Hur man fixar en spricka i en cymbal

På grund av hur Cymbals är gjorda och legeringsmaterialet som de är gjorda av, kan du inte lappa eller reparera en spricka i en cymbal. Men du kan skära det skadade området för att hålla sprickan från att sprida och måttligt förbättra det knäckta cymbalens ljud. Många musiker använder dessa semi-reparerade cymbaler som effekt cymbaler sedan öppningen i bronsen ökar reverb och eko när du slår det med en trumstick. Tänk på att du kanske kan få en gratis ersättning från tillverkaren om den cymbal krackade horisontellt i mitten av metallen eftersom dessa sprickor ofta är resultatet av tillverkningsfel.

Steg

Metod 1 av 2:
Skära runt en vertikal spricka
  1. Bild med titeln fixa en spricka i ett cymbal steg 1
1. Ta ett dremelverktyg för att skära runt sprickan på fälgen. Plocka upp ett Dremel-verktyg, vilket är ett litet borrliknande verktyg med en skärskiva i slutet. Fäst en karbidbit till slutet av verktyget genom att låsa upp spetsen och glida en ny bit i slitsen innan du skär det.
  • Detta är det perfekta alternativet om du har en spricka på den externa fälgen som leder mot centrum av Cymbal. Dessa sprickor orsakas av att slå den cymbala för hårt, men de kan klippas ut för att förbättra cymbalens ljud.
  • Du kan använda ett bord eller bandsåg om du har en, men de flesta människor har inte dessa verktyg som sitter runt och de är ganska svåra att använda om du inte är bekant med dem. Du kan köpa en dremel för $ 50-100, eller hyra en från din lokala hårdvaruaffär för $ 15-20.
  • Detta fungerar egentligen bara om din spricka är 2-3 tum (5.1-7.6 cm) lång. Skära ut något större än det kommer drastiskt att skada ljudet av cymbal.
  • Bild med titeln fixa en spricka i ett cymbal steg 2
    2. Sätt på några tjocka handskar och skyddsglasögon för att vara säker. Få några tjocka handskar för att skydda dina händer från några gnistor när du skär ut sprickan och använd skyddsglasögon för att hålla bronsräcken från att flyga in i ögonen och händerna när du skär cymbal.
  • Bild med titeln fixa en spricka i ett cymbal steg 3
    3. Rita en 1-2 tum (2.5-5.1 cm) V- eller U-form runt sprickan i markören. Du kan göra det för hand, eller placera kanten på en burk eller stencil över sprickan och spåra runt den. Använd en mörk permanent markör för att rita 1-2 tum (2.5-5.1 cm) runt sprickan för att täcka den i en stor halvcirkel eller v-form. Detta markerar kanten du kommer att klippa runt, så snittets form är helt upp till dig.
  • Om du skär en v-form ut, gör varje linje samma storlek så att punkten på toppen av V-punkterna direkt mot centrum av Cymbal.
  • Det måste vara en V eller U eftersom skärningen behöver vara symmetriska. Om du skär en asymmetrisk form ut ur cymbal, kan du sluta med några funky texturer i ljudet.
  • Dricks: En V-form är mindre sannolikt att låta ljudet resonera eller eko, men det är mer benägna att orsaka ett tinnigt ljud när du slår på cymbal. U-formen kommer att ha den lägsta effekten på ljudet, men kan orsaka att ljudet dröjer lite längre. Hur som helst ser du inte en stor skillnad i ljudet om sprickan är kortare än 2-3 tum (5.1-7.6 cm).

  • Bild med titeln fixa en spricka i ett cymbal steg 4
    4. Kläm cymbal ner på en såghäst eller bordskant. Få några handklämmor och ställ in din cymbal på en såghäst eller bordskant. Om du använder kanten på ett bord, lämna det knäckta området som hänger över kanten. Kram varje klämma och ställ in käftarna ner över cymbal och ytan under för att hålla den på plats. Använd minst 2 klämmor för att hålla cymbal ner.
  • Detta kommer att hålla Cymbal från att rattla runt medan du skär in det.
  • Bild med titeln fixa en spricka i ett cymbal steg 5
    5. Linje Dremelbladet upp med kanten av konturen för att börja klippa. Håll drematen med båda händerna och sätt upp bladet upp bredvid ena änden av konturen. Håll drematen horisontellt dra avtryckaren för att slå på den. Tryck långsamt på bladet i kanten av den form du skisserade för att börja klippa ut det.
  • Håll alltid dremellen bort från dig för att undvika att oavsiktligt skära dig själv.
  • Bild med titeln fixa en spricka i ett cymbal steg 6
    6. Flytta dremellbladet fram och tillbaka för att skära den skisserade delen ut. Flytta långsamt bladet fram och tillbaka för att fortsätta ta bort delar av konturen. Manövrera bladet försiktigt för att undvika att klippa delen som omger konturen. Arbeta dig runt hela konturen för att ta bort den krackade delen av cymbal.
  • Var försiktig med att skära inuti konturen. Det kan hända att det är lättare att sakta ta bort delar av konturen en bit i taget istället för att skära hela vägen runt den form du drog.
  • Om du använder ett band eller bordsåg, håll cymbal på motsatt sida av den krackade kanten och dra långsamt den krackade delen under bladet för att skära ut formen.
  • Bild med titeln fixa en spricka i ett cymbal steg 7
    7. Fil eller sand kanterna ner för att släta ut dem. Ta antingen en fil eller ett ark med 200-grit sandpapper. Greppa sandpapper eller fil på motsatta sidor och försiktigt springa den fram och tillbaka över kanten du skär ut för att släta ner den. Täck varje del av skärkanten 5-10 gånger för att släta ut den och hålla kanterna att skära dig i framtiden.
  • Cymbal kommer att sakna en del av fälgen, men sprickan kommer inte fortsätta att sprida sig och ljudet blir mycket bättre än det ursprungligen var. I värsta fall kan du förvänta dig en extra reverb och den tillfälliga inkonsekvensen.
  • Du kan nu använda Cymbal på samma sätt som du normalt skulle! Ljudet kommer säkert inte att vara perfekt, men många använder cymbals som dessa som effekter cymbaler för accent ljud eller unika mönster.
  • Metod 2 av 2:
    Borra ut en horisontell spricka
    1. Bild med titeln fixa en spricka i ett cymbal steg 8
    1. Skissera sprickan i permanent markör för att göra det lättare att arbeta med. Ta en mörk permanent markör och kör försiktigt spetsen över kanterna av sprickan. Dessa horisontella sprickor är ganska lätta att förlora reda på, så att det kommer att göra det mycket lättare att arbeta med. Du kommer också att kunna berätta när du har helt tagit bort den krackade delen.
    • Detta är i grunden det enda sättet att hantera sprickor i mitten av en cymbal.
    • Detta kommer att fungera för eventuella horisontella sprickor som tar upp mindre än ¼ av symbolen. För något större, kommer du verkligen inte att kunna reparera ljudet av cymbal på ett meningsfullt sätt.

    Dricks: Horisontella sprickor orsakas typiskt av tillverkningsfel. Kontakta företaget som tillverkade din cymbal för att se om de kommer att täcka dessa slags sprickor. Många företag täcker dem i 2-4 år efter att du köpt Cymbal.

  • Bild med titeln fixa en spricka i ett cymbal steg 9
    2. Använd skyddsglasögon och handskar för att skydda dina ögon och händer. Hoppa inte ut på glasögonet. I händelse av att borrbitarna är glad att du har något att hålla bitar av brons ur dina ögon. Sätta på några tjocka handskar för att hålla händerna säkra.
  • Bild med titeln fixa en spricka i ett cymbal steg 10
    3. Fäst A /8-/4 i (0.32-0.64 cm) brons-skärande bit till din borr. Lås upp huvudet på din borr och ta bort vilken borr som helst där. Skjut sedan en bronsskärningsborr i borren och lås den. Storleken på biten beror på sprickans bredd, men i de flesta fall behöver du en /8-/4 i (0.32-0.64 cm) Borra för detta.
  • Om du inte har en borr som är utformad speciellt för brons, ska varje karbid eller diamantbit fungera.
  • När det gäller storleken på biten behöver du det vara något större än bredden av sprickan. De flesta av dessa horisontella sprickor är ganska tunna, så du behöver inte en massiv borrbit de flesta av tiden.
  • Bild med titeln fixa en spricka i ett cymbal steg 11
    4. Kläm cymbal till en uppsättning såghästar med ingenting under sprickan. Ställ 2 såghästar ner på vardera sidan av cymbal. Vik käftarna runt cymbal och såghäst för att hålla den på plats. Var noga med att orientera Cymbal så att det inte finns något under sprickan för att hålla din borrning att bli skadad.
  • Bild med titeln fixa en spricka i ett cymbal steg 12
    5. Borra ett hål rent genom slutet av sprickan på båda sidor. Börja på vardera slutet av sprickan. Skjut in borrens spets i öppningen i slutet av sprickan och håll borren vinkelrätt mot cymbal. Dra avtryckaren på din borra långsamt för att börja köra biten genom sprickan. Fortsätt borra genom sprickan tills du skär rent genom cymbal.
  • Beroende på tjockleken på cymbal, tar det 10-45 sekunder.
  • Ta dig tid att göra det här och släpp ut utlösaren när du befinner dig som förlorar kontrollen över borren. Detta kan vara lite besvärligt, så bara gå långsamt.
  • Bild med titeln fixa en spricka i ett cymbal steg 13
    6. Lägg till ett annat hål på den motsatta kanten av sprickan. Upprepa denna process på den motsatta änden av sprickan genom att borra genom toppen av cymbal. Håll lite i den plats där sprickan slutar och långsamt köra biten genom cymbal.
  • Detta kommer att hålla sprickan från att sprida medan du borrar genom resten av sprickan. Om du inte borrar hål genom de 2 ändarna av sprickan medan du arbetar, kan sprickan bli större när du jobbar.
  • Bild med titeln fixa en spricka i ett cymbal steg 14
    7. Placera ytterligare hål varje /4-/2 i (0.64-1.27 cm) för att ansluta hålen. För resten av sprickan, upprepa denna process genom att borra en sekvens av hål bredvid varandra. Flytta från ena änden av sprickan till den andra sidan och kör borrbandet genom varje del av sprickan. Detta kommer att försvaga de återstående delarna av bronsen avsevärt och göra det mycket lättare att forma när du fortsätter att arbeta.
  • Bild med titeln fixa en spricka i ett cymbal steg 15
    8. Skjut biten från ett hål till ett annat för att ansluta hålen. Sätt in din borr i något hål du har borrat. Dra avtryckaren för att snurra borren och gnid försiktigt fram och tillbaka i hålet för att erodera lager av bronsen inuti sprickan. Fortsätt att göra det tills du bryter igenom till ditt nästa hål. Upprepa denna process tills du har helt sliten genom hela sprickan.
  • Du kan använda ett Dremel-verktyg med en riktigt tunn bit för att skära igenom sprickan om du föredrar. Kör bara dremelbiten vertikalt genom sprickan för att ta bort den återstående metallen.
  • Bild med titeln fixa en spricka i ett cymbal steg 16
    9. Sand och forma kanterna med en slipbit eller ett ark med 200-grit sandpapper. Ett sätt att sanda sprickan är att fästa en liten slipbit till din borr och spring den i mellan sprickan för att släta på kanterna. Du kan också glida ett ark av sandpapper i mellan sprickan och flytta den fram och tillbaka över varje del av sprickan. Sand varje sektion 5-10 gånger för att släta ut kanterna.
  • Det saknade materialet i Cymbal kommer att ändra ljudet det gör när du slår det, men det kommer fortfarande att låta relativt bra och sprickan kommer inte fortsätta att sprida sig.
  • Dricks: Du kan nu enkelt vända cymbal till en ozoneffekt cymbal genom att borra en symmetrisk form på motsatt sida av det första stycket du har tagit bort. För att göra detta, mäta helt enkelt längden på sprickan och avståndet från centrum av cymbal. Rita en symmetrisk form på motsatt sida av det första hålet du slog ut och upprepa hela processen.

    Tips

    Vissa människor försöker fylla sprickor med ett 2-parti-epoxiharts. Du kan säkert göra det om du vill, men det här är en tillfällig lösning i bästa fall. Sprickan fortsätter att spridas genom cymbal eftersom epoxiden förseglar utsidan av sprickan men kan inte hålla den inre bronsna från att fortsätta att dela upp.

    Varningar

    Se till att du bär ditt skyddsglasögon och handskar när du skär in i cymbal. Om du inte gör det kan du skära dig själv eller allvarligt skada din syn.

    Saker du behöver

    Skära runt en vertikal spricka

    • Permanent markör
    • Klämmor
    • Sawhorse eller bord
    • Dremelverktyg
    • Sandpapper
    • Skyddsglasögon
    • Handskar

    Borra ut en horisontell spricka

    • Permanent markör
    • Skyddsglasögon
    • Brons-skärborr
    • Borra
    • Klämmor
    • Sågbock
    • Sandpapper
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande