Hur man kämpar för en parkeringsbiljett

Parkeringsöverträdelser är strikta ansvarsbrott, vilket betyder huruvida du är avsedd att parkera olagligt. De är inte heller brott, vilket betyder att du inte kan sättas i fängelse för parkering i en lastzon, men du har inte nytta av att vara oskyldig tills det är bevisat skyldig och du kan inte begära en juryprov.Det är också vanligtvis en mindre bevisbörda. Om du har en orättvist parkeringsbiljett kan du känna att oddsen staplas mot dig. Det kan vara svårt att bekämpa en parkeringsbiljett, men det är inte omöjligt.

Steg

Provbokstäver

Provbrev som tävlar en parkeringsbiljett

Stöd WikiHow och Lås upp alla prover.

Provbrev om en trasig mätare

Stöd WikiHow och Lås upp alla prover.

Del 1 av 3:
Granska din biljett
  1. Bild med titeln Kämpa en parkeringsbiljett Steg 1
1. Läs proceduren och tidsfristerna noggrant. Din biljett kommer att få information som förklarar hur man bestrider citatet och hur länge du har efter att citatet utfärdats.
  • Bild med titeln Kämpa en parkeringsbiljett Steg 2
    2. Tävla biljetten direkt om möjligt. Även om du kanske har så många som 30 dagar att begära en hörsel eller tävla din biljett, gör det så snart som möjligt.
  • Till exempel, i Chicago har du bara sju dagar att tävla en parkeringsbiljett.
  • Om det finns ett telefonnummer kan du ringa till Contest biljetten som anges, fortsätt och ring det omedelbart så att du vet att du inte kommer att sakna deadline. Om du inte kan göra det direkt från din bil, gör du vad du behöver göra för att tävla om biljetten så snart du kommer hem.
  • Bild med titeln Kämpa en parkeringsbiljett Steg 3
    3. Observera eventuella misstag på biljetten. Granska informationen som tjänstemannen skrev på biljetten innan den lämnades på din bil och se till att allt är korrekt och korrekt.
  • Misstaget måste vara en viktig sak. Om du till exempel kör en Silver Honda Civic och biljetten listar en grön Volkswagen Beetle, är det klart inte din bil. Men om tjänstemannen skrev biljetten till a "Grå Honda Civic," Det är nog inte tillräckligt med skillnad för att besegra ditt ansvar för överträdelsen.
  • Bild med titeln Kämpa en parkeringsbiljett Steg 4
    4. Leta efter ändringar eller ändringar. Eftersom förordningar i vissa städer förbjuder officerare från att göra en förändring till en parkeringsbiljett, kan någon skribblad eller repad information utgöra en olaglig förändring.
  • Del 2 av 3:
    Samla bevis
    1. Bild med titeln Kämpa en parkeringsbiljett Steg 5
    1. Ta bilder av det område där du parkerade. Försök att ta bilder innan du flyttar din bil, speciellt om du har en tvist om huruvida utrymmet är markerat på lämpligt sätt.
    • Vanligtvis är det ett försvar till en parkeringsbiljett som eventuella tecken eller meddelanden av förbjuden eller begränsad parkering avlägsnades eller döljes.
    • Till exempel, om ett tecken är obstruerat och inte tydligt synligt från din bils position, ta en bild som tydligt visar det här. Om kanten ska ha målats gul i en parkeringszon och den gula färgen slutade före det utrymme där du parkerade din bil, ta en bild av kanten och din stötfångare.
    • Tänk på att i många städer är bevisbörden för regeringen att vara mycket lägre än vid en straffrättslig prövning. Till exempel, i Chicago är stadens bevisbörda "Bevisens övervägande." Det innebär att man tar hänsyn till alla omständigheter, var det mer sannolikt än att du bryter mot stadskodsavsnittet som refereras i din citat.
  • Bild med titeln Kämpa en parkeringsbiljett Steg 6
    Bild med titeln Kämpa en parkeringsbiljett Steg 6
    2. Ta video av en trasig mätare. Om mätaren där du parkerade var bruten, måste du visa det i aktion om du vill slåss den biljetten.
  • Om möjligt, använd din telefon för att ta en video av dig som försöker sätta pengar i mätaren, se till att mätarens utläsning är tydligt synlig och visar att pengarna du sätter i mätaren är inte registrerad.
  • Du bör göra det så snart som möjligt, inte som en eftertanke senare, eftersom en trasig mätare kan lösas i interim och orsaka att du förlorar ditt bevis.
  • Bild med titeln Kämpa en parkeringsbiljett Steg 7
    3. Prata med vittnen. Om du har en vän med dig, eller om en passagerare håller med dig om att du inte förtjänar biljetten, se till att du skriver ner namn och siffror så att de kan vittna om hörseln.
  • Till exempel, om en främling som går av nämnder att hon också tyckte att det var lagligt att parkera där du parkerade, fråga henne om hon skulle vara villig att hjälpa dig att bekämpa din parkeringsbiljett. Parkeringsförordningar anger ofta att tillräcklig meddelande om icke-parkering eller begränsade parkeringszoner krävs, så flera personer som testar att meddelandet inte var tillräcklig kan besegra din biljett.
  • Del 3 av 3:
    Tävla din biljett
    1. Bild med titeln Kämpa en parkeringsbiljett Steg 8
    1. Begär en utfrågning. En personlig hörsel, om möjligt, är att föredra att bestrida din biljett online eller via posten.
    • Ofta kämpar en parkeringsbiljett är en fråga om att vara villig att ta sig tid att vada genom proceduren. De flesta skulle hellre bara betala biljetten än att gå till en utökad ansträngning för att bekämpa det, så om du lägger fram det ansträngning du kan belönas.
  • Bild med titeln Kämpa en parkeringsbiljett Steg 9
    2. Studera de lokala förordningarna. Bryta ner den förordning du citeras med att bryta mot olika element och analysera din parkering i ljuset av den förordningen.
  • Titta noga på vad lagen kräver, och om språket i stadgan möjliggör någon subjektiv resonemang. Till exempel, om den förordning du citerade för att bryta mot språk som "om möjligt" eller "säkerhet tillåter," Du har utrymme att argumentera för att det villkor som krävs enligt förordningen inte existerade i ditt fall.
  • Bild med titeln Kämpa en parkeringsbiljett Steg 10
    3. Visas vid din hörsel. Klä i ren, professionell kläder och anländer till din hörsel några minuter tidigt. De flesta utfrågningar är inte så formella som domstolsförfarande, men du bör behandla dem med samma respekt och dekor.
  • I många jurisdiktioner måste tjänstemannen som skrev din citat förekommer vid din utfrågning. Om den tjänstemannen inte visas, kommer biljetten att avfärdas automatiskt.
  • Bild med titeln Kämpa en parkeringsbiljett Steg 11
    4. Presentera ditt försvar. Förklara tydligt och kortfattat till domaren eller hörapparaten varför du inte behöver betala parkeringsbiljetten.
  • Var ärlig och respektfull för domaren eller hörapparaten, och försök att undvika att få defensiv eller känslomässig. Hålla fast vid fakta och håll dina anmärkningar kort. Efter ditt första uttalande, avstå från att tala längre utöver att svara på direkta frågor.
  • Om den officer som skrev din biljett är närvarande, argumentera inte med honom eller avbryta honom när han talar. Vanligtvis, om tjänstemannen talar vid din utfrågning, får du möjlighet att ställa frågor.
  • Om du tog bilder eller videor på scenen, har du med dig så att domaren eller hörapparaten kan granska ditt bevis. Ta också med flera kopior av alla dokument du har som den ursprungliga citatet.
  • Om du har vittnen kan du ringa på dem för att tala. Staden kan också ha vittnen, inklusive den officer som utfärdat din citat.
  • Lägg till ny fråga
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande