Hur man lägger till någon till ditt kreditkort

Oavsett om du vill godkänna en anställd att använda ett företagskort eller du hjälper en familjemedlem genom en nödsituation, är det en relativt enkel process som lägger till någon till ett kreditkortskonto. Det finns dock flera överväganden som du borde ta före, efter och under processen för att undvika olyckor längs vägen.

Steg

Del 1 av 3:
Beslutar vem att lägga till
  1. Bild med titeln Välj en Rollmodell Steg 11
1. Känna till och nackdelar med att lägga till en auktoriserad användare. När du lägger till någon till ditt kreditkorts konto kan de lagligt göra avgifter med ditt kort. Självklart är att ge en annan person tillgång till din ekonomi ett stort beslut så att du borde känna till och nackdelar innan du börjar processen.
  • Lägga till någon till ditt kreditkorts konto har många fördelar. Om någon inte kan ansöka om ett kreditkort på grund av dålig finansiell historia, kan det göra det möjligt för dem att bygga en kreditpoäng beroende på kreditkortsutgivaren eller hjälpa dem att lära sig att hantera pengar om de betalar dig tillbaka varje månad. Du kan se till att någon har pengar tillgängliga i händelse av en nödsituation. Att ha ett kreditkortskonto är ofta bekvämare än att skapa flera.
  • Lägga till någon till ditt kreditkort har också sina nackdelar. Det finns en extra skuld, eftersom du är juridiskt ansvarig för alla handlingar som en auktoriserad användare tar. Eventuella missade betalningar eller kreditpoängskador påverkar er båda. Delade konton har också lett till ansträngda relationer mellan användare, eftersom skulden kommer i spel om det finns problem med betalningar.
  • Bild med titeln Ansök om barnstöd Steg 21
    2. Skilja mellan en auktoriserad användare och en gemensam kontoinnehavare. När du lägger till någon till ditt kreditkort är de antingen en gemensam kontoinnehavare eller en auktoriserad användare. Ansvar och rättigheter för den här personen förändras kraftigt beroende på deras status.
  • En auktoriserad användare har rätt att använda kreditkortet utfärdat till kortets innehavare, men har inget ekonomiskt ansvar när det gäller att betala tillbaka eventuella upplupna lån.
  • Gemensamma kontoinnehavare delar ägande av kontot och har så mycket ansvar när det gäller att återbetala skulden som den ursprungliga kortinnehavaren.
  • Du måste fatta ett beslut, beroende på den ekonomiska situationen för båda parter som är involverade, oavsett vilken person du lägger till kommer att vara en gemensam kontoinnehavare eller en auktoriserad användare.
  • Bild med titeln Minska dina studielånsbetalningar Steg 6
    3. Vet effekten på din kreditpoäng. Många undrar, när man lägger till någon till sitt kreditkort, hur och om denna åtgärd kommer att påverka din kreditpoäng. Detta är information du bör förstå innan du fattar några beslut.
  • Kreditrapporter ger vanligtvis inte information om auktoriserade användare. Att lägga till en användare i sig ska inte påverka din kreditpoäng. Men du är ansvarig för några avgifter som den här personen gör. Om den nya auktoriserade användaren missbrukar sina privilegier, kan du hamna med stora skulder som du inte kan betala. Detta kommer att påverka din poäng.
  • Den nya användarens kreditpoäng kommer faktiskt att påverkas mer direkt. Om kreditkortsutgivaren rapporterar auktoriserade användare kommer kontot att visas på sin kreditrapport och deras kreditpoäng kan förändras för bättre eller sämre beroende på din finansiella historia.
  • När du lägger till en gemensam kontoinnehavare kommer båda parter att visas på varje enskildes kreditrapport. Mycket som att lägga till en auktoriserad användare, kommer det inte att påverka din kreditpoäng i sig själv. En gemensam kontoinnehavare kan dock inte enkelt avlägsnas från kontot om det finns utestående avgifter. Din kreditrapport kan påverkas mer allvarligt på grund av den potentiella livslängden av eventuella skador.
  • Del 2 av 3:
    Lägga till en användare
    1. Bild med titeln starta ett brev steg 1
    1. Vet vem som kan läggas till ett konto. Många människor är förvånade över att, med den nödvändiga informationen, kan någon tillsättas som en auktoriserad användare på ett bankkonto. Men lägger till någon till ditt konto ger dem tillgång till din ekonomi och det sätter dig i en otroligt sårbar position. Det rekommenderas inte att du lägger till någon om du inte har etablerat ett personligt eller professionellt förhållande med den personen.
    • Du bör välja någon du kan lita på eller någon som är som investerad på att hålla kontotens integritet intakt som du är.
    • Majoriteten av auktoriserade användarrelationer är par, förälder / barn och arbetsgivare / anställd.
    • Kom ihåg, ju mer etablerat ditt förhållande med personen desto bättre.
  • Bild med titeln lyckas i nätverksmarknadsföring steg 11
    2. Ta reda på din banks policy. För det mesta kan du lägga till auktoriserade användare via telefon eller online. Bankpolitiken varierar och din specifika bank kan ha särskilda krav beroende på dina omständigheter.
  • Ring din bank och fråga dem hur du lägger till en användare. Vissa banker kan göra det via telefon eller online, men du kan behöva gå in för att diskutera problemet personligen eller fylla i en pappersansökan.
  • Eventuella frågor du har bör adresseras med banken. Fråga dem hur du tar bort en auktoriserad användare eller en gemensam kontoinnehavare och vad ditt exakta ekonomiska ansvar är när det gäller kortets användning. Kom ihåg att du tar en risk genom att ge någon tillgång till din ekonomi. Du bör gå in med så mycket information som möjligt.
  • Bild med titeln Utför Research Steg 2
    3. Samla den nödvändiga informationen. Se till att du har all information som behövs innan du försöker lägga till användaren. De flesta banker kräver följande information för att lägga till en användare på ditt konto:
  • Användarens namn
  • Deras födelsedatum
  • Deras personnummer
  • Din bank kanske vill ha annan information beroende på deras politik. Kontrollera deras krav på förhand för att du har allt du behöver innan du ställer in saker.
  • Del 3 av 3:
    Diskutera kontot med den nya användaren
    1. Bild med titeln hantera en anställd
    1. Upprätta markreglerna tidigt. När du har lagt till någon till ditt konto måste du lägga ut konkreta regler för kortets användning för att undvika missförstånd som leder till spänningar mellan användare. Det är en bra idé att skriva avtal skriftligen och har båda parter skylt och datum för att undvika missförstånd senare.
    • Förklara dina krav när det gäller avgifter och betalning. Förväntar du dig att den här personen ska följa vissa utgiftsgränser? Hur mycket pengar, om någon, förväntas de betala när räkningen kommer? Det här är problem som du ska arbeta igenom tidigt.
    • När kan de använda kortet? Vissa människor förväntar sig att deras kreditkort är för nödsituationer, medan andra är okej med laddning och matvaror till kortet. Bestäm när kortet kan användas och för vilka ändamål.
    • Om en regel är trasig, hur ska du fortsätta? Finns det något den nya användaren kan göra det som skulle leda dig att ta bort dem från kontot? Var tydlig om din komfortzon när det gäller kortets användning och när och varför kan du skära av dem.
  • Bild med titeln kommunicera effektivt steg 4
    2. Planera för de dåliga tiderna. Vad händer om någon överskrider eller vägrar att betala upp? Du borde ha en spelplan på plats i förväg om några problem uppstår.
  • Det är möjligt att ställa in kontovarningar via din bank så att du kommer att bli informerad om några oroliga situationer. Om du har några problem med den nya användaren kan det här vara en bra idé.
  • Om någon vägrar betalning, vad ska du göra? Kommer du att driva rättsliga åtgärder eller helt enkelt ta bort dem från kontot och gå vidare? Beroende på olika faktorer, till exempel ditt förhållande till den nya användaren, måste du ha en plan i kraft om något går fel.
  • Bild med titeln Få ett jobb snabbt steg 4
    3. Ha en kontinuerlig dialog med den nya användaren. Låt inte bara kommunikation släppa av när kontot är upprättat. Se till att dialogen om kortets användning är en pågående sak.
  • Det är till hjälp för vissa människor att planera tillfälliga sit-downs för att prata om hur och när kortet används. Om det finns några meningsskiljaktigheter kan de talas ungefär en gång i månaden för att undvika spänningar från att bygga.
  • Eventuella ändringar, som kortets utgiftsgräns, bör också diskuteras. Öppen kommunikation är nyckeln till att undvika animositet mellan dig och kortets nya användare.
  • Bild med titeln Få ett personligt lån Steg 1
    4. Ta bort användaren om det behövs. Om problem fortsätter, kan du bestämma att det är bäst att ta bort en användare från ditt konto.
  • Förfarandet för att ta bort en auktoriserad användare varierar från bank till bank, men de flesta platser kräver ett telefonsamtal eller en skriftlig förfrågan. Medan de flesta banker är antingen / eller, behöver vissa banker ett telefonsamtal och en uppföljningsförfrågan skriftligen.
  • Att ta bort en gemensam kontoinnehavare kan ta mer tid, särskilt om du inte är den primära kontoinnehavaren. Även om detta ibland kan göras skriftligen eller med ett telefonsamtal, behövs ofta ett sitsmöte med banken. Fråga din bank om att ta bort en gemensam kontoinnehavare för att ta reda på deras specifika krav.
  • Tips

    Fråga långivaren vad deras policy är att rapportera om auktoriserade användare för att säkerställa att du är bekväm med policyn.
  • Välj ett etablerat kreditkort där du har bra kredithistorik när du lägger till någon till ditt kreditkort eller du kan riskera en ökning i APR.
  • För att hjälpa någon med dålig kredit förbättras deras kredit att personen får ett säkert kort där de kommer att sätta in ett bestämt belopp i kontot för en viss tid.
  • Varningar

    Återigen, bara auktorisera användare du litar på. Du lägger dig till stor risk genom att ge ut din ekonomiska information och du vill inte uppnå skador på din kredit.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande