Hur lägger man i skogen

Rubrik ut till skogen för en helg kan vara en rolig avledning från en rutinmässig helg. En lyckad resa innebär att man planerar de varor och kläder du behöver bära. Bär färre tillbehör om du inte har tillgång till ett fordon eller planerar att gå mycket. När du kommer till skogen väljer du din campingplats noggrant. Säkra ditt tält och andra tillbehör så att du kan ha en avkopplande tid i naturen.

Steg

Del 1 av 4:
Välja ett paket och skydd
  1. Bild med titeln Camp i skogen Steg 1
1. Packa ett tält som kommer att stå upp till vädret. Ett robust campingtält är det quintessential elementet i de flesta campingresor. För Woodland Camping behöver du något vattentätt. Leta efter ett tält med en bifogad regnfluga och ventiler du kan öppna för att underlätta luftcirkulationen.
  • De flesta tält som är avsedda för camping i skogen är 3-säsongstält, vilket innebär att de kan användas under alla årstider utom vinter.
  • Om du planerar att camping på vintern, få en 4-säsong eller vinterhem. Dessa tält är tyngre och mer hållbara för att kompensera för hårdare förhållanden.
  • Bild med titeln Camp i skogen Steg 2
    2. Få ett lättare tält om du planerar att gå mycket. Att hålla din tältljus är viktig om du behöver bära den runt för långa avstånd. Mindre tält är lättare men vanligtvis bara 1 eller 2 campare. Leta efter tält med lätta aluminiumpoler. Tält med få blixtlås eller lagringsutrymmen sparar också på vikt.
  • Du kan också lätta din ladda lite genom att lämna dina tältstake bakom och säkra tältet till naturliga funktioner som stenar, rötter eller träd.
  • Om du planerar på bilcamping, vilket innebär att köra till en campingplats, är det inte ett problem med ett tungt lyxigt tält.
  • Du kanske kan gå utan tält, som om du camping i en RV eller planerar att sova utomhus i friluft.
  • Bild med titeln Camp i skogen Steg 3
    3. Få en vattentät tarp för att hålla ditt tält torr. Regn är en möjlighet när du är i skogen, och en bra tarp kan ge något skydd från det. Du kan ofta stränga en tarp mellan träden för att driva vatten bort från din campingplats. Ett annat alternativ är att placera en tarp under tältet för att förhindra att fukt läcker inuti. Vad du än gör, ta med minst 1 tarp om du planerar att camping utomhus.
  • Du kan beställa tarps online eller hitta dem på de flesta hemförbättringsbutiker. Var noga med att få rep eller insatser om du planerar att hänga en tarp.
  • Bild med titeln Camp i skogen Steg 4
    4. Välj en isolerad sovsäck för att hålla dig varm. Liknande tält finns en mängd sovsäckar för att tillgodose olika campingupplevelser. En sovsäsongsäck är lämplig för de flesta resor. Många sovsäckar är gjorda av syntetiska material, vilket gör dem varma och slitstarka. Men syntetiska påsar tar upp mer utrymme, vilket kan vara ett problem som du packar.
  • Väskor fyllda med ner fjädrar är varmare och kan vara ett bättre alternativ under kalla nätter. Du kan få en väska med vattenbeständig ned, vilket är billigare och inte så isolerande som traditionell gås ner.
  • Om du läger mycket på sommaren eller vintern, leta efter påsar specifikt för de årstiderna. Sommarkväskor är lättare och mer ventilerade, medan vinterpåsar är tyngre och mer isolerade.
  • Bild med titeln Camp i skogen Steg 5
    5. Välj en lätt ryggsäck för att bära ditt campingutrustning. Ditt val av ryggsäck bestämmer hur mycket redskap du kan bära. Ryggsäckar själva kan känna sig ganska viktiga, så välj din noggrant. Tänk på hur länge du planerar på camping, vad du behöver ta med, och hur mycket du kan bära.
  • Som tält har påsar olika vikter. Förpackningar med få påsar, blixtlås och tyger blir den lättaste. Du borde testa packar genom att ha dem för att se till att de känner sig bekväma för dig.
  • Ett övernattningspaket är bra för en 1 eller 2-dagars resa. Weekendpaket är användbara för resor 2 till 3 dagar långa. MULTAIDY och Extended-TROP-paket kan hålla leveranser för längre resor.
  • Om du kan använda ett fordon är det mindre viktigt att få en bra ryggsäck. Tänk på hur långt du planerar att gå och vad du behöver bära efter att du parkerar.
  • Om du camping med andra människor kan du dela upp växeln mellan flera väskor.
  • Expertips
    Britt edelen

    Britt edelen

    Outdoor EducatorBritt Edelen var en aktiv medlem av sin lokala pojkescouts trupp nära Aten, Georgia från åldrarna 8 till 16. Som en scout gick han på dussintals campingresor, lärde sig och praktiserade många vildmarksöverlevnadsförmåga, och tillbringade otaliga timmar uppskattar det stora utomhus. Dessutom arbetade Britt som rådgivare för flera somrar på ett äventyrsläger i sin hemstad, vilket gjorde det möjligt för honom att dela sin passion för och kunskap om utomhus med andra.
    Britt edelen
    Britt edelen
    Utbildare

    Var tankeväckande om vad du packar. De två största misstagen som människor gör är antingen packar för mycket eller inte packar tillräckligt. Du vill ha gott om hand bara om något oväntat händer, så packa saker som mellanmål, extra vatten och en ficklampa, även för korta vandringar. Men du behöver nog inte ta saker som extra skor och strumpor, för att bära alla dessa saker kan snabbt bli tröttsamt.

    Del 2 av 4:
    Välja kläder
    1. Bild med titeln Camp i skogen Steg 6
    1. Ta minst 1 byte av kläder. Reservkläder är mycket användbara när du blir fast i regnet. Det hjälper också när du svettar genom varmt väder. När 1 uppsättning kläder blir våta kan du byta till din säkerhetskopiering medan din ursprungliga outfit börjar torka. Ordna dina outfits innan du lämnar och gör plats för dem i ditt paket.
    • Många människor gör misstaget att packa för mycket kläder. Åtminstone behöver du 2 outfits. Få mer om du vill, men se till att du kan bära den.
  • Bild med titeln Camp i skogen Steg 7
    2. Använd kläder gjorda av ett snabbtorkande tyg. Ingenting är värre än att ha en bomullst-shirt och denim jeans drenched i regn och svett. De bästa tygerna för camping är syntetik, som nylon och polyester, och vissa naturliga material, såsom fleece och merinoull. Dessa tyger vekar alla vatten och torka snabbare än bomullskläder. Försök att välja kläder som passar dig bra men lämnar lite utrymme för att luften cirkulerar.
  • Regelbundna kläder, inklusive jeans, shorts och bomullskjortor, är okej att ta om du har rum, kan hålla sig torr och planera inte att gå mycket.
  • Nylon och polyester är syntetiska tyger och är lite billigare än merinoull.
  • Bild med titeln Camp i skogen Steg 8
    3. Ta med en varm fleece eller ulljacka för kallt väder. Faktor i kallt väder och dopptemperaturer på natten. Jackor med fleece eller ullförband är ljusa, så de är lätta att bära. Välj en jacka som passar snyggt på din kropp men begränsar inte din förmåga att flytta och andas.
  • Regelbundna jackor är skrymmande och torka ofta dåligt när de blötläggs. Specialjackor är viktiga för camping, speciellt om du planerar att gå mycket.
  • Var noga med att kontrollera vädret innan du lämnar. Du kanske kan riskera att lämna jackan hemma.
  • Bild med titeln Camp i skogen Steg 9
    4. Inkludera en regnjacka för att vara torr i dåligt väder. Leta efter jackor som är både vattentäta och andningsbara. Dessa jackor känns lättare och mindre förtryckande än vanliga regnjackor. Vattenbeständigt redskap är tillgängligt, men det är bara avsett att skydda dig från ljusregn över en kort tid.
  • Vissa saker, inklusive Ponchos, är okej att använda i ett stationärt läger. Dessa alternativ är billigare men kan enkelt bryta.
  • Överväg att investera i vattentäta kläder om du planerar att vara runt vatten mycket, till exempel på en båt.
  • Bild med titeln Camp i skogen Steg 10
    5. Bära en bandana, bred hatt eller annat solskydd. Ta hänsyn till hur länge du kommer att bli utsatt för solen så att du inte får några otäcka brännskador. Täcka huvudet med en bandana eller ha en bred brimmed hatt för att skydda toppen av ditt huvud. Du kommer sannolikt att ha solglasögon också att skydda dina ögon.
  • Du behöver definitivt dessa saker medan du är ute på dagtid. De är viktiga även när himlen är mulet.
  • Bild med titeln Camp i skogen Steg 11
    6. Välj ett par vandringsstövlar som stöder dina anklar. Vandringsskor kan inte verka viktiga för camping i skogen, men ett bra par skor kan skydda dig från fotledskador. Vandringsskor, som liknar vanliga tennisskor, är bra alternativ för dagsutflykter. Välj ett par som känner sig snygg men ge tårna ett litet rum för att flytta runt.
  • Vandringsskor eller stövlar är ett måste om du planerar att gå runt, speciellt om du är runt stenar eller hala områden. De håller sig bättre till fukten och ger mer dragkraft på svåra promenadytor än vanliga skor.
  • Dagens vandringsskor är ett strävande skor alternativ som är användbart för korta vandringar och bär ljusbelastning. Backpacking stövlar ger dig extra stöd när du är på långa resor och bär tyngre belastningar.
  • Del 3 av 4:
    Förpackningstillbehör
    1. Bild med titeln Camp i skogen Steg 12
    1. Ta med en bärbar spis för att laga mat. Du kan köpa en bärbar brännare för att laga mat på språng. Vissa spisar körs på propan, men andra använder trä eller kol, så ta också lite bränsle. Ta matcher såväl om du behöver dem för att aktivera spisen.
    • Du kan också laga mat över ett lägereld. Försök med att föra med ett matlagning och lägg det över din eldstad.
  • Bild med titeln Camp i skogen Steg 13
    2. Ta med en kruka, kniv och andra redskap. Om du packar lätt, behöver du inte ta mycket av dessa leveranser. De flesta bärbara ugnar är små, så du slutar laga allt i en enda kruka. Du behöver en skarp kniv för att skära mat, öppna burkar och utföra andra praktiska uppgifter runt lägret. Ta med några gafflar och skedar som hjälper dig att laga mat och äta.
  • Plastredskap och pappersplattor är acceptabla om du inte är isolerad i skogen. För backpacking resor är dessa saker ett problem eftersom de inte är återanvändbara och du kanske inte hittar en plats att kasta bort dem.
  • Bild med titeln Camp i skogen Steg 14
    3. Välj beredda livsmedel du kan äta på språng. Jordnötssmör, granola barer, nötter, jerky och torkade frukter alla kräver lite till ingen förberedelse. När du inte har tid att laga mat eller inte kan på grund av en storm, kommer du att ha dessa tilltugg att tidvatten över. Dessa livsmedel tar inte upp mycket utrymme och kommer inte att löpa ut under din resa.
  • Om du har tillgång till ett fordon kan du fortfarande ta en kylare med kött, drycker och andra godsaker.
  • Bild med titeln Camp i skogen Steg 15
    4. Ta med kanten fyllda med vatten. Ta återanvändbara kantiner som du kan hålla fylld hela tiden. Plastvattenflaskor är bra, men kom ihåg att de kan vara tunga och du kanske inte kan kassera att använda flaskor direkt. Om du är på språng, kommer ett tyngdkraftsfilter att låta dig rena vatten Var du än läger.
  • Om du ska till en etablerad camping, ta reda på var vattenkranen är så att du kan komma åt dem hela tiden.
  • Om du tror att du kanske inte har tillgång till rent vatten, ta med vattenreningstabletter så att du kan sterilisera vatten från en naturlig källa.
  • Bild med titeln Camp i skogen Steg 16
    5. Hålla en första hjälpen låda redo i fall av nödsituationer. Packa ditt första hjälpen kit med en lista över nödnummer och eventuella läkemedel du behöver. Bandage, en nål, sax och antiseptiska torkdukar är några användbara leveranser att inkludera i satsen. Du kanske vill inkludera kanalband, som kan användas på ett stort sätt runt lägret.
  • Till exempel kan du sätt ett brutet ben Genom att göra en splint ut ur kläder, grenar och kanaltape.
  • Överväg också att ta med en satellittelefon så att du alltid kan ringa till hjälp under en nödsituation.
  • Bild med titeln Camp i skogen Steg 17
    6. Ta med lite underhållning för att hålla dig upptagen. Att hålla dig själv underhållen är upp till dig, men ett paket kan gå långt. Elektronik är vanligtvis inte ett alternativ i skogen, så använd din tid att slappna av. Läs böcker, berätta historier eller observera vilda djur.
  • Tänk på vad dina behov är. Om du planerar att gå mycket, kanske du inte kan ta med mycket spel eller aktiviteter.
  • Om fiske är lagligt nära din campingplats, kan du ta med fiskeförsörjning, till exempel.
  • Bild med titeln Camp i skogen Steg 18
    7. Använd insektsmedel och solskyddsmedel för att skydda dig själv. Buggar och starkt solljus är vanliga i skogen, så låt dem inte förstöra din resa. Använd dessa produkter minst en gång om dagen för att skydda din hud. Öka deras effektivitet genom att ha på sig kläder och ta skydd i ditt tält.
  • Välj ett brett spektrum solskyddsmedel med en solskyddsfaktor (SPF) på minst 30. Försök att återanvända solskyddsmedel minst varannan timme, eller oftare om du blir våt eller svettig.
  • Spraya en insektsmedel som innehåller deet eller picaridin på din klädsel och exponerad hud för att skydda dig från myggor, fästingar och andra bitande skadedjur.
  • Del 4 av 4:
    Ställa in och bibehålla lägret
    1. Bild med titeln Camp i skogen Steg 19
    1. Välj en plats bort från kullarna. Vid camping är de bästa fläckarna de där du inte kommer att vakna i en regnvattenpöl. Leta efter platta markstycken som är över närliggande backar. Om du läger nära en sluttning, kan vatten springa ner det och samla under ditt tält. Om möjligt, leta efter markerade fläckar eller clearings där andra har campat tidigare.
    • Medan du kan gräva ut jorden för att styra vatten från dig, är det här rynket på många campingområden. Undvik problemet genom att välja din plats noggrant.
  • Bild med titeln Camp i skogen Steg 20
    2. Kasta ditt tält på nivå mark. Oavsett om du läger i ett tält eller en RV, måste marken vara så platt som möjligt. De flesta kommersiella platser är belägna på idealiska platser, men om du är ute i vildmarken själv, sök om för en anständig plats. Nivå marken känns mer bekväm att ligga på och du kan vila lätt att veta vatten kommer inte att rusa mot ditt tält.
  • Stake ditt tält försiktigt. Plantera insatserna ordentligt i marken och tether ditt tält till dem med starkt rep.
  • Bild med titeln Camp i skogen Steg 21
    3. Placera en vattentät tarp under ditt tält. Ditt tält bör vila helt på tarpan för att försegla vatten. Vika tarpen så att den inte sticker ut från under tältet. Om det sticker ut alls kan vatten komma över och läcka i ditt tält.
  • Ett annat sätt att lägga ner en tarp är att lägga den inuti tältet. Tuck kanterna upp över tältets ram så att vatten inte kan komma på toppen av tarpan.
  • Bild med titeln Camp i skogen Steg 22
    4. Bygga en eldgrop för att starta en brand. Rensa träet och andra skräp från ett område ca 10 ft (3.0 m) bort från ditt tält. Gräva ett hål i marken om storleken på den eld du vill, sedan omge den med stenar. Stack mindre grenar över större i hålet, sätt sedan de större grenarna för att starta din eld!
  • Till släcka elden, smother det med smuts eller vatten. Du kan trycka tinderen runt med en stor pinne för att se till att det är ute. Du borde inte känna någon värme som kommer från tinderen när du flyttar händerna mot den.
  • Ett bra lägereld är användbart för kalla nätter eller matar ut i det öppna, men det är inte alltid nödvändigt. Om du har en bärbar spis på mitten av sommaren, kanske du vill hoppa över att bygga en separat brandkälla.
  • Var försiktig när du startar bränder. Håll alltid ett öga på elden och lägg ut det innan du återvänder till ditt tält eller lämnar området.
  • Bild med titeln Camp i skogen Steg 23
    5. Drick mycket vatten medan du läger. Många skogsplatser har kranar du kan komma åt Håll dig hydratiserad. Om en kran inte är tillgänglig, öppna flaskor med vatten eller rena ditt eget vatten genom att ställa in en Gravity Filter. Dehydrering är en risk, speciellt under vandringar, så håll dina kantiner fyllda.
  • Symtom på uttorkning Inkludera huvudvärk, torr mun, yrsel och trötthet. Om du är dehydrerad, drick vatten så snart som möjligt och överväga att gå till en läkare omedelbart.
  • Kokande vatten hjälper, men det kan inte rena det tillräckligt för att göra det helt säkert att dricka. För de bästa resultaten, ta med ett bärbart filter.
  • Bild med titeln Camp i skogen Steg 24
    6. Flytta matavfallet från din campingplats. Hungriga djur kan dyka upp när du minst förväntar dig dem. Rengör alltid din campingplats när du har ätit, bortskaffa eller lagra ditt avfall. Håll alla dina matlagningsmaterial i kanten av ditt område, långt ifrån ditt tält. Låsa mat i en björnskyddad kylare för att avskräcka stöld.
  • Undvik att laga doftande livsmedel som bacon eller fisk, om möjligt, eftersom dessa är mest sannolikt att locka vilda djur.
  • Ett sätt att Skydda din mat är att suspendera en björnsäker kylare från ett mörkt rep bundet till en trädgren. Djur kan ge upp snabbt om de inte kan nå maten. Detta är också ett bra sätt att Undvik en björnattack Eftersom det avskräcker björnar från att loitera runt din campingplats.
  • Bild med titeln Camp i skogen Steg 25
    7. Skrämma bort björnar och andra vilda djur om de hittar ditt läger. Vilda djur kan vara ett problem i skogen, särskilt björnar och vargar. Att stöta på dessa varelser kan vara en skrämmande tanke, men de är mestadels ofarliga. Om du ser dem, närma dig inte dem. Stanna tillbaka och göra höga ljud, till exempel genom att prata, skrika och knäcka saker tillsammans, för att skrämma djuret.
  • Bär attacker är relativt sällsynta, men du borde fortfarande veta hur man ska hantera dem. Om en björn gräver eller ser defensiv, står stilla. Om det laddas, lägg dig ner och spela döda.
  • Bild med titeln Camp i skogen Steg 26
    8. Rengör ditt campingområde innan du lämnar. Lämna din campingplats som du hittade den! Se till att ditt lägereld är ute först. Sedan samla alla dina redskap och avfall. Undvik att lämna skräp som matburkar eller plastflaskor som ligger runt. Håll landet orörda så nästa husbil kan njuta av det också.
  • Ibland kan du behöva bita kula och bära skräp med dig tills du hittar en plats att kasta den bort.
  • Rensa din eldstaden om du gräver en och fyller den med smuts igen. Undvik att begrava skräp i den.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Kom ihåg den gyllene regeln, som är "lämna campingen som du hittade den."Plocka upp efter dig själv!
  • Forskning din campingplats så du vet vad du kan förvänta dig. Ta reda på var du kan ställa in ditt tält, vilka bekvämligheter finns i närheten, och vilka djur är i området.
  • Läger med andra människor! Du kan handla historier och hålla varandra underhöll.
  • Var respektfull för andra campare. Många människor går camping för att komma undan. De kanske inte uppskattar hög musik eller andra distraktioner.
  • Camping med ett fordon är mycket annorlunda än backpacking. Du har mycket mer lagringsutrymme och kan bära tyngre förnödenheter.
  • Varningar

    Eld är farlig! Lämna aldrig en brand som brinner obevakad och behåll rök ut ur tältet.
  • Vilda djur är en oundviklig del av camping. Förbered dig för detta och försegla maten för att avskräcka djur från att komma in i ditt läger.
  • Saker du behöver

    • Tält
    • Sovsäck
    • Ryggsäck
    • En byte av kläder
    • Vattentät regnjacka
    • Solglasögon
    • Fältkök
    • Pott
    • Redskap
    • Bränsle
    • Vattenflaskor
    • Mat
    • Första hjälpen låda
    • Rep
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande