Hur man överklagar en licensupphängning

Om ditt körkort har avbrutits, eller är på väg att vara avstängd, kan du kunna överklaga upphävandet och din licens återställt. Varje stat har sin egen överklagandepolitik, men den allmänna processen är likadant i varje stat. För att överklaga en licensupphängning måste du lämna rätt pappersarbete med lämplig byrå och delta i en utfrågning.

Steg

Del 1 av 2:
Beslutar att lämna in en överklagande
  1. Bild med titeln vara äventyrlig steg 13
1. Bestäm varför din licens är avstängd. Institutionen för motorfordon ("DMV," Även känt som presidiet för motorfordon eller transport av transport i vissa stater) borde ha skickat ett upphängningsbrev med angivande av orsaken till upphävandet. Om du aldrig fått ett sådant brev eller har felplacerat det, ring DMV i din statskontor, kontrollera DMVs hemsida för en databas som du kan söka för att hitta din licensinformation och anledning till upphävande. Du kan hitta länkar till varje statens DMV-webbplats här. Vanliga orsaker till upphävande inkluderar:
  • Ackumulera för många punkter på din körrekord
  • Få flera trafikbrott eller påskyndande biljetter
  • Få en DUI / DWI
  • Underlåtenhet att visas i domstol eller betalningsavgifter
  • Underlåtenhet att betala barnstöd
  • Bild med titeln Hitta ett jobb i Dubai Steg 6
    2. Avgöra om en överklagande är tillgänglig för dig. I vissa fall, såsom automatiska pretrial suspensioner för att köra under påverkan ("DUI"), kanske inte har rätt att överklaga. Under alla omständigheter måste du begära överklagande inom den lagstadgade tidsfristen. Till exempel måste överklaganden i Georgien lämnas in inom 10 dagar efter det aktuella datumet för upphävande. Om du inte är berättigad till ett överklagande eller har missat tidsfristen kan du behöva tillfälligt leva med upphävandet. För att avgöra om ett överklagande är tillgängligt för dig:
  • Kontrollera din DMVs hemsida för information om tilltalande av en upphävande.
  • Leta efter information om överklaganden i det brev du fått Informera dig om upphävandet.
  • Ring din lokala DMV och fråga om överklagandet.
  • Kontakta en advokat. Många advokater ger gratis konsultationer.
  • Bild med titeln Var lugn Steg 21
    3. Överväga alternativ till ett överklagande. Om din licens har avbrutits, kommer domstolen att ange hur du kan få din licens tillbaka. Du kan helt enkelt vara skyldig att avstå från att köra under en tid, eller du kan få din licens tillbaka snabbare genom att ta en körkurs eller trafikskola, betala en återinställningsavgift eller be ditt försäkringsbolag att lämna in en SR -22 eller FR-44-formulär (som visar att du bär försäkring).
  • För vissa suspensioner och återköp, kanske du kan begära en "strapats" eller "probationär" Licens som låter dig köra i begränsade situationer, till exempel körning för arbete, närvara på drog- och alkoholprogram, eller för medicinsk behandling. Kontakta ditt lokala DMV-kontor för att ta reda på om din stat erbjuder svårigheter.
  • Del 2 av 2:
    Arkivering
    1. Bild med titeln Ansök om Barnstöd Steg 15
    1. Bestäm var du ska lämna in din överklagande. Vanligtvis måste du lägga upp en överklagande med lämpliga "förvaltningsbyrå" Istället för en domstol. Till exempel, i Arizona, hörs överklaganden av Arizona motorfordonsadministration.
    • Om du inte är nöjd med resultatet av din administrativa utfrågning, kan du överklaga i domstol. Men eftersom överklaganden kräver ett argument att administrativt beslut misstolkar lagen, bör du överväga att anställa en advokat för att hantera ett komplicerat fall.
  • Bild med titeln Välj rätt skilsmässa advokat Steg 13
    2. Begär en utfrågning. Alla stater har ett specifikt förfarande för att begära en administrativ utfrågning. När du skickar in din förfrågan kommer byrån att kontakta dig och ge dig ett hörapparat. Vissa stater använder specifika former för att begära en utfrågning, medan andra accepterar mer informella mailade eller skriftliga önskemål.
  • Till exempel, i Alabama, finns det ingen form för att begära en hörsel. Du måste göra din förfrågan via post eller e-post och inkludera ditt namn, födelsedatum och körkortsnummer.
  • För jämförelse kräver Arizona att du begär en utfrågning genom att fylla i detta Hörapparat formulär och maila det till den medföljande adressen.
  • Bild med titeln Skriv ett bidragsförslag Steg 18
    3. Förbered dig för din hörsel. En administrativ utfrågning är en informell rättegång. Du får möjlighet att presentera bevis, inklusive dokument och svurit vittnesbörd. I början kan du göra ett inledande uttalande som förklarar den administrativa lagen bedöma vad du tror att bevisen kommer att visa. I slutet kan du göra ett slutgiltigt argument som förklarar varför du tycker att domaren ska styra till din fördel.
  • För att förbereda dig för din hörsel, samla alla dokument som stöder din påstående att din licens inte ska avbrytas. Kontakta även vittnen som kan vittna om dina räkning och ordna dem att delta i hörseln med dig.
  • Var beredd att tydligt argumentera för varför din licens inte borde ha blivit suspenderad. Gjorde DMV eller domstolen missförstått fakta om din situation? Tolkade de lagen? Se till att du förstår vilka fakta och lag de litade på innan du adresserar varför dessa fakta eller lag var felaktigt tillämpade.
  • Bild med titeln vara ett bra debatter Steg 1
    4. Observera en annan utfrågning först. Du kan kanske delta i en persons offentliga hörsel som observatör. När du kommer in i hörapparaten, informera den administrativa lagen att du är där för att följa förfarandet. Titta tyst och notera vad deltagarna gjorde det bra och vad som kunde ha gjorts bättre.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Varningar

    Denna artikel är avsedd som juridisk information och ger inte juridisk rådgivning. Om du behöver juridisk rådgivning, kontakta en licensierad advokat.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande