Så här kontrollerar du en new york staturing-licens

Innan man anställs som en registrerad sjuksköterska i New York-staten måste en individ först få henne eller hans licens verifierad. Att veta hur man korrekt verifiera och kontrollera ett vårdlicens är viktigt när du överväger att anställa en sjuksköterska för dig själv eller att ta hand om patienter. Lyckligtvis är processen att verifiera en licens ganska enkelt.

Steg

Del 1 av 2:
Få rätt information
  1. Bildbetat Check a New York State Nursing License Steg 1
1. Få sjuksköterskans rätt namn. Du behöver rätt stavning av sjuksköterskans namn. Se till att det är samma stavning (och namn) som sjuksköterska använde när han eller hon fick licensen.
  • Du kan söka med endast 3 bokstäver i varje namn (det första och sista), men det är bättre att ha det fulla namnet.
  • Om du är en arbetsgivare, fråga sjuksköterskan du kontrollerar för den här informationen. Du kan också dra det från personens jobbansökan. Även om du inte är en arbetsgivare, bör du fråga personen för den här informationen om du känner behovet av att kontrollera hans eller hennes licens. Du kan också dra det från personens namnmärke, om han eller hon har en. Du kanske vill kontrollera någons licens om du inte känner att de agerar på ett professionellt sätt.
  • Bild med titeln Kontrollera en New York State Nursing License Steg 2
    2. Be om licensnummer. Det kan vara lättare att hitta rätt licens om du har det faktiska licensnummeret. Du har möjlighet att lägga in antingen namnet eller licensnumret.
  • Faktum är att det här alternativet kan vara mer exakta, eftersom mer än en sjuksköterska med samma namn kan ha en licens i staten.
  • Bild med titeln Kontrollera en New York State Nursing License Steg 3
    3. Ta reda på den exakta licensen som personen har. Medan sjuksköterskans aide, licensierad praktisk sjuksköterska (LPN), och registrerade sjuksköterska (RN) är ganska okomplicerade, är sjuksköterskans utövande licens uppdelad i underkategorier. Till exempel kan du välja mellan "Sjuksköterskans utövare - Vuxenomsorg" eller "NURSE Practitioner - College Health."
  • Bild med titeln Kolla in en New York State Nursing License Steg 4
    4. Förstå varför det är viktigt. Liksom de flesta stater krävs arbetsgivare i New York av statlig lag för att verifiera medarbetarnas licenser, inklusive sjuksköterskor. Staten New York-skärmar söker för att se till att arbetsgivare utför rätt kontroller.
  • Del 2 av 2:
    Kontrollera licensen
    1. Bild med titeln Kolla in en New York State Nursing License Steg 5
    1. Gå till webbplatsen. Du kan kolla på en sjuksköterskans licens på webbplatsen för New York State Education Department. Den har databaser där du kan leta upp licenser av yrke. Du kan hitta den rätta platsen på http: // göra.nyserad.GOV / OPSEARCHES.htm.
  • Bild med titeln 1490299 6
    2. Välj hur du vill ange informationen. Du kan antingen ange namnet eller licensnummeret. Webbplatsen har separata sökfält för var och en.
  • När du anger namnet, lägg det efternamnet först. Lägg till ett kommatecken och ett mellanslag och ange förnamnet.
  • Efternamnet måste ha minst tre tecken. Det betyder att även om personens efternamn endast har två tecken, bör du lägga till ett tredje tecken i form av ett utrymme.
  • På sjuksköterskans Aide-webbplats väljer du också certifikatnumret eller sjuksköterskans namn. Den här webbplatsen har separata fält för efternamn, förnamn och mellannamn.
  • Bild med titeln 1490299 7
    3. Välj rätt yrke. När du söker efter en sjuksköterskans licens måste du hitta rätt licens på rullgardinsmenyn. Du kan välja LPN, RN eller en mängd olika typer av sjuksköterskautövare.
  • På sjuksköterskans Aide-webbplats är yrket redan valt för dig.
  • Bild med titeln Kontrollera en New York State Nursing License Steg 8
    4. Sök igenom resultaten. Förhoppningsvis kommer du att ha tur och har bara ett eller två resultat. Om du har mer kan du behöva sikt genom dem för att hitta den rätta. Om du inte får några resultat kan du kontrollera stavningen eller numret igen för att se till att du sätter informationen korrekt.
  • Om du är positiv att du har angett informationen korrekt, kan det innebära att den person du söker är inte registrerad i New York State.
  • När resultaten visas kan du klicka på önskat namn eller licensnummer för att visa detaljerad information, inklusive det ursprungliga datumet Licensen registrerades, ytterligare kvalifikationer och licensens nuvarande status.
  • Bild med titeln Kontrollera en New York State Nursing License Steg 9
    5. Kontakta New York State Board of Nursing. Om du inte kan verifiera licensen via webbplatsen kan du försöka kontakta styrelsen direkt. Du kan ringa (518) 474-3817, förlängning 120. Du kan också besöka dem på utbildning bldg., 89 Washington Avenue, 2: a våningen West Wing, Albany, NY 12234.
  • Bild med titeln Kontrollera en New York State Nursing License Steg 10
    6. Använd online sjuksköterskans licensverifiering. Ett annat sätt kan du verifiera att en licens är genom en nationell databas vid verifiering av sjuksköterska. Besök sjukskick.com och klicka på "Sök snabbt Bekräfta," där du kan söka på ungefär samma sätt som du använde New York State-systemet. Men du måste också välja ett tillstånd för licensen.
  • Tips

    Licensierade sjuksköterskor i New York-staten är skyldiga att bära ett märke som listar sitt fulla namn och identifierar dem som en registrerad eller licensierad sjuksköterska.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande