hand.
  • Bild med titeln Fråga säljare för donationer Steg 7
    3. Spela in dig själv som övar ditt tal för att utvärdera din stimulering. Vi tenderar alla att prata snabbare om vi är nervösa, så att lyssna på dig själv kan hjälpa dig att komma ihåg att sakta ner och ta din tid när du talar. Försök att lyssna på dig själv en gång, gör en justering och spela sedan och lyssna på dig själv en andra gång.
  • Bild med titeln Fråga säljare för donationer Steg 8
    4. Öva med en vän om du känner dig nervös över mötet. Rollspel ger dig möjlighet att se hur ditt skript fungerar när någon annan interagerar med dig. Det ger dig också chansen att be om feedback innan du faktiskt går till ditt möte.
  • Frågor Din vän kan fråga: Hur kommer min donation att användas? Finns det ett annat sätt som jag kunde bidra utan att ge pengar? Varför ska jag välja att donera till din organisation snarare än organisation XYZ?
  • Del 3 av 4:
    Be om donationen
    1. Bild med titeln Fråga leverantörer för donationer Steg 9
    1. Schemalägg ett möte. Överrask aldrig någon genom att stoppa av oväntat! Du vill se till att din kontakt kommer att vara tillgänglig när du går för att se dem och överraskande någon på sitt kontor och be om en donation kan vara en ovälkommen avbrott.
    • Ring din leverantörs kontor och be om att schemalägga ett möte med din kontakt. Förklara varför du vill träffa dem och hur mycket tid du behöver. Generellt bör 30 minuter vara tillräckligt med tid för att du ska träffas, ge ditt tal och svara på frågor.
    • Var flexibel med ditt schema. Chansen är den person du behöver träffa med har ett upptaget schema. Att erbjuda tidig morgon eller sen kväll tillgänglighet kan ge dig fler möjligheter att träffas.
  • Bild med titeln Fråga säljare för donationer Steg 10
    2. Göra en personlig anslutning. Fråga din kontakt om sin familj, deras roll hos företaget, eller hur länge de har varit i samhället. Dela något personligt om dig själv också. Kom ihåg att le och göra ögonkontakt. Detta "småprat"Kan vända en affärstransaktion till ett förhållande för din sak!
  • Ett exempel på något du kan dela är hur du blev involverad i din organisation. Chansen är, om du arbetar i fundraising eller välgörenhet, har du en personlig anslutning till den. Var inte rädd för att dela varför du bryr dig!
  • Bild med titeln Fråga leverantörer för donationer Steg 11
    3. Presentera dig själv och din sak. Det här är när du använder ditt skript som du repeterade. Det är en bra tid att förklara vad du behöver och varför du tror att säljaren skulle vara en bra passform. Om de kan se hur deras donation kommer att vara till hjälp, kommer de att vara mer benägna att ge.
  • Bild med titeln Fråga säljare för donationer Steg 12
    4. Be om donationen. Håll det enkelt och ge dem en chans att svara. Ibland kan det ta lite tid för dem att fatta ett beslut, så känner inte pressat för att fylla tystnaden. Efter att ha gjort din fråga, vänta på att de svarar med antingen ett ja, nej eller en uppföljningsfråga.
  • Bild med titeln Fråga leverantörer för donationer Steg 13
    5. Visualisera din framgång, men bli inte besviken om du får ett nej. Att starta din interaktion med en positiv upplösning i åtanke är ett utmärkt sätt att vara mer optimistisk och engagerad. Om de säger nej, det är okej också! Inte varje person du pratar med kommer att ge en donation.
  • Bild med titeln Fråga säljare för donationer Steg 14
    6. Fråga om de har hänvisningar till dig. Huruvida de kom överens om att donera till din sak, är chansen att de känner till någon annan i samhället som kanske kan hjälpa till. Och frågar någon för råd är ett bra sätt att visa dig respektera sina åsikter!
  • Man skulle kunna säga "Du verkar som någon som är ansluten i samhället. Finns det någon annan du kan tänka på vem jag kunde prata med om att donera till vår organisation?"
  • Bild med titeln Fråga säljare för donationer Steg 15
    7. Tack leverantören. Om du får en donation, grattis! Det här är en bra tid att tacka din leverantör. Även om de säger nej, tog de fortfarande tid att träffas och prata med dig. Uttrycka din tacksamhet för sin tid och för möjligheten. Bara för att de sa "nej" den här gången betyder det inte att de inte kommer att säga "ja" i framtiden!
  • Del 4 av 4:
    Uppföljning
    1. Bild med titeln Fråga leverantörer för donationer Steg 16
    1. Skicka ett tacknummer i posten. Vara specifik om konversationen du hade och använd Tack kortet som ett tillfälle att tacka dem igen för sin tid, och, om tillämpligt, deras donation.
    • Till exempel kan du skriva "tack för att du tog dig tid att träffa mig på onsdag! Jag tyckte om att lära mig mer om dig och ditt företag, och vi är så tacksamma för din donation på $ 500 till vår sak!"
    • På samma sätt, om du inte fick en donation, kunde du skriva "tack så mycket för att ta dig tid att träffa mig! Om du ändrar dig om att donera till vår organisation, listas vår kontaktinformation nedan."
  • Bild med titeln Fråga leverantörer för donationer Steg 17
    2. E-post eller maila ett nyhetsbrev efter evenemanget. Detta är ett bra sätt att visa leverantörer hur deras donation användes! Det här är också något företag kan vilja visa sina egna kunder, vilket i sin tur kan leda till fler kontakter för dig i framtiden.
  • Bild med titeln Fråga säljare för donationer Steg 18
    3. Skapa en databas med kontaktinformation för framtida händelser. Att ha kontaktnamn, nummer, adresser, och en rekord av mottagna donationer hjälper dig att skräddarsy din donation frågar i framtiden och kommer att göra processen mer strömlinjeformad för din nästa händelse!
  • Använder en Google-dokument är ett bra sätt att organisera din information! På så sätt kan du dela med andra i din organisation och alla kan lägga till i nya kontakter.
  • Alphabetisera ditt dokument via Leverantörsnamnet och se till att inkludera kontaktuppgifter och anteckningar från ditt möte.
  • Tips

    Om den leverantör du vill träffas är mycket upptagen, erbjuda dem ett kaffe eller te för en eftermiddagsbehandling - du får kanske inte en halv timme av sin tid, men gesten kommer åtminstone att ge dig chansen att göra en introduktion!
  • Överväg att fråga en vän eller en kollega att följa med dig. Tag-teaming donationer kan göra uppgiften roligare och mindre stressande!
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande