Hur man väljer en sminkväska

En multifunktionell sminkväska är viktigt för att hålla kosmetika välorganiserad och skyddad inuti din handväska. En välgjord kosmetisk väska ska vara lätt att rengöra och hålla dina föremål från att bryta inuti din väska. Att välja rätt väska beror på om du använder väskan för varje dag eller resor, men. Det beror på att storleken och hållbarheten kan göra en stor skillnad i sin prestation. När du hittar den perfekta makeupväskan upptäcker du att det är mycket lättare att hitta dina föremål, så du kan lägga på din smink utan att slösa bort när som helst.

Steg

Del 1 av 3:
Figurera vilken typ av väska du behöver
  1. Bild med titeln Välj en sminkväska Steg 01
1. Bestäm om påsen är för daglig användning eller resor. Om du ska kasta påsen i din handväska för att ta med dig på språng är en mindre väska med ett enda fack vanligtvis den bästa satsningen. Men om du letar efter en resepappsäck för att hålla hela din makeuprutin, behöver du en större väska med flera fack.
  • Om du är en professionell makeup artist kan du hitta ännu större sminkväskor som kan hålla hela ditt kit att ta med dig på jobb.
  • Bild med titeln Välj en sminkväska Steg 2
    2. Ta reda på vilken storlek fungerar bäst för din rutin. Även bland dagliga och reser sminkväskor finns det lite variation i storlek. Det bästa alternativet beror på din rutin. Till exempel, om du bara vill ta med lite pulver, läppbalsam och läppstift med dig för touch-ups hela dagen behöver du inte mycket utrymme. Men om du också vill ta med ögonskugga, liner och mascara för att göra din dagtidsmakeup till ett kvällsutseende, behöver du en större väska.
  • När det gäller resor sminkväskor, tänk på hur länge dina resor vanligtvis är. Om du brukar ta helgresor behöver du inte en mycket stor sminkväska. Men om du ofta tar resor som är en vecka längre eller mer, kan du behöva ta med mer smink med dig, så du behöver extra rum.
  • Bild med titeln Välj en sminkväska Steg 03
    3. Bestämma hur robust din väska måste vara. En daglig sminkväska behöver vanligtvis inte vara så hållbar, så en mjuksidig stil fungerar bra. För en resväska, men det är en bra idé att välja en väska med ett hårt exteriör. Detta kan hålla behållare att bryta inuti om de blir jostled runt på ett plan eller i en bil eller ett tåg.
  • Makeupväskor med hårda exteriörer kallas vanligtvis tågfall.
  • Du kan hitta större väskor med hårda exteriörer som liknar bagage eller roll-ombord stil resväskor för professionella makeup artister.
  • Del 2 av 3:
    Välja rätt material och design
    1. Bild med titeln Välj en sminkväska Steg 04
    1. Tänk på en vattentät väska. Det finns alltid en chans att flaskorna och behållarna i din väska kan bryta. För att hålla vätskor från att skada påsen eller läcka ut, välj en vattentät påse från nylon, vinyl, polyester eller ett annat vattentätt tyg.
  • Bild med titeln Välj en sminkväska Steg 05
    2. Leta efter en väska med dividers. I en rese makeup väska är det särskilt viktigt att ha påsar med flera fack eller fickor för att organisera din smink. Detta gör att du kan skilja dina ansiktsprodukter från dina andra makeupprodukter, så det är lättare att göra din smink i bråttom.
  • Eftersom du vanligtvis inte bär för mycket smink i en daglig sminkväska, är dividers inte alltid nödvändiga. Du kanske vill ha ett par fack att separera saker som vävnader eller bomullspinne från din smink.
  • Bild med titeln Välj en sminkväska Steg 06
    3. Välj en väska med en lätt att rengöra foder. Oavsett från pulver, kräm eller flytande produkter är någon röra oundviklig med sminkartiklar. Se till att du väljer en väska som har ett fodrar som du enkelt kan torka med tvål och vatten. Leta efter en med en vinylfoder - de är vanligtvis de enklaste att rengöra.
  • Del 3 av 3:
    Organisera din sminkväska
    1. Bild med titeln Välj en sminkväska Steg 07
    1. Använd plastpåsar i väskan. För att ytterligare organisera din sminkväska kan du hålla föremål åtskilda genom att placera vissa produkter i små plast, tätbara påsar. Plastpåsarna kan också förhindra att föremål spilles inuti påsen, så de är idealiska för bräckliga föremål, särskilt flytande och krämprodukter.
    • Du kan också använda mindre, blixtlåsade sminkväskor inuti större väskor för att skilja dina sminkprodukter. Du kan till exempel ha en påse för läppprodukter och en annan för ögonprodukter.
  • Bild med titeln Välj en sminkväska Steg 08
    2. Pack Multipurpose-objekt. Ju mindre du håller i väskan, desto snabbare blir det att sätta på din smink, eftersom du inte har så mycket att sortera igenom. För att begränsa antalet produkter i väskan, leta efter objekt som tillhandahåller flera produkter. Till exempel kan du inkludera en palett som innehåller en trio av rodnad, kontur och highlighter nyanser istället för tre separata kompakter.
  • Du kan också inkludera produkter som tjänar flera ändamål, som en läpp och kindkräm som kan användas som läppstift eller rodnad.
  • En ögonskuggpalett som innehåller rätt matt nyanser kan inte bara fungera som skuggor utan också pulver och eyeliners också.
  • Bild med titeln Välj en sminkväska Steg 09
    3. Köp mini borstar för din väska. Du är alltid bättre med penslar för att tillämpa din smink över fingrarna, även när du reser. Men istället för att försöka stiga i full storlek borstar i din sminkväska, välja en uppsättning mini- eller reseborstborstar. De har kortare handtag, så de tar upp mindre utrymme i din väska.
  • Tips

    Det är en bra idé att köpa 2 sminkväskor: 1 väska för daglig användning och 1 för resor. Den resande sminkväskan ska vara större och bära en mängd olika nödsituationer, till exempel ögondroppar, pincett, antibakteriell tvål och band-aides.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande