Hur man firar ett traditionellt hinduiskt bröllop

Ett traditionellt hinduiskt bröllop är fullt av små ceremonier och ritualer som ställer in bruden och brudgummen på vägen till äktenskap, ekonomisk och livslång framgång. Några av ritualerna kan variera beroende på parets ursprung - på grund av detta kommer stegen nedan att beskriva de vanligaste händelserna innan, och efter ett hinduiskt bröllop.

Steg

Del 1 av 3:
Förberedelser för bröllopet
  1. Bild med titeln Fira ett traditionellt hinduiskt bröllop Steg 1
1. Spruce dig själv för Haldi-ceremonin.Denna ceremoni sker två eller tre dagar före bröllopet. Under Haldi appliceras en pasta av gurkmeja, grammjöl, ost, sandelträ och ros vatten på händerna, fötterna och ansiktet på bruden och brudgummen.
  • Hindu bröllop är fulla av färg och livskraft. En baldakin av blommor kommer att gå upp under den här tiden i huset där bröllopet blir och färg verkar dyka upp överallt.
  • Bild med titeln Fira ett traditionellt hinduiskt bröllop Steg 2
    2. Få dina händer redo för Mehndi-ceremonin.Bruden och alla hennes nära familjemedlemmar får palmerna i sina händer och fötter dekorerade av en professionell Henna-konstnär. Henna antas förbättra brudens skönhet. Denna ceremoni sker vanligtvis en dag före bröllopet.
  • Detta liknar en bachelorette parti, men utan antics och alkohol. Det handlar mer om en fest av resan till äktenskap än dekorationen eller blir galen.
  • Bild med titeln Fira ett traditionellt hinduiskt bröllop Steg 3
    3. Välkommen Baraat - Ankomsten av brudgummen och hans familj.Traditionellt kommer brudgummen till bröllopet på en häst, åtföljd av sina närmaste vänner och familjemedlemmar. Den stora processionen innehåller mycket sång och dans. Detta innebär brudgummen och hans familjs lycka att acceptera den nya bruden.
  • Vissa, mer okonventionella och moderna bröllop kommer att ha brudgummen anländer till en cavalcade av bilar.
  • Bild med titeln Fira ett traditionellt hinduiskt bröllop Steg 4
    4. Har Milni - brudens och brudgummens möte.Brudens familj, beväpnad med kransar och traditionella indiska godis, välkomnar sedan brudgummen och hans familj. Milni är en viktig tradition där brudgummens familj är hedrad av brudens familj.
  • Detta görs i allmänhet i huset där bröllopet äger rum. En röd Kum-Kum (ett pulver) markeras på allas pannor. Medlemmarna av varje familj introduceras till varandra, uppmuntrar fred och acceptans.
  • Bild med titeln Fira ett traditionellt hinduiskt bröllop Steg 5
    5. Bli ägnat av att utföra Ganesh Puja. Innan ceremonin börjar, utförs en Ganesh Puja för lycka till. Detta är viktigt eftersom Ganesh är förstöraren av alla hinder. Ceremonin involverar generellt både brudens och brudgummens primära familjemedlemmar. Denna Gud är viktig för hinduerna och förbereder dem för sitt liv framåt.
  • Del 2 av 3:
    Slutföra den traditionella äktenskapsceremonin
    1. Bild med titeln Fira ett traditionellt hinduiskt bröllop Steg 6
    1. Titta som bruden och brudgummen kommer in. Först kommer brudgummen. Han kommer att bli till ett dekorerat altare som kallas en "mandap" och kommer att få en plats och en festdryck - en blandning av mjölk, ghee, yoghurt, honung och socker.
    • Ankomsten av bruden kallas kanya Genom Kanya Aagaman.Bruden leds vanligtvis av sin far till äktenskapsalteret, vilket innebär att brudens faderliga sida godkänner unionen. Bruden och brudgummen är åtskilda av en vit trasa och får inte se varandra ännu.
  • Bild med titeln Fira ett traditionellt hinduiskt bröllop Steg 7
    2. Låt kransen prata under Jai Mala (utbyte av garlands).När bruden närmar sig mandapen (altarområdet där bröllopsritualerna äger rum), tappas den vita trasan. Bruden och brudgummen byter sedan blommiga kransar. Dessa kransar är att beteckna deras acceptans av varandra.
  • När bruden och brudgummen Exchange Garlands (Jayamaala), förklarar de, "Låt alla de lärda personer som är närvarande här, vi accepterar varandra villigt, frivilligt och trivsamt. Våra hjärtan är koncordant och United Like Waters."
  • Ett ordnat äktenskap betyder inte ett tvångsäktenskap. Faktum är att tvångs äktenskap är nu olagliga i Indien. Även om de två kanske inte känner varandra, är de båda villiga att gifta sig.
  • Bild med titeln Fira ett traditionellt hinduiskt bröllop Steg 8
    3. Observera ritualen i Kanyadaan.Vid denna tidpunkt i ritualen häller brudens fader heligt vatten i handen och placerar sedan sin hand i brudgummens hand.Denna ritual betyder att fadern officiellt ger bort sin dotter. Då slår brudgummens syster vanligtvis slutet på sin halsduk till brudens sari med betelmuttrar, kopparmynt och ris.Dessa objekt symboliserar enighet, välstånd och glädje för paret. Knuten är speciellt avsedd att representera den eviga bindningen som kommer med äktenskap.
  • Nya bröllop involverar utbyte av gåvor, nämligen kläder och smycken. Brudgummens mor kommer att ge en "Mangala Sootra" till bruden, ett halsband för att indikera framgång. Brudens far kommer då att meddela att hans dotter har accepterat brudgummen och hoppas att hans familj kommer att acceptera henne.
  • Bild med titeln Fira ett traditionellt hinduiskt bröllop Steg 9
    4. Titta när prästen börjar vivaha-homa. Vid denna tidpunkt kommer en helig eld att tändas och Purohit (prästen) kommer att recitera mantra i sanskrit. Medan bönerna pågår, erbjuds bara elden. "ID Na Mama" upprepas om och om, vilket betyder "det är inte för mig."Detta betonar dygd av osjälviskhet som krävs i äktenskapet.
  • Bild med titeln Fira ett traditionellt hinduiskt bröllop Steg 10
    5. Uppleva ceremonin av panigharani.Under denna ritual tar brudgummen sin brudens hand. Detta kan vara första gången paret har fysiskt rört varandra. Under denna ritual accepterar mannen sin brud och löften till henne och hennes föräldrar att han ska ta hand om och skydda sin brud för resten av sitt liv.
  • Brudgummen, medan han håller sin hustrus, kommer att säga, "Jag håller din hand i Dharma- Vi är båda mannen och fruen."
  • Bild med titeln Fira ett traditionellt hinduiskt bröllop Steg 11
    6. Titta som bruden och brudgummen kompletterar Shilarohan. Detta börjar med bruden klättrar över en sten eller sten, som symboliserar sin vilja och styrka för att övervinna hinder i sitt nya äktenskap.
  • Då går paret runt elden fyra gånger, med bruden som leder de första tre. De kommer då att gå med i händerna och erbjuda korn till elden, vilket symboliserar att de kommer att fungera för hela samhället och mänsklighetens bästa.
  • Vid denna tidpunkt kommer mannen att markera en avskildhet i sin nya hustrus hår med rött kum-kumpulver. Detta kallas "sindoor."Varje gift kvinna kan erkännas av denna märkning.
  • Bild med titeln Fira ett traditionellt hinduiskt bröllop Steg 12
    7. Räkna de rundor som kallas SAPTAPADI (sju steg runt elden).Vid denna tidpunkt i ceremonin går paret runt elden med sju steg, var och en åtföljd av en bön och sju löften. Det här är när äktenskapet blir erkänt av staten.
  • Den första löften är för mat
  • Den andra för styrka
  • Den tredje för välståndet
  • Den fjärde för visdom
  • Den femte för avkomma
  • Den sjätte för hälsan
  • Den sjunde för vänskap
  • Bild med titeln Fira ett traditionellt hinduiskt bröllop Steg 13
    8. Notera brudens nacke under mangalutra dharma.Mangalutra är ett heligt halsband som brudgummen slår runt brudens nacke på sin bröllopsdag. Efter att han slår detta halsband, ger han henne status som att vara hans fru.
  • Bruden förväntas bära detta halsband så länge som hennes äktenskap varar. Detta halsband är en symbol för äktenskap, ömsesidig kärlek och engagemang av bruden och brudgummen till varandra.
  • Del 3 av 3:
    Firar efter bröllopsceremonin
    1. Bild med titeln Fira ett traditionellt hinduiskt bröllop Steg 14
    1. Ge Lancashire & Dash-Blessings från familjen.Efter bröllopsceremonin får det gifta paret välsignelser från sina familjemedlemmar. Bruden har välsignelser viskade i hennes öra av båda familjernas kvinnor. Då bågar det gifta paret nere innan prästen och de äldste familjemedlemmarna och föräldrarna får den slutliga välsignelsen.
    • När de nygifta går igenom gästerna, är de duschade med blommor och ris för att önska paret ett långt, lyckligt äktenskap.
  • Bild med titeln Fira ett traditionellt hinduiskt bröllop Steg 15
    2. Säg farväl till bruden av budai.Detta steg betyder att bruden kommer att gå till brudgummens hus. Bruden kommer att säga hennes sista farväl till sina familjemedlemmar. Bruden ges glädje men kan också vara bittersweet för bruden och brudgummen och deras familjer.
  • Det är inte ovanligt att se tårar under detta stadium. Detta är en mycket stor övergång för någon kvinna, och det är nästan alltid åtföljd av ett antal känslor, lite glada, några ledsna.
  • Bild med titeln Fira ett traditionellt hinduiskt bröllop Steg 16
    3. Bära bruden tillbaka i en doli (för traditionella bröllop).Bruden bärs tillbaka i en doli från hennes förälders hus till sin mans hus. A "doli" är en dekorerad plattform med tak och fyra bärande handtag på vardera sidan. Det har också en bekväm madrass för den uttömda bruden att sitta på. Brudens maternala farbröder och bröder bär traditionellt Doli.
  • I många moderna bröllop är bruden bara infört i Doli ut ur huset - inte hela vägen till mans hus. Hon skulle åka i en bil resten av vägen.
  • Bild med titeln Fira ett traditionellt hinduiskt bröllop Steg 17
    4. Välkommen bruden genom Graha Pravesh.Med hennes högra ben sparkar bruden Kalash (en kruka) som vanligtvis fylls med ris. Denna Kalash hålls vid brudgummens dörr. Efter att sparkningen sker, går bruden sina första steg i brudgummens hus.
  • Detta antas medföra ett överflöd av mat, visdom och rikedom och vara en "livets källa." I gamla berättelser sågs det för att innehålla elixir av odödlighet.
  • Bild med titeln Fira ett traditionellt hinduiskt bröllop Steg 18
    5. Njut av receptionen.Receptionen är en stor formell fest med massor av musik för att fira det framgångsrika bröllopet. Detta är det första offentliga utseendet på bruden och brudgummen tillsammans som ett par. Det finns inga formella traditioner i receptionen.
  • Många traditionella bröllop erbjuder inte alkohol och erbjuder en rad endast vegetarisk mat, i enlighet med sina traditionella religiösa övertygelser.
  • Bild med titeln Fira ett traditionellt hinduiskt bröllopssteg 19
    6. Efter ceremonin, vik dina händer framför gudarna genom att utföra Satyanarayana Puja.Satyanarayana Puja är en populär ritual som utförs för att behaga Narayan eller Lord Vishnu. Under denna ceremoni, bruden och brudgummen tar en löfte av sanningsenlighet. Denna ceremoni är tänkt att bränna bruden och brudgummen evig fred och uppfylla sina materiella krav. Denna Puja tar vanligtvis platser 2-3 dagar efter bröllopet.
  • Mat och dryck att tjäna

    Mat att tjäna på en traditionell hinduisk bröllopsmottagning

    Stöd WikiHow och Lås upp alla prover.

    Drycker för att tjäna på ett traditionellt hinduiskt bröllop

    Stöd WikiHow och Lås upp alla prover.

    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande