Hur man slutar ett bästa mans tal

VIDEO

Den bästa människans tal är ett unikt tillfälle att uttrycka ditt stöd för en väns äktenskap. Offentligt tal kan verka som en skrämmande utmaning, men bra skrivning och övning kan hjälpa dig att hålla dig lugn och avsluta ditt tal på en hög anteckning. Skriva ditt hela tal, se till att det flyter väl till din slut. Avsluta ditt tal på en positiv anteckning, inklusive ett skål, snabbskämt eller välskött för paret. Genom att hålla ditt slut, kan du göra det starkt och minnesvärt också.

Steg

Metod 1 av 4:
Avsluta ett roligt tal
  1. Bild med titeln slutar en bästa man
1. Använd familjevänligt språk i din slut. Bröllop inkluderar vanligtvis gäster i alla åldrar. Även om barn inte är närvarande för ditt tal är parets föräldrar och morföräldrar förmodligen. Lämna explicit språk och smutsiga skämt hemma.
  • Bild med titeln slutar en bästa man
    2. Undvik att använda humor för att kritisera andra. En bit av ofarligt kul är okej, som att skratta på brudgummens matlagning eller dans. Om ditt tal går för långt, lämnar det dock en sur anteckning resten av natten. Undvik att använda ditt slut för att kritisera eller förnedra andra.
  • Till exempel kan personens chef vara närvarande, så du vill inte säga, "Jag önskar dig bra, och förhoppningsvis arbetar Greg hårdare för sin brud än han gör för sin chef."
  • Bild med titeln slutar en bästa man
    3. Referera till resten av ditt tal. Det bästa slutliga skämtet ringer tillbaka till resten av ditt tal för att illustrera din väns personlighet. Fokusera alla dina skämt runt ett ofarligt ämne, till exempel din väns tvivelaktiga matlagning. Sedan avsluta talet genom att blanda välisar med ett sista skämt.
  • Till exempel, säg, "Här är du, Harry och Ginny, och Ginny, försök inte hans ketchup spaghetti."
  • Bild med titeln slutar en bästa man
    4. Berätta ett skämt som är kort och till den punkten. Om du väljer att sluta på ett skämt, se till att det är lätt att förstå. Det måste vara snabb och punchy. Läs skämt över några gånger efter att du skriver det och säg det högt några gånger. Om det känns för länge fungerar det inte bra som ett slut.
  • Till exempel kan du säga, "Emily förtjänar en bra man. Tack och lov snappade du upp henne innan hon hittade en."
  • För en rolig avslutning kan du säga något som, "till de två sakerna som gör ett stort äktenskap, en bra humor och selektiv hörsel. Till Peter och Paul."
  • Om du inte är bekväm att göra ett skämt, lämna humor ut. En uppriktig, optimistisk slutning låter bättre än ett tvångs skämt.
  • Metod 2 av 4:
    Hitta med en hjärtligt sendoff
    1. Bild med titeln slutar en bästa man
    1. Börja slutet genom att kräva en skål. Toasten indikerar till publiken att ditt tal når sin slutsats. Det enklaste sättet att göra detta är att helt enkelt be publiken att gå med dig i att salutera det lyckliga paret.
    • Till exempel, säg något som, "snälla gå med i att lyfta ett glas till det lyckliga paret."
    • Om du inte ägnar en separat linje till toast, tydligt ange att slutet av ditt tal kommer. Till exempel kan du säga parets namn, sluta och hämta ditt glas.
  • Bild med titeln slutar en bästa man
    2. Önskar parets långsiktiga lycka. Avsluta din slutsats genom att erbjuda ditt stöd och välskött för det nya äktenskapet. Håll den här delen kort och enkel också. Tala från hjärtat och alltid vara positivt om facket..
  • För en seriös avslutning, säg något som "här är en livstid av kärlek och uppfyllelse."
  • Expertips
    Rachel weinshanker

    Rachel weinshanker

    Certifierad Event & Wedding PlannerRachel Weinshanker är en certifierad händelse och bröllopsplanerare och ägaren till San Diego Life Events, ett prisbelönt bröllop och evenemangsplanering med säte i San Diego, Kalifornien. Rachel har över åtta års evenemangsplanering, och hennes arbete har presenterats i många anmärkningsvärda publikationer. San Diego Life Events har tilldelats Wedding Wire Couple`s Choice Award 2018, 2019 och 2020. Rachel är en examen från San Diego State University.
    Rachel weinshanker
    Rachel weinshanker
    Certifierad händelse och bröllopsplanerare

    Vår expert samtycker till: När du skriver en bästa mans tal, håll det kort och sött, och även om ditt tal innehåller lätta skämt i paret, avsluta det på en positiv anteckning. Som kommer att lämna folkmassan inspirerad och glad att vara en del av tillfället.

  • Bild med titeln slutar en bästa man
    3. Undvik att sluta med en berömd citat. När som helst du använder ett citat måste du sluta och förklara vem eller var den är från. Citat avbryter ditt slutens flöde och drar ofta lite för länge. Du är bättre av att artikulera dina tankar i dina egna ord.
  • Till exempel kan du tänka på att säga, "sade Dante en gång," en bra flamma följer lite gnista."" Om du måste ha citatet, använd den i början av ditt tal.
  • Bild med titeln slutar en bästa man
    4. Undvik att sluta med äktenskapsråd. Oavsett hur insiktsfull eller komedisk du tycker det låter, det förringar det vanligtvis från din slut. Om du inte är gift, kommer du att ha svårt att låta kunniga kunniga. Även om du är gift, kommer paret sannolikt att höra liknande råd från föräldrar och släktingar.
  • Undvik att säga att säga: "Ta lite tid att lyssna och kommunicera, och jag vet att vi kommer att vara här en dag för att fira din 50-årsjubileum."
  • Metod 3 av 4:
    Förpackning med en anekdot
    1. Bild med titeln slutar en bästa man
    1. Fokusera på äktenskapet istället för tidigare relationer.Detta bröllop är en speciell dag för det nygifta paret, så fokusera på att önska dem bra i slutet. Ingenting kommer att förstöra tonen i dina stängningsanmärkningar ganska som en offhandreferens som publiken inte vill höra. Bjud dem ett lyckligt, framgångsrikt äktenskap.
    • Till exempel, säg, "Jag önskar min bästa vän och hans brud ett liv fyllt med lycka, äventyr och bra minnen."
  • Bild med titeln slutar en bästa man
    2. Avsluta berättelsen på ett familjevänligt sätt. Lämna det starka språket eller tvivelaktigt innehåll hemma. Undvik också att vara alltför kritisk. Det är okej att berätta för skadliga historier, till exempel hur du träffade din vän eller några av deras handlingar. Berätta historien i resten av ditt tal, ta det till en slutsats i din slut.
  • Bra ämne innebär saker som din väns hobbyer, dans, matlagning eller erfarenheter.
  • Bild med titeln slutar en bästa man
    3. Förklara hur din berättelse avser äktenskapet. Anecdote ska ge insikt om varför detta äktenskap är speciellt. Om du kan stänga ditt tal på den här punkten låter det mer kraftfullt. Referera till din anekdotes tema igen och använd det för att önska det nya paret väl.
  • Till exempel, säg, "När Greg stängde av söndagsfotboll för att möta Jane, visste jag att de verkligen var kär."
  • Metod 4 av 4:
    Levererar talet
    1. Bild med titeln slutar en bästa man
    1. Spela in dig själv läsa hela talet högt. Läser det framför en spegel eller testgrupp hjälper, men du borde lyssna på dig själv och tala. Testa slutet för att se om det passar naturligt med resten av ditt tal. Det bör uttrycka dina välsignelser för det nya paret kortfattat men tydligt.
    • Observera också några gånger du har problem med att tala linjerna. Som den bästa mannen måste du ljud entusiastisk. Justera din talstil såväl som ditt tal.
  • Bild med titeln slutar en bästa man
    2. Tid talet som du läser det. Använd en timer för att övervaka hur länge slutet körs på. Talet övergripande bör bara ta mellan 45 sekunder och 5 minuter, därför ska din slut ta upp 30 sekunder eller mindre.
  • Många bästa man talar går i trubbel genom att rambling. Håll din slutkort och till den punkten.
  • Bild med titeln slutar en bästa man
    3. Redigera ditt tal för tydlighet och korthet. Gå tillbaka till slutet och förfina det som behövs för att göra det effektivt. Justera några fläckar som låter besvärligt, svårt att recitera, eller på annat sätt passar inte in med resten av ditt tal. Förkorta det om det verkar dra på för länge i slutet.
  • För en bra slut måste hela talet flytta snabbt och leda till slutlinjen. Därför är det viktigt att öva ditt tal som helhet.
  • Bild med titeln slutar en bästa man
    4. Memorera ditt tal. Du borde ha ditt tal mest memorerat innan du deltar i evenemanget. Du behöver inte veta det ord-för-ordet, men du borde kunna upprepa de viktiga punkterna övertygande och i ordning. Se till att du repeterar det så det låter naturligt.
  • Du kan alltid skriva ut eller skriva ut talanteckningar på Notecards. Håll dessa med dig om du fastnar under talet.
  • Undvik att läsa från ett skript. De bästa talen ser ut och låter naturligt.
  • Bild med titeln slutar en bästa man
    5. Undvik att dricka för mycket. Om du någonsin sett ett tal från någon under påverkan, vet du det vanligtvis inte bra. Om du glömmer dina linjer eller tala av manschetten, kan du förlora publiken innan du når slutet. Hitta andra sätt att hantera nervositet.
  • Bild med titeln slutar en bästa man
    6. Gör ögonkontakt med din publik. Gör din slut kraftfull genom att engagera publiken. Använd ett röst tillräckligt högt för att nå baksidan av rummet. Blick runt rummet tills du når toast. När du kommer dit, vänd dig till paret för att tala direkt till dem.
  • Vara övertygad om att du lärde dig och praktiserat slutet. Så länge du inte är stötande, kommer du vanligtvis att få en positiv reaktion.
  • Du behöver inte titta direkt på din publik. Blick runt rummet, med fokus på olika pannor. Ingen kommer att känna skillnaden.
  • Bild med titeln slutar en bästa man
    7. Håll dig på skript när du läser ditt slut. Hålla fast vid vad du repeterade. Några lätta observationer om evenemanget är bra, men de används bättre i början av ditt tal. Fokusera istället på att uttrycka dina tankar på några korta, kraftfulla linjer.
  • Provtal

    Bästa Man Speech Endings

    Stöd WikiHow och Lås upp alla prover.

    Bästa manstalet

    Stöd WikiHow och Lås upp alla prover.

    WikiHow video: hur man slutar en bästa mans tal

    Kolla på

    Tips

    När du är i tvivel, ta bort en historia eller skämt. Du är bättre att ha en helt seriös avslutning snarare än att säga något olämpligt.
  • Var respektfull för alla runt dig. Så länge du är positiv, kommer ditt tal att bli bra.
  • Öva ditt slut för att förfina det och göra det till en del av hela ditt tal.
  • Varningar

    Ibland följer publiken inte med ditt tal. Om de ser olyckliga ut, byt till en annan taktik. Att vara positiv och optimistisk kan hjälpa dig att återhämta sig.
  • Om dina skämt eller berättelser inte är väl mottagna, skära dem ut. Otillräckliga skämt förstör stämningen mest av tiden.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande