Hur man byter en dremelbit

Byte av bit på ett Dremel-verktyg liknar byte av bit på andra rotationsverktyg, som elektriska borrar. Du behöver bara veta hur du släpper och lossnar chuckmuttern ordentligt, så du kan byta ut lite och dra sedan tillbaka den igen. Ibland måste du byta ut den del som rymmer biten, kallad kolletten, så att du kan lägga större eller mindre bitar i din dremel. När du väl vet hur tar det bara några minuter att anpassa ditt Dremel-verktyg till alla dina rotationsverktygsprojekt!

Steg

Metod 1 av 2:
Byta biten på en dremel
  1. Bild med titeln Ändra en dremelbit steg 1
1. Stäng av och koppla ur DREMEL från strömkällan. Koppla ur ditt Dremel-verktyg från uttaget om du har en modell med en sladd. Ta ut batteriet om du har en trådlös modell.
  • Du bör alltid göra det först innan du arbetar med något slags elverktyg för att se till att du inte slår på det. Detta kommer att bidra till att förhindra oavsiktliga skador eller skador på verktyget.
  • Bild med titeln Ändra en dremelbit steg 2
    2. Tryck ner och håll knappen på sidan av Dremel nära chuckmuttern. Chuckmuttern är den yttre metalldelen vid drematens spets som håller biten. Leta efter en liten knapp på sidan av dremelen nära chuckmuttern och håll ner den.
  • Den här knappen är ett säkerhetslås som gör att du kan lossa chuckmuttern så att du kan ersätta biten. Det håller biten från att bara vrida fritt.
  • Bild med titeln Ändra en dremelbit steg 3
    3. Använd en skiftnyckel för att vrida chuckmuttern moturs för att lossa den. Dremel Tools kommer med en liten skiftnyckel som passar chuckmuttern perfekt, så det är bäst att använda detta. Du kan dock använda någon annan skiftnyckel som passar om du har förlorat skiftnyckeln som följde med din dremel.
  • Du kan bara lossa chuckmuttern med skiftnyckeln och använda fingrarna för att skruva loss den tills du kan dra ut lite ut.
  • Bild med titeln Ändra en dremelbit steg 4
    4. Ta bort biten eller huvudet från kolletten. Kolletten är den lilla metalldelen inuti chuckmuttern som faktiskt håller biten. Skjut ut oavsett bit eller huvudet är fäst vid Dremel för närvarande och ställer den åt sidan någonstans där du inte kommer att förlora det.
  • Du kan använda alla typer av olika bitar med Ett Dremel-verktyg För skärning, slipning, slipning, polering och andra funktioner.
  • Bild med titeln Ändra en dremelbit steg 5
    5. Placera den nya bit du vill använda i Collet. Lossa eller dra åt chuckmuttern med fingrarna för att justera kollenet till storleken på den nya bit du vill lägga in. Glida i den nya biten eller huvudet.
  • Kolletter kommer i olika storlekar - inte alla samlingar kan hålla alla storlekar av bitar. Om den bit du vill använda är för stor eller liten för kolletten i ditt Dremel-verktyg, måste du byta ut kollenet.
  • Bild med titeln Ändra en dremelbit steg 6
    6. Dra åt chuckmuttern med en skiftnyckel för att säkra den nya biten på plats. Dra åt chuckmuttern med Dremel Tool-skiftnyckeln eller vilken skiftnyckel du brukade lossa chuckmuttern. Ditt Dremel-verktyg är nu klart att använda med den nya biten.
  • Att ändra en dremelbit liknar Ändra någon annan borr. Det sätt du släpper ut chuckmuttern och lossa kolletten kan variera från verktyg till verktyg, men det allmänna konceptet är detsamma.
  • Metod 2 av 2:
    Byte av kolletten i en dremel
    1. Bild med titeln Ändra en dremelbit steg 7
    1. Köp en Dremel Collet och Nut Kit. Det finns olika kit tillgängliga med olika storlekar av kolletter och ersättningschuckmuttrar. Få ett kit med collets som arbetar med de bitar du vill använda.
    • Om du inte är säker på vilka storlekar du behöver, kan du köpa en kit märkt "diverse" och du borde ha en mängd som kommer att fungera för många olika storlekar av bitar.
  • Bild med titeln Ändra en dremelbit steg 8
    2. Stäng av din dremel och koppla ur den från alla strömkällor. Ta ut batteriet när du stänger av det om du har en trådlös modell. Koppla ur ditt Dremel-verktyg från uttaget om du har en modell med en sladd.
  • Detta är en allmän säkerhetsregel som du ska ansöka när du arbetar på något slags elverktyg! Kopplingsverktyg från strömkällor hjälper till att undvika oavsiktliga skador eller skador på verktygen.
  • Bild med titeln Ändra en dremelbit steg 9
    3. Håll ner knappen och lossa chuckmuttern med en skiftnyckel. Tryck och håll ned frigöringsknappen på sidan av Dremel nära Chuck-muttern. Använd Dremel-skiftnyckeln, eller en annan liten skiftnyckel, för att vända chuckmuttern moturs för att lossa den.
  • Du behöver bara få chuckmuttern lös med en vridning av skiftnyckeln så att du kan avsluta skruvas den med fingrarna.
  • Bild med titeln Ändra en dremelbit steg 10
    4. Skruva av chucken med fingrarna. Fortsätt att vrida chuckmuttern moturs med fingrarna tills det kommer hela vägen. Ställ den åt sidan där du inte kommer att förlora den.
  • Om du vill byta ut chuckmuttern med en ny mutter som kom i ditt kit, kan du kassera den gamla muttern just nu.
  • Bild med titeln Ändra en dremelbit steg 11
    5. Använd fingertopparna för att glida ut kollenet. Spetsen av kolletten, den del som faktiskt håller biten, kommer nu att exponeras efter att du tar bort chuckmuttern. Ta bara det mellan fingrarna och skjut ut det och sätt den åt sidan.
  • Kolletten kan bara glida in och ut, men om det har satt i dremel under lång tid kan du behöva ge det lite vridning för att få det att börja glida ut.
  • Bild med titeln Ändra en dremelbit steg 12
    6. Skjut i den nya kolletten och skruva tillbaka chuckmuttern på. Välj storleken på Collet som går med den bit du vill använda och skjut in den. Skruva fast chuckmuttern medurs och dra åt den med din skiftnyckel i slutet.
  • Med hjälp av olika storlekar av kolletter kan du anpassa de bitar du använder för att vara mer exakt med dina projekt.
  • Varningar

    Koppla alltid ur och koppla ur DREMEL från strömkällan innan du byter lite eller byt ut kollenet. Detta hjälper dig att undvika oavsiktliga skador på dig själv eller skada Dremel-verktyget.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande