Hur man blir en modedesigner

Det finns ingen formell utbildning eller certifiering som krävs för att bli en framgångsrik modedesigner, men det gör inte enklare. För att bli en modedesigner måste du ha en kombination av ritning, sömnad och designkunskaper, kunskap om modeindustrin och oöverträffad uthållighet. Du måste också skapa en stark modeportfölj och stärka din kunskap om företag och finans i allmänhet.

Steg

Del 1 av 5:
Honing dina modedesign färdigheter
  1. Bild med titeln Bli en modedesigner Steg 1
1. Utveckla dina färdigheter. Framgångsrika modedesigners har ett brett utbud av färdigheter, inklusive ritning, ett öga för färg och textur, en förmåga att visualisera koncept i tre dimensioner, och de mekaniska färdigheter som är inblandade i sömnad och skärning av alla typer av tyger.
  • Få utmärkt syundervisning om du inte redan har lärt dig den här färdigheten bra. Att kunna sya svåra tyg under utmanande situationer kommer att stå dig i utmärkt ställe under hela din karriär, men du måste jobba på det - det är en färdighet som inte kommer lätt till många människor.
  • Förstå hur tyger rör sig, draperi, andas, reagerar när den är sliten mm. Din fördjupade kunskap om tyg är absolut nödvändigt att använda den ordentligt vid utformning. Vet också var till källmaterial från.
  • Lär dig av befintliga designers, inte bara vem de är, men deras bakgrunder, deras signaturstil, lärandet som de åtar sig, var de studerade. Att veta att det här hjälper dig att vara en bättre designer själv, som du kan låna och bygga på sina idéer.
  • Lär dig hur du skapar storyboards och produktintervall. Var bra på att undersöka trender och hitta inspiration från sociala medier, jämförande shopping och mässor.
  • Börja utveckla dessa färdigheter i en ung ålder. Var beredd att ägna tider att perfekta ditt hantverk. En liten bit varje dag får dig att få en djup förståelse för mode på lång sikt om du planerar en karriär. Försöker göra allt på en gång kan få dig avskräckt.
  • Bildbeteckningen blir en modedesigner Steg 2
    2. Läs mer. Om du kan, är det bra att få ett examensbevis eller examen i modedesign eller ett relaterat program. Du kommer att lära dig en hel del, gör utmärkta tidiga kontakter och har gott om möjligheter att visa upp dina färdigheter i en mindre dömande miljö (även om det fortfarande är beredd att vara kritiskt!) Gör en (eller båda) av följande:
  • Få en examen i mode design. De flesta program är tre eller fyra år långa. Fiol och Parsons är två av de mest populära designskolorna i USA. Du kommer att studera ritning, färg och komposition, mönsterframställning och drapering. Förutom att lära sig praktiska färdigheter som dessa, kommer du också att arbeta med branschpersonal som kan fungera som viktiga kontakter i framtiden och som kan ge dig förstahandsråd och feedback på ditt arbete.
  • Ansök om praktik eller lärling. Om skolan inte är för dig, eller om du helt enkelt känner att den verkliga erfarenheten kommer att vara mer nytta för dig, hitta en mode praktik. Du måste ha en imponerande portfölj att ansöka och vara villig att börja på botten-praktikerna ges ofta menialuppgifter som att få kaffe. Återigen kommer de anslutningar du gör genom din praktik eller lärling att vara avgörande när du driver din karriär på mode, och att arbeta med branschpersonal ger dig möjlighet att hämta viktiga färdigheter första hand.
  • Del 2 av 5:
    Träna vilket mode är din passion
    1. Bildbeteckningen blir en modedesigner Steg 3
    1. Bestäm vilket designfält är ditt huvudintresse. Du kan behöva börja i botten men du behöver ha några mål i åtanke om vilken typ av design du vill göra livslångt. Är du intresserad mest i Haute Couture, Ready to-Wear, Fitness / Leisure Gear, Massmarknaden eller nischer som Eco Wear? Var och en har fördelar och nackdelar som du behöver utforska innan du når ditt slutliga beslut om vilken väg som ska bedriva. Inom dessa stora fält måste du också bestämma några delområden för din modedesign. Du kanske vill stränga några men, till att börja med, förlänga inte dig själv eftersom det är bättre att perfekta din design inom ett område och sedan experimentera när du redan har ett bra fotfäste i branschen. Till exempel:
    • Kvinnors dagkläder, Women`s Evening Wear
    • Mäns dagskläder, herrkvällskläder
    • Pojkens slitage och / eller flickor slitage
    • Sportkläder / Fitness / Fritidsbruk
    • Stickat
    • Utomhus, Äventyr, Ytterkläder
    • Brudslitage
    • Tillbehör
    • tillfällig
    • Kostymdesign för teatrar, filmer, reklamindustrin och återförsäljare.
  • Bildbeteckningen blir en modedesigner Steg 4
    2. Downsize ditt ego. Tänk på riktiga behov innan du tänker på berömmelse. Att se coolt är bra, men det kommer inte att sälja plagg av sig själv. Om du planerar att bli en modedesigner, kommer du inte bara att göra kläder själv eller för kända personer. Du kan inte leva ut av det: de är inte ens 1% av befolkningen. Även om du ser stora namn i tidskrifter: det är annons, inte verkligheten. Det fungerar inte så. Designers är speciellt nödvändiga för personer med riktiga, ofullkomliga kroppar som fortfarande vill se sitt bästa ut. Att ha en snob attityd kommer att blinda dig från att tjäna pengar. Verkligheten är: Du designar inte själv, du designar för andra.
  • Bildbeteckningen blir en modedesigner Steg 5
    3. Fråga dina kunder vad de behöver. Var realistisk: Om du råkar leva i ett mycket varmt land, kommer du att ha en tuff tid som säljer skidjackor. Titta omkring dig. Vad behöver det riktiga människor och vill ha det. Om du till exempel planerar att utforma en komplett samling, behöver du fler toppar som bottnar eftersom de flesta har fler toppar än bottnar i sin garderob i allmänhet. Toppar är bra att ändra ditt utseende medan en vanlig fin passande byxa kommer att matcha de flesta av dina toppar. Håll det enkelt och realistiskt. Extravaganta skisser är trevliga på papper, men stora toppar och jeans kommer att sälja ut i mer intressanta siffror än kvällsklänningar.
  • Bildbeteckningen blir en modedesigner Steg 6
    4. Göra koncessioner. Massmarknaden kanske inte låter som glamour som kväll eller lyxigt slitage, men det kommer att få dig en lång väg och betala dina matvaror. Om du måste skapa en stil som kommer att produceras mer än hundra gånger, måste du göra det direkt från början. Det kommer att förbättra dina utformningskunskaper eftersom du måste förstå plagget du ska sälja. Dåliga stilar får dig att återvända och kosta ganska en massa pengar till din chef.
  • Bildtiteln blir en modedesigner Steg 7
    5. Få inspiration från dina konkurrenter. Observera och notera tyget de använder - den dragkedja som de använder (för deras kläder för att vara tillräckligt starka för sin användning) - Tygkvalitet för dess egenskaper som ogenomtränglighet, komfort, andningsförmåga eller vårdfärger som säljer i ditt land. Från dina konkurrenters kvaliteter kopierar inte: det är observation. Med att ta det bästa av alla delar och analysera det, förstår du vad som gör en "favorit-" klädesplagg. De är vanligtvis bästsäljare. Dina kunder (om de är köpare för butiker eller vanliga personer) vill ha något som ser bra ut på dem i första hand. Extravaganta bitar bärs bara några dagar om året, de är bra, men de får inte ge dig en lön att leva med.
  • Bildtiteln Bli en modedesigner Steg 8
    6. Planera några nyckelstycken. Vad är din absoluta styrka i design? Kanske är du en whiz på tillbehör eller ett geni med yoga byxor. Din passion och skicklighet är en viktig första del av ekvationen. Naturligtvis matchar den andra delen detta till vad marknaden vill, som i mode, är en del övertygande marknaden och delvis märker vad marknaden kräver.
  • Del 3 av 5:
    Beslut om modeindustrin är klar för dig
    1. Bildbeteckningen blir en modedesigner Steg 9
    1. Bedöm dina färdigheter och personlighet ärligt innan du jobbar med en karriär i mode design. Du kan älska kläder men kläder är bara en del av historien när man utför modedesign. Du behöver också utmärkta kommunikationsförmåga, en vilja att arbeta mycket hårt (ofta 24/7), en hård göm när den kritiseras, en förmåga att klara av stress, öppenhet för att ha många olika kunder och / eller chefer, ett acceptans som där kommer att vara ensamhet eller isolering ibland (beroende på hur du ställer in din designbransch eller karriär) och en förmåga att vara en självdisciplinerad självstartare.
    • Att vara en modedesigner är förmodligen för dig om: Du vill ägna ditt liv till den här karriären (det är din "yrke"), du har inget emot osäkerhet eller osäkerhet, du är villig att stå upp för vad du tror på, du har tydliga idéer om vad som är viktigt på mode, du lyssnar på kunderna, du vet modeindustrin inuti och du bor , äta och andas mode.
    • Att vara en modedesigner är förmodligen inte För dig Om: Du kan inte hantera stress bra, du gillar inte osäkerhet eller instabilitet, du vill ha en karriär utan för många höga eller låga, du behöver andra människor att berömma dina ansträngningar, du behöver mycket vägledning, du hatar Att vara ekonomiskt instabil och du har för många andra intressen i livet.
    Del 4 av 5:
    Ställa in dig själv för framgång
    1. Bildbeteckningen blir en modedesigner Steg 10
    1. Bli utbildad om affärssidan av mode. Att vara en framgångsrik modedesigner kräver inte bara talang och kreativitet, det kräver också en sund kunskap om modevärlden för affärs- och marknadsföringsaspekter. Håll dig uppdaterad om händelserna inom modeindustrin genom att regelbundet läsa handelstidskrifter som Women`s Wear Daily och Daily News Record.
    • Många modedesignprogram inkluderar kurser i marknadsföring. Vissa program / majors markerar marknadsföring mer än andra, så var noga med att göra gott om forskning på de kurs som är inblandade i det program du väljer. Om du redan har genomfört en kurs men missade marknadsföring / ekonomiska sidan av saker, överväga att göra korta kurser i dessa aspekter av verksamheten.
    • Lär dig bortom design. Det finns en hel försörjningskedja som är involverad i modeindustrin och du måste förstå vad varje persons jobb är, så att du också kan se saker ur sitt perspektiv, för att göra kompromisser, möta krav och förstå var saker som hålls uppe. Forskning Vad andra gör, som köpare, merchandisers, mönsterskärare, plagg och tygtekniker, kvalitetsregulatorer, graders, provmaskiner, säljare, pr och marknadsföring människor, modejournalister, återförsäljare, evenemangsarrangörer, Mode stylister och så vidare.
    • Känna din kund. Denna färdighet är grundläggande och väsentlig och det är en en modedesigner får aldrig förlora syn på. Vet hur mycket dina kunder spenderar, vad deras livsstilar är, där de gillar att handla, hur de gillar att handla och vad de gillar och ogillar. Vet vad som är absoluta behov och vilka saker som bara köps när engångsintäkter är mindre täta. Om du har gjort marknadsföring bör du ha en solid förståelse för hur man ska utarbeta kundernas behov.
    • Känn dina konkurrenter. Håll alltid ett öga på vilka andra modedesigners i ditt intresseområde gör. Vid ett minimum, fortsätt. Bättre, överträffa dem medan de fortfarande uppfyller dina kunders behov.
    • Mässor är ett utmärkt ställe att utveckla djupare förståelse för hur modeindustrin fungerar och vad som kommer att fungera för dig när det gäller att möta kundernas behov och hålla sig konkurrenskraftigt.
  • Bild med titeln Bli en modedesigner Steg 11
    2. Leta efter mode design jobb. Det finns olika sätt att hitta arbete inom modeindustrin som designer och det beror på vilken typ av design du är intresserad av. I vissa fall kommer det att vara mångsidigt att hjälpa dig en hel del, så att du får upplevelsen och sedan hoppa över till din riktiga passion senare. Och i de flesta fall måste du vara ihållande och tillämpas på många olika ställen för att få din fot i dörren. Till att börja med är vissa platser att ansöka om att inkludera:
  • Befintliga modehus och designers - leta efter praktik, inredningsnivå betalade positioner, assistenter till designers mm.
  • Kostympositioner med filmstudior, teatrar, kostymbutiker, etc.
  • Online-annonser via olika online-arbetsorgan
  • Ord av mun - använd din college eller modeindustrin kontakter för att få dig genom dörren. I en bransch som värderar vilka personer som redan är väl positionerade måste säga, är det här ett bra sätt att komma igång.
  • Bildbeteckningen blir en modedesigner Steg 12
    3. Om du kör ditt eget designbransch, var beredd att vara ekonomiskt snyggt. Du kan vara exceptionellt kreativ men vara absolut säker på att om du kör din egen modetikett, måste du vara affärskvist. Du behöver förstå dessa nummer och fakturorna som håller på att hämta på ditt bord. Om du verkligen hatar det här, finns det bra alternativ, som att be din revisor att ta hand om allt vad som är ekonomiskt men det lönar sig fortfarande att hålla sig på det hela du själv. Och om du verkligen hatar den här sidan av det, letar du efter arbete som modedesigner med ett modehus istället för att driva din egen etikett.
  • Vilken typ av näringsidkare kommer du att vara? Det finns många möjligheter, inklusive ensam näringsidkare, partnerskap, inkorporerat företag, etc. Var och en har olika fördelar och nackdelar som du bör diskutera med dina juridiska och finansiella rådgivare innan du fortsätter. Var säker på att du är täckt av ansvar under alla omständigheter, särskilt om du är i en särskilt tändskultur.
  • Bild med titeln Bli en modedesigner Steg 13
    4. Var realistisk. Du kan behöva vara villig att flytta för att matcha din marknad, men det beror på hur du arbetar och säljer. Att vara realistiska innebär att det är meningslöst att försöka sälja mycket haute couture till människor som bara vill ha karriärkläder i en semi-landsbygd, medan det inte är bra att försöka sälja bikini till Inuit. Du måste fokusera på var din marknad är mest sannolikt att vara och antingen träna om det är bäst för dig att leva och arbeta i samma område eller hur du får distributionen från ditt nuvarande område till den plats där det är troligtvis att sälja.
  • Ta hänsyn till influenserna runt dig. Som en kreativ person är en del av din kreativa process runt som människor och gnistrar sina idéer och förslag också. Det är mycket svårare att göra det ensam eller arbeta tillsammans med människor som inte är i dina modeinställningar.
  • Kom ihåg att säsongsmarken påverkar modeformen och kan påverka den typ av kläder du producerar och var du vill sälja den.
  • Tänk på kraften i online-försäljning. Förutsatt att du använder en tredimensionella bilder med god kvalitet som kan zoomas och vända, sälja ditt mode online till var som helst i världen är en annan realistisk möjlighet numera idag. Detta ger dig större flexibilitet i var du ska leva och designa och kan minska den dagliga pendlingen till noll. Det här kan vara perfekt om du planerar att stanna en liten modetikett. Även då bör du dock göra ersättningar för att resa till stora modeshower.
  • Att bo i en stad med en blomstrande modeindustri ger god mening för många designers. Enligt den globala språkmonitorn (GLM) var följande städer världens översta modehuvudstäder 2012, i fallande ordning:
  • London, England
  • New York, USA
  • Barcelona, ​​Spanien
  • Paris, Frankrike
  • Mexico stad
  • Madrid, Spanien
  • Rom, Italien
  • Sao Palo, Brasilien
  • Milano, Italien
  • Los Angeles, USA
  • Berlin, Tyskland.
  • Mumbai, Indien
  • Del 5 av 5:
    Skapa din modeportfölj
    1. Bildbeteckningen blir en modedesigner Steg 14
    1. Montera en portfölj av ditt arbete. Din designportfölj är avgörande när du ansöker om designjobb och praktik, eftersom det är din chans att marknadsföra dig själv och ditt arbete. Din portfölj ska visa ditt bästa arbete och markera dina färdigheter och kreativitet. Använd ett högkvalitativt bindemedel för att visa att du tar dig allvarligt som en designer. Inkludera följande i din portfölj:
    • Handritade skisser eller fotografier av dessa skisser
    • Datordragen design
    • Återuppta
    • Humör eller konceptsidor
    • Färg- eller textilpresentationssidor
    • Alla andra bitar som ganska reflekterar vad du kan göra och utvecklas till.

    Tips

    Bära dina egna mode så mycket som möjligt. Vilket bättre sätt att marknadsföra din klädsel än att bära den? När folk frågar frågor om det, var redo att förklara allt på kort, pithy sätt som exciterar lyssnaren.
  • Det hjälper till att vara kreativ med dina mönster genom att lägga till färg.
  • Kunna ta förolämpningar. Ingen är perfekt. Ta råd från vänner och familj. Ge aldrig upp, du kan inte sluta din passion!
  • Om du funderar på att visa människor dina mode ritningar, tänk hur du skulle se ut i dina mode ritningar.
  • Utveckla en bra logotyp om du kör din egen modetikett. Det kommer att definiera din stil från början och så måste det vara bra från början. Det är värt att få en professionell grafisk designer på jobbet om du inte är bra på det här.
  • Lär dig tidigt på hur man packar en anständig lunch och snacks. Timmar kan vara mycket länge i modedesign och ibland lämnar din kreativitetszon kan vara omöjlig. Din hjärna behöver god näring, så genom att komma ihåg att packa friska luncher och snacks, kan du ta tag i något för att bibehålla all den hårda intellektuella slogen och fysisk springa utan att svälta dig dumma.
  • Praktikplatser och hands på praktisk arbetserfarenhet i alla affärsavdelningar under små eller etablerade modedesigners hjälper mycket att lära sig tricks av handeln innan du startar din egen modetikett. Du behöver också ljudrådgivning på allt från början. Omgiv dig med ett pålitligt team av finansiella, juridiska och marknadsrådgivare, de kan vara dina vänner / familjemedlemmar eller yrkesverksamma som betalas enligt vad du behöver istället för att ha dem på personal.
  • Läsa allmänt. Hitta biografierna och sanna berättelser om modeikoner i det sätt du är intresserad av. Lära sig alla insatser av sina erfarenheter och se hur du kan använda sin erfarenhet för att förbättra din egen. Till exempel, om du vill flytta till Eco Fashion, finns det gott om bra trailblazer designers vars erfarenheter har dokumenterats, till exempel Toms grundare Blake Mycoskies bok Börja något som betyder något eller någon av Anita Roddicks böcker om den relaterade men relevanta skönhetsindustrin.
  • Design hela tiden, som ett sätt att få ytterligare inspiration och också visar din progression. Detta kommer att hjälpa potentiella arbetsgivare att se hur du har lärt dig och utvecklat.
  • Koncentrera dig på dig själv. Var inte avundsjuk på andra. Du borde ta råd från dem.
  • Gör vad du kan göra. Gör inte vad andra gör, bara lyssna på ditt hjärta.
  • Skriv ner kritik du får så att du kan titta över dem och göra bättre mönster i framtiden.
  • Om du planerar att starta din egen mode linje istället för att designa för en befintlig, börja med online med din egen webbutik.Du kan sedan sprida dina mönster över webbplatser som Asos Marketplace (där spirande designers säljer sina skapelser) och etsy.com (där människor säljer handgjorda varor som kläder, smycken, ljus och konstverk).
  • Var försiktig med stift och nålar.
  • Om du vill vara en modedesigner bör du gå till college för att studera också göra egna mönster som är lite annorlunda och det kan erkännas som uteslutande din design.
  • Försök att göra en modedesign för energieperiod som om du vill utforma något som är för idrottare som är ett tema att följa och tänka på.
  • Varningar

    Att arbeta som designer kan vara en fysiskt ansträngande karriär. Du måste vara villig att arbeta oväntade långa timmar för att möta deadlines.
  • Att designa för catwalks och high end mode kommer att ge dig direkt kontakt med de utmanande aspekterna av branschen, inklusive att använda underviktiga modeller för montering (därmed potentiellt göra dig skyldig att uppmuntra ohälsosamma skildringar av kvinnor och män), cattiness från andra designers och modeindustrin Elites och mycket svåra krav inklusive snäva tidsfrister. Om du inte redan är en självfattande person, skulle det vara klokt att spendera tid att förbättra dina färdigheter i att kommunicera och stå upp för dina principer.
  • Modeindustrin är extremt konkurrenskraftig - fortsätt bara en karriär i mode om du är 100 procent ägnad åt fältet. Det bidrar också till att växa en tjock gömma väldigt tidigt och att lära sig att vara känslig för kritik - mest kritik är sura druvor och om du tror på dig själv vet du när kritiken är plats på eller bara vanlig.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande