Hur man njuter av en festival

Musik och konstfestivaler är roliga och spännande evenemang där du kan lyssna på dina favoritband, njuta av mat och uppskatta arbete från konstnärer. Om du planerar att gå till en festival är det viktigt att planera din resa noggrant för att du är säker och ha en bra tid. När det gäller förpackning för festivalen, kom ihåg att ta med kläder för lagring och andra saker du kanske behöver. På det sättet, när du anländer, kan du hoppa direkt in i dans och ha kul!

Steg

Metod 1 av 3:
Gör sig redo för festivalen
  1. Bild med titeln Njut av en festival Steg 1
1. Köp biljetterna i förväg för att undvika prisgouging och bedrägerier. Lägg pengar åt sidan under hela året så att du kan köpa dina biljetter till festivalen så snart de släpps. Om du saknar biljettförsäljningen kan du behöva köpa dina pass via en officiell biljettutbyte, vilket är den rekommenderade metoden eller en återförsäljare, vilket kan vara mer riskabelt.
  • Undvik att köpa biljetter från en oberoende säljare om du inte kan verifiera att biljetterna är äkta genom att ge dig en orderbekräftelse eller kvitto för deras köp.
  • Tyvärr, om du köper en falsk biljett, kommer du inte att kunna komma in i festivalen.
  • Bild med titeln Njut av en festival Steg 2
    2. Ta med kläder som du kan laga för att hålla dig varm eller cool. Förutom din roliga festivalkläder, packa en regnrock eller poncho, några tändstoppar och en tröja eller tröja. Glöm inte längre byxor för kalla kvällar eller dåligt väder.
  • I allmänhet är det bäst att lämna ditt paraply hemma eftersom de kan vara farliga i stora folkmassor.
  • Dricks: Om du vill att folk ska kunna se din roliga outfit även i dåligt väder, ta med en klar poncho. På det sättet måste du inte täcka upp helt, och du kommer fortfarande att skyddas från regnet!

  • Bild med titeln Njut av en festival Steg 3
    3. Få en billig tält och sovsäck för flera dagars festivaler. De flesta människor slutar kasta sitt tält bort efter långa festivaler, eftersom de normalt bryts från användningen. Plocka upp ett billigare tält med tillräckligt med utrymme för dig och dina vänner på stormarknad eller utomhusbutik och packa en bekväm sovsäck för dig själv.
  • För extra komfort kan du ta med en billig skummadrassplatta eller luftmadrass för att ligga på golvet i ditt tält.
  • Om du inte vill läger på festivalen, kom ihåg att boka ett Airbnb eller hotellrum i närheten, så du kan enkelt komma till arenan!
  • Bild med titeln Njut av en festival Steg 4
    4. Packa personliga hygienartiklar som våta torkdukar och toalettartiklar. På grund av alla människor på festivalen kan linjer för badrummen och duschar vara långa. Ta med torkdukar för att snabbt rengöra din kropp varje dag innan du applicerar deodorant och packar tandkräm, en tandborste, schampo och kroppsvet att använda när duschlinjerna är kortare.

    Dricks: Du kan också använda dina rengöringsdukar för att städa av smutsiga redskap, kläder eller sittplatser i en nypa.

  • Bild med titeln Njut av en festival Steg 5
    5. Placera ett första hjälpen kit i din väska eller bil i händelse av mindre skador. Före festivalen, köp ett litet, bärbart första hjälpen kit med bandhjälpmedel, antibiotikumsalva och eventuella mediciner som du behöver ta. Håll det på ett säkert ställe som är lättillgängligt, som din väska, tält eller bil. Du kanske också vill få någon form av antiinflammatorisk medicinering, om du får huvudvärk eller mindre sprain.
  • Om du har allergier eller astma, var noga med att packa något läkemedel som du behöver i händelse av en reaktion.
  • Bild med titeln Njut av en festival Steg 6
    6. Ta med egen mat för att spara pengar och tid om arenan tillåter det. Om du kan ta med ute mat i arenan, packa en kylare med dina favoritdrycker och snacks. Gör smörgåsar till lunch och hälsosam sallader till middag för att hålla din energi upp. Kom ihåg att ta med flaskor vatten så att du inte behöver köpa dem.
  • Mat kan vara extremt dyrt inuti arenan, så du kan spara mycket pengar genom att ta med dig själv. Du kan också hoppa över att vänta i linje för matbilar och leverantörer!
  • Tänk på att inte alla festivaler tillåter detta, så var noga med att kontrollera reglerna innan du packar upp din kylare.
  • Bild med titeln Njut av en festival Steg 7
    7. Bär en extra telefonladdare eller batteri med dig. Du kommer förmodligen att använda din telefon mycket under festivalen, och om det är ute, kanske du inte har tillgång till ett utlopp. Ladda telefonen och batteriet Paketet före festivalen och sätt telefonen till laddaren när batteriet blir lågt. Då, när du behöver det, kan du använda den och inte oroa dig för att tömma batteriet!
  • Om du har problem med att hitta ett bärbart batteripaket, försök att beställa en på Amazon eller från eBay, som säljer små, billiga laddare som är perfekta för festivalen!
  • Du kanske också vill få en kort USB-ledning att använda med batteriet. Att ha en kortare sladd kommer att förhindra att du är trängande i väskan eller ryggsäcken.
  • Bild med titeln Njut av en festival Steg 8
    8. Välj Cross Body Bag eller ett fanny-pack för att bära dina föremål med dig. Under föreställningar och när du går runt, vill du ha din telefon, pengar och andra föremål att vara nära din kropp. Välj en påse som är lätt och slingrar runt din kropp så att du kan ha båda händerna gratis. Var noga med att kontrollera arenans regler innan du väljer en väska, eftersom vissa kräver festivaler för att ta med klara påsar för alla sina föremål.
  • Om du är orolig för dina föremål blir våta i väskan på grund av regn eller vattenfunktioner under showen, placera din plånbok och ringa till en återförslutningsväska, och sedan stow plastpåsen i din handväska eller fanny pack för extra skydd.
  • Bild med titeln Njut av en festival Steg 9
    9. Forskning parkering och resealternativ för platsen för att undvika trafik. För ensidig festivaler, planera att parkera i platsen, vilket kan vara dyrt. För flera dagars festivaler, kolla festivalets hemsida för att se om du behöver reservera en parkeringsplats i arenan där du kan ställa in ditt tält. Om de inte har parkering i arenan, parkera i ett närliggande parti, och var noga med att betala för varje dag som du kommer att vara på festivalen.
  • Om du deltar i en festival i en storstad är det bäst att använda en tur-app eller kollektivtrafik för att komma till festivalen, eftersom parkering sannolikt kommer att vara begränsad.
  • Metod 2 av 3:
    Delta i aktiviteter
    1. Bild med titeln Njut av en festival steg 10
    1. Hitta bilder på festivalen online och försök att matcha Festival Goers `outfits. De flesta på festivalen kommer att ha en tema outfit och smink. Planera dina kläder i förväg så att du vet vad du ska bära, och applicera ansiktsmakeup och kroppsglitter för att ta ditt utseende till nästa nivå. Vid dessa händelser går de flesta ut med sitt utseende, så var inte rädd för att gå utanför din komfortzon!
    • Till exempel, på Coachella Festival, tenderar folk att klä sig mer i hippie-stil kläder. Om du vill klä upp, kan du ha en lång, flytande klänning om du gillar den feminina stilen. För en mer maskulin utseende, håll dig till ljusa byxor eller shorts och en vanlig t-shirt för att hålla sig cool.
    • Beroende på plats och väder kanske du vill ta med en bandana för att knyta runt ditt ansikte för att skydda dig från smuts eller sand som sparkas upp från människor som går runt.
  • Bild med titeln Njut av en festival Steg 11
    2. Titta på schemat och kartlägger online för att hitta evenemang du är intresserad av. De flesta festivaler har ett schema med händelser med tiderna och platserna som ingår för varje prestation. Välj 1-3 visar att du vill se varje dag och markera var de är på kartan över grunderna så att du kan planera din rutt mellan shower.
  • Om du vet att ett band du vill se är tidigt på dagen, lämna gott om tid för att komma till webbplatsen och hitta rätt scen, eftersom linjerna kan vara extremt långa för att komma in i arenan.
  • Tänk på att i större arenor kan det ta 30-45 minuter att gå från ett steg till ett annat.
  • Bild med titeln Njut av en festival steg 12
    3. Var redo att ändra några av dina planer i sista minuten. Om du går med en grupp vänner, kommer du sannolikt att alla har olika intressen. Försök att inte vara upprörd eller skadad om du inte kan göra något som du vill göra. Innan du anländer till arenan bestämmer du vilka händelser som är "musts" och vilka är "maybes" för dig och vara redo att kompromissa med.
  • Med stora festivaler är det nästan omöjligt att göra och se allt under några dagar du är där. Håll dig till 1-3 musikprogram per dag och försök att passa in 1-2 andra aktiviteter, som att besöka leverantören eller få ett mellanmål från en matbil.
  • Bild med titeln Njut av en festival Steg 13
    4. Anländer tidigt för att vara på framsidan av publiken för dina favoritföreställningar. Om ditt favoritband eller sångare kommer att vara på festivalen, gå till scenen där de spelar så tidigt som möjligt för att komma fram till avsnittet "Pit", vilket är det stående området på framsidan av scenen. Sikta på att få en plats längs barriären, eller lite tillbaka från scenen om du inte är den första personen där. Gå till ett område där ingen står ännu, och gärna få nya vänner när du sjunger och dansar till musiken.
  • Varje sittplats eller stående område har olika förmåner, så var inte rädd att röra sig mot toppen av publiken om du känner dig osäker i gropen. På toppen av publiken har du mer utrymme att flytta runt och kommer inte att vara omgiven av så många människor.
  • Om du råkar stå bakom någon som är längre än du, frågar artigt dem om de kunde flytta över så att du kan se. Om de inte eller inte kan, försök att inte bli upprörd och leta efter en annan plats där du kan stå.
  • Bild med titeln Njut av en festival steg 14
    5. Bär pengar för att köpa mat, dryck och merchandise. Beroende på plats kan vissa leverantörer endast acceptera kontanter eller 1 annan typ av betalning, som ett betalkort eller pengar överföringsapp. Håll $ 20-40 i väskan eller ficka under hela evenemanget om du behöver köpa ett mellanmål, ta en drink eller se en liten souvenir som du vill ha.
  • Om du stöter på något dyrare som du vill ha, har de flesta festivaler bankomater.
  • Bild med titeln Njut av en festival Steg 15
    6. Ta bilder och spela in videor över hela festivalen. Under utställningar och föreställningar är det vanligtvis acceptabelt att få din telefon ut för att ta bilder. För de flesta njutning, försök att hålla dig för att ta bilder eller spela in prestanda endast för den första låten eller så. Då kan du lägga din telefon eller kamera bort och dansa till musiken!
  • I allmänhet är det bäst att lämna din telefon i väskan eller ficka efter den första sången om du är i gropen, eftersom det kan vara trångt och folk kanske inte kan se om du håller din telefon upp.
  • Vissa band eller sångare kommer att uppmuntra dig att ta din telefon ut och slå på ficklampan under långsamma låtar för en slags mini-ljusshow.
  • Metod 3 av 3:
    Hålla sig säker
    1. Bild med titeln Njut av en festival Steg 16
    1. Förvara dina värdesaker nära din kropp för att förhindra pickpocketing. Ibland kommer folk att försöka stjäla pengar, telefoner, smycken och plånböcker från festival-goers när du inte uppmärksammar. Håll alltid telefonen i din framficka, i en handväska på framsidan av din kropp eller i handen. När du är i en tight folkmassa, håll en hand på din plånbok, handväska eller telefon för att se till att ingen försöker ta dem.
    • Ofta låtsas en pickpocket att stöta på dig i en stor folkmassa medan de når in i din väska eller ficka för att ta din telefon eller plånbok. Då, när du märker att något saknas, är de redan borta.
  • Bild med titeln Njut av en festival Steg 17
    2. Drick minst 11 koppar (2.600 ml) vatten varje dag på festivalen. Hydrering är oerhört viktigt om du spenderar dagen utanför. Oavsett om du är nykter eller dricker, bär en vattenflaska runt med dig hela tiden så att du kan dricka från det som behövs. Om du har alkohol, har en kopp vatten i mellan varje dryck för att undvika att bli uttorkad.
  • Även om vädret inte är extremt varmt ute, är det viktigt att vara hydratiserad, eftersom du flyttar runt under utställningarna och händelserna.
  • Bild med titeln Njut av en festival Steg 18
    3. Bära en hatt, solglasögon och solskyddsmedel för att skydda din hud och håll dig cool. Oavsett vad vädret, solen kan skada din hud om du är ute under långa perioder. Ta med en hatt eller visir och bära solglasögon under dagen. Innan du går ut för evenemang, sätt på solskyddsmedel och använd det var 3-4 timmar hela dagen.
  • Om du är på en plats där det är väldigt soligt, använd din solskyddsmedel varje 2 timmar för att säkerställa att det skyddar din hud.
  • Bild med titeln Njut av en festival Steg 19
    4. Håll telefonen på dig hela tiden om det finns en nödsituation. Festivaler tenderar att ha många människor i ett område samtidigt. Om något går fel, få din telefon redo att ringa till hjälp. Var noga med att spara telefonnumret för säkerhetstältet om du behöver hjälp.
  • Detta är också ett bra sätt att hålla kontakten med dina vänner för att göra planer och uppdatera dem med din plats.
  • Bild med titeln Njut av en festival Steg 20
    5. Använd kompisystemet om du ska till en händelse. Även om du har varit på den här festivalen många gånger tidigare och vet var du går, är det bäst att resa i par för att navigera i folkmassan. För säkerhet, håll dig med den person du ska till evenemanget med, och spendera dagen med att göra saker som du vill göra.
  • Tänk på att du kanske måste kompromissa med några evenemang och aktiviteter för att säkerställa att du både njuter av vad du vill göra.
  • Om din kompis inte känner sig bekväm eller börjar känna sig trött, gå till en plats där du kan vila tillsammans.
  • Bild med titeln Njut av en festival Steg 21
    6. Var försiktig med främlingar som kan erbjuda dig drycker eller mat. Acceptera aldrig mat eller dryck som du inte köpte eller ta med dig själv, som dödsfall är vanliga i stora händelser. Håll ögonen på din drink, och lämna aldrig det obevakat. Om du börjar känna sig trött eller slöseri efter att ha ätit, sitta ner någonstans allmänhet och berätta för någon du litar på att ringa säkerhet.
  • Om möjligt, behåll dina drycker i en lidded behållare så det är svårare för någon att släppa piller eller pulver i vätskan.
  • Kom ihåg att det är okej att gå till en festival och vara nykter. Du kan ha lika mycket roligt och delta i alla händelserna. Om någon ger dig en drink, vänder dig artigt dem genom att säga något som, "Jag har redan haft för mycket, ledsen!"Eller" Jag är den utsedda föraren!"
  • Bild med titeln Njut av en festival Steg 22
    7. Ta dig tid att vila och koppla av mellan aktiviteter. Planera att sitta ner i skuggan och koppla av i minst en halvtimme 2-3 gånger per dag. Detta kommer att hjälpa till att hålla din energi upp och kan förhindra utmattning. På flera dagars festivaler, ta tid att besöka ditt tält och ta en tupplur runt mitten, så du kan stanna senare för att njuta av nattaktiviteter.
  • Om du börjar känna dig svag eller uttömd när som helst, ta dig till det medicinska tältet för att få hjälp. Där kan du sitta eller lägga ner och kan rehydrera i skuggan.
  • Tips

    Kontrollera alltid väderprognosen för hela längden på evenemanget. Det kan innebära att man tar olika redskap i händelse av regn, vind eller värme.
  • Vara artig och respektfull för andra människor och deras personliga utrymme. Tänka på din manners och vara tålmodig när du dansar i folkmassor och väntar i linje.
  • Varningar

    Var uppmärksam på "Crowd Crush."Om en folkmassa ser ut som den är packad tätt i ett utrymme, eller det finns en flaskhals effekt, stå tillbaka och vänta tills rymden har rensats innan du går vidare.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande