Hur man skär cirklar med en dremel

För de av oss som inte har en jätte arbetsyta fylld med snygga pussel, bordsågar och dunka routrar kan skära rena cirklar vara typ av smärta. Dremeln kanske inte verkar som en uppenbar lösning eftersom de flesta använder den för att polska, sand eller skära detaljer, men med en enda $ 15-20 bilagan kan drematen omvandlas till en cirkelskärmaskin! För att få rena cirklar är allt du behöver är Circle Cutter Guide Kit-en billig bilaga för ditt verktyg som i princip vänder det till en pussel på en cirkelskärande jig. Tänk på, medan det finns dussintals olika verktyg som produceras av företaget som heter Dremel, gäller dessa steg endast på det populära rotationsverktyget som de flesta tänker på när de refererar till en "Dremel."

Steg

Del 1 av 2:
Montering av cirkelskäraren
  1. Bild med titeln Cut Circles med ett Dremel Steg 1
1. Köp en Circle Cutter Guide Kit för att göra skärande cirklar en bris. Dremel är en bra frihandsrouter, men det är inte utformat för att skära perfekta cirklar. Du kan dock klippa vackra cirklar ur de flesta material om du köper en Dremel Circle Cutter Guide. Denna kit är billigt, vilket är bra eftersom det här är i grunden det enda sättet att skära ut rena cirklar med en dremel.
  • Du borde kunna köpa en Circle Cutter Kit online för $ 15-20. Större byggförsörjningsaffärer kan bära dem, men du kommer nog inte hitta dem på din lokala mamma-och-popshop.
  • Circle Cutter Kit tillåter dig att skära cirklar som är /4-12 tum (1.9-30.5 cm) i diameter. För något mindre än det, kan du bara bära ett hål med en routerspets. För något större än det måste du bryta ut en pussel, bordsåg eller cirkelskärande jig för din pussel.
  • Bild med titeln Cut Circles med ett Dremel Steg 2
    2. Sätt i en rund skärbit i dremellen baserat på det material du skär. Koppla ur dremellan och håll ned axelknappen på sidan av verktyget för att låsa upp den. Använd en skiftnyckel för att vrida axeln som håller den aktuella biten moturs. När biten är lös, skjut den ut och sätt in en rund skärbit byggd för det material du skär. Dra åt axeln och släpp låsknappen.
  • Den bit du använder beror på det material du skär. Om du skär trä, är multipurpose skärbit ett bra val. Om du skärplattar, behöver du en skärande bit för keramik. Om du skär metall, behöver du lite utformad för den typ av metall du skär.
  • Om du har bostadslocket, vilket är det plastlocket som går över axeln, ta av det och ställ det åt sidan efter att du installerat rätt bit. Du behöver inte det här locket för att använda cirkelskäraren.
  • Bild med titeln Cut Circles med ett Dremel Steg 3
    3. Skruva skärhandbokens hus i slutet av det roterande verktyget. Rund, svartväska som sticker upp från ena sidan av skärhandboken är din skärguide bostad. Skjut dremplens skärbit genom mitten av plasthuset med styrlinjen, vilket är den plana längden av metall med hash-märkena, längst ner. Vrid huset medsols tills tråden fångar i slutet av Dremel-verktyget. Vänd det så tätt som det kommer att gå.
  • Oroa dig inte om huset glider fram och tillbaka efter att du dra åt det. Det är utformat för att göra det! Det glidande stycket sätter skärets djup. Du kommer att dra åt det på en sekund, men oroa dig inte för det för nu.
  • Håll fingrarna borta från skärbiten medan du skär upp huset. Det kommer förmodligen inte att skära dig, men det är bättre att vara säker än förlåt!
  • Bild med titeln Cut Circles med ett Dremel Steg 4
    4. Installera den cirkelskärpa pivotknappen genom att skruva den i guiden. Pivotknappen är den lilla halvcirkeln med två punkter som sticker ut ur båda sidor. Vrid den halvcirkelformiga vridknappen runt tills den gängade stiftet (inte spetsig stift) pekar upp. Placera sedan den gängade stiftet under styrlinjen och tryck upp den genom öppningen i mitten så att spetsig stift sticker ut under. Skruva locket som följde med din Circle Cutter Kit i den gängade stiftet men dra inte åt det hela vägen.
  • Om du skär en cirkel större än 4 tum (10 cm), sätt in svängsknappen med den halvcirkulära sidan som pekar bort från dremellen. Om du skär en cirkel som är mindre än 4 tum (10 cm), peka den halvcirkelformiga sidan mot Dremel.
  • Bild med titeln Cut Circles med ett Dremel Steg 5
    5. Använd tumskruven på huset för att ställa in skärets djup. Titta på sidan av plasthuset för en liten knopp. Vrid den här vredet moturs 2-3 gånger och lyft drempel upp lite. På sidan av stycket som dyker upp ur huset, finns det hash-märken med mätningar. Hitta önskat skärdjup och sätt det upp med husets botten. Dra åt vredet på sidan av huset medsols för att låsa detta skärdjup på plats.
  • Du kan ställa in djupet för att vara längre än tjockleken på ditt material om du stansar en cirkel ren genom, eller du kan ställa in djupet för att vara ¼-¾ tjockleken på materialet för att skära ett spår i ytan.
  • Om du skär hela vägen genom ett material, sätt skärningsdjupet för att vara minst /4 tum (0.64 cm) längre än bredden på ditt material.
  • Om du inte skär hela vägen genom ett material, mäta tjockleken och subtrahera 25-75% av höjden för att undvika att skära för djupt in i träet, kakel, skum eller annan skäryta.
  • Del 2 av 2:
    Gör din cirkelklipp
    1. Bild med titeln Cut Circles med ett Dremel Steg 6
    1. Rita cirkeln på ytan som du ska skära. Om du redan har dina mätningar eller konturer, bra! Annars, använd ett mätband för att beräkna diametern på den cirkel du vill klippa. Håll mätbandet upp till ytan och dra en punkt i mittpunkten. Använd sedan en kompass eller stencil för att skissera den omgivande cirkeln.
    • Du kan också skära en längd av sträng för att matcha radien av din cirkel och binda ena änden till en penna och den andra änden till en tack. Ställ klibben ovanpå din mittpunkt och håll den på plats. Dra sedan penna runt mittpunkten.
    • Det verktyg du använder för att dra på materialet beror på materialet och din personliga preferens. Du kan använda en vanlig penna, snickeripenn eller fettmarkör för trä. Om du skär kakel, är du bättre med en raderbar markör.
  • Bild med titeln Cut Circles med ett Dremel Steg 7
    2. Borra ett pilothål genom mitten av cirkeln du drog. Fäst A /8 i (0.32 cm) Pilotbit till en borr. Håll biten över mittpunkten i din cirkel och kör långsamt pilotbiten i materialet i en vinkelrätt vinkel. Detta kommer att skapa en liten divot för den stiftet som sticker ut ur basen av pivotknappen och förankra den i det material du skär.
  • Djupet av detta hål är inte super viktigt så länge som den skarpa stiftet som sticker ut ur svängknappen passar helt inuti det.
  • Tyvärr finns det inget sätt att använda Circle Cutter-verktyget utan att borra denna mittpunkt. Så om du bara planerar att skära delväg genom ett material, måste du fylla det här mitthålet i eller förklädda det på något sätt när du är klar.
  • Bild med titeln Cut Circles med ett Dremel Steg 8
    3. Låsa pivotknappen i styrlinjen så det matchar cirkelns radie. Hitta hash markeringen på din guidinje som matchar radien på cirkeln. Ta tag i locket som sitter ovanpå pivotknappen och dra den längs styrlinjen. Ställ upp den pinnen under svängfoten med hash markeringen på din guidelinje. Dra åt locket genom att vrida det medsols för att låsa din skärningsradie på plats.
  • Denna keps behöver inte vara super tight, men det borde inte bjuda eller röra sig fritt.
  • Bild med titeln Cut Circles med ett Dremel Steg 9
    4. Skjut spetsig stift på fotknappen inuti pilothålet du borrat. Håll locket du bara åtspänd över det pilothål du borrat och långsamt sänka det i hålet. Kontrollera basen av styrlinjen för att säkerställa att den vilar platt på yta, du skär och dubbelkontrollerar skärbiten på dremmen för att se till att det leder upp med cirkeln du drog innan du går framåt.
  • Om styrlinjen inte sitter spolar på ytan skär du eftersom dremelbiten är för lång, borra ett pilothål på din skiss för att ge klippbiten lite utrymme att hålla ut i botten medan du sätter in svängfoten I mittpunkten.
  • Bild med titeln Cut Circles med ett Dremel Steg 10
    5. Vänd remelen på och tryck den runt cirkeln du drog. Placera en hand på den främre halvan av dremellen och din andra hand på avtryckaren. Vänd remelen på och tryck långsamt runt den cirkel du drog. Applicera ett ljus nedåtriktat tryck för att hålla pivotfoten ordentligt planterad i pilothålet och styrlinjen platt mot ytan du skär. Leda skärningsbiten runt cirkeln för att göra din klippning.
  • Håll händerna borta från styrlinjen och svängfoten. Så länge du inte aktivt lyfter verktyget, bör Circle Cutter-bilagan stanna där den är.
  • Dremellan skärs i ett fast läge när du flyttar den i en cirkel. Det borde inte avvika från cirkeln du drog, även om du inte trycker på den i en perfekt cirkel.
  • Den faktiska skärningsdelen av denna process ska vara extremt lätt och okomplicerad om du ställer in allting på rätt sätt.
  • Bild med titeln Cut Circles med ett Dremel Steg 11
    6. Släpp avtryckaren och lyft verktyget när du är klar. Håll verktyget ordentligt när du kommer nära att avsluta din snitt. Så snart du slutför din klippning, släpp avtryckaren och håll verktyget ordentligt i båda händerna. Lyft upp det och sätt på den på sin sida för att demontera cirkelns kit eller mäta din nästa skärning.
  • Håll ett fast grepp på Dremel, speciellt om du skär en cirkel ur materialet helt. Om du släpper av verktyget när materialet faller ut, kommer du att få en dyr och farlig utrustning som faller på golvet och potentiellt skär dina fötter.
  • Du kan städa upp några grova kanter kvar av drematen genom att torka klippet med sandpapper eller en ren trasa beroende på vad du skär.
  • Tips

    Dremel är namnet på företaget, men det är också namnet på sitt mest populära verktyg de gör-det handhållna rotationsverktyget. Om du har ett "Dremel Tool" som inte var speciellt gjord av Dremel Company, kanske du inte kan använda Circle Cutter Kit.
  • Du kan alltid få en routingbit för din dremel om du bara försöker slå små hål i ett material. Dessa bitar kommer i en mängd olika stilar och storlekar, men de flesta kommer inte att köra ett hål bredare än 1 i (2.5 cm) i diameter.
  • Du kan absolut skära en rund form ut frihand, men det är nästan omöjligt att få en ren klippning utan att lämna några ojämna kanter bakom. Det är bara inte vad Dremel är utformad att göra.
  • Varningar

    Håll alltid båda händerna på dremmen medan skärbiten körs. Du behöver inte lägga en hand på något annat än Dremel själv.

    Saker du behöver

    • Circle Cutter Guide
    • Måttband
    • Markör, fettpenna eller penna
    • Rycka
    • /8 i (0.32 cm) Borra
    • Borra
    • Kompass eller stencil (tillval)
    • String och penna (tillval)
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande