Hur man blir en tour guide

Att vara en tour guide kan vara ett bra karriäralternativ för människor som älskar att resa, njuta av att vara framför en folkmassa och är mästare av multitasking. Om det är du, börja sedan leta efter jobbmöjligheter online och i ditt område. Du kan förbättra dina chanser att bli anställda genom att bli professionellt certifierad eller få en examen. När du har hittat ett jobb, var redo att möta utmaningarna i denna roliga och unika men ibland hektiska position. Marocko Desert Tours med [[[Sahara Desert Kingdom]]]]

Steg

Del 1 av 3:
Letar efter möjligheter
  1. Bild med titeln Bli en tour guide Steg 1
1. Titta online för en mängd olika jobbposter. Tour Guides Arbeta på parker, historiska hem, sightseeingföretag, kryssningsfartyg och många andra platser. Tänk på var du mest tycker om att arbeta. Begränsa din sökning till de typer av positioner.
  • För att komma igång, skriv in något som "Var en tour guide på ett kryssningsfartyg till Karibien" i din favorit sökmotor. Du kan sedan bläddra igenom Tour Guiding jobb med olika företag, jobbkrav och löner.
  • Bild med titeln Bli en tour guide Steg 2
    2. Ta turer för att se vilka du gillar. För att kunna bestämma var du vill arbeta, delta i en mängd olika turer. Gå till museer och historiska hem i ditt område och boka en rundtur på en sightseeingbuss. Notera fördelarna och nackdelarna med olika typer av tour guide jobb.
  • Du kan behöva rymma dessa turer ut, som vissa kan bli dyra. Budget i en turné varannan vecka eller så. Medan du letar efter jobb, gå på turer istället för att gå ut för att äta eller göra andra roliga aktiviteter.
  • Bjud in vänner och familj att ta turer med dig. De kommer att kunna dela sina gillar och ogillar med dig, vilket hjälper dig att vara en bättre guide när du hittar ett jobb.
  • Bild med titeln Bli en tour guide Steg 3
    3. Ta anteckningar för att spela in dina tankar om olika turer. När du går på turer, var noga med att ta med en anteckningsbok med dig för att hålla reda på dina tankar om erfarenheterna. Du kan hänvisa till dessa anteckningar senare om du väger olika jobbbjudanden. Anteckningarna kan också hjälpa dig att utveckla din egen turneringsstil.
  • Bildtiteln Bli en tour guide Steg 4
    4. Kolla in tour guide Associations "webbplatser. Många städer, länder och regioner har professionella organisationer av reseguider. Dessa organisationer hjälper till att leda sina karriärer och främja turné som styrs som en positiv aspekt av internationell turism. De kan hjälpa dig att hitta utbildningsmöjligheter, och de kan peka dig i riktning mot arbetsöppningar.
  • För mer information och hitta en lista över föreningar som ligger runt om i världen, besök: http: // BEABETTERGUIDE.COM / TOUR-GUIDE-Associations /.
  • Bild med titeln Bli en tour guide Steg 5
    5. Besök din lokala resebyrå för att hämta broschyrer. Resebyråer kan samarbeta med lokala sightseeingföretag för reklam. Ta de broschyrer de håller på sitt kontor och frågar vilka företag de rekommenderar till sina kunder oftast. Kontakta de bästa företagen med den information du hittar i broschyren och fråga om öppningar.
  • Var medveten om att resebyråer kan berätta att de älskar ett visst företag om de två är i ett partnerskap tillsammans, även om de vet att företaget har några problem. Var noga med att göra din egen forskning genom att gå online eller besöka företagets kontor.
  • Bild med titeln Bli en tour guide Steg 6
    6. Kontakta Stora sightseeingföretag i ditt område. Särskilt om du bor i en storstad eller till och med en större stad, är det förmodligen sightseeingföretag precis nerför vägen från dig. Kom i kontakt med dessa företag via e-post eller telefon och fråga om de har öppningar. Dessa lokala möjligheter kan vara ett bra ställe för dig att starta din karriär som en guide.
  • Du kan också se online för att se om företagen har öppna jobb, så många kommer att lista dessa positioner på sina webbplatser.
  • Om du hoppas bli en tour guide att resa, det kanske inte är ditt favoritalternativ. Kom ihåg att jobbet lokalt kan hjälpa dig att bygga ditt CV och få erfarenhet medan du bor i din komfortzon. Du kan alltid fortsätta att leta efter resorienterade jobb medan du arbetar!
  • Del 2 av 3:
    Blir anställd
    1. Bild med titeln Bli en tour guide Steg 7
    1. Skicka några nödvändiga tentor för ditt område. Många städer och länder kräver reseguider att passera tentor innan de kan leda grupper. Vissa sightseeingföretag kan kräva att du skickar denna tentamen innan du ens ansöka om positioner. Sök online för att se om ditt område kräver att du tar en licensutbildning och betalar då nödvändiga avgifter för att registrera sig för testet.
    • Du kan också se online för att hitta detaljer om testet, studiehandböcker och registreringsinformation. Ange något som "Professionell licensundersökning för sightseeingguider i New York City" för att hitta allt du behöver förbereda dig för och ta provet.
    • Ta provet på allvar. Om du misslyckas måste du betala avgiften igen!
  • Bild med titeln Bli en tour guide Steg 8
    2. Få träning för att få erfarenhet och kontakter. Professionella tour guide föreningar och grupper som den internationella guiden Academy i Denver, Colorado erbjuder klasser till professionalisera guider. Dessa klasser lär offentliggörande, turism och reseindustrin terminologi, ledarskap och teamwork och andra färdigheter värdefulla för reseguider. De ger dig en certifiering när du slutför sina program.
  • Var noga med att registrera dig för kurser som är avsedda för reseguider istället för turnén. Tourdirektörer ansvarar för logistik och ledning, medan ledar ledande grupper och ger berättande om platser gruppbesök.
  • Dessa program är bra för att träffa människor på fältet. Dina lärare kan i synnerhet ansluta dig med personer som de känner letar efter guider.
  • Bildtiteln Bli en tour guide Steg 9
    3. Ta klasser i relevanta fält för att utöka din kunskap. Om du bor nära ett lokalt universitet eller community college, kolla kursens listor. Om det finns erbjudanden i lingvistik, ledarskap, gästfrihet och / eller turism, registrera. Dessa kurser kommer att förbättra ditt CV och upp dina chanser att få ett jobb som en guide.
  • Var noga med att du har tid och pengar att ägna sig åt klasserna. Om du för närvarande arbetar ett heltidsjobb, titta på att ta nattklasser.
  • Bild med titeln Bli en tour guide Steg 10
    4. Få en gästfrihet eller turismgrad om du har råd med det. Medan en grad som detta inte garanterar ett jobb som en guide, kommer det att visa dina potentiella arbetsgivare att du har några grundläggande färdigheter på fältet. Om du för närvarande är en högskole- eller universitetsstudent och du vet att du vill vara en guide, kan det här vara ett utmärkt alternativ för dig.
  • Bild med titeln Bli en tour guide Steg 11
    5. Ansök om positioner online eller personligen. När du har valt några olika företag som du vill arbeta för, fyll i sina applikationer genom att gå online eller hämta en pappersansökan från företaget. Du måste ange din kontaktinformation, sysselsättningshistoria, några bra referenser och a återuppta.
  • De mest välrenommerade företagen kommer att köra en bakgrundskontroll innan du anställer dig.
  • Om de gillar din ansökan kommer de flesta företag att kontakta dig för en till två uppföljningsintervjuer innan du anställer dig.
  • Bild med titeln Bli en tour guide Steg 12
    6. Var beredd att svara på anpassade ansökningsfrågor. Tour Guiding Companies vill ha din ansökan att visa att du är redo att vara en tour guide. Deras frågor kan utformas för att se hur du hanterar kriser, för att kontrollera om din personlighet är rätt för vägledning, och för att du är glada att vara en tour guide.
  • Dessa frågor kan vara saker som, "Vad skulle du göra om bussen bröt ner?"Eller" Vad gör dig upphetsad att vara en tour guide med oss?"
  • Bild med titeln Bli en tour guide Steg 13
    7. Acceptera det bästa erbjudandet du får. Om du har turen att få flera erbjudanden, gör en proffs och nackdelarlista. Tänk på platserna, arbetstiden och lönerna. Bestäm vilket jobb som ger den bästa balansen av roligt och ekonomiskt praktiskt, och gå till det!
  • Del 3 av 3:
    Möta utmaningarna
    1. Bildtiteln Bli en tour guide Steg 14
    1. Omfamna att vara runt människor när du arbetar. Att vara en tour guide innebär att du måste vara en person person. Var beredd att ständigt svara på frågor, hantera svåra personligheter och besättningsgrupper av människor runt intressanta platser och platser. Du måste vara glad och optimistisk när du är på jobbet.
    • Du kanske vill schemalägga ensam tid under dina dagar för att balansera ditt arbetsschema.
  • Bild med titeln Bli en tour guide Steg 15
    2. Absorbera och memorera mycket information för att vara en bra guide. Ditt primära jobb är att ge människor intressanta fakta om de platser du besöker. Ta tid att lära sig om dessa platser. Få information från ditt företag, det lokala biblioteket och online för att utöka din kunskap.
  • Deltagare kommer att ställa frågor som kan vara lite off-ämne. Att veta att dessa svar kommer att imponera på din publik och göra dig till en bättre guide.
  • Om du inte känner till svaret på en fråga, säg det. Berätta för din publik du är inte säker, men att du skulle älska att känna till svaret och leta efter det så snart du kan.
  • Bild med titeln Bli en tour guide Steg 16
    3. Agera snabbt när något går fel. När du samordnar människor, reseplaner och webbplatsbesök är det mycket tillfälle för kris! Var inte panik om någon blir sjuk, dina resebussbrott, eller en park slumpmässigt stängs för dagen. Det är ditt jobb att tänka på dina fötter och hantera situationer när de uppstår.
  • Du kan alltid kontakta ditt företag för hjälp i dessa situationer, men du måste hålla ett coolt huvud. Du är ledare för gruppen när du är ute på en turné, och de ska se till dig för vägledning.
  • Bild med titeln Bli en tour guide Steg 17
    4. Var beredd att vara frilansarbetare. En av de svåraste aspekterna av att vara en tour guide är att du vanligtvis anställs som en tillfällig arbetstagare. Om du bor i ett land som ger sjukförsäkring via arbetsgivare, kan du behöva samordna att få privat försäkring på egen hand. Du måste också vara ansvarig för att hålla anställning och skatteposter.
  • Bild med titeln Bli en tour guide Steg 18
    5. Sätt dina behov senast när du styr en grupp. Kom ihåg att din grupp är på semester, och du är på jobbet. Gör vad du behöver göra för att hålla gruppen glad och säker. Håll dig fokuserad på dem när du är på klockan.
  • Det här kan vara svårt om du leder grupper i vackra och avkopplande platser, men håll dig stark! Du får betalt för detta arbete.
  • Bild med titeln Bli en tour guide Steg 19
    6. Förstå de fysiska kraven. Att vara en tour guide kräver att du är på fötterna och går runt de flesta dagar. Du måste vara fysiskt frisk och passa Att hålla fast vid rytmen i detta arbetsliv.
  • Bild med titeln Bli en tour guide Steg 20
    7. Var en berättare att göra fakta intressanta för din publik. För att hålla dina turer att flytta och engagera, berätta historier. Recitera inte bara en lista med namn, datum och evenemang. Ge din publik något att ta tag i genom att berätta noveller på olika platser längs turnén med början, middles och klimatändringar.
  • Du måste också se till att du och din grupp respekterar miljön du besöker. Du är ansvarig för att genomföra reglerna.
  • Alltid möta din publik när du ger turer.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Om du letar efter ett jobb i ett land som har ett officiellt språk du inte talar, bör du lära dig språket genom att anmäla dig till en kurs eller använda språkinlärningsprogramvara.
  • Ta en kurs på första hjälpen och HLR. Beroende på det jobb du landar kan det inte vara nödvändigt, men som en tour guide måste du veta vad du ska göra i nödsituationer. Det kommer också att se bra ut på ditt CV.
  • Varningar

    Var medveten om att medan du kanske arbetar på en semesterplats, är du inte på semester själv. Majoriteten av din tid kommer att användas.
  • Som en tour guide kan du arbeta långa timmar. Ditt jobb kan vara på ett spännande läge, men du måste se till att du kan arbeta ett svårt schema.
  • Var medveten om att många tour guide jobb är säsongsbetonade. Det kan innebära att du inte kommer att ha konsekvent arbete på en plats. Men om du inte har något emot att resa, kan du alltid resa fram och tillbaka mellan halvkärmen.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande