Hur man skär en terrakottakruka

Terracotta krukor är ganska robusta tills du börjar borra eller skära in i dem, vilket är ett problem om du vill återställa din kruka i en tandoor ugn, uteplats lykta, padda hus eller älvor, bland andra crafty idéer. Så innan du går på din kruka med en såg eller kvarn, läs vidare för svar på några av de viktigaste frågorna du kanske har. Du kommer att förbättra dina odds att sluta med vackra resultat istället för en hög med terrakotta shards!

Steg

Fråga 1 av 9:
Vilket verktyg ska jag använda?
  1. Bild med titeln Skär en Terracotta Pot Steg 1
1. Använd en roterande såg (t.ex. dremel) för att skära en mindre kruka. Det kommer inte att skära igenom som smör, men det gör jobbet! Du får de bästa resultaten med Diamond Cutting Wheel-bilagan på din Dremel (eller liknande handhållna rotationsågverktyg). Här är några tips för att komma ihåg:
  • Sätta på arbetshandskar, ögonskydd och en dammmask.
  • Blöt grytan i vatten i 20 minuter så det producerar mindre damm. Det kommer fortfarande att vara ett dammigt jobb, men så arbeta ute.
  • Sätt potten i en skruv (säkert, men utan att spricka den!) för att stabilisera den under skärning.
  • Slå på sågen och tryck lätt på spinnbladet till potten. Applicera jämnt tryck istället för att försöka tvinga bladet genom terrakotta. Ets in i och så småningom genom materialet, rör sedan långsamt bladet längs skärlinjen.
  • Häll eller spruta på mer vatten varje så ofta för att hålla potten från överhettning.
  • Försiktigt sand ner några eggade kanter längs klippet med ett 80-grit slipblock.
  • 2. Välj en vinkelkvarn för att skära en större kruka. Inställningen och skärningstekniken är ganska lika identisk med att använda en roterande såg, men en vinkelkvarn är större och mycket kraftfullare! Var noga med att sätta på ditt skyddsutrustning, blötka potten för att skära ner på dammet, etsning genom terrakotta med lätt tryck och sand nedackade kanter med ett slipblock.
  • Till skillnad från en roterande såg, som du kan styra med en hand, måste du använda båda händerna för att hålla en vinkelkvarn stadig. Säkra potten i en vis-utan att klämma den för tätt - så du kan hålla båda händerna fritt att styra kvarnen.
  • Ett diamantskärande hjulfäste fungerar bra, men ett murverk blir också jobbet.
  • Vinkelslipor är högt, så det är en bra idé att också sätta på öronskydd.
  • 3. Använd en hacksåg med ett karbidblad som ett långsammare men effektivt alternativ. Om du har tid och uthållighet att skära potten för hand, sätt ut ditt vanliga hacksågblad för ett karbidblad. Detta blad skär med grit (mer som sandpapper) snarare än metalltänder. Som vid användning av elverktyg, suga potten, sätt på säkerhetsutrustningen, markera din klippa och lägg potten i en visning för de bästa resultaten. Skära med långa, jämn, stabila fram och tillbaka slag, applicera tillräckligt med tillräckligt med etsning på terrakotta.
  • För att ersätta ett hacksågblad, lossa vingeln nära handtaget genom att vrida den moturs. Lyft det gamla bladet av de 2 hållarna, skjut sedan det nya bladet på pinnarna. Vrid medsols för att dra åt vingeln.
  • Fråga 2 av 9:
    Okej vad borde inte jag använder?
    1. Bild med titeln Skär en Terracotta Pot Steg 4
    1. Undvik att använda kraftsågar eller handsågar med tandade blad. Ju större tänderna på bladet, desto mer sannolikt är de att fånga på terrakotta och antingen spricka det eller flinga bitar av det. Välj alltid skärverktyg som slår in i terrakotta istället för att riva in i den.
    • Oavsett om du använder ett roterande verktyg, vinkelkvarn eller handsåg, välj en skärfäste-som ett diamant- eller karbidblad - som är utformat för att mala genom material som murverk eller glas.
    Fråga 3 av 9:
    Hur skär jag botten av potten?
    1. Bild med titeln Skär en Terracotta Pot Steg 5
    1. Långsamt arbeta din roterande såg eller vinkelslipare runt potten. Oavsett om du markerar en skärningslinje för att följa eller besluta att skära frihand, skära minst 1 i (2.5 cm) ovanför potten för att minska chansen att spricka det. Etch En grundkanal i terrakotta med din såg eller kvarn, rotera potten lite, fortsätt etsning av kanalen och fortsätt och gå runt tills du skär hela vägen.
    • Det kommer förmodligen att ta 1-2 passerar hela vägen för att skära genom terrakotta med en vinkelsökare och 2-3 passerar med en roterande såg.
    • Säkra potten i en skruv för att göra en mer exakt snitt, eller lägg den på sin sida på marken om du är mindre orolig för precision.
    Fråga 4 av 9:
    Kan jag klippa potten rätt i hälften?
    1. Bild med titeln Skär en Terracotta Pot Steg 6
    1. Ja-etch den snittade linjen med såg eller kvarn, dela sedan den försiktigt. Markera en snittlinje som delar potten i halva och säkra potten i en skruv, sida uppåt. Ets längs skärlinjen med ditt blad, med ljus, jämnt tryck. Syfta att skära ca 1/2 till 2/3 av vägen in i terrakotta. Krukan kan delas i två på egen hand när du avslutar etsning den - om inte, tryck det väldigt lätt längs snittlinjen med ett litet gummiband eller liknande objekt.
    • Om du skär helt genom terrakotta med din roterande såg eller vinkelslip, är potten mer sannolikt att spricka och bryta ihop.
    • Klippet kommer inte att vara helt ren, så titta på jaggged kanter.
    Fråga 5 av 9:
    Kan jag gravera eller carve ut dekorationer?
    1. Bild med titeln Skär en Terracotta Pot Steg 7
    1. Du kan göra gravyr med en handhållen gravyr. Rena och suga potten, använd sedan stenciler (eller bara dra för hand) för att tillämpa den design (er) du vill gravera. Sätt på dina skyddshandskar, ögonskydd och dammmask och sätt på den handhållna graven. Använd den penna-liknande spetsen för att etsna ut designen till det djup du föredrar. Torka dammet med en ren trasa.
    • Som med handhållna roterande sågar är Dremel ett välkänt varumärke men inte ditt enda alternativ.
    • Överväg att sätta potten i en vis för att hålla den stadigt medan du arbetar.
  • 2. Använd en handhållen gravyr för att skära hela vägen genom terrakotta också. Den enda verkliga skillnaden här är att du vill fortsätta arbeta handhållen graveres tips in i terrakotta tills den slår igenom. När det har, använd både slutet och sidan av graveringspetsen för att fortsätta carving ut din dekoration. Höghastighetsgraverspetsen hjälper till att släta ut några av de jagade kanterna, men du kan behöva använda sandpapper när du är klar.
  • Detta är ett utmärkt sätt att skapa en jack-o-lantern effekt med dina terrakotta krukor!
  • Fråga 6 av 9:
    Vad händer om jag bara vill göra ett hål?
    1. Bild med titeln Skär en Terracotta Pot Steg 9
    1. Borra försiktigt med en murverk och förstora hålet med större bitar. Blöt potten i vatten i minst 20 minuter - eller till och med över natten - för att mjukna det lite och skära ner på damm. Sätt maskeringstejp i en X-form över den plats du vill borra. Säkra den minsta murverksbiten du har i din strömborrning och långsamt borra genom terrakotta-tryck ner på borren bara tillräckligt hårt för att hålla biten från att hoppa runt.
    • Använd din andra minsta murverk för att göra hålet större, om det behövs, och fortsätt att arbeta dig igenom större och större bitar tills hålet är den storlek du behöver.
    • Använd skyddsglasögon och arbetshandskar om potten skjuter.
    • Kom ihåg att låta spinnborren göra jobbet - du kommer att krossa potten om du försöker trycka lite in i terrakotta!
    Fråga 7 av 9:
    Hur bryter jag en kruka med avsikt?
    1. Bild med titeln Skär en Terracotta Pot Steg 10
    1. Använd ett skrot av trä och en hammare för en halvstyrd paus. Sätt på säkerhetsglasögon, arbetshandskar, stövlar och långa ärmar och byxor för att skydda dig från terrakotta shards. Håll skrotet av trä, som en bit av dimensionell timmer - mot krukans innervägg, i det område där du vill skapa pausen. Smacka utsidan av potten-direkt motsatt av träskrotet - fast med din hammare. Du kommer sannolikt att bryta av minst en större shard av terrakotta tillsammans med flera mindre bitar.
    • Lägg en handduk över potten för extra skydd mot flygande terrakotta shards.
    • Du kanske undrar varför i världen skulle du vilja bryta en kruka med avsikt, men det finns många utformade idéer för trasiga krukor, till exempel den alltmer populära trasiga grytfearträdgården!
    • Om du vill göra en älvig trädgård, sikta på att bryta av en sida av potten medan du håller botten intakt.
    Fråga 8 av 9:
    Hur gör jag en trasig pottfearträdgård?
    1. Bild med titeln Skär en Terracotta Pot Steg 11
    1. Fyll potten med sina trasiga bitar, jord, växter och älvor. Fyll den trasiga potten ungefär 1/4 av vägen med jord, sedan ordna de större och mindre krukorna (brutna terrakotta bitar) och lägg till mer jord för att skapa ett vägg, sluttande område och slingrande trappa. Lägg till några miniatyrväxter (som barns andetag och blå lockar) och ett fairy-size-hus, slott eller vad du än önskar.
    • Handla online, vid hobbybutiker, eller till och med på akvariet återförsäljare för feory-size-inredning.
    • Söka efter "Broken Pot Fairy Garden"Online för inspiration. Några av de exempel du ser är väldigt imponerande!
    Fråga 9 av 9:
    Oj, potten splittrade nu vad?
    1. Bild med titeln Skär en Terracotta Pot Steg 12
    1. Kasta inte bara den trasiga terrakotta shards-upcycle dem! Om din kruka är för krossad för att göra en bra älvmästare, leta efter andra sätt att använda bitarna. Fyll till exempel botten av dina planskrukor med Terracotta Shards för att förbättra dränering. Eller lägg shards runt basen av dina växter för att hålla ekorrar från att gräva hål.
    • Brutna sektioner av toppfälgen gör bra växtetiketter - skriv bara namnet på varje objekt du planterat och tryck på shards i jorden.
    • Tänk bara på att Terracotta Shards kan vara väldigt skarpa - hantera dem med omsorg!

    Tips

    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande