Hur man får reda på om din licens är avstängd (usa)

Ta reda på under en rutin trafikstopp att din körkort är under suspension kan leda till din arrestering eller branta böter. I Förenta staterna varierar lagarna om körkortsupphängning från stat till stat. Medlen att ta reda på om din licens är avstängd kommer också att variera. En av de bästa ställena att börja i något tillstånd är din lokala avdelning för motorfordon (DMV) eller Institutionen för förare tjänster (DDS).

Steg

Del 1 av 3:
Att räkna ut om din licens är avstängd
  1. Bild med titeln Få makt av advokat Steg 8
1. Få en kopia av din körrekord. Att hålla sig informerad om din körpost är viktigt av flera skäl. Det kommer att innehålla din körhistoria och notera om din licens är under suspension. Det kan också låta dig veta om det finns felaktigheter på din rekord som du ska lösa (t.ex. en trafikbiljett som du framgångsrikt har angett). Beroende på ditt tillstånd kan du kunna beställa din körrekord online, via telefon, via post och / eller personligen. Kontrollera med ditt lokala DMV-kontor för att ta reda på hur de erbjuder tillgång till din körrekord.
  • Vissa stater tillåter dig att beställa en kopia av din körrekord online. De flesta stater tar ut en liten avgift för att få din körpost (vanligtvis mellan $ 5- $ 15). Besök alltid din statens officiella DMV / DDS-webbplats. Den officiella webbportalen i den amerikanska regeringen listar varje statens officiella DMV / DDS-webbplats här. Kom ihåg, de flesta officiella regeringens webbplatser slutar i ".gov "i USA, även om vissa - som Oklahomas avdelning för offentlig säkerhet - slutar i".oss ". Att gå igenom den officiella regeringsportalen kommer att se till att du kommer till rätt hemsida.
  • Aldrig Ange din personliga information på en webbplats som säger att det kommer att ge dig en kopia av din körrekord gratis. Officiella webbplatser kräver inte "registrering" avgifter, antingen. Webbplatser som erbjuder "gratis" körning av kopior eller kräver "registrering" eller andra "service" avgifter är vanligtvis phishing-bedrägerier avsedda att komma åt din personliga information.
  • Vissa stater kräver att du visas personligen på DMV-kontoret för att få en kopia av din körrekord. Ta med rätt fotoidentifiering och avgiften (som kommer att variera beroende på stat).
  • Vissa stater tillåter dig att beställa en kopia av din körrekord via post. Fyll i en blankett (som du kan få online eller på ett lokalt DMV-kontor) och inkludera en kopia av ditt körkort och avgiften.
  • Bild med titeln Få ett nytt födelsecertifikat Steg 8
    2. Kontakta din lokala DMV eller DDS och fråga om statusen för din licens. En DMV-representant kommer vanligtvis att kunna berätta om din licens är giltig eller suspenderad. Han eller hon kan också kunna berätta varför din licens har blivit suspenderad och vad du behöver göra för att återställa det.
  • Ibland måste du gå till DMV personligen för att få den här informationen. Men många stater har en onlinetjänst som kommer att berätta om din licens är avstängd. Kontrollera din statens DMV- eller DDS-webbplats för sina föreskrifter.
  • Bild med titeln Hämta en kopia av ditt födelsecertifikat i Arkansas Steg 7
    3. Leta efter en kopia av ett suspensionsmeddelande som skickades till dig. I de flesta stater skickas suspensionsmeddelanden till dig. Om din adress för närvarande är på fil med lämplig byrå (t.ex. avdelningen för allmän säkerhet eller avdelning för licensiering), borde du ha fått ett brev med detaljer om din upphängning.
  • I många fall kommer dessa bokstäver också att innehålla en hörapparat. Du kan returnera detta formulär om du vill begära en utfrågning för att argumentera mot upphävandet.
  • Bild med titeln Minska dina studielånsbetalningar Steg 6
    4. Förstå varför suspensioner händer. Det finns flera anledningar till varför ditt körkort kan avbrytas. Vanliga skäl inkluderar upprepade överträdelser (överdriven hastighet, hänsynslös körning mm.), allvarliga överträdelser (som DUI / DWI) och obetalda böter. Men det är inte de enda skälen att avbryta en licens. Även om ingen av dessa skäl gäller för dig, kanske du vill undersöka och se till att din licens inte är avstängd.
  • Det är möjligt att felaktigheter på din körpost kan orsaka en upphängning som inte borde ha hänt. Till exempel, om din post återspeglar biljetter som du inte fick, kan din licens vara avstängd.
  • Bild med titeln vara skuldfri steg 3
    5. Håll reda på dina licenspunkter. De flesta stater har ett punktsystem som tilldelar ett visst antal punkter till varje rörlig överträdelse (trafikbrott som uppstår när fordonet rör sig, till exempel att köra ett stoppljus eller påskynda). Om du når det maximala antalet tillåtna punkter, kommer din licens att avbrytas för en förutbestämd tid.
  • Antalet dagar som din licens är avstängd bestäms vanligtvis av antalet poäng på din post. Till exempel i Alabama resulterar 12-14 poäng inom en 2-årig period i en suspension på 60 dagar, men 24 + poäng inom en 2-årig period resulterar i en suspension av 365 dagar.
  • Vanligtvis får du inte en upphängning för en enda rörlig överträdelse. Men om en förare begår viss allvarlig trafikbrott - som hastighet 15 eller mer mil per timme över den upplagda gränsen, eller hänsynslös körning - flera gånger inom en viss tidsperiod, kommer många stater att avbryta körkortet.
  • Bild med titeln Approach Women Överallt Steg 9
    6. Tänk på om du har begått några stora körbrott. I de flesta stater kommer några allvarliga körbrott, som körning medan de är berusade, omedelbart att upphäva din licens. Andra brott som vanligtvis resulterar i omedelbar suspension inkluderar:
  • Fordonell mord
  • Felonier som involverar ett motorfordon
  • Lämnar scenen av en olycka
  • Undviker polisen
  • Bild med titeln Gör en kriminell bakgrund Kontrollera steg 2
    7. Kontrollera din bilförsäkring. Om du dras över eller är inblandad i en olycka, kommer du att bli ombedd att visa bevis på försäkring. Att inte ha giltigt bevis på försäkring kan resultera i en upphängd licens. Om du drogs över eller i en olycka och inte kunde visa bevis på försäkringar, kan din licens ha blivit suspenderad.
  • Om du har lämnat ditt försäkringsbevis hemma, kolla med ditt DMV-kontor för att se om ditt tillstånd gör att du kan ta emot försäkringsbeviset till DMV innan din licens är avstängd.
  • Del 2 av 3:
    Hanteringsupphängning
    1. Bild med titeln vara tålmodig Steg 11
    1. Förstå reglerna för upphävande i ditt tillstånd. När din licens är avstängd, kan du inte lagligt köra för suspensionsperioden. Om du fångas kör med en upphängd licens, kan du medföra allvarliga påföljder. Dessa kan innehålla ytterligare upphängningstid, tunga böter, och till och med fängelsetid. Kontrollera med din statens DMV för att lära sig de fullständiga reglerna.
    • Vissa stater, som Florida, kräver att du sätter i din licens till DMV efter en suspension. Om ditt tillstånd kräver att du sätter i din licens, börjar den mandade upphängningsperioden inte förrän du gör det. Med andra ord, om din licens är avstängd i 60 dagar, men du inte vänder i din licens i 30 dagar, startar 60-dagars upphängningsperioden tills du sätter i din licens. Men din licens skulle fortfarande avbrytas för de 30 dagarna innan du vände in den. Att ha licensen i din besittning gör inte betyder att du kan lagligt köra.
    • Underlåtenhet att vända sig i din licens när det krävs för att göra det, resulterar vanligtvis i en förlängd upphängningsperiod.
  • Bild med titeln Ändra ditt namn i Texas Steg 9
    2. Begära en hörsel. I många fall har du rätt till utfrågning där du kan överklaga din licensupphängning. Till exempel, i Washington kommer du att skickas en hörapparatformulär med anmälningsbrevet. Du kan slutföra det och maila det för att begära en hörsel. I andra fall kan det finnas speciella former eller förfaranden du behöver ta hand om för att begära en utfrågning. Det finns flera anledningar till varför du kan begära en utfrågning.
  • Om du till exempel tror att överträdelserna på din körrekord inte har utfärdats, bör du använda förhandlingen för att förklara varför.
  • Du kan argumentera ekonomiska svårigheter genom att visa att om du inte kan köra till jobbet kan du förlora ditt jobb.
  • Du kan också diskutera fakta om trafikolyckor. Till exempel kommer vissa stater att tilldela poäng till din licens för trafikolycka, oavsett fel. Att tillhandahålla detaljer, till exempel från ditt bilförsäkringsbolag eller en olycksrapport, som visar olyckan var inte ditt fel kan övertyga hörapparaten att din licens inte skulle avbrytas.
  • Bild med titeln Ändra ditt namn i Texas Steg 13
    3. Överklagande. Om din licens suspenderades på grund av ett alkoholrelaterat brott kan du vanligtvis överklaga upphävandet. För att ta reda på detaljer och detaljer om tilltalande, besök eller ring ditt statens DMV-kontor.
  • Tänk på att tilltalande DMV: s beslut att avbryta din licens inte påverkar något civilrättsligt eller brottmål mot dig som härrör från händelsen.
  • I många fall kostar dessa överklaganden väsentliga avgifter (till exempel i Georgien, tilltalande en DUI-upphängning kostar $ 150).
  • Dessa överklaganden måste vanligtvis göras inom en viss tidsram efter upphävandet. Kolla med ditt lokala DMV-kontor för dina staternas föreskrifter.
  • Bild med titeln Välj rätt skilsmässa advokat Steg 13
    4. Fråga om trafikskolan. I vissa stater kan du kunna återställa din licens om du slutför trafikskolan eller en statlig godkänd defensiv körkurs. Kontrollera med din statens DMV eller liknande avdelning för sin policy.
  • Om din licens avbröts på grund av en överträdelse av punkter, kan du vanligtvis återställa din licens genom att slutföra trafikskolan eller en defensiv körkurs.
  • Bild med titeln Förbered en kraft av advokat steg 12
    5. Undersök ett "svårighetsfrihet" -alternativ. I vissa stater kan du vara berättigad att ansöka om en "svårighetsfrihet", även om körkortet har avbrutits. Dessa licenser är tillfälliga. De är bara avsedda för att du ska kunna göra nödvändig körning, till exempel till och från jobbet eller att köpa matvaror.
  • I vissa fall kan en "tändningslåsningsenhet" installeras i din bil om du får en svårighetsfrihet. Dessa är vanligtvis för alkoholrelaterade suspensioner och tillåter inte din bil att börja om du är berusad.
  • Del 3 av 3:
    Återställ din licens
    1. Bild med titeln File Bankruptcy i USA Steg 9
    1. Vänta den önskade tiden. Om din licens suspenderades för en viss tid, till exempel 60 dagar, måste du vänta tills den upphängningsperioden har slutförts innan du kan ansöka om att återställa din licens.
    • Kom ihåg att om du måste vända din licens, startar din officiella upphängningsperiod inte förrän du följer.
  • Bild med titeln Hämta en kopia av ditt födelsecertifikat i Alabama steg 15
    2. Ansök om att återställa din licens. Du kan inte bara börja köra igen efter att upphängningsperioden är över. Du måste slutföra vissa krav för att officiellt återställa din licens innan du kan laga. Dessa krav kommer att skilja sig från staten, så kolla med din statens DMV för att lära dig vad du måste göra för att återställa din licens.
  • Bild med titeln Få Rich Steg 18
    3. Betala en avgift. I de flesta stater måste du betala en avgift för att få din licens återinställd. Mängden av denna avgift varierar dramatiskt. Om du bor i ett tillstånd som kräver att du vänder dig i din licens, måste du vanligtvis också betala en avgift för att få en ny licens.
  • Till exempel, i Massachusetts, är återinföringsavgiften $ 100. I Minnesota är det bara $ 20.
  • Avgiften kan också variera beroende på varför din licens avbröts. Om din licens upphävdes för att köra under påverkan av droger eller alkohol, eller för kriminell verksamhet som involverar ett fordon, kommer avgiften troligen att vara mycket högre än för andra suspensioner.
  • Bild med titeln Notera ett dokument Steg 3
    4. Ge korrekt dokumentation. De flesta stater kräver att du gör saker som fullständig trafikskola eller delta i ett missbruksutbildningsprogram som en del av din upphängning. Om du var skyldig att göra något så, måste du tillhandahålla dokumentation som du uppfyllde kraven.
  • Gör en kopia av din dokumentation för dina poster. Ibland kan poster gå vilse, och du kommer att vilja vara säker på att du kan bevisa att du har slutfört alla krav.
  • Bild med titeln avgå graciöst steg 6
    5. Tillhandahålla en försäkringsformulär. De flesta stater kräver att du fyller i och skicka in en "SR-22" -formulär för att återställa din licens. SR-22-formuläret intygar att du har åtminstone den lägsta bilförsäkring som krävs av ditt tillstånd. I de flesta stater måste du få din försäkringsleverantör att skicka in denna blankett direkt till DMV eller annan byrå.
  • De flesta stater kräver att dessa blanketter lämnas in i 3 år. Om du är olyckafri för den perioden, behöver du inte fortsätta lämna in SR-22.
  • Bildbeteckningen är en smart student Steg 17
    6. Överensstämmer med andra krav. Beroende på villkoren i din suspension kan du behöva följa andra krav för att återställa din licens. Se till att du fyller i alla certifieringar, utbildningsprogram, etc. Innan du ansöker om att återställa din licens.
  • Om din suspension var resultatet av en DUI, kan du betala alla dina domstolskostnader och böter innan du kan återställa din licens.
  • Tips

    Även om du kanske tror att det inte finns någon anledning att din licens ska vara under suspension, om du har haft flera rörliga överträdelser, är skyldiga tillbaka barnsupport eller bakre skatt, tillåtet din bilförsäkring att förfalla eller misslyckas med att betala en körrelaterad biljett eller bra inklusive en parkering Biljett, vissa stater kommer att avbryta en licens av dessa skäl.
  • Vissa stater, som Florida, kommer att avbryta licenser för förare under 18 år om de ofta är frånvarande från skolan.
  • När du kontrollerar statusen för körkortet, var noga med att ta reda på om din licens avbröts eller återkallas. En återkallad licens kan vara permanent. Om du kan återställa en återkallad licens, kommer det vanligtvis att innebära fler krav för återinförande, inklusive retakning av det skriftliga och / eller körprovet.
  • Varningar

    Försök inte få ett körkort i ett annat tillstånd om din licens har blivit suspenderad. De flesta stater delar licensinformation och vet när din licens har avbrutits. Det är vanligtvis olagligt att ha mer än ett körkort.
  • Se till att du följer alla dina statens krav relaterade till licensupphängning och återinförande. Underlåtenhet att göra det kan leda till att du står inför straff som böter eller en längre upphängning.
  • Aldrig Kör med en upphängd licens. Om du kör utan en giltig licens kan du bli föremål för böter och till och med fängelsetid. Du kan till och med få din licens att återkallas.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande