Hur man är sjuksköterska

Nursingbrist är vanliga. Sjuksköterskor behövs på sjukhus, kliniker, läkarkontor, vårdhem och hemhälsovård. Att lära sig hur man är sjuksköterska är ett bra sätt att komma in i vården.

Steg

Del 1 av 3:
Börjar
  1. Bild med titeln vara en sjuksköterska steg 1
1. Få ditt gymnasiet diplom eller GED. För att slutföra vägen till att bli någon typ av sjuksköterska (var det en LPN, en RN eller något annat), måste du slutföra gymnasiet. För att komma in i en bra vårdskola, behöver du också anständiga kvaliteter.
  • Många vårdskolor kräver en pre-entry-tentamen att accepteras i vårdprogrammet också. Många skolor erbjuder olika program, men vet att alla kräver förutsättningar. Typiska förutsättningar kurser har upp till fyra år som krävs från gymnasiet och högskolan av engelska, matematik, vetenskap, samhällsstudier, och eventuellt även ett par år av ett främmande språk.
  • Bild med titeln vara en sjuksköterska Steg 2
    2. Få ett jobb på entrén på sjukvårdsarenan. Även om det inte alltid är obligatoriskt, kräver vissa skolor tidigare hälsovårdserfarenhet för att kunna accepteras till deras program. Om du har tid och önskan att bli en CNA (en certifierad vårdassistent), är det ett bra första steg. Inte bara kommer du att börja få erfarenhet, men det visar att du är allvarlig.
  • När du är CNA före en sjuksköterska, ger det dig en bra steg i vårdvärlden, och dina framtida vårdkokare kommer att uppskatta att du var en aide före en sjuksköterska.
  • Även volontärarbete på ett lokalt sjukhus eller göra administratörsarbete på en klinik ser bra ut på ditt CV och utsätter dig för miljön. Om du gillar sjukhusmiljön, kommer du att få en bättre uppfattning om realiteterna av omvårdnad som karriär. Ju mer erfarenhet du har i den här inställningen, desto bättre, oavsett vilken typ av erfarenhet det är.
  • Vissa kan upptäcka att det är också för dem att utföra AIDE-arbetet.
  • Bild med titeln vara en sjuksköterska Steg 3
    3. Bestäm om du blir en LPN / LVN är rätt för dig. På ett sjukhus kommer du sannolikt att gå i CNA, LPN, och RNS. LPNS är licensierade praktiska (yrkesmässiga) sjuksköterskor. En licensierad praktisk sjuksköterska (LPN) eller licensierad yrkesjuksköterska (LVN) kan göra den grundläggande vården av patienten, passera mediciner och rapportera patientens status direkt till den registrerade sjuksköterskan (RN) eller läkaren, vanligtvis under övervakningen av en rn. De är fortfarande sjuksköterskor, bara med mindre autonomi. De flesta sjuksköterskor kan bli lpns på cirka 18 månader.
  • LPN / LVNS tar NCLEX-PN-undersökningen, i motsats till NCLEX-RN-undersökningen.
  • De senaste trenderna i yrket har visat LPNs bleknar ut ur sjukhusinställningen och i långtidsvård och kontor och kontor.
  • Bild med titeln vara en sjuksköterska Steg 4
    4. Bestäm om att bli en RN är rätt för dig. RNS fokuserar på patofysiologin bakom allt. Normalt finns det en RN i "laddning" av LPNS, men tillsammans med det är RN ansvarig för LPNs patienter. Därför måste LPN och RN förstå och kommunicera med varandra ofta för patientens säkerhet.
  • Rnmust tycker kritiskt på jobbet snarare än att helt enkelt utföra uppgifter. Analysera laboratorier, godkänna läkemedel, utbilda patienter varför de tar mediciner, som utför planer för vård och övervakningsroller är ofta en del av RN: s jobb.
  • Bild med titeln vara en sjuksköterska Steg 5
    5. Bestäm vilket program som bäst passar dina behov. Att bli sjuksköterska är lättare än någonsin med online skola och helgalternativ. Arbetet är fortfarande svårt, men flexibiliteten är nu tillgänglig. Vissa program är uteslutande online. Detta kan vara idealiskt för dem med familjer. Vissa studenter behöver en klassrumsinställning för att lära och dra nytta av den miljön. Olika alternativ är tillgängliga för varje typ av sjuksköterska.
  • Bild med titeln vara en sjuksköterska Steg 6
    6. Titta på LPN-program. Det finns program som accelereras för LPNS. Titta på ditt specifika tillstånd för ackrediterade program, liksom passräntorna för sina elever på NCLEX-PN.
  • För de flesta är det bara en gropstopp på vägen för att vara en RN. Om det talar till dig, prata med din skola om deras ADN eller BSN-program. De kan ha en LPN-beteckning som är inbyggd när du är halvvägs. Annars vet du att du kan bli en LPN efter cirka arton månader eller så av träning (mestadels genom sjukhus eller gemenskapskollegier).
  • Bild med titeln vara en sjuksköterska Steg 7
    7. Titta på RN-program. Den typiska vägen till att bli en RN innehåller en associerad examen i omvårdnad (ADN) följt av en kandidatexamen i omvårdnad (BSN). Det finns ett nytt tryck för att RNS har sin BSN över en ADN-grad. BSN-examen fokuserar mer på forskningen i omvårdnad. Sjuksköterskor har också fler utsikter med en BSN, eftersom många arbetsgivare kräver att nya sjuksköterska sökande har det.
  • Du kan förvänta dig att spendera två-till-tre år som får en ADN och en BSN är en full, fyraårig grad för en heltidsstudent, vilket innebär att BSN är ett mycket dyrare alternativ.
  • Båda graderna tillåter mottagare att sitta för NCLEX-tentamen vid examen.
  • Locket i RN-till-BSN-program som erbjuds har vuxit mer populärt de senaste åren, en 22.2% språng mellan 2011 och 2012.
  • Att få din BSN tillåter dig att så småningom driva ledarskapspositioner, lära omvårdnadsstuderande, leda den administrativa sidan osv. Att ha en fyraårig examen alls i dagens samhälle är också ovärderligt.
  • Bild med titeln vara en sjuksköterska Steg 8
    8. Överväga alternativa rutter. Ett par andra rutter finns för att bli sjuksköterska också.
  • Nursing Diplom Program har dramatiskt minskat sedan 1970-talet. Även om dessa blir mindre och mindre vanliga, är det fortfarande ett lönsamt alternativ.
  • Gå igenom militären. Du kan träna i två till fyra år genom ett Rotc-vårdprogram på ett högskola eller universitet.
  • Om du redan har en fyraårig examen men det är inte i omvårdnad, borde du kunna utforma ett accelererat program. Allt du behöver göra är att skicka dina transkript till din nya skola och börja ställa frågor. Det är en väldigt vanlig sak. Vissa stater har även speciella beteckningar för detta.
  • Bild med titeln vara en sjuksköterska Steg 9
    9. Ansök på en vårdskola. När du har bestämt dig för hur du vill uppnå detta karriärmål, kolla på skolorna och sjukhusen (vissa sjukhus erbjuder program för) runt dig. Du måste bestämma om du vill ta full- eller deltidsklasser, hur mycket du kan spendera, om du vill bo i campus, och om du vill ta någon av klasserna online.
  • Var medveten om att den allmänt kända omvårdnadsbristen har lett till långa väntelistor på vissa skolor. Det är bäst att fråga om detta innan du ställer in ditt hjärta på en.
  • Om du redan arbetar för ett sjukhus, se om några program är anslutna till det. Du kan få rabatter om så.
  • Bild med titeln vara en sjuksköterska steg 10
    10. Bli accepterad. När du väl har valt en skola måste du ansöka och komma in. Hur gör man det? De flesta program kommer att kräva transkript (gymnasiet eller högskolan), SAT / ACT-poäng och uppsats och rekommendationsbrev. Upplevelse på jobbet är alltid en perk också.
  • Om du kan, få brev av rekommendation från personer som också arbetar i vården. Fråga den professionella referensen i person snarare än via e-post. Om du inte arbetar i vården, begära en rekommendationsbrev från någon annan som känner till din arbetsetik och önskan att bli sjuksköterska. Fråga i förväg. Rusa inte personen.
  • På uppsatsen skriver du inte om vad du tycker är ett bra svar - skriv vad du tror. Att använda ord från hjärtat kommer att få dig att hålla ut från andra sökande.
  • Del 2 av 3:
    Studerar och får licensierad
    1. Bild med titeln vara en sjuksköterska Steg 11
    1. Vara en toppklassig student. Du kommer att studera anatomi, fysiologi, mikrobiologi, kemi, näring, psykologi och andra sociala och beteendemässiga vetenskaper. Förbered dig för att spendera mycket tid att studera svårt att göra det bra i sådana intensiva kurser.
    • Om du behöver inspiration att studera, kom ihåg att människors liv kommer att vara i dina händer när du är sjuksköterska. Om du behöver mer motivation, kom ihåg att examensprov kostar $ 200 för att ta varje gång. Om du misslyckas med det kan du inte ta det i ytterligare 45-till-90 dagar.
  • Bild med titeln vara en sjuksköterska steg 12
    2. Ess dina kliniska. Klinik är en del av din utbildning, men de är ute av klassrummet och i åtgärden. Om du är en händelse på eleven, kommer du verkligen att njuta av kliniska. De flesta kliniska klinikerna är gjorda för att ersätta en skoldag och sist under hela vårdprogrammet. De fokuserar på en specialisering, såsom medicinsk-kirurgisk, pediatrisk, moderskap eller psykiatrisk. Du kommer att lära dig många färdigheter här, men du måste vara villig och redo att lära dig.
  • Klinik är en vanlig arbetsdag, förutom inte betalda som invånare i ett medicinskt examensprogram.
  • Det är normalt att betonas under kliniska. När allt kommer omkring arbetar du med riktiga människor, och du är fortfarande en nybörjare. Alla går igenom det här, och känslan går bort. Fortsätt att studera och söka möjligheter.
  • Bild med titeln vara en sjuksköterska Steg 13
    3. Prep för nclex-rn. Examinationen är också känd som "brädorna."Det är en serie frågor (mellan 75 och 265) som testar din kunskap i en mängd olika domäner. Du får fem timmar att slutföra testet.
  • Antalet frågor varierar person till person. Testet fortsätter tills datorn känner att den har noggrant bestämt din kunskapsnivå med 95% förtroende. Efterbehandling på 75 frågor betyder att du antingen gjorde magnifikt eller mycket dåligt, så oroa dig inte om det nummer du får.
  • Bild med titeln vara en sjuksköterska steg 14
    4
    Passera tentamen och få licensierad. Det bästa sättet att passera är att studera hårt och få gott om sömn mellan att studera. Vet att 81% av kandidaterna passerar på det första försöket, så du har en bra chans om du är beredd.
  • Överväg att utnyttja en av de prep-kurser som är tillgängliga för att hjälpa till med att studera den eventuellt överväldigande mängd information.
  • Det genomsnittliga antalet frågor är cirka 125, och det genomsnittliga testet tar cirka 2.5 timmar.
  • Bild med titeln vara en sjuksköterska steg 15
    5. Leta efter anställning i önskad avdelning. De flesta sjuksköterskor kommer att ha en idé där de vill arbeta med denna punkt. Du kan njuta av Adrenalinhoppet av ER, fokusen på eller, arbeta med barn i pediatrik, Arbeta med barn i arbetskraft och leverans, som arbetar med de äldre och långfristiga vårdpatienterna, etc. Om du är osäker, kommer en medicinsk kirurgisk enhet att bidra till att stärka färdigheter och prioritering.
  • Tänk på att baby boomers är ganska mycket att ta över. Att arbeta med den 55 + demografiska skulle säkerställa arbetsstabilitet.
  • Att arbeta med barn är bra, men det kan också vara väldigt ledsen. Om du väljer att gå in i pediatrik, kommer du att möta många situationer som bara inte är rättvisa. Det finns några alternativ i barnområdet, inklusive allmänna barnläkare, pediatriska intensivvårdsenheter, pediatriska onkologiska enheter och hemvård för barnläkemedel.
  • Mor / babyenheter kan vara mycket svåra att komma in i. Alla vill arbeta med patienter som är glada, upphetsade och friska. Kom ihåg att dessa områden är mycket högt stressade med två liv i dina händer på en gång. När det är ledsen i dessa enheter är det väldigt ledsen.
  • Om du kommer in i den här enheten, var redo att begå ett nattskiftat jobb i många år eftersom de flesta sjuksköterskor som arbetar i OB inte lämnar.
  • De flesta operatörer är idag planerade. Om du föredrar att arbeta normala timmar (gott om sjuksköterskor inte), kan det vara en kirurgisk sjuksköterska vara nere i din gränd. Annars förbereda sig för möjligheten att arbeta nattskift.
  • Bild med titeln vara en sjuksköterska Steg 16
    6. Tänk på din ideala arbetsmiljö. Eftersom sjuksköterskor behövs överallt och hela tiden kan du föreställa dig det flertal formerna de tar. De arbetar naturligtvis på sjukhus, men de arbetar också i privata hem, i kliniker, i läkarmottagningar, i vårdhem, etc.
  • Det finns också möjlighet till Att vara en resande sjuksköterska.
  • Många platser har sjuksköterskor som arbetar tredje skift, on-call eller på vänteläge. Din idealiska miljö kan också låta dig välja mellan åtta, tio- eller tolv timmars skift. Flytande mellan olika avdelningar kan också vara ett alternativ.
  • Bild med titeln vara en sjuksköterska steg 17
    7. Ansök om jobb. Om du har jobbat på eller via ett sjukhus, är det din första go-to. Om inte, använd någonstans och överallt du kan. Tyvärr med den senaste ekonomiska nedgången, blir det svårare och svårare att hitta jobb, omvårdnadsjobb ingår.
  • Men vissa platser föredrar nya grader (de kostar mindre pengar), och behovet av sjuksköterskor blomstrar fortfarande.
  • Öva intervjufrågor ofta och vara förberedda för någonting. Fråga om din potentiella arbetsgivarens omsättningsränta också. Om det är 20% eller högre kan det inte vara den plats för dig att börja.
  • Be om att skugga en dag eller två innan du bestämmer dig för att du vill arbeta där. Attityderna i dina medarbetare kan påverka ditt beslut.
  • Fråga om vägledning. Förvänta dig att du kommer att träna med en preceptor. Det beror på vilken enhet du jobbar på, men du kommer att bli utbildad. De flesta orienteringsprogrammen varar mellan 6-12 veckor.
  • Del 3 av 3:
    Förbättra din karriär
    1. Bild med titeln vara en sjuksköterska Steg 18
    1. Bli specialiserad. Efter X antal timmar i din avdelning finns det förmodligen en certifiering du kommer att kunna få. Att uppnå ett certifikat gör att du ser ut som en expert på ditt fält och kan öppna dörrar för fler möjligheter. Ditt sjukhus ska erbjuda dig en kurs, seminarium eller träningsklass för att intyga dig i detta område.
    • Några tillgängliga certifieringar inkluderar: Ambulatory Care, Cardiac-vaskulär Nursing, Faith Community Nursing, Forensic Nursing, Genetics Nursing, Gerontologisk Nursing, Hemostasis Nursing, Informatik Sjuksköterska, Medicinsk vård, Sjuksköterska, Sjuksköterska Executive - Advanced, Nursing Case Management, Nursing Professionell utveckling, smärtlindring, vård, pediatrisk omvårdnad, psykiatrisk-psykisk hälsa, folkhälsovård - avancerad, reumatologi omvårdnad, etc.
    • Med det borde komma en liten ökning av lönen, och certifieringar ser bra ut på ett CV. Om möjligheten kommer, ta det!
    • Du behöver så många timmar på golvet i den avdelningen innan du är till och med berättigad till dessa certifieringar. Tänk på det mer som ett märke av ära istället för som specialisering eller certifiering.
  • Bild med titeln vara en sjuksköterska Steg 19
    2. Var mentalt redo. Sjuksköterskor måste möta många svåra situationer. Oavsett om det är en särskilt otäck infektion, kräkas och excrement över dig, eller en mycket sjuk bebis, är jobbet svårt. Det är inte för psykiskt (eller fysiskt) olämpligt.
  • Vid en tidpunkt eller en annan kan du känna skuld för något som hände med någon, oavsett om det var av din kontroll eller inte. Detta yrke är inte något som alltid är lätt på andan. Om du ännu inte har för att driva detta som din karriär, tänk på det här innan du gör språnget.
  • Många institutioner har grupper för när händelser inträffar på enheter. Dessa grupper hjälper debrief-situationer och är stödjande emotionellt för personalen.
  • Schemat för en sjuksköterska kan vara ganska intensiv. Du kan arbeta tre tolv timmars skift i rad innan du får fyra dagar. Om du arbetar övertid kan det vara mer. Det kan också innebära nattskift. Du kan till och med vara på samtal på dina dagar också. Sova kan inte vara din konstanta följeslagare. Håll dig medveten om ditt schema och undvik alla stater av trötthet.
  • Bild med titeln vara en sjuksköterska Steg 20
    3. Behålla din licens och trovärdighet. Behörighetskrav för att ha en licens varierar beroende på stat eller område, så att du behåller din beror på var du bor. Men din arbetsgivare kommer troligen rutinmässigt att ha dig i workshops, seminarier och certifieringsklasser för att hålla dig uppdaterad.
  • Det är fortfarande ditt professionella ansvar att vara aktuellt på dina nuvarande certifieringar. Varje avdelning kommer att ha krav på ditt jobb. Gemensamma krav är grundläggande livsstöd, avancerat hjärtslängd, och andra specifika för din valfri avdelning. För arbete och leverans, till exempel, BLS, ACL, är neonatal återupplivning och fosterövervakning ofta nödvändiga.
  • Det brukade vara att om du var licensierad i ett tillstånd, var du inte licensierad i en annan. Medan det fortfarande är tekniskt sant, förändras det långsamt. Vissa stater har gått in i sjuksköterskans licensure-kompaktavtal, vilket gör att varandras sjuksköterskor arbetar inom sina gränser. För närvarande är det på tjugofyra stater och räknar.
  • Du måste återta dina tentor, så ofta, beroende på var du bor och huruvida du har övat eller inte. Slå upp lagarna i ditt område för att se till att din licens är aktiv. Genom att söka på Internet för din statens krav hittar du specifik webbplats för din statens omvårdnad.
  • Om du inte förfaller i förnyelse, måste du aldrig återta NCLEX.
  • Bild med titeln vara en sjuksköterska Steg 21
    4. Driva vidare utbildning. Oavsett om du har din LPN, din ADN, eller din BSN, finns det alltid utrymme för mer utbildning. Du kan få din civilingenjör i omvårdnad på bara ett eller två år, så att du kan bli sjuksköterskespraktiker, klinisk sjuksköterskespecialist, sjuksköterskans anestesist eller sjuksköterska. Då kan du göra ganska mycket och gå ganska mycket var som helst.
  • Om du bara har en ADN, kan du fortsätta en gemensam BSN / MSN i två till tre år. Du måste uppfylla ytterligare certifierings- och licensbehov. Det är dock verkligen värt att titta på med 27% högre genomsnittslön jämfört med vanliga RNS. Under 2011 tjänade ADNS ca $ 64k medan BSNS tjänade $ 76K.
  • Tips

    Klinisk erfarenhet tillhandahålls ofta i en sjukhusinställning, men kan också förekomma i kliniker, vårdhem och hälsoavdelningar.
  • Flera enheter ger behörighet, inklusive National League för omvårdnad och American Nursing Credentialing Center.
  • Löner och möjligheter till framsteg är högst för fyra årsregistrerade sjuksköterskor.
  • Nursing program måste ackrediteras av National League för sjuksköterska ackrediterande kommissionen.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande