9 Söta och smarta sätt att dekorera saftiga krukor

Succulenter är ett vackert tillskott till ditt hem och arbetsyta, men deras krukor kan se lite slätt. Att inte oroa dig - det finns gott om enkla och roliga sätt att jazz upp dina växter med några grundläggande tillbehör! Bläddra igenom den här listan med hantverksidéer och se om någon slår din fantasi.

Steg

Metod 1 av 9:
Klistermärken
  1. Bild med titeln dekorera saftiga krukor steg 1
1. Skriv ett roligt meddelande på din kruka med klistermärken. Ta ett färgstarkt ark med roliga klistermärken. Sedan, håll tillbaka bokstäverna på framsidan av potten för att skapa en rolig design eller ett meddelande - det beror allt på din personliga preferens.
  • Till exempel kan du använda alfabetiska klistermärken för att skriva ditt namn.
  • Du kan ge din pott en intergalaktisk touch med klistermärken av stjärnor och planeter.
  • Dekorera runt ditt brev klistermärken med permanenta markörer för att lägga till en extra utbrott av färg!
Metod 2 av 9:
Permanent markör
  1. Bild med titeln Dekorera saftiga krukor Steg 2
1. Doodle en design på din kruka. Ta några färgglada permanenta markörer och rita en rolig design runt din kruka. Du kan skissa ut olika mönster, som ränder eller polka prickar, eller rita ett dumt ansikte längs framsidan av din kruka.
  • Till exempel kan du rita 2 ögonfransar och en leende mun för att få din kruka att se ut som den sover.
Metod 3 av 9:
Lera
  1. Bild med titeln dekorera saftiga krukor Steg 3
1. Tryck på lera längs utsidan av din kruka. Ta ett sortiment av olika färgade polymerlera. Sedan skapa roliga mönster eller mönster genom att trycka på dessa små bitar av lera runt krukan. För att härda din färgglada skapelse, baka potten vid 300 ° F (149 ° C) i 15 minuter.
  • Till exempel kan du ge dina planter "vågar" genom att trycka och baka överlappande cirklar av lera längs utsidan.
  • En konkret eller keramisk plantering fungerar bäst för detta.
Metod 4 av 9:
Akrylfärg
  1. Bild med titeln Dekorera saftiga krukor Steg 4
1. Måla din saftiga pott en rolig ny färg. Häll en liten mängd akrylplatta på ett papper av papper, vilket kommer att fungera som en provisorisk palett. Doppa en bred, 1 i (2.5 cm) borsta i färgen, applicera den längs utsidan av din kruka i bred, även slag. Låt färgen torka helt innan du visar din vackert dekorerade kruka.
  • Kontrollera färgmärket för en rekommenderad torkningstid.
  • Lägg till extra accenter i din kruka med målarens tejp. Efter den inledande kappan av färgtorkar, använd flera remsor av målarens tejp längs sidorna. Måla i tejpremsorna i en annan färg. Låt sedan accentfärgen torka helt. Skala bort målarens tejp för att avslöja en cool ny design!
Metod 5 av 9:
Glitter och hantverk lim
  1. Bild med titeln Dekorera saftiga krukor Steg 5
1. Skapa roliga mönster med glitter, hantverkslim och en stencil. Skala plastbackpapperet från din stencil, lämnar en sida klibbig. Sedan, håll fast stencilen längs sidan av din saftiga kruka. Doppa en pounder i något hantverkslim och dab det över de exponerade sektionerna av stencilen. Stänk glitter över stencilen för att avsluta ditt mönster. Innan du visar din saftiga, ge limetiden att torka helt innan du avskalar den ursprungliga stencilen.
  • Kontrollera hantverkslimflaskan för en rekommenderad torkningstid.
  • Du kan hitta Craft Stencils Online eller på din lokala hantverksbutik.
  • Var noga med att inte använda vattenbaserat lim för det här eller dina dekorationer kan lossa när du vattnar din saftiga.
Metod 6 av 9:
Bark
  1. Bild med titeln dekorera saftiga krukor Steg 6
1. Lim trädbark till din kruka för ett rustikt utseende. Söka runt ute för bitar av bark som har skalat och fallit av de omgivande träden - var noga med att samla tillräckligt med bitar för att helt täcka din saftiga kruka. Squirt en rad med varmt lim längs baksidan av varje barksektion, som klibbar den till den suckulenta potten i flera sekunder. Fortsätt limma barken runt potten, överlappar de sektionerna när du går. När du är klar kommer din saftiga kruka att se ut som ett träd!
  • Gärna lima barkremsorna horisontellt, vertikalt eller någonstans däremellan. Vissa crafters limar sin bark vertikalt längs potten och horisontellt runt fälgen.
Metod 7 av 9:
Spets
  1. Bild med titeln Dekorera saftiga krukor Steg 7
1. Lägg till en elegant touch till din kruka med spetsremsor. Häll en liten mängd sömnad lim på en bit skrotpapper. Doppa sedan en skumborste i limet och dab det hela längs sidorna av din kruka. Wrap och tryck på spetsen ovanpå limet för att ge din kruka en enkel men vacker accent!
  • Du kan hitta sy lim i hantverksbutiker.
  • Följ den rekommenderade limet som försöker tid innan du visar din Lacy Pot.
  • Var noga med att släta spetsen så det finns inga rynkor eller bubblor i den.
Metod 8 av 9:
Färgad garn
  1. Bild med titeln Dekorera saftiga krukor Steg 8
1. Wrap lim-blöta bitar av garn runt din kruka. Skära av en mycket lång del av färgad garn och låt den suga i en liten skål med skollim. Sedan, linda den fuktiga, klibbiga garnen runt utsidan av din saftiga kruka. Blanda och matcha olika färger, förpackning hela potten när du går. Låt limet och tunna torka innan du sätter din saftiga kruka på displayen.
Metod 9 av 9:
Stickat lock
  1. Bild med titeln Dekorera saftiga krukor Steg 9
1. Ta en boll av chunky garn, ett par storlek 11 stickningsnålar och en tapestry nål. För de första 7 raderna, alternativa av stickning och purling 24 stygn. För 8: e och 9: e raderna, öka med 1 söm, Så raderna har 25 och 26 totala stygn. Purl 26 stygn för den 10: e raden och sticka ytterligare 26 stygn för den 11: e raden. Fortsätt växla mellan stickning och rensningsökning med 1 söm under 12 och 13: e raderna och öka med 2 under 14 och 15-raden. Ökar endast med 1 under 16: e raden och avstängt under 17: e raden.
  • Detta mönster fungerar bäst för en 6 tum (15 cm) pott. Känn dig fri att lägga till eller minska stygn från mönstret, beroende på hur stor eller liten din är.
  • De udda raderna kommer alltid att stickas, och de jämnaste raderna kommer alltid att rensas.
  • Ditt färdiga "lock" kommer att se ut som en stor, stickad rektangel. Använd tapestynålen till sy båda ändarna av rektangeln tillsammans.
Dela på det sociala nätverket:
Liknande