Hur man designar kläder

Mode design är ett spännande, ständigt utvecklande fält. Det tar också mycket arbete, och kan vara otroligt konkurrenskraftigt. Om du vill bli framgångsrik mode designer, Du har en lång väg framför dig, men det finns några enkla steg du kan ta för att börja processen med att designa kläder, oavsett om du vill göra det här för att leva eller inte.

Steg

Metod 1 av 5:
Montering av en mental verktygslåda
  1. Bild med titeln Design Kläder Steg 1
1. Lär dig om teckning. Du behöver inte vara en master illustratör - många designers använder en skraj personlig stil när de designar. Som sagt måste du kunna kommunicera din vision visuellt. Ta en ritningsklass, studera några böcker, eller bara träna, träna, träna.
  • Den viktigaste delen av att lära någon ny färdighet gör det bara mycket. Lägg åt sidan 30 minuter varje dag för att träna ritning.
  • En bra bok till referens är Mark Kistlers Du kan rita på 30 dagar.
  • Bild med titeln Design Kläder Steg 2
    2. Lär dig om att sy. Även om du inte vill vara den som faktiskt sy dina mönster, behöver du veta om sömnad. Att förstå de möjligheter som ditt medium presenterar är en viktig del av att kunna komma med innovativa, spännande idéer.
  • Många hantverksbutiker som JO-Ann Fabric erbjuder relativt billiga syklasser.
  • Att studera mönstertillverkning är ett måste om du tänker sy dina egna kläder. Du måste veta hur ett plagg är fysiskt monterat. Att veta hur man bryter en design i former är en viktig del av att kunna sy ett plagg.
  • Köp några enkla mönster på en hantverksbutik för att träna med.
  • Bild med titeln Design Kläder Steg 3
    3. Lär dig om design. Om du vill producera innovativa mönster måste du veta om designteori. Molly Bangs bok Bild det här: Hur bilder fungerar är ett bra ställe att börja. Det hjälper dig att lära dig att tänka som en designer.
  • Begränsa dig inte till att studera modedesign uteslutande. Principerna för designteori gäller över alla slags discipliner. Det kan överraska dig hur mycket som studerar något som typografi kan lära dig om modedesign.
  • Bild med titeln Design Kläder Steg 4
    4. Lär dig om mode. Om du vill designa kläder kanske du vill lära dig allt du kan om modevärlden. Du kanske tänker på dig som en mycket snygg person, men att veta hur man klär dig bra är bara toppen av isberget. Om du utformar baserat på vad som är varmt just nu, när din design är klar kan det redan vara ur stil. Professionella modedesigners tänker ständigt framåt, till vad nästa stora sak kommer att vara.
  • Titta på videor eller titta på bilder från högprofilerade modeshower online, eller gå i person om man händer nära var du bor. Professionella designers designar sina säsongsuppsamlingar månader i förväg, så dessa visar kan ge dig en uppfattning om vilka typer av trender som kommer att sippra ner i kommersiellt sätt i framtiden.
  • Historia och film är stora inspirationer. Historien är ett stort svar på hur och varför vi hade saker.
  • Bild med titeln Design Kläder Steg 5
    5. Lär dig om teknik och resurser. Det finns fler verktyg tillgängliga för designers nu än det någonsin har varit tidigare. På toppen av att veta dig runt en skissbok och en symaskin måste du veta din väg runt Adobe Photoshop och Illustrator.
  • Webbplatser som Linda.com eller tuttar + är bra online-resurser.
  • Om du vill göra din skiss på en dator istället för i en skissbok, måste du köpa en bra penna tablett, som en Wacom.
  • Metod 2 av 5:
    Drömmer upp mönster
    1. Bild med titeln Design Kläder Steg 6
    1. Hitta din inspiration. Vad är du brinner för? Det som gör dig klåda för att skapa? Det kan vara ett speciellt tyg, ett visuellt konstverk som du såg, något du vill, men kan inte tyckas hitta i butiker, ett plagg du såg på gatan, ett visst färgmönster, en retro trend du vill ta tillbaka, eller något antal andra saker. Det finns inget rätt sätt att bli inspirerad. Det viktiga är att hitta något som exciterar dig.
    • Tänk på din kund. Vilken typ av person föreställer du dig att köpa dina mönster? Vad behöver den typen av person i ett plagg? Var praktisk när du utformar kläder för dig själv, design saker du kommer att älska att äga eller ha på sig.
    • Kombinera befintliga stilar och trender kan vara ett intressant sätt att generera nya utseende. Vad skulle det vara att blanda militära element med mjukare, mer flytande? Vad skulle 1990-talet mötas 1930-talet? Hur kan du införliva menswearelement i kvinnans kläder?
    • Gå ut ur din komfortzon och lära dig om konst, fotografi, historia och modeikoner. Dessa kan alla inspirera dig.
  • Bild med titeln Design Kläder Steg 7
    2. Överväga tyg. Vill du ha ett stretchigt material, eller något med mindre ge? Är din design flowy, eller styv och arkitektonisk? Skulle tyget vara slät eller textur? Om din ursprungliga inspiration var ett fantastiskt tyg du hittade, har du redan det här. Annars, tänk på vilken typ av material som dina design kräver.
  • Överväga utsmyckningar som knappar, spetsar, pärlor eller broderi floss också. Dessa kan ofta påverka ditt tygval.
  • Bild med titeln Design Kläder Steg 8
    3. Tänk på färg och mönster. Många av effekterna av dina design gångjärn på din användning av färg och mönster. Tänk på plaggetens avsedda syfte och hur du föreställer dig att någon bär den. Tänk på din kund, och vad hon kanske vill ha på sig. Mest av allt, gå med vad du tycker ser bra ut. Det finns inga hårda och snabba regler här. Du är designern, och du borde vara sant mot dig själv över alla saker.
  • Titta på ett färghjul. Kom ihåg att kontrasterande färger (de över färghjulet från varandra) gör varandra. Detta kan lägga till en dramatisk påverkan på din design, men om det inte hanteras bra kan det också vara krossat och off-putting.
  • Få några färgprodukter från en färgbutik och använd dem för att experimentera med olika färgkombinationer innan du köper tyg.
  • Färger och former kan alla hjälpa dig att få idéer för att skapa nya bitar.
  • Metod 3 av 5:
    Ritar din design på en croquis
    1. Bild med titeln Design Kläder Steg 9
    1. Rita konturen av en person. När du designar kläder är det viktigt att tänka på hur ditt plagg kommer att se på kroppen. Därför drar de flesta designers sina mönster på en mänsklig form. Det kan vara skrämmande och tidskrävande att behöva dra en siffra från början varje gång du gör en ny design, så många designers använder en croquis. Det betyder bara en mall du kan använda varje gång du skissar ut ett nytt plagg. Du måste börja med att dra skissen av en person i penna. Detta är en skrämmande utsikter, men det behöver inte vara svårt.
    • Om du inte är för skrämmad, frihand den. Tanken här är inte att vara anatomiskt korrekt, och de flesta designers croquis ritningar görs i någon form av personlig stil. Din design kommer att se ännu mer unik på en figur som du drog dig själv. Oroa dig inte för små detaljer - Tänk på din ritning som en 2-dimensionell mannequin.
    • Om du inte känner till uppgiften att dra en mänsklig figur från början, använd någon annans arbete. Spåra en bild från en bok eller en tidning, eller ladda ner en av de hundratals fria croquis-mallarna som du kan hitta online.
    • Många designers använder något som kallas 9 huvudmetoden för att se till att deras ritningar är jämnt proportionerade. Tanken är att använda ett huvud som en måttenhet och att rita en kropp som mäter nio huvuden från fötterna till toppen av nacken.
    • Rita en rak vertikal linje och dela den i 10 lika delar. Det här är din guide när du ritar.
    • Avsnitt 1 börjar strax under huvudet och mäter kroppen från toppen av nacken till mitten av bröstsektionen 2-åtgärder från mitten av bröstet till midjan 3 från midjan till botten av höfterna 4 § från botten av midjan till mitten av lår, avsnitt 5 från mitten av låret till knä, avsnitt 6 från knä till övre kalven, avsnitt 7 från övre kalven till mellankalvor, avsnitt 8 från mid-calve till fotled och Avsnitt 9 mäter foten.
  • Bild med titeln Design Kläder Steg 10
    2. Retrace figuren i mörk penna. Du kommer att behöva spåra denna ritning på ett annat papper som läggs ovanpå det. För att göra det möjligt måste du återställa linjerna i din figurritning med en mörk penna.
  • Bild med titeln Design Kläder Steg 11
    3. Spåra figuren på ett annat pappersark. För detta steg måste du lägga ner pennan och hämta en penna igen. Lägg en annan bit av vanligt vitt papper ovanpå croquis du bara drog. Du borde kunna se det relativt bra, så länge du använde en mörk penna och ditt papper är inte för tjockt.
  • Om du har en ljuslåda, skulle det vara en bra tid att använda den. Lägg bara croquis på lightboxen, sätt det tomma pappersarket ovanpå det, vrid lampan, på och spåra bort.
  • Om du inte har en Lightbox och har problem med att se igenom ditt papper, försök tappa de två pappersarken till ett fönster på en ljus dag. Du måste spåra i en udda vinkel, men effekten är i grunden densamma som om du använde en lightbox.
  • Bild med titeln Design Kläder Steg 12
    4. Börja skissera din design. Använd fortfarande din penna så att du kan radera oundvikliga misstag, lätta plagget du har föreställt dig. Börja med mer allmänna saker som den grundläggande formen på plagget och gradvis lägga till detaljer som det tar form. När du är nöjd, återkalla hela ritningen i penna.
  • Bild med titeln Design Kläder Steg 13
    5. Färg din design. Du kan använda vad som helst ritningsmaterial du vill ha för detta steg. Markörer och färgpennor fungerar särskilt bra, eftersom de lånar sig till Layering. Börja med de lättaste färgerna du planerar att använda, och skugga i större områden med långa, konsekventa slag som rör sig i samma riktning som tyget. Gradvis införliva mörkare färger, mönster och skugga när du går.
  • Bild med titeln Design Kläder Steg 14
    6. Upprepa som önskat. Nu när du har en croquis, börjar en ny design vara mycket snabbare. Bara spåra figuren och gå.
  • Metod 4 av 5:
    Sömnad
    1. Bild med titeln Design Kläder Steg 15
    1. Göra en dummy. Du behöver en dressmaking dummy för att kunna se plagget när du arbetar på det, och se till att den passar en mänsklig form. Om du inte har en, kan du skapa en provisorisk en själv, i din egen storlek.
    • Sätta på en tröja som du inte vill ha, och täcka det helt med kanaltape medan du bär den. Detta kommer att skapa en styv kanalbandsform i form av din kropp.
    • Ta bort det genom att klippa ner den, från höften till din armhålan och sedan upp längs ärmen.
    • Tape tillbaka över klippet för att göra formen hela igen. Stuff det med tidningen, och stäng upp botten, nacken och ärmarna med mer kanalband. Du kan bestämma om du vill hålla armarna, eller skära av dem.
  • Bild med titeln Design Kläder Steg 16
    2. Rita ditt mönster på slaktpapper. Använd en penna i händelse av misstag och märka varje sektion för att undvika förvirring senare. Kom ihåg det gamla snickare: mäta två gånger, skära en gång. Du kan slösa mycket tid med ett enda misstag. När du är klar, klipp ut formerna.
  • Helst bör du veta en sak eller två om mönster som gör det innan du försöker detta, men du behöver inte vara expert. Du måste kunna tänka på hur ditt plagg kommer att sättas ihop, och ha färdigheter att utföra det.
  • Bild med titeln Design Kläder Steg 17
    3. Återskapa mönstret på muslin. Lägg Butcher pappersstycken av ditt mönster på muslin och spåra dem. Klipp dessa också och stift dem i den grundläggande formen på ditt plagg.
  • Bild med titeln Design Kläder Steg 18
    4. Sy din mock-up. Introducera ditt pinned muslinplagg till din symaskin. Ta bort stiften och lägg plagget på en mannequin, eller på din egen kropp om du utformar dig själv.
  • Bild med titeln Design Kläder Steg 19
    5. Utvärdera plagget. Titta på hur det passar. Tänk på formen. Vad jobbar? Vad är det inte? Ta anteckningar, göra skisser, dra på eller skära muslinen, eller vad som helst hjälper dig att göra känslan av de förändringar du vill göra.
  • Bild med titeln Design Kläder Steg 20
    6. Bestäm vad ditt nästa steg är. Hur nära är mock-up till vad du hade förutsett? Är du redo att gå vidare med den här designen? Behöver du göra en annan innan du försöker med trevligare tyg? Beroende på hur ditt mock-up ser du, kanske du vill gå tillbaka till ritbordet helt, eller du kan vara redo att gå vidare för att sya det faktiska plagget.
  • Bild med titeln Design Kläder Steg 21
    7. Gå vidare till den riktiga saken. Det är dags att ta med din design till livet. Fortsätt som du gjorde med Muslin Mock-Up. Kom ihåg att du ska göra misstag, särskilt de första gången runt. Se till att du köper mer tyg än du tror du behöver, ge dig mycket extra tid, och dubbelkontrollera dina mätningar. Sakerna kommer inte alltid att gå enligt plan. Var beredd på problemlösning, eller tweak din design när du går. Ibland kommer de mest spännande innovationerna från misstag.
  • Metod 5 av 5:
    Sälja ditt arbete
    1. Bild med titeln Design Kläder Steg 22
    1. Bygg en portfölj. Dokumentera ditt arbete i fotografier när du går. Så här säljer du dig själv som en designer som din karriär fortskrider. Tänk på att du vill visa upp din mångsidighet, samtidigt som du visar att du har en unik röst och synvinkel. Det borde finnas en mängd olika bitar i din portfölj, men de borde alla skrika "dig."
    • Ta kvalitet fotografier. Lägg inte bara den klänning du gjorde på din säng och ta en dåligt upplyst bild med din telefon. Sätt dina kläder på levande modeller, se till att de är väl upplysta (om du inte har resurserna för att göra det här, gå ut på något molnigt dag - det kommer att ge dig jämn belysning), använd en anständig kamera och uppmärksamma Till detaljer som hår, smink och tillbehör. Det sätt du presenterar ditt arbete spelar en stor roll i den inverkan det skapar.
  • Bild med titeln Design Kläder Steg 23
    2. Gör lite forskning. Finns det oberoende klädbutiker i ditt område som säljer kläder med en estetik som liknar din? Finns det webbplatser som säljer kläder som påminner dig om din egen? Försök hitta designers att göra arbete som påminner dig om din, eller vad du vill att dina mönster ska utvecklas till. Observera deras taktik.
  • Bild med titeln Design Kläder Steg 24
    3. Använd online-resurser. Vissa webbplatser kommer att tillverka dina mönster för dig, om de eller deras användare är tillräckligt imponerade. Titta på webbplatser som gamz och tyg om du tror att du har en mördare design som du inte är upp till att sy på egen hand.
  • Om du är mer av en grafisk designer, men tror att ditt arbete skulle se bra ut på kläder, titta på webbplatser som Redbubble, som kan skriva ut ditt konstverk på en mängd olika produkter.
  • Bild med titeln Design Kläder Steg 25
    4. Bygg en webbplats. Om du vill sälja dina kläder måste världen veta om ditt geni. Nästan alla kan designa en vacker webbplats dessa dagar - använd en plattform som squarespace för att skapa en webbplats för att visa din portfölj. Håll det enkelt och elegant. Du vill fokusera på att vara på din kläddesign, inte din webbdesign.
  • Bild med titeln Design Kläder Steg 26
    5. Varumärke själv. Utveckla en social media närvaro. Få på Twitter, Facebook, Instagram, Tumblr, The Works. Du måste få ögon på ditt arbete, utöver allt annat. Oroa sig för att sälja saker senare. Just nu måste du skapa en buzz.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande