Hur lägger man

Alla behöver en paus från vardagen, och camping kan vara ett bra sätt att komma utomhus och omge dig med naturen. När du börjar planera din resa, se till att du väljer en campingplats som passar dina behov och packa de material du behöver. När du har tagit din läger, kan du hitta närliggande aktiviteter för att utforska och ha det roligt medan du slappnar av. Även efter en kort camping resa, kommer du att känna dig uppdaterad och uppskattar den stora utomhus!

Steg

Metod 1 av 4:
Planerar din resa
  1. Bild med titeln Camp Steg 1
1. Leta efter campingplatser på nationalparker för att komma närmare naturen. Nationalparker erbjuder en mängd olika campingplatser inom grunderna som har olika terräng och naturliga element runt dem. Leta efter en webbplats som har lite trädkåpa om möjligt eftersom du kan vara skyddad från solen eller vädret. Hitta en campingplats tillräckligt stor för antalet personer du camping med så att du kan ta emot dem.
  • Grundläggande campingplatser kommer vanligtvis med ett picknickbord och en eldstaden så att du har någonstans att sitta och laga mat.
  • Många nationalpark campingplatser har inte el, så du måste ta med extra telefonbatterier eller en bärbar laddare.
  • Bild med titeln Camp Steg 2
    2. Hitta en campingplats med el om du vill hålla kontakten. Många större campingplatser har elektriska lådor på varje sida så att du kan ansluta och använda allt som behöver ström. Kontrollera om campingplatserna du tittar på att erbjuda el om du fortfarande vill använda lite elektronik, som bärbara spisar eller lampor för att dekorera din webbplats. Men campingplatser som erbjuder el är vanligtvis dyrare än de utan det.
  • Campingplatser med el är bra om du planerar att bo i en släpvagn eller RV eftersom du kommer att kunna använda ditt redskap inuti.
  • Bild med titeln Camp Steg 3
    3. Kontrollera om campingplatsen har några faciliteter eller bekvämligheter du kan använda. Campingplatser har vanligtvis badrum, försörjningsbutiker och roliga aktiviteter som du kan göra under din vistelse. Vissa platser kan till och med ha en vattenförsörjning så att du har tillgång till det för att laga mat och dricka. Kontrollera webbplatsen för de campingplatser du är intresserad av att se vad de erbjuder för att hjälpa till att avgöra var du vill stanna.
  • Campingplatser som har flera anläggningar kan vara mer trångt att webbplatser som inte erbjuder dem.
  • Bild med titeln Camp Steg 4
    4. Gå camping på våren eller hösten för mildare förhållanden. Vår och höst är vanligtvis början och ändarna av de mest trafikerade årstiderna, så campingplatserna blir mindre trånga. Det kan dock finnas fler stormar och temperaturförändringar under våren och fallmånaderna, så var noga med att packa kläder för olika typer av väder. Hitta en vecka eller helg som passar ditt schema och boka en plats på campingplatsen.

    Varning: Campingplatser kan stänga några av sina anläggningar när det inte är högsäsong. Kontrollera med campingplatserna innan du gör en reservation för att se vad som är öppet och stängt under din vistelse.

  • Bild med titeln Camp Steg 5
    5. Läger på sommaren för varmare dagar. Sommaren är högsäsong för camping sedan dagarna är varmare och familjer kan resa mer. Om du gillar att spendera tid utomhus i solen, välj en tid på sommaren för att ta din camping resa. Var noga med att göra några reservationer tidigt eftersom campingplatserna kan bli trångt och rymden kan gå ut.
  • Du kanske måste ta itu med åskväder eller myggor om du läger på sommaren.
  • Bild med titeln Camp Steg 6
    6. Boka en campingplats om campingplatserna släpper dig. Kolla online för campingplatsen där du vill stanna för att se om du kan boka en plats. Välj en plats på campingplatserna och den varaktighet som du planerar att stanna. När du väl väljer din webbplats, gör du några nedbetalningar för webbplatsen om du behöver slutföra din bokning.
  • Campingreservationer kan kosta var som helst mellan $ 10-50 per dag du bor.
  • De flesta campingplatser låter dig boka webbplatser en månad eller två i förväg så att du enkelt kan planera resten av din resa.
  • Du behöver inte göra en reservation om du inte vill, men du kan riskera att inte få en campingplats om det är upptagen.
  • Metod 2 av 4:
    Förpackning av väsentligheterna
    1. Bild med titeln CAMP STEG 7
    1. Ta med en tält Det är tillräckligt stort för dig och dina saker. Hitta ett tält som har cirka 30 kvadratmeter (2.8 m) per person som vistas i dem. Välj ett tält som är lätt och lätt att transportera så att du inte har något krångel som ställs in senare. Titta på en utomhusbutik för olika typer av tält för att se hur du passar i dem och köper den som bäst passar dina behov.
    • Få ett tält med flera "rum" om du planerar att camping med andra människor.
    • Om det är tänkt att regna alls medan du är camping, se till att ditt tält har ett regnskydd så att du inte blir våt medan du sover.
    • Vissa campingplatser eller utomhusbutiker kan erbjuda tältuthyrning om du inte har ett tält du kan använda.
  • Bild med titeln Camp Steg 8
    2. Välj en sovsäck som matchar klimatet i det område du bor. Sovsäckar har olika betyg för att bestämma vilken temperatur de fortfarande kan hålla dig varm och bekväm. Kontrollera vädret på campingplatserna och bestämma vad de lägsta temperaturerna är så du vet vilken sovsäck att ta med. Om du camping på sommaren kan du använda en tunn sovsäck, men du kan behöva något tjockare om du camping i svalare månader.
  • Om du inte vill ligga direkt på tältets golv, överväga att packa en sovplatta eller en luftmadrass så att du har ett extra lager av komfort.
  • Glöm inte att ta med en kudde för dig själv så att du kan vara bekväm.
  • Bild med titeln Camp Steg 9
    3. Packa mat som är lätt att laga mat över en öppen eld. Många gånger är ett lägereld din enda värmekälla medan du är camping, så vissa livsmedel får inte laga sig lika enkelt som andra. Leta efter mat som du kan laga mat på en spett, som varmkorv, kuberade grönsaker och kött, eftersom de är enklaste att hålla över en eld. Bara ta så mycket mat som du behöver så du tar inte upp för mycket utrymme medan du packar.
  • Överför mat som finns i stora behållare till något litet och kompakt så att du kan transportera det enklare. Till exempel kan du spricka flera ägg i en plastpåse eller behållare så att du inte bryter några äggskal medan du packar.
  • Du kanske kan använda ett bärbart grillställ som hänger över elden för att laga större livsmedel, som hamburgare och grönsaker.
  • Ta med en gjutjärnspanna om du har en eftersom du kan hålla den direkt över elden för att laga saker som ägg eller soppor.
  • Dricks: Prep måltider hemma innan du lämnar så att du kan värma eller laga dem enkelt när du är på din campingplats.

  • Bild med titeln Camp Steg 10
    4. Använd en kylare för att hålla mat och dryck kall. Packa en isolerad kylare med is och placera mat eller dryck som du vill hålla kyla medan du camping. Ta med tillräckligt med vatten för att hålla igenom hela din resa så att du inte blir dehydrerad och så du kan vara cool. Förvara livsmedel i plastbehållare och stapla dem i din kylare så att du kan använda utrymmet effektivt.
  • Vissa campingplatser har is på plats så att du kan fylla på kylaren när den gamla isen smälter.
  • 5. Ta med ansiktsmask för varje person att skydda mot coronavirus. Om du går camping under coronavirus (COVID-19) pandemi, bör du ta med ansiktsmasker tillsammans med dig bara om du måste komma nära andra medan du är på din resa. Bära dem när du är nära någon som du inte camping med.
  • Bild med titeln Camp Steg 11
    6. Pack Basic överlevnadssatser Så du kan enkelt ställa in din webbplats. Grundläggande överlevnadssatser inkluderar objekt som fickknivar, ficklampor, förhandsartiklar och multipurposeverktyg så att du kan vara säker medan du camping. Du kan antingen köpa färdigförpackade campingkit eller du kan göra din egen och bära den i en verktygslåda. Se till att du har ett kit med material med dig om det finns en nödsituation eller om du behöver göra underhåll på plats.
  • Några grundläggande saker att inkludera i ditt kit är knivar, bandage, antiseptiska torkdukar, tändare och akutfläckar.
  • Metod 3 av 4:
    Ställa in din campingplats
    1. Bild med titeln Camp Steg 12
    1. Incheckning med en Park Ranger eller Campground Office om du behöver. När du anländer till campingplatsen, checka in med en parkranger eller på lägerkontor för att bekräfta din campingplats. Låt dem veta att du anlände och berätta om du gjorde en reservation innan du kom. Fråga om några speciella regler eller restriktioner som de har på grund av att du vet vad du får göra. När de kontrollerar dig, hjälper de dig att styra dig till din campingplats så att du kan börja konfigurera.
    • Titta på kontoret eller Ranger timmar som listas när du checkar in så du vet när du kan kontakta dem eller få tillbehör om du behöver dem.
  • Bild med titeln Camp Steg 13
    2
    Placera ditt tält på platt, torr mark. När du anländer till din campingplats, leta efter en nivå plats som inte har stora stenar eller trädrötter för att ställa upp ditt tält. Se till att det inte finns några trasiga eller döda trädben över området eftersom de kunde falla på ditt tält i svårt väder. Rensa marken så mycket som möjligt från några pinnar eller små stenar så att du inte känner dem medan du sover. När du lägger på tältet, se till att den är utsträckt helt så det är öppet för sin fulla storlek.
  • Under coronavirus (COVID-19) pandemi, se till att du ställer in din campingplats från andra grupper så att du inte riskerar överföring.
  • Om du inte kan hitta någon nivå för ditt tält, se till att du sover med huvudet förhöjt eller annars kan du få huvudvärk eller känna sig obekväma.
  • Se till att du alltid håller ditt tält zippade så att buggar eller djur inte kan komma in.
  • Bild med titeln Camp Steg 14
    3. Förvara mat i tätt förseglade behållare så att djur inte kommer in i dem. Djur har känsliga näsor och de kan lukta din mat medan du camping. Se till att all din mat är förseglad i luktbeständiga behållare medan du inte lagar mat för att minska risken för att djur som kommer på din webbplats. Placera maten ca 200 fot (61 m) från ditt sovande område så att djur inte stör ditt tält medan du sover.
  • Djur är vanligtvis rädda för människor, så de kanske inte kommer på din webbplats medan du är där.
  • Om du är på en plats som har björnar, kan du också Häng din mat från ett träd så att de inte kan komma åt det.
  • Varning: Håll inte maten i ditt tält med dig om du är i ett område med björnar eller stora rovdjur eftersom de kanske kan lukta det och försöka få det.

  • Bild med titeln Camp Steg 15
    4. Samla ved från campingplatserna eller närliggande säljare. Kolla efter trä runt din campingplats och samla stora bitar för att bränna under din vistelse. Om det inte finns något trä runt dig, kanske du kan köpa några från campingbyråerna för en liten avgift. Var noga med att få tillräckligt med ved för hela din vistelse så att du inte behöver fortsätta köpa mer.
  • Transportera inte ut främmande trä i campingplatsen eftersom det kan ha invasiva buggar eller bakterier som kan infektera det lokala vilda djuret.
  • Bild med titeln Camp Steg 16
    5
    Bygg ett lägereld Under trädkåpa om möjligt. Light Tree Cover hjälper till att skydda din eld från vind och regn om vädret börjar bli värre. Ställ in dina loggar inuti eldstaden antingen i en kon eller boxform för att hålla en konsekvent bränning. Fyll i eventuella luckor med mindre bitar av trä eller papper som ska användas som tändning för att starta elden lättare. Tänd den kindling under loggarna för att starta elden och låt den brinna.
  • Använd bara några loggar i taget så att din eld inte kommer ur kontroll medan den brinner.
  • Se till att du startar din eld inuti en grop så det sprids inte.
  • Sätt ut din eld helt när du är klar med att använda den så det fortsätter inte att bränna medan den är obevakad.
  • Metod 4 av 4:
    Hitta roliga aktiviteter
    1. Bild med titeln Camp Steg 17
    1. vandring Om du vill utforska det område där du bor. Kontrollera om det finns några spår i närheten som du kan vandra längs så att du kan omge dig med naturen. Se till att spåren inte är för långa innan du lämnar, annars kan du bli för utmattad innan du kan avsluta dem. När du går ut för din vandring, sätt på vandringsskor så att du enkelt kan komma runt utan att skada dig själv. Ta snacks och vatten tillsammans med dig så att du inte blir utmattad eller dehydrerad medan du är ute.
    • Om du planerar att gå på känt spår, se till att du har en karta och en kompass så att du inte går vilse.
    • Kulla inte eller lämna något bakom på spåren eftersom det kan påverka lokala djurliv.
  • Bild med titeln Camp Steg 18
    2. Göra s`mores runt lägereldet för en söt behandling. Bryta en graham cracker i hälften och placera en bit chokladstång ovanpå en av bitarna. Steka en marshmallow över ditt lägereld tills det är guldbrunt, eller tills det känns gooey när du klämmer den. Sätt den rostade marshmallowen på toppen av choklad och sätt den andra hälften av Graham Cracker på toppen för att avsluta din behandling.
  • Försök använda olika typer av godis när du gör dina s`mores för olika smaker. Använd till exempel en jordnötssmörkopp istället för en chokladstång för en söt och salt smak.
  • Bild med titeln Camp Steg 19
    3. Simma i närliggande sjöar för att svalna på en varm dag. Kontrollera om det finns närliggande sjöar eller stränder som du kan gå till nära din campingplats. Se till att de är öppna för allmänheten för simning, annars kanske du inte kan stanna där. Ta med dig en liten kylare med lite mat och vatten så att du kan njuta av en dag på sjön och njut av tiden från din campingplats.
  • Var noga med att bära solskyddsmedel medan du simmar så att du inte får någon solbränna.
  • Läs noga på varningsskyltar nära sjön eller stranden om det finns några.
  • Vissa campingplatser kan ha stränder med livräddare i tjänst. Om det inte finns en livräddare, se till att du är en stark simmare och du bor på ett djup där du känner dig bekväm.
  • Bild med titeln Camp Steg 20
    4. Kontrollera vilka aktiviteter som finns på campingplatserna. Campingplatser kan ha speciella aktiviteter eller bekvämligheter som är tillgängliga att göra under dagen. Kontrollera om de har någon hyresutrustning, som fiskestänger eller kajaker, så du kan prova nya upplevelser och komma ifrån campingplatsen. Du kan också leta efter spel eller lekplatser om du vill ha kul med hela familjen medan du är där.
  • Kontrollera kartan över campingplatserna för att se var aktiviteter eller olika webbplatser äger rum.
  • Vissa campingplatser kan ha speciella evenemang runt semestern, till exempel fyrverkerier för självständighetsdagen.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Se till att alla medlemmar i din campingfest kasserar sin sopor ordentligt.
  • Prata med människor som bor i andra närliggande campingplatser så att du kan skapa nya vänner och spendera tid tillsammans.
  • För att minska behovet av service av campingplatser kan män och pojkar kissa mot ett träd.
  • Varningar

    Kontrollera om campingen där du bor har ett problem med björnar eftersom du kanske behöver ta ytterligare säkerhetsåtgärder under din vistelse.
  • Se till att ditt lägereld är i en inbyggd grop så det sprids inte eller startar ett eld.
  • Lägg alltid ut dina bränder helt i slutet av natten så det fortsätter inte att bränna eller komma ur kontrollen.
  • Saker du behöver

    • Tält
    • Sovsäck
    • Kylare
    • Mat
    • Vatten
    • Fickkniv
    • Första hjälpen låda
    • Ficklampa
    • Multipurposeverktyg
    • Lättare
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande