Hur man ryggar i regnet

Backpacking i regnet kan vara ett problem för någon backpacker. Oavsett om du har valt att trek i ett område som är väldigt regnigt eller fångat i en storm, vet hur man är säker medan backpacking i regnet är viktigt för alla som har blivit biten av backpackingbuggen. När du är beredd på det regniga vädret kan du njuta av en annan sida av naturen på din vandring. Om du kommer att vara backpacking i regnet, vet du hur man hanterar en plötslig storm, planera för en trek i en regnig miljö och vara säker på regniga spår.

Steg

Metod 1 av 3:
Hantera en plötslig storm
  1. Bild med titeln Ryggsäck i regnet Steg 1
1. Sätta på alla skyddsutrustning som du har tagit med. Alla vandrare bör bära lätt regnväxel eller åtminstone en poncho i fall av regn. Om du inte har dessa föremål, försök att använda det du har, till exempel en extra skräp som du bar bara i fall eller en tarp.
  • Bild med titeln Ryggsäck i regnet Steg 2
    2. Håll din kropp att flytta. Även om du försöker hålla dig ur regnet, flytta dig när du väntar så att din kropp blir varmare. Till exempel marsch på plats eller steg sida till sida. Hypotermi kan enkelt sättas in om du blir för kall, så generera så mycket kroppsvärme som möjligt.
  • Bild med titeln Ryggsäck i regnet Steg 3
    3. Söka skydd. Titta runt dig för en plats att anka ut ur regnet, som en trädkupé, en grotta, en stuga eller till och med ditt tält. Om du planerar att camping och ha ett vattentätt tält, kan det hända att det är den bästa lösningen i tidigt och rida ut den bästa lösningen.
  • Om du hör åska, sök omedelbart skydd. Att bo utanför under en Thunder Storm är farlig.
  • Bild med titeln Ryggsäck i regnet Steg 4
    4. Titta på förändringar i terrängen. Regn kan orsaka översvämning, lera glidbanor, rockglas och slipperiska spår, som alla kan vara mycket farliga. Leta efter tecken som flytande vatten, stigande tidvattenlinjer, skiftande jord och en glans på spårets yta. När du är i tvivel, gå bort från tvivelaktig terräng.
  • Bild med titeln Ryggsäck i regnet Steg 5
    5. Håll dig borta från öppna fält, förhöjda områden och vatten. Om du är fångad i en blixtstorm, är de farligaste platserna att vara öppna områden, kullar, berg, träd, klippor och vattenvägar. Blixten är mest sannolikt att slå dessa områden, så undvik dem.
  • Om du är i skogen, försök att hitta en liten lund av träd som är omgivna av andra högre träd. Tuck dig själv på den lägsta platsen du kan hitta.
  • Om du är fast i ett öppet område, leta efter den lägsta platsen, crouch ner och håll det mesta av din kropp från att röra marken. Helst, bara sålarna på dina fötter kommer att ta kontakt med marken.
  • Om du har tillgång till ett fordon, stanna inuti det men försök att inte röra sidorna på bilen.
  • Bild med titeln Ryggsäck i regnet Steg 6
    6. Sätt ner dina trekkingpoler eller andra långa föremål. I en blixtstorm, trekkingpoler och långa, spetsiga föremål gör en stor ledare för blixten och är därför mycket farliga. Skydda dig själv genom att lägga dessa objekt på marken bort från dig.
  • Bild med titeln Ryggsäck i regnet Steg 7
    7. Var uppmärksam på att ändra väder. Kontrollera prognosen före och under din vandring och titta på tecken på en kommande storm. Om vindar plockar upp och himlen blir mulet, överväga att ändra din rutt så att du kan nå säkerheten före stormen träffar. Det är bättre att skära din trek kort och ha stormen passera snarare än att bli fångad i farligt väder.
  • Metod 2 av 3:
    Planerar en trek i en regnig miljö
    1. Bild med titeln Ryggsäck i regnet Steg 8
    1. Välj rätt isolering för regnigt väder. Om du bär naturliga isolatorer som nere eller kläder gjorda av bomull, suger vattnet i tyget och tar bort värmen. Dessa tyger kan dra värmen från din kropp. Ull, fleece och syntetik är varm även i en downpour, så de är ett bättre alternativ om du vet att vädret blir regnigt.
  • Bild med titeln Ryggsäck i regnet Steg 9
    2. Klä i lager. Håll dig varm genom att ha långärmad ull, polyester eller mikrofiberkläder under ditt regnväxel. Om vädret också blir kallare, lägg till flera lager. Dina kläder kommer sannolikt fortfarande att bli våta under ditt regnutrustning, men tyger som ull och fleece kan förbli varma. Å andra sidan kanske du vill leta efter saker som torkar lätt, till exempel polyester.
  • Välj objekt som kommer att känna sig bekväma och flexibla under din tunga regnrock.
  • Undvik bomull, som håller vattnet och dränerar din värme.
  • Bild med titeln Ryggsäck i regnet Steg 10
    3. Bära ett hårt skal regnrock och regnbyxor. En hård Shell Raincoat kommer att hålla upp bättre än en mjuk skal regnrock i en fortsatt storm. Du kan skydda benen med regnbyxor eller ventilerade byxor, beroende på temperaturen på området och din preferens som en vandrare.
  • Ventilerade byxor kommer att vara mindre isolerande men torka snabbt.
  • Regnbyxor kan hjälpa till att hålla dig i din värme och avstöt vatten, men de kommer så småningom att sänka sig till vattnet.
  • Bild med titeln Ryggsäck i regnet Steg 11
    4. Välj rätt skor. För kortare backpacking resor är vattentäta stövlar och gaiters din bästa satsning, medan längre resor är bäst med andningsbara spårlöpare. Om du är i regnet under långa perioder, kommer dina fötter att bli våta oavsett vilken sko du bär. Trail löpare är enklare på dina fötter och torra snabbare än andra alternativ.
  • Bild med titeln Ryggsäck i regnet Steg 12
    5. Bära en hatt. Din svagaste länk i att hålla sig varm är ditt huvud. Även med en huva kommer värmen att fly från ditt huvud. Håll huvudet varmt genom att ha på sig en hatt. Om du väljer en hatt som har en rand, kan du också hålla lite av regnet från ditt ansikte.
  • Bild med titeln Ryggsäck i regnet Steg 13
    6. Använd en vattentät väska eller använd ett packskydd. Medan de är dyra, täcker vattentäta påsar långt ifrån förpackningen för att hålla redskapet torrt. Ett packskydd kan lätt äventyras av en farlig gren, som kan dra av locket. Dessutom kan vatten fortfarande sippra in i den oskyddade baksidan av påsen. Medan ett vattentätt pack är att föredra, är ett packskydd bättre än ingenting.
  • Lina insidan av din väska med en tung soptäck.
  • Bild med titeln Ryggsäck i regnet Steg 14
    7. Skydda ditt redskap inuti plastpåsar. Skydda objekt som behöver förbli torra, till exempel mat, elektronik, din karta, din ljuskälla, etc. till plast ziplock påsar, tunga papperskorgen eller torra väskor gjorda för backpackers. Om du bär en sovsäck, tält eller andra relaterade föremål, se till att de är skyddade också.
  • Bild med titeln Ryggsäck i regnet Steg 15
    8. Packa en uppsättning torra kläder. Om du camping, se till att du har en uppsättning torra kläder att sova så att du kan byta ut ur ditt våta redskap över natten. Inte bara kommer du att vara bekvämare, men det hjälper dig att hålla din kroppstemperatur reglerad. Förvara dina torra kläder i plast med ditt andra torra redskap.
  • Metod 3 av 3:
    Håll dig säker på regniga spår
    1. Bild med titeln Ryggsäck i regnet Steg 16
    1. Välj ett bra spår. Om du vet att vädret blir regnigt, välj ett område som du kan njuta av i regnet, som en trek genom skogen. Tänk på synlighet och säkerhet, eftersom vattenvägar kan översvämma och stenar kan bli hala. När du är i tvivel, planera att hålla din vandring kort och säng ner tidigt.
  • Bild med titeln Ryggsäck i regnet Steg 17
    2. Undvik att öppna ditt paket. Varje gång du öppnar ditt pack vatten droppar i. Även om det bara är en liten mängd vatten, kan det snabbt kompromissa med ditt paket. Vattnet kommer att förbli i ditt vattentätpaket för hela treken, så riskerar inte att lugga runt den onödiga vikten.
  • Förvara ofta behövs föremål och dina snacks i fickor eller i torra påsar fäst på utsidan av ditt förpackning.
  • Bild med titeln Ryggsäck i regnet Steg 18
    3. Se till att din karta blir torr. Om du inte har en vattentät karta, se till att din karta aldrig blir våt. Idealiskt bör det säkras i en plastpåse. Försök att inte ta bort det när det är utsatt för regn.
  • Bild med titeln ryggsäck i regnet Steg 19
    4. Mellanmål ofta. Regelbundet munching på snacks hjälper dig att hålla din kroppsvärmare, vilket är viktigt när du blir våt. Regn kan orsaka hypotermi om du blir för cool, så planera att äta oftare än på en torr vandring.
  • Bild med titeln Ryggsäck i regnet Steg 20
    5. Applicera oljor till dina fötter. Våtheten från dina strumpor kan gnugga bort dina naturliga hudoljor, vilket är vad som orsakar blåsor. Att tillämpa en ljussalva till fötterna kan hjälpa till att förhindra att detta händer. Bära en salva och släta den på dina fötter när du bosätter dig för natten.
  • Bild med titeln Ryggsäck i regnet Steg 21
    6. Håll hydratiserad. När det regnar, glömmer några vandrare att dricka sitt vatten. Även om du inte känner dig törstig, se till att du sipprar på ditt vatten för att hålla dig hydratiserad. Dehydrering kan snabbt bli ett problem.
  • Bild med titeln Ryggsäck i regnet Steg 22
    7. Ta korta pauser. Regnigt väder gör raster mindre önskvärt eftersom det tillåter din kropp att svalna, vilket får dig att vara kall och obekväma. Du har också incitamentet att fortsätta tills du når din destination och kan komma ut ur regnet. Men inte att ta pauser kan enkelt tröttna dig. Håll dig energiserad genom att ta kortare raster än vad du normalt skulle men oftare.
  • Till exempel, om du normalt skulle ta en 15 minuters paus efter vandring i en och en halv minut, ta en fem minuters paus var 30: e minut.
  • Bild med titeln Ryggsäck i regnet Steg 23
    8. Undvik att placera vått redskap i ditt tält. När du slutar lägret, håll dina våta saker separata från dina torra föremål. Att bära vått redskap i ditt tält kan lätt leda till att allt är vått. Titta istället upp ditt redskap och lämna det utanför tältet.
  • Bild med titeln Ryggsäck i regnet Steg 24
    9. Ge dina fötter en chans att torka. När du slutar lägret eller att ta en utökad paus, ta av dina skor så att dina fötter har en chans att torka ut. Om du har torra strumpor, lägg dem på. Annars, lämna fötterna nakna. Detta kommer att hjälpa till att hålla din hud frisk och undvika blåsor.
  • Bild med titeln Ryggsäck i regnet Steg 25
    10. Titta på tecken på hypotermi. Regn kan leda till hypotermi, även om det inte är så kallt. Håll dig säker genom att övervaka dig för tecken på hypotermi. Om du märker några, ta steg för att värma dig själv, till exempel pitching camp och ändra dina våta kläder för torra.
  • Symtom på mild hypotermi inkluderar skakning, uppslamnande tal, trötthet, cool eller blek hud och grunt andning.
  • Symtom på måttlig hypotermi inkluderar förvirring, sömnighet, trötthet, grunda andning, kall eller blek hud, upphörande av skakningar och kasta kläder trots att det är kallt.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Bär massor av spår snacks som nötter, proteinstänger och spårblandning.
  • Bär alltid nödregn växel när du går tillbaka.
  • Kom ihåg varför du ville gå tillbaka. En bra attityd kan göra en värld av skillnad.
  • Ta med extra torra strumpor för camping.
  • Bära extra tunga skräppåsar för att hålla föremålen torra.
  • Varningar

    Undvik att gå inuti rörledningar, culverts och andra mänskliga eller naturliga gjorda vattenledningar under regnskurar. Du kan få fångas av stigande vattennivåer.
  • Håll dig borta från vattenvägar under en storm eftersom de lätt kan svälla och kan locka blixtnedslag.
  • Håll dig borta från bomullskläder eftersom den håller vatten och absorberar din värme.
  • Kom ihåg att regnväxeln kan få dig att bli svettig, så förvänta dig fukt från svettning.
  • Aldrig läger i en torr flodbädd eftersom en plötslig storm kan översvämma det.
  • Om du vandrar i kyliga och väldigt blåsiga förhållanden (e.g. ovanför treein) är våt kan resultera i farlig hypotermi, även i relativt måttliga sommartemperaturer.Att undvika direkt hudexponering mot förkylningen och vinden är väsentlig.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande