Hur man klär sig en nyfödd på sommaren

När din baby är nyfödd, kan de inte reglera sin egen temperatur så bra, så det är verkligen viktigt att hjälpa dem svala och bekväma under de varma sommarmånaderna. Du måste hålla ett öga på dem för att avgöra om deras kläder är tillräckligt lätta eller för ljus, beroende på vädret. Det kan ta flera veckor att lära sig vad som håller ditt barn bekvämt, men du kommer dit tidigare än du tror!

Steg

Metod 1 av 2:
Håller din nyfödda bekväma
  1. Bild med titeln Klä en nyfödd i sommaren Steg 1
1. Klä din nyfödda i ett enda lager när temperaturen är över 75 ° F (24 ° C). Tänk på vad du själv är bekväm att bära när det är varmt och använd det som en guide när du drar din nyfödda på sommaren. Välj Outfits gjorda av andningsbara bomullstyger för att hålla din baby så bekväm som möjligt.
  • Till exempel, om du är bekväm med en t-shirt och shorts, är chansen att din baby kommer att vara.
  • Kortärmad kroppsdrag av bomull är bra alternativ för din nyfödda. Klä dem i vad som helst blir lättast att komma på och av för alla blöja förändringar!
  • Om ditt barns hud spolas eller om de andas snabbt, är chansen att de är för heta. Ta bort lager eller ta dem inomhus så att de kan svalna.
  • Bild med titeln klä en nyfödd i sommaren Steg 2
    2. Ta med extra lager med dig om du kommer att vara i ett luftkonditionerat rum. Sommartid kan vara lite knepigt eftersom utomhus, det kan vara 85 ° F (29 ° C) men inuti kan det vara 65 ° F (18 ° C). När du packar din nyfödd blöjapåse, lägg till ett par långa byxor och en långärmad tröja eller lätt jacka.
  • Din baby kommer sannolikt att behöva ett extra lager när temperaturen sjunker under 65 till 70 ° F (18 till 21 ° C).
  • Du behöver extra lager om du kommer att vara utomhus när temperaturen sjunker på natten också.
  • Tryck på baksidan av ditt barns nacke för att avgöra om de är för kalla. Om deras hud är cool till beröringen, kan du lägga till ett lager på deras outfit.
  • Bild med titeln Klä en nyfödd i sommaren Steg 3
    3. Hoppa över strumporna för att undvika överhettning av din nyfödda. Strumpor är verkligen viktiga under de kallare månaderna, men under sommaren kan de bidra till att överhettas och dehydrera din nyfödda. Om du vill sätta något på fötterna, välj Sandaler som tillåter sina fötter att andas.
  • Din nyfödda kan bara svettas från nacken, händer, fötter och huvud, så att täcka fötterna minskar verkligen sin förmåga att självreglera sin temperatur. Om du täcker fötterna, kan de inte svettas genom dem.
  • Bild med titeln klä en nyfödd i sommaren Steg 4
    4. Använd en lätt disketthatt för att skydda din nyfödda hud från solen. Välj en hatt som har en floppyfälg för att ge ditt nyfödda ett litet extra skydd medan du kommer att vara ute i värmen. Dessa hattar är speciellt gjorda för spädbarn att bära i solen, och de är gjorda av ett andningsbart material som hjälper till att hålla din baby cool.
  • Din nyfödda hud är verkligen känslig och kommer att brinna mycket snabbare än din egen hud kommer. Försök att hålla dem ur direkt solljus så mycket som möjligt.
  • Undvik att använda sticka kepsar under sommaren. Materialet är inte mycket andningsbart och kan göra ditt barn för varmt.
  • Visste du? FDA rekommenderar inte att du använder solskyddsmedel på spädbarn tills de är äldre än 6 månader. Nyfödda har tunnare hud som inte kan skydda dem också från några av de kemikalier som är i solskyddsmedel och är mer benägna att absorbera dem i sitt system.

  • Bild med titeln Klä en nyfödd i sommaren Steg 5
    5. Skydda dina nyfödda ögon med UV-skyddsolglasögon. Oavsett om du kör i bilen, sitter på stranden, eller bara tar en promenad med din nyfödda, håll ögonen skyddade från solen så mycket som möjligt. Håll ett extra par i din blötväska om du förlorar ett par så att din baby alltid kommer att skyddas.
  • Kom ihåg att din baby inte vet att de inte ser direkt på solen och de kan inte skugga sina ögon själva, så du måste ta hand om detta för dem.
  • Bild med titeln Klä en nyfödd i sommaren Steg 6
    6. Välj en andningsbar slinga eller bärare om du bär din nyfödda. När baby-bär under sommaren, kom ihåg att din nyfödda kommer att absorbera din kroppsvärme. Klä dem i minimal kläder (en enkel onesie och inga strumpor fungerar bra) och använder en bärare eller sling som är gjord av bomull. Om du känner dig för varm i bäraren är chansen att din baby är för varmt.
  • De flesta märken har alternativ för sommartid eller vintertimerbärare att specifikt hålla ditt barn bekvämt och säkert.
  • Metod 2 av 2:
    Dressing för sömn
    1. Bild med titeln klä en nyfödd i sommaren Steg 7
    1
    Klä din nyfödda helt enkelt När det är varmt inuti. Om du inte använder luftkonditionering eller om temperaturen på rummet är högre än 75 ° F (24 ° C), ska ett ljus, enskilt lager vara tillräckligt för din nyfödda att sova bekvämt. Om rummet är under 75 ° F (24 ° C) kan din nyfödda ett extra lager.
    • Om du inte har luftkonditionering kan du använda en fläkt för att hålla din nyfödda coola. Om du använder en stående fläkt i ditt nyfödda rum, placera den på motsatt sida från var de kommer att sova. Detta kommer att bidra till att reglera temperaturen i rummet men kommer inte att störa sömnen.

    Dricks: Hjälp din nyfödda sömn mer bekvämt under sommaren genom att hålla rummet mellan 68 och 72 ° F (20 och 22 ° C).

  • Bild med titeln Klä en nyfödd i sommaren Steg 8
    2. Välj en långärmad fotig onesie för natt om ditt hem är luftkonditionerat. Välj alltid pyjamas gjorda av bomull. Om på natten finner du att din baby är för kall, lägg bara till en lätt swaddle.
  • Det kan ta lite tid att ta reda på vad din baby gillar bäst, men inom några veckor kommer du att vara ett proffs för att göra din nyfödda bekväma på natten.
  • Bild med titeln klä en nyfödd i sommaren Steg 9
    3. Använd en lätt linda eller sovsäck om du föredrar att swaddle. Klä din baby i en enkel onesie eller lämna dem i deras blöja, bara beroende på hur varmt rummet är. Sedan säkra en swaddle ovanpå det för att sätta upp dem.
  • Använd aldrig gratis filtar i din nyfödda spjälsäng. De kunde oavsiktligt täcka ditt barns ansikte i natt.
  • Bild med titeln klä en nyfödd i sommarsteget 10
    4. Sätt bomullsmöten på dina nyfödda händer för att skydda dem från att skrapa. Nyfödda barn har skarpa små naglar och de vet inte ännu för att hålla dem borta från ansiktet. Välj lätta bomullsventens som passar snygg på ditt barns händer så att de inte kommer att lossna under natten.
  • Du kan köpa paket av vantar för $ 5 till $ 10 så att du alltid har ett rent par för nattanvändning.
  • Bild med titeln Klä en nyfödd i sommaren Steg 11
    5. Håll ditt nyfödda huvud upptäckt på natten så de överhettas inte. Under sommaren kan du hoppa över stickade kepsar helt och hållet för din nyfödda, oavsett om det är dagtid eller natt. Dessutom kan hattar utgöra en kvävningsrisk på natten för din bebis, så det är bäst att undvika dem året runt för sänggåendet.
  • Håll också din nyfödda spjälsäng fri från lösa filtar, kuddar och fyllda djur, och dessa kan också vara farliga.
  • Nyfödda skickas ofta hem från sjukhuset med lite lock på huvudet, men det rekommenderas att de slutar ha på sig locket efter några dagar så de kan reglera sin kroppstemperatur.
  • Bild med titeln klä en nyfödd i sommarsteget 12
    6. Kontrollera din nyfödda temperatur genom att röra baksidan av nacken. Din lilla kan ha kalla händer och fötter eftersom deras blodcirkulation fortfarande utvecklas, så de är inte en bra indikator på hur varmt ditt barn verkligen är. Använd baksidan av nacken som en bättre mätare för deras komfortnivå. Om nacken är klibbig eller varm, är de för varma. Om nacken är torr till beröring och cool eller lite varm, är de bekväma.
  • När du tittar på din nyfödda under natten för matningar och blöjförändringar, kontrollera också temperaturen. Detta kommer att hända en gång var 2 till 3 timmar, beroende på deras utfodringsschema.
  • Tips

    Undvik att ta din nyfödda ute när temperaturen är högre än 80 ° F (27 ° C). Om du måste vara ute, stanna i skuggan och övervaka din nyfödda kroppstemperatur. Om de blir för heta, gå inomhus omedelbart.

    Varningar

    Undvik att övertrycka din nyfödda under sommaren. Det är en myt som barn måste vara överdrivna och inslagna mycket.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande