Hur man blir en gastroenterolog

En gastroenterolog är en specialist inom internmedicin som fokuserar på matsmältningssystemet. De är kvalificerade att diagnostisera och behandla problem med GI-taktet. Om du har en passion för att arbeta med patienter och ge en utmärkt vårdnivå, så kan det vara det perfekta karriärvalet för dig. Alla gastroenterologer är läkare av medicin, så börja med att komma in i ett pre-med-spår på college och slutföra läkarskolan för en MD-examen. Specialisera sig inom internmedicin genom att göra en bostad och gemenskap i gastroenterologi. När du har avslutat din specialiserade träning, får du styrelsen certifierad från den amerikanska styrelsen för internmedicin för att bli en fullt licensierad gastroenterolog.

Steg

Del 1 av 3:
Uppfyller de utbildningsbehov
  1. Bildbetiteln blir en gastroenterolog Steg 1
1. Ange ett Pre-Med-program för din grundutbildning. Om du vet att du vill vara en gastroenterolog, börja så tidigt som möjligt. Så snart du startar college, skriv in ett pre-med-spår för att förbereda dig för läkarskolan. Pre-Med-program brukar betona vetenskap, biologi och laboratorier. Tala med en rådgivare om att designa ett Pre-Med-program för att förbättra dina chanser att komma in i läkarskolan.
  • För att du ska vara på rätt spår, var uppmärksam på hur mycket du tycker om procedurbaserad medicin, där du gör rutiner som endoskopier, koloskopier och leverbiopsier.
  • Berätta för din Pre-Med-rådgivare att du hoppas bli en gastroenterolog. De kan kunna utforma ett program för dig som fokuserar på internmedicin.
  • Nästan 50% av pre-med-studenterna i biologi. Om du är en humaniora, kan du fortfarande kvalificera dig för med skolan, men se till att alla dina valfria fokuserar på vetenskapskurser.
  • Om du bestämmer dig för att du vill vara en läkare efter att du redan har börjat college, tala med en rådgivare om att byta ditt program till ett pre-med-spår. Människor förändrar sina koncentrationer hela tiden, så det borde inte vara ett problem. Om du har bestämt dig i ditt junior eller seniorår, kan du dock behöva spendera ytterligare tid i skolan för att slutföra alla nödvändiga förutsättningar.
  • Bildbetatled blir en gastroenterolog Steg 2
    2. Komplett frivilligt arbete för att förbättra din medskolansökan. Förutom goda betyg, medicinska skolor vill också ha kandidater som vet hur man ska interagera med patienter. Få erfarenhet utanför klassrummet genom att göra volontär eller praktikarbete. Detta består vanligtvis av hanteringsuppgifter på platsen i några timmar i veckan utan lön. Leta efter närliggande sjukhus, doktorskontor eller pensionen och kontakta dem för att se om de skulle överväga att ta dig som en praktikant. Denna värdefulla erfarenhet kommer att se bra ut på din medskolaapplikation.
  • Tala med din rådgivare för att ta reda på om det finns faciliteter i närheten som har praktikprogram. Du kanske kan få kurskredit för att slutföra en.
  • En gemensam volontärplats arbetar med boende i ett pensionat och hjälper dem med dagliga uppgifter. Se om det finns en närliggande pensionsgemenskap eller liknande organisation som låter dig arbeta med patienter.
  • Betald arbete räknas också som relevant erfarenhet. Arbeta som receptionist på en närliggande läkarmottagning ger dig praktisk erfarenhet, plus några pengar att ta hand om dina utgifter.
  • Bild med titeln Bli en gastroenterolog Steg 3
    3. Få en konkurrenspoäng på MCAT. MCAT, eller medical college inträdesprov, är det standardiserade testet för tillträde till med skolan. Det är ett multipelvalsprov på din kunskap om livsvetenskap, kemi, biologi och samhällsvetenskap. Det mäter också kritiskt tänkande och problemlösande färdigheter. Detta är en svår, dagslång undersökning, så börja studera flera månader i förväg. Få certifierade testböcker och kompletta praxis tentor för att bekanta sig med examensmaterialet. Spendera tid att granska de viktigaste koncept som du lärde dig i hela ditt Pre-Med-program för att förbättra dina chanser att få ett konkurrenskraftigt poäng.
  • MCAT-poäng varierar från 472 till 528. Toppresultat är 514 eller högre, och konkurrenskraftiga poäng är mellan 508 och 513. Scores Nedan kan det skada dina chanser att komma in i läkarskolan, så överväga att återgå provet om du inte får ett bra betyg.
  • Obligatoriska MCAT-poäng varierar från en skola till en annan. Titta på antagningskraven för varje program du överväger att se den rekommenderade MCAT-poängen.
  • Din högskola kan erbjuda MCAT Prep-klasser. Dra nytta av dessa för att hjälpa till att förbereda.
  • Bild med titeln Bli en gastroenterolog Steg 4
    4. Anmäla sig till en ackrediterad läkarutbildningen. Gastroenterologer måste först tjäna en allmän medicinsk examen, eller MD, och specialiserar sig sedan på internmedicin för sina bostäder och stipendier efteråt. Efter att ha skickat ut dina Med-skolans program, välj en välrenommerad skola som uppfyller dina behov. Fyll i dina 4 år här för att fortsätta mot din karriär som gastroenterolog.
  • Hitta en medicinsk skola som har en bra historia om att placera akademiker i interna medicinbostäder.
  • Tala med din programrådgivare och berätta för dem att du är intresserad av att bli en gastroenterolog. De kan rekommendera kurser och valfria ämnen som förbereder dig för din framtida karriär.
  • Kom ihåg att all denna utbildning kommer att bli dyrt. Med skolan varierar från $ 35.000-60.000 per år, plus kostnaden för din grundutbildning. Du kommer noga att behöva lån att betala för det, så var beredd att spendera flera år betala tillbaka dem efter att du har examen.
  • De pedagogiska kraven varierar beroende på vilket land du är i. Att bli en gastroenterolog i Storbritannien kräver till exempel ett 2-årigt kärnmedicinskt utbildningsprogram och ett 3-årigt akutvårdskvota stamprogram, ett praktiskt utbildningsprogram som motsvarar ett amerikanskt uppehållstillstånd.
  • Del 2 av 3:
    Specialiserat på internmedicin
    1. Bildbeteckningen blir en gastroenterolog Steg 5
    1. Ta valbara kurser inom internmedicin under medicinsk skola. Även om läkarskolor inte erbjuder grader i specialiserade delfält, kan du ge din läroplan till internmedicin och gastroenterologi. Tala med din rådgivare och utveckla ett schema som är inriktat på internmedicinskurser och laboratorier. Att få denna bakgrundskunskap hjälper till med dina senare applikationer för specialiserade bostäder och stipendier.
    • Fokusera på gastroenterologi för dina kliniska rotationer också. Din rådgivare kan hjälpa dig att organisera ett idealiskt rotationsschema.
  • Bildbetatled blir en gastroenterolog Steg 6
    2. Hitta ett bostadsprogram som specialiserat sig på gastroenterologi. Efter examen från läkarskolan, fyll i en hemvist anpassad till dina specialiserade fält. Leta efter program som erbjuder bostäder i gastroenterologi för att få specialutbildning i internmedicin. Kontrollera med din rådgivare eller mentor för att hitta program som uppfyller dina behov. Då, när du närmar dig slutet av läkarskolan, ansöka om dina bästa program.
  • Residenner arbetar vanligtvis på ett matchande system. Du skickar in dina applikationsmaterial och rangprogram baserat på din preferens. En dator matchar sedan dig med ett program.
  • Några professionella organisationer som American College of Gastroenterology kan också posta bostäder. Kolla på organisationens webbplatser som dessa för fler bostadsval.
  • Bild med titeln Bli en gastroenterolog Steg 7
    3. Fyll i ett 3-årigt uppehållstillstånd i gastroenterologi. Bostäder placerar dig på ett sjukhus eller klinik för att arbeta under en licensierad läkare. Som bosatt får du praktisk erfarenhet av att tillämpa vad du har lärt dig i läkarskolan till verkliga situationer. Det är här du börjar bli expert på gastroenterologi och behandla patienter. Var uppmärksam på allt som din mentor gör och ställer några frågor som kommer i åtanke. När du fyller i ditt hemvist är du ett viktigt steg närmare att bli en fullständig gastroenterolog.
  • Uppgifterna för en bosatt varierar beroende på programmet. I de tidiga stadierna skuggar du bara läkaren på personal när de går om sina dagliga rundor. När tiden går vidare, har du mer oberoende uppgifter som att intervjua patienter och betjäna på utskott.
  • Var beredd att arbeta långa timmar under ditt hemvist. Invånarna arbetar vanligtvis hela dagar och är ibland på samtal under övernattningar. Det här är allt för att förbereda dig för stressen att arbeta i det medicinska området.
  • Längden på uppehållstillståndet kan variera, men 3 år är en gemensam tidsram.
  • Bild med titeln Bli en gastroenterolog Steg 8
    4. Anmäl dig till ett gemenskap för gastroenterologi. Efter ditt hemvist har du en sista kurs av träning innan du blir licensierad gastroenterolog. Stipendier ger avancerad utbildning med erkända specialister på fältet. Dessa program utökar din tekniska kunskap om gastrointestinala sjukdomar och behandlingar, liksom ger dig mer övning i att ta hand om patienterna självständigt. Efter att ha avslutat ditt samhälle, kommer du att vara berättigad till styrelsecertifiering som gastroenterolog.
  • Professionella organisationer som American College of Gastroenterology eller American Gastroentological Institute Post Fellowship Positions, så titta på dessa webbplatser för gemenskapsmöjligheter.
  • Fellowship-applikationer innebär vanligtvis att skriva ett personligt och professionellt uttalande, skicka dina transkript och examensbevis och få rekommendationsbrev från dina tidigare mentorer.
  • Stipendier kan vara 1-3 år, beroende på programmet.
  • Bild med titeln Bli en gastroenterolog Steg 9
    5. Ta licensprovet från den amerikanska styrelsen för internmedicin. Den amerikanska styrelsen för internmedicin är ansvarig för licensiering gastroenterologer. Abimen ger en årlig tentamen för att licensiera nya läkare av internmedicin. Examinationen täcker all den tekniska information du har fått genom läkarskolan, ditt uppehållstillstånd och ditt samhälle. Det är ett svårt test, men när du skickar det, blir du en licensierad gastroenterolog.
  • Testet är vanligtvis endast en gång om året i november, så håll dig ovanpå registreringsdatum så att du inte saknar det.
  • För en PDF från Abim på gastroenterologi examen innehåll, besök https: // abim.Org / ~ / Media / Abim% 20Public / filer / pdf / examen-Blueprints / certifiering / gastroenterologi.pdf.
  • För mer information om registrering för tentamen, besök https: // abim.Org / certifiering / standard.aspx.
  • Del 3 av 3:
    Förbättra din karriär
    1. Bild med titeln Bli en gastroenterolog Steg 10
    1. Gå med i professionella organisationer för att bygga ditt nätverk. Professionella organisationer som dessa är ett viktigt sätt att nya läkare nätverk och göra anslutningar. Så snart du kan, gå med i en eller flera professionella organisationer och dra nytta av de resurser som de har att erbjuda.
    • De viktigaste professionella samhällena i gastroenterologi är American College of Gastroenterology, American Gastroentological Association, American Society for gastrointestinal endoskopi och amerikansk förening för studie av leversjukdomar.
    • Om möjligt, ta ledarättsroller i dessa organisationer för att öka din profil. Volontär att redigera sina publikationer eller ta på sig administrativt arbete för att tjäna samhället.
  • Bild med titeln Bli en gastroenterolog Steg 11
    2. Hitta ett jobb genom att söka efter professionella organisationer webbplatser. När du har slutfört alla dina krav och certifieringar, hitta ett heltidsjobb som gastroenterolog. De vanligaste platserna att hitta jobb är karriärbrädor på professionella webbplatser. Börja med att titta på webbplatser som New England Journal of Medicine, Journal of American Medical Association, Mayo Clinic, och det amerikanska samhället för gastrointestinal endoskopi. När du har hittat inlägg, organisera och skicka in de önskade applikationsmaterialen.
  • Jobbansökningar kräver vanligtvis en omfattande curriculum vitae, personlig uppsats och rekommendationer från dina tidigare handledare.
  • Markera din praktiska erfarenhet som arbetar med patienter när du skriver din uppsats. Visa potentiella arbetsgivare som du kan ge en toppnivå för sina patienter.
  • Om du har problem med att hitta jobb på de gemensamma arbetsborden, kontakta dina gamla kollegor som du träffade under din träning. De kan veta om jobböppningar som inte är upplagda.
  • Bild med titeln Bli en gastroenterolog Steg 12
    3. Tala om ditt hemvist och gemenskapsarbete under din intervju. Medan det finns ett brett utbud av frågor kan potentiella arbetsgivare fråga dig under en intervju, kommer de flesta att vara intresserade av din erfarenhet av patienter. Detta är den erfarenhet du fått under ditt gemenskap och bostad, så var beredd att diskutera hur patientvård är din främsta angelägenhet. Diskutera också dina karriärmål och hur det här jobbet är en perfekt passform för dig. Förhoppningsvis, efter att ha spikat intervjun, kan du officiellt starta din karriär som gastroenterolog.
  • Kom ihåg att undersöka organisationen och ställa frågor under intervjun. Detta visar att du har gjort mycket arbete för att förbereda och bryr sig om positionen.
  • Visa intervjuare att du inte bara är en bra läkare, utan en bra kollega. Var vänlig och professionell, och klargöra att du kan komma med många olika människor. Detta är också viktigt.
  • Skicka alltid ett tackmeddelande efter intervjun. Medan vi tackar intervjuarna, återställer du också ditt intresse för jobbet.
  • Bild med titeln Bli en gastroenterolog Steg 13
    4. Underhålla din certifiering från Abim genom att tjäna poäng. Efter att ha certifierat dig kräver ABIM fortfarande aktiviteter för att behålla din certifiering. Det använder ett punktsystem, där olika aktiviteter är värda ett visst antal poäng. Du måste tjäna några poäng vartannat år och totalt 100 poäng var 5: e år för att behålla din certifiering. Delta i godkända aktiviteter för att tjäna poäng.
  • Aktiviteter som att delta i konferenser, publiceringshandlingar, som deltar i laboratorier, och utövande av uppsökningsarbete är alla berättigade till punkter.
  • Att delta i nya utbildningsförfaranden eller certifieringar tjänar vanligtvis 20 poäng. Passande tentor Varje år för att kontrollera din kunskap tjänar också 20 poäng.
  • Att hålla sig uppdaterad om den senaste forskningen och politiken kan tjäna dig poäng också. Till exempel, hämtar du uppdaterar med ABIM-handboken dig 10 poäng.
  • Kontakta ABIM för att ta reda på vilka ytterligare aktiviteter som kan tjäna dig poäng.
  • Bildbeteckningen blir en gastroenterolog Steg 14
    5. Delta i årsmöten och konferenser för att hålla dig uppdaterad. Dessa yrkesorganisationer sponsrar också årliga konferenser och workshops. Att delta i dessa aktiviteter är mycket viktigt för att vistas informerad om utvecklingen inom det medicinska området.
  • Det kan finnas bidrag eller finansiering tillgänglig för att hjälpa till att täcka kostnaderna för att delta i konferenser. Kontrollera med den organisation du jobbar för, eller med organisationen som sponsrar evenemanget.
  • Vissa organisationer erbjuder också specialiserade konferenser för gastroenterologer för tidiga karriär. Överväga att delta i några av dessa för att möta andra nya medlemmar i ditt fält.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande