Hur man köper en sovsäck

Om du är på väg till det stora utomhus för en campingresa är din sovsäck en viktig del av redskap. Oavsett om du planerar att sova under en stjärnfylld himmel eller det säkra foderet i ditt tält, vill du välja en väska som låter dig hälsa dagen varm, torr och väl vilad. Casual och frekventa campare lika gynna sovsäckar som packar bra samtidigt som du ger dig en bra och bekväm nattens sömn. Sovsäckar varierar beroende på dina campingbehov, så att köpa den rätta kommer att kräva att du gör val om dina framtida resor och den optimala prislappen.

Steg

Del 1 av 3:
Välja din väska
  1. Bild med titeln Köp en sovsäck Steg 1
1. Välj en säsongsväska avsedd för ett specifikt temperaturområde. Det finns tre typer av väskor menade för bekväm att sova i varmt, mildt och kallt väder. Att köpa en väska för fel säsong garanterar att du spenderar natten antingen drenched i svett eller lyssnar på tänderna chatter.
  • Sommarkväskor skyddar dig mot temperaturer högre än ca 32 ° F (0 ° C). Dessa påsar är lätta, och de har full längd-blixtlås som låter dig ventilera och svalna på varma sommarnätter.
  • Tre säsongspåsar är bra för temperaturer över 20 ° F (-7 ° C), så de är optimala för vår- och fallresor, eller en sommarresa i bergen. De kan vara en bra val för dem som inte är säkra på när de kommer att resa.
  • Vinterpåsar ska köpas för temperaturer under 20 ° F (-7 ° C).
  • Bild med titeln Köp en sovsäck Steg 2
    2. Kontrollera din sovsäcks temperaturvärde. Denna bedömning ger dig väskans optimala temperatur för bekväm sömn, tillsammans med dess lägre och extrema eller "överlevnadsgräns". Dessa betyg är gjorda för den genomsnittliga sovhytten, så du kanske vill lägga till ca 10 grader till den nedre gränsen, speciellt om du planerar på kall-väder camping.
  • Kläderna du bär kommer att påverka din sovande upplevelse. Betygsättningarna på kalla väderpåsar antar att du har långa underkläder (topp och botten), tjocka strumpor och eventuellt en hatt. Oavsett om du camping i varmt eller kallt väder, se till att kläderna är torra innan du klättrar inuti din sovsäck på natten, eftersom det också kommer att hjälpa till med värme.
  • Bild med titeln Köp en sovsäck Steg 3
    3. Besluta om en isoleringstyp. Din väska kommer att innehålla antingen ner eller syntetisk fyllning. Var och en av dessa isoleringar ger olika fördelar baserat på deras vikt, värme, vattenbeständighet och pris.
  • Ner (anka eller gåsfjäder) väskor väger mindre för den värme du får, och de brukar vara längre än syntetiska väskor. Men de är inte allmänt vattenbeständiga, och de är betydligt dyrare än de flesta syntetiska alternativen.
  • Syntetisk (polyester eller nylon) påsar är rimligt torra i vått väder, och de torkar ut snabbt när de blir våta. De är också billigare än ner och är allergifria. Ändå väger de mer än ner alternativ och packar inte också.
  • Bild med titeln Köp en sovsäck Steg 4
    4. Välj en mamma väska för backpacking. Denna väska avsmalnande klippa runt benen och fötterna säkerställer att din kroppsvärme stannar i påsen, vilket gör dem de mest effektiva påsarna för att hålla dig varm. Eftersom de använder mindre material, är de också lättare och lättare att packa. Men de som flyttar eller skiftar i sömnen kommer dock att vilja rensa bort den mummy sovsäcken, som är mycket mer constrictive än andra val.
  • Bild med titeln Köp en sovsäck Steg 5
    5. Välj en rektangulär väska om du behöver mer utrymme medan du sover. Dessa påsar tillåter mer rörelse än mummy sovsäckar, men de låter också mer kroppsvärme fly. Majoriteten av dessa väskor kan också sippas helt och används som filtar. De är bäst lämpade för varmt väder camping.
  • Bild med titeln Köp en sovsäck Steg 6
    6. Kompromiss med en semi-rektangulär väska. Det här alternativet ger en mellanliggande mellan mammor och rektangulära påsar. De är bulkier och svårare att packa än mumier, men de kommer också att ge dig mer utrymme att flytta medan du håller dig varm.
  • Del 2 av 3:
    Lägga till bag tillbehör
    1. Bild med titeln Köp en sovsäck Steg 7
    1. Köp en sovande kudde. Campingexperter är överens om att placera en sovande kudde under din väska är det bästa sättet att hålla sig varm och torr. Kuddar varierar i vikt och material, och du bör välja ett alternativ för dina speciella förpacknings- och säsongsbehov.
  • Bild med titeln Köp en sovsäck Steg 8
    2. Investera i en vattentät förvaringsväska. Medan de flesta sovsäckar kommer med sina egna lagringsäckar, håller dessa säckar inte alltid ut vatten. En våt sovsäck kan göra en eländig resa, speciellt om vädret hindrar dig från att lägga din väska ut för att torka.
  • Denna tillägg är en särskilt bra idé för dem som väljer att köpa mindre mindre vattenbeständiga ner påsar.
  • Bild med titeln Köp en sovsäck Steg 9
    3. Få en specialrenare. Påsar kan inte rengöras med typiska tvättmedel, inte heller kan de göra en resa till den torra renaren. Om du inte planerar att använda en speciell campingutrustning städservice, förbered dig för att köpa en väska rengörare när du köper din väska. Det finns många rimligt prissatta rengörings- och vattentätningsprodukter.
  • Bild med titeln Köp en sovsäck Steg 10
    4. Tillbringa lite extra på en kudde. Att lägga till en kudde till ditt paket hjälper dig att undvika cricks i nacken och stötar på marken. Du bör välja en uppblåsbar kudde om du prioriterar lätt packning och lägre vikt över komforten. Komprimerbara alternativ är bra för att optimera komfort trots den extra vikten. Det finns också hybridalternativ för bekvämlighet och vikt på mitten av nivån.
  • Om du går bilcamping kan du ta med din kudde hemifrån.
  • Del 3 av 3:
    Köpa din väska
    1. Bild med titeln Köp en sovsäck Steg 11
    1. Ange din budget. Dina val om säsongstypen, ditt föredragna fyllmaterial och form kommer att påverka kostnaden för din sovsäck. De dyraste påsarna tenderar att vara ner på väskor som passar för extremt kallt väder, medan de billigaste alternativen kommer att vara lätta, syntetiska sommarväskor.
  • Bild med titeln Köp en sovsäck Steg 12
    2. Läs konsument- och bloggrecensioner av potentiella sovsäckar. Ett tvärsnitt av åsikter från andra köpare och bloggare kan bidra till att exponera vanliga problem med särskilda sovsäckar. Dessa recensioner kommer sannolikt också att peka dig i riktning mot de bästa priserna för högsta kvalitetsalternativ.
  • Bild med titeln Köp en sovsäck Steg 13
    3. Rådfråga dina vänner och familj. Att prata med campare i din sociala cirkel ska ge dig ärlig och ofiltrerad information om människors preferenser och erfarenheter med särskilda märken och typer av väskor. De människor som känner dig bäst kommer också att vara bekant med dina speciella behov, så de kan ge skräddarsydda råd.
  • Bild med titeln Köp en sovsäck Steg 14
    4. Gå till en butik. Det är bättre att göra ett besök i butik så att du kan testa olika sovsäckar. Det bästa sättet att veta vad du vill är att krypa inuti olika sorters påsar, flytta runt och blixten själv, vilket reflekterar över passformen och materialet som du gör det. Om väskan inte känner sig rätt i affären, kommer det inte att tillfredsställa dig i öknen.
  • Kontrollera dragkedjan i varje sovsäck. Vissa dragkedjor kommer att fånga eller bryta lätt, och du kan kunna urskilja denna tendens i affären.
  • Bild med titeln Köp en sovsäck Steg 15
    5. Köp din väska online. Om du inte har lätt tillgång till en sport- eller utomhusaktivitetsbutik, kommer du sannolikt att du ska göra ditt köp online. Om så är fallet måste du ta extra försiktighet som undersöker produkten innan du köper.
  • Bunt ditt campingutrustning i ett online-köp. Fraktkostnaderna kommer att lägga upp snabbt om du gör flera individuella inköp.
  • Bild med titeln Köp en sovsäck Steg 16
    6. Håll en uppgift om ditt köp. Spara kvittot för in-store-transaktioner eller flagga e-postbekräftelsen för onlinebetalningar. Om din väska är defekt vill du kunna göra en enkel och smärtfri utbyte.
  • Tips

    Överväga att spendera lite extra för en väska med ett vattenbeständigt skal. Mellan regn, dagg och andra källor till fukt är sovsäckar ständigt utsatta för vatten.
  • Om camping med en vän, titta på möjligheten att köpa sovsäckar som kan anslutas för att göra en stor dubbelväska. Den extra kroppsvärmen kommer att ge extra värme.
  • När du återvänder från din resa, var noga med att ordentligt rengöra och ta hand om din väska. Gör det så kommer din sovsäck att vara längre.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande