Hur man kontaktar dina kickstarter backers

När du kör en kampanj på Kickstarter kan det komma en tid när du vill nå ut till dina backers och låt dem veta uppdateringar eller förfrågningar. Bra kommunikation kan göra eller bryta din kampanj. Lyckligtvis gör Kickstarter det här lätt att göra. Du kan skicka en uppdatering till ditt projekt, eller mer personligen kan du kontakta dina backers privat.

Steg

Metod 1 av 3:
Använda Kickstarter-funktioner för att kontakta BackersGå till annonsen och stödja WikiHow
  1. Bild med titeln Kontakta dina Kickstarter Backers Steg 1
1. Skicka ett personligt meddelande. Meddelandesfunktionen gör att du kan kommunicera med dina backers one-on-one. Detta är en mycket personlig touch som dina backers kommer att uppskatta. Klicka på länken "Backer Report" för belöningsnätet som din backer eller backers är i. En lista över backers laddas. Bredvid varje backers namn kommer du att se en postikon som heter "Skicka meddelande."Om du vill skicka ett meddelande till bara en backer klickar du på den här ikonen för att skriva och skicka ditt meddelande.
  • På toppen av rapporten kommer du att se ett länk märkt "meddelande alla."Om du klickar på den här länken kan du skriva ett meddelande för att skicka till alla backers från den belöningsläget.
  • Om du märker att många av dina backers har samma kommentarer eller frågor, kan du ta itu med dem i en uppdatering.
  • Bild med titeln Kontakta dina Kickstarter Backers Steg 2
    2. Skicka en uppdatering. En uppdatering är ett sätt att kontakta flera backers samtidigt. Gå till toppen av projektsidan och klicka på "postuppdatering." Ange i titeln och meddelandet som du vill skicka ut. Du kan också ladda upp video-, ljud- eller fotofiler från din dator med hjälp av mediauppladdningsikonen längst ner på projektuppdateringsskärmen. Förhandsgranska uppdateringen innan du publicerar den.
  • Dina backers vill se detaljerna i projektet och din process. Detta håller dem upphetsade om det projekt som de har investerat i.
  • Uppmuntra dina backers att dela dina framsteg med andra människor.
  • Du kan bara skicka uppdateringar till dina backers eller tillåta uppdateringar som ska ses offentligt.
  • Bild med titeln Kontakta dina Kickstarter Backers Steg 3
    3. Använd Spotlight-funktionen. Om ditt projekt har finansierats kan du använda Spotlight-funktionen för att kommunicera med dina backers. Din Spotlight-sida kan du anpassa din sida, visa hur ditt projekt kommer ihop och styra dina backers till var ditt arbete är. Kommunikationen bör inte sluta när ditt projekt är finansierat.
  • Besök Kickstarter-webbplatsen för att hitta exempel på en Spotlight-sida.
  • Metod 2 av 3:
    Kommunicera i hela kampanjenGå till annonsen och stödja WikiHow
    1. Bild med titeln Kontakta dina Kickstarter Backers Steg 4
    1. Planera din kommunikationsstrategi innan du börjar din kampanj. Det kan vara överväldigande att svara på backers och hantera din kampanj. Pre-write e-post för början, mitten och slutet av ditt projekt. På det här sättet kan du helt enkelt kopiera, klistra in och lägga till Backers namn till ett meddelande istället för att skriva ett originalt e-postmeddelande till varje backer när de bidrar.
    • Du brukar få de flesta backarna i början och slutet av ett projekt. Åtminstone ha något förskrivet språk tillgängligt för dessa två tidsperioder.
    • Ett tack för att du blir ett bakre e-post eller ett meddelande är alltid en fin touch.
    • Du kan också skriva ett vanligt fråge e-post innan du startar din kampanj eller baserat på feedback som du har fått om din kampanj.
  • Bild med titeln Kontakta dina Kickstarter Backers Steg 5
    2. Kommunicera med jämna mellanrum. Det är viktigt att du kommunicerar med dina backers regelbundet och låt dem veta när de kan förvänta sig att höra från dig. Välj intervaller som är meningsfullt för din kampanj och projektets tidslinje. Om ditt projekt är bara 6 veckor långt kan du göra veckovisa uppdateringar och svara på meddelanden ett par gånger i veckan. Om ditt projekt är 6 månader långt kan du göra månatliga uppdateringar och skicka meddelanden en gång i veckan.
  • I slutet av din uppdatering kan du säga, "Jag kommer tillbaka med en uppdatering nästa fredag," eller "Kolla in min YouTube-kanal nästa fredag. Jag ska ha en speciell video för dig!"
  • Bild med titeln Kontakta dina Kickstarter Backers Steg 6
    3. Lägg åt tid för att svara på kommentarer och meddelanden. Om du inte svarar på meddelanden i tid, kan dina backers bli irriterade eller ens tro att ditt projekt är någon typ av bluff. Planera tid för att svara på meddelanden och kommentarer. Den här gången ska behandlas som alla andra viktiga möte eller uppgift som du behöver göra.
  • Du kommer förmodligen att behöva schemalägga mer tid i början av din kampanj och i slutet av din kampanj.
  • I slutet av varje meddelande, uppmuntra dina backers att dela ditt projekt med andra människor.
  • Personligen svarar på varje meddelande är tidskrävande, men det är det bästa sättet att ansluta till publiken.
  • Metod 3 av 3:
    Bygga ett förhållande med dina backersGå till annonsen och stödja WikiHow
    1. Bild med titeln Kontakta dina Kickstarter Backers Steg 7
    1. Var ärlig. Dina backers investeras i ditt projekt precis som du är. Det är viktigt att du är ärlig med dem under hela processen. Det betyder att berätta för dem när saker går bra och när sakerna inte går riktigt som du planerat. Dina backers kommer att förstå mer om förseningar eller ändringar i projektet om du låter dem veta.
    • Överför inte ditt projekt eller göra löften om att du inte kan hålla bara för att behaga dina backers. Var realistisk, men ändå optimistisk.
    • Om du är ärlig med dina backers, kommer du att utveckla en bra rapport med dem och kan till och med få sitt stöd på dina framtida projekt.
    • Dina backers kommer också att uppskatta detaljer om hur du planerar att använda sina pengar. Genomskinlighet bygger förtroende.
  • Bild med titeln Kontakta dina Kickstarter Backers Steg 8
    2. Visa din personlighet. Du vill att dina backers känner en personlig anslutning till dig och din produkt. Undvik formellt, professionellt språk och skriv i en mer konversationston. Du kan också dela alla roliga historier eller personuppgifter som är relaterad till ditt projekt.
  • Använd personliga detaljer klokt. Om du skriver en uppdatering eller ett meddelande, ska bara en eller två meningar vara om dig.
  • Om du och dina backers kommer från samma yrke eller bakgrund, kan du införliva inuti skämt eller yrkesspecifika lingo för att skapa ett band.
  • Bild med titeln Kontakta dina Kickstarter Backers Steg 9
    3. Argumentera aldrig med en backer. En Backer kan uttrycka en oro eller bli besviken över hur ditt projekt fortskrider. Försök att inte ta det personligt och undvika att gå fram och tillbaka med en backer. Reagera artigt på backaren. En del av de feedback du får kan hjälpa dig att förfina ditt projekt eller få en bättre förståelse för din publik. Tänk på det som konstruktiv kritik.
  • Om andra backers ser argumentet kan det skapa ett större problem mellan dig och dina anhängare.
  • Om du befinner dig irriterad av en fråga eller en kommentar, svara inte omedelbart. Gå en promenad eller göra något som inte är relaterat till din kampanj och sedan återkomma.
  • Bild med titeln Kontakta dina Kickstarter Backers Steg 10
    4. Använd flera plattformar. Bjud in dina backers att hålla kontakten med dig på andra plattformar som YouTube, Twitter, Facebook, Instagram, Snapchat, Blog eller Email. Plattformar som gör att du kan använda video och ljud är särskilt användbara eftersom det är kraftfullare än att kommunicera via text ensam.Att se ditt ansikte och / eller höra din röst kan generera spänning på ett sätt som dina ord inte gör det.
  • En video ger dig möjlighet att visa din personlighet och ge en visuell presentation om du behöver.
  • Varje plattform har för och nackdelar. Att använda några av dessa plattformar ger ett väl avrundat tillvägagångssätt för att interagera med dina backers.
  • Bombardera inte med information på samma gång. Till exempel, om du skickar en video, skicka inte ut ett mail och en Facebook-inlägg samma dag.
  • Tips

    Projektets mittpunkt är vanligtvis den minst upptagna tiden. Var noga med att engagera dina backers med ett e-nyhetsbrev eller email.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande