Hur man undviker att bli skott av en polis

Det finns några grundläggande sätt att undvika personlig skada i situationer med en polis som har en pistol som dras. Mycket av detta råd innebär sunt förnuft, men när det finns en pistol som pekar på dig, är det lätt att panikera och oavsiktligt göra något som kan misstolkas som hotande. Det säkraste tillvägagångssättet är att följa tjänstemanens anvisningar, som är medveten om dina fysiska rörelser och upprätthålla en lugn och respektfull ton när det är möjligt.

Steg

Metod 1 av 2:
Styr ditt kroppsspråk
  1. Bild med titeln 49535 1
1. Fly inte från polisen. Om polisen närmar dig och talar med dig, kör inte, gå bort eller hota dem. Detta gäller om du tror att du är oskyldig av felaktighet eller inte. Oavsett dina rättigheter, ökar väckningen misstankar och ökar mycket chansen för ett dödligt missförstånd.
  • En gemensam tro bland poliser är att misstänkta inte körs om de inte har någon anledning till. Spela inte in i denna tro genom att fly. Polisen är mycket sannolikt att uppfatta dig som ett hot och jaga dig.
  • Att fly i ett högbrott eller misstänkt område skapar inte i sig en "rimlig misstank" för poliser att stoppa dig. Polisen använder dock ofta egenskaper och kända historier av ett område när man fattar beslut om att bedriva en misstänkt, och detta stöds av amerikansk lag.
  • Det är ett olyckligt faktum att i vissa fall spelar en faktor i polisskytte. Gemensam analys av Washington Post och Bowling Green State University avslöjade att över tre fjärdedelar av de officerare som debiterades med dödliga skott i USA sedan 2005 var vita, medan två tredjedelar av sina offer var minoriteter och alla men två av det numret var Svart. Om du är en etnisk minoritet kan du vara i större fara för polis som skjuter om du flyger.
  • Huruvida du är skyldig till något olagligt, kan det vara ett brott som löpt ut som ett brott som undviker arrestering eller obstruktion av rättvisa. I många amerikanska stater är dessa brott felonier. Springa från polisen om du är skyldig kommer bara att göra din situation värre. På toppen av det, om du inte är skyldig till något olagligt, kommer du sannolikt att hamna med onödig och undvikbar gripande och åtal. Det är det sista du vill ha.
  • Bild med titeln Undvik att bli skott av en polis Steg 2
    2. Undvik plötsliga rörelser. Oavsett vad du gör när du kontaktas av polisen, sluta och förbli fortfarande. Vid denna tidpunkt är varje rörelse du gör det oväntat ett steg närmare att få skott. Flytta inte mot tjänstemannen, antingen.
  • Om du är i en bil, nå inte för någonting. Officers är utbildade att märka när förare når något, och de kan anta att du når ett vapen eller döljer droger. För mer information, se Hur man agerar när polisen drar dig över.
  • Bild med titeln Undvik att bli skott av en polis Steg 3
    3. Håll dina händer synliga. Gör inga plötsliga rörelser med dina händer. Hålla dem tydligt synliga.
  • Om tjänstemannen gör en förfrågan som kräver att du flyttar händerna, till exempel att be om att se identifiering, bekräfta verbalt att du överensstämmer med hans eller hennes begäran innan gör några rörelser.
  • Till exempel kan du berätta för tjänstemannen "Jag kommer att nå in i min vänstra bakficka för att få min plånbok så jag kan visa dig mitt ID."Gör inga rörelser om du inte behöver för att följa en polisförfrågan.
  • Bild med titeln 49535 4
    4. Rör inte, slå eller på annat sätt angripa en polis. Detta kommer nästan säkert att resultera i fysisk kraft som används mot dig. Poliserna är behöriga att använda dödlig kraft för att försvara sig eller andra från allvarlig skada eller hot.När en LAPD-officer sätter det, "är ett säkert sätt att sätta på en fysisk konfrontation för att bli skadad."
  • Övergrepp eller slag av en polis är en mycket allvarlig brottslighet.
  • Bild med titeln Undvik att bli skott av en polis Steg 5
    5. Gör vad du får veta, och gör det långsamt. Officeren kommer att berätta för dig exakt Vad han eller hon vill att du ska göra. Som vanligtvis innefattar att lägga händerna på baksidan av huvudet, gå bakåt mot ljudet av deras röst, eller ligga ner på marken. Lyda sina beställningar, men gör det med en långsam takt som du inte larger dem.
  • Polisen har rätt att sluta och friska eller klappa ned misstänkta om de har "rimlig misstanke" att de är inblandade i olaglig verksamhet. Rimlig misstanke är mycket brett definierad. Ras och sociala förspänningar kan komma i spel, och det är mycket svårt att bevisa dessa. Till exempel var över 90 procent av stopp-och-frisk incidenter i New York City mellan 2002-2011 med svarta eller latinska individer. Om du är en etnisk minoritet kan du vara mer sannolikt att stoppas och beordras att skicka till friskning, även om du inte beter sig misstänkt.
  • Antag inte att du inte kommer att friskas helt enkelt för att du inte har gjort något fel. I New York City, till exempel, 9 av 10 personer som är stoppade och friskade är oskyldiga. Det är säkrare för att du inte ska motstå.
  • Poliserna är lagligt skyldiga att undvika "överdriven kraft."Om du skickar in och inte motstår, måste officeren sluta använda kraft mot dig. Medan det i verkligheten inte alltid händer, överensstämmer med en officer snarare än att motstå kommer att förbättra dina chanser att vara oinskränkt.
  • Bild med titeln Undvik att bli skott av en polis Steg 6
    6. Låt dig vara handbojor. Medan det kan vara obekväma, kämpar mot manschetterna eller försöker motstå på något sätt, kommer bara att resultera i ytterligare problem. På många ställen är det polisprotokoll att placera handbojor på även de mest kooperativa av misstänkta.
  • Om du har en skada (t.ex. en styv eller "frysta" axel eller en nyligen bruten axel), låt tjänstemannen veta innan han eller hon försöker manschett dig och fråga artigt om dina händer kan vara cuffed på ett annat sätt snarare än bakom ryggen.
  • Det kan tyckas orättvist för att tillåta detta om du inte tror att du har gjort något fel. Förbli lugn, skicka till manschetten och be om en advokat. Du är mycket mer benägna att överleva din polis som stöter på det här sättet.
  • Metod 2 av 2:
    Svara verbalt
    1. Bild med titeln Undvik att få skott av en poliser Steg 7
    1. Undvik att prata mer än nödvändigt. Vid denna tidpunkt har du antingen redan brutit lagen och behöver inte göra det värre på dig själv, eller du är offer för ett missförstånd och behöver samarbeta för att förhindra en olycklig olycka. Vara kooperativ, men frivillig inte någon information du inte uttryckligen begärt. Om du frågas en direkt fråga från polisen, har du vanligtvis rätt att inte svara. Men du borde vara medveten om att inte svaret kan uppfattas som fientligt beteende.
    • I USA och många andra länder har du rätt att skydda dig själv från självkrimination. Du borde aldrig frivilligt information, även om du inte tror dig skyldig till någon felaktighet. Att göra det utan en advokat närvarande kan det hända att du orsakar problem.
    • Om du är främmande för landet Och är inte säkra på dina rättigheter, svara på frågor artigt och ge bara de senaste detaljerna. Om du inte talar det lokala språket flytande, försök inte försvara dig själv muntligt. Du kan oavsiktligt säga något som, när du översätts, inkriminerar dig på något sätt.
    • Ett undantag från denna regel kan vara om tjänstemannen berättar att du gör något som innebär att flytta. Det är bra att berätta för honom vad du gör, även om det verkar uppenbart. Det kommer att hålla officer känner sig säker och mindre sannolikt att använda ett vapen. Till exempel:
    • Officer: "Låt mig se din jag.D." Du: "Det är i min handske box / baksäte / strumpor / etc. Jag kommer att nå ner / över och få det för dig, ok?" Flytta sedan långsamt.
    • Officer: "Ligga ner på marken!" Du: "Jag ska ligga ner på marken, men jag har en dålig höft / rygg / knä, så jag måste hålla fast vid denna pol / staket / vägg för att komma på marken."
  • Bild med titeln 49535 8
    2. Undvik att använda humor om situationen. Humor är väldigt subjektivt, och det är en chans att det du tycker är ett skämt kan tolkas som ett allvarligt hot av polisen.
  • Gör inte sarkastiska eller ironiska kommentarer. Polisen kommer sannolikt att ta något du säger till nominellt värde. Även "skojar" Anmärkningar kan användas mot dig i en brottmålsdomstol.
  • Bild med titeln Undvik att få skott av en poliser Steg 9
    3. Behålla lugnet. Det kan vara skrämmande att stoppas av polisen, men det är viktigt att du är lugn och kontroll över dig själv. Om du måste tala, gör det på en nivå, klar röst.
  • Skrika inte, förbannar, skriker eller använder aggressivt språk. Ring inte officerens namn. Poliserna uppfattar detta som hotande beteende och kan svara med kraft.
  • Bild med titeln Undvik att bli skott av en poliser Steg 10
    4. Visa respekt. Poliserna representerar lagen. Använd alltid respektfullt, artigt språk när du interagerar med en officer. Ring en polis "Sir", "Ma`am" eller "Officer" när du talar med honom eller henne. Även om polisen är aggressiv, behåll ett nivåhuvud och är artig.
  • Tala inte defensivt eller med fientlighet. Till exempel, säg inte saker som "vad gör du?"Eller" Vad är ditt problem?"Om du vill klargöra din situation, fråga en artig fråga, till exempel" Hur kan jag hjälpa dig, officer?"Eller" Vad är anledningen, officeraren?"
  • Bild med titeln 49535 11
    5. Avstå från att göra hot. Till exempel, hotar inte att stämma, ta officerens märke eller retaliera. Detta gör bara saker värre för dig.
  • Bild med titeln Undvik att bli skott av en polisstege 12
    6. Fråga om du är kvar. Du bör använda det exakta språket: "Är jag kvarhållen?"Polisen måste berätta om de kvarhåller dig. Om tjänstemannen berättar att du inte är kvarhållen, fråga "är jag fri att lämna, officer?"Göra inte helt enkelt gå bort. Detta kan övertyga polisen att du har något att dölja.
  • Om tjänstemannen säger att du inte kan lämna, är du kvar. Du borde begära en advokat. Du har rätt till en advokat när du är kvarhållen av polisen.
  • Om tjänstemannen säger att du kan lämna, bör du bekräfta att du kommer att lämna innan gör så. Till exempel, bekräfta din "avsikt att avgå" genom att säga något som "om det inte finns något annat, kommer jag att lämna nu."Gå sedan långsamt borta.
  • Tips

    När du dras över, rulla ner ditt fönster och placera händerna utanför fordonet i klar vy. På natten, sätt på insidan.
  • Om du är inblandad i en altercation när polisen anländer, försök att koppla ur den andra parten omedelbart. Rör inte eller ta bort något som kan anses bevis. Se till att du säkrar eller sakta lägger ner på marken vilket vapen du har, om du har använt det i altercation eller inte. Då bör du höja händerna för att visa någon svarande tjänsteman som du inte är ett hot mot deras personliga säkerhet.
  • Samarbeta alltid, oavsett hur dum eller orättvist situationen kan tyckas. Gör vad Officer berättar för dig.
  • Autismforskare har sammanställt en film som heter Var försiktig som lär människor med utvecklingshinder hur man säkert interagerar med polisen.
  • Om du följs av en polisbil - markerad eller omärkt - på natten, medan du är ensam, sätt på dina nödljus kort (det kommer att signalera till dem att du är medveten om dem och är inte flykt). Kör långsamt, lyda alla trafiklagar och dra över i ett väl upplyst och välbefolkat område. Du har rätt att sluta bara när du känner dig trygg. Se till att du kör långsamt, så polisen vet att du samarbetar och inte försöker fly.
  • Om du har en pistol på din person, även om den är laglig under en dold bärlicens, kan du behöva anmäla polisansvarig. Do inte nå en pistol eller vapen på din kropp. Om du har ett dolt bärtillstånd, berätta det lugnt att du har tillstånd. Använd följande fras: "Jag vill meddela att jag har ett dolt bärtillstånd i detta tillstånd och har för närvarande en på min person."Försök att undvika att använda ordet" pistol "för att undvika att skrämma officer. Fråga officeren hur du ska fortsätta.
  • Varningar

    Falska vapen eller luftpistoler kan misstas för den riktiga saken. Om du kontaktas av polisen, medan du har ett sådant föremål, följ de råd som om det var ett riktigt vapen - en polis kommer säkert att överväga att det är riktigt tills det inte visat sig.
  • Försök inte ta officerens pistol eller märke bort. Detta anses vara stöld av polisutrustning och kan få dig att arresteras eller ens dödas.
  • Försök inte bekämpa en polis. Övergripande honom / henne kommer säkert att få dig att placera i fängelse.
  • Försök aldrig att motstå arrestering eller fly när den är ifrågasatt / kvarhållen av en officer. Beroende på tjänstemannen kan motståndsgränsen uppfyllas med fysisk kraft (I.e.,hanteras) eller av vilka verktyg som tjänstemannen har till sitt förfogande (det kan vara allt från pepparspray, en stafett, en taser - eller värst av allt, deras pistol). Tänk på att din familj och vänner föredrar att se dig som står i domstol än att ligga i en kista.
  • Kör inte från en poliser - att göra det anses vara motståndskraftig arrestering och kan orsaka att tjänstemannen brandar på dig. (Det är olagligt i Förenta staterna för en polis att använda dödlig kraft mot en flyktig misstänkt, såvida inte tjänstemannen anser att misstänkt är beväpnad och utgör ett omedelbart hot mot tjänstemannen eller samhället).
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande