Hur man antar en herdinghund

Herding hundar som Border Collies, australiensiska kelpies, och australiensiska boskap hundar kan göra roliga, energiska husdjur. Att anta en herding hund kan också vara ett bra sätt att skapa ett hem för en hund som behöver kärlek och vård. För att anta en herdinghund bör du hitta en adoptionsbyrå som specialiserar sig på hädringar. Du bör då överväga rasen av herding hund du letar efter och ansöka om adoption så att du kan ta hem en herding hund du är säker på att älska.

Steg

Del 1 av 3:
Hitta Herding Dog Adoption Agency
  1. Bild med titeln Anta en herding hund steg 1
1. Leta efter en lokal adoptionsbyrå i ditt område. För att anta en herding hund måste du hitta en adoptionsbyrå. Leta efter en byrå eller organisation som erbjuder adoptionstjänster för räddningshundar i ditt område, eftersom det blir bekvämare för dig att besöka byrån och hitta en hund.
  • Du kan behöva kontakta adoptionsbyrån direkt för att se om de har några hädbarn för adoption. Du kan också sätta ditt namn i händelse av att byrån får en herdinghund så att du kan bli underrättad.
  • När du ringer, fråga om några specifika raser du är intresserad av att se om de har någon upp för adoption. Om de inte gör det kan du be att sätta på en samtalslista så att du meddelas om och när din föredragna ras kommer in.
  • Bild med titeln Anta en herding hund steg 2
    2. Sök online för en adoptionsbyrå. Du kan också göra en sökning online för adoptionsbyråer som specialiserar sig på herdinghundar. Det finns endast många herdande hund adoptionsbyråer över hela landet. Gör en sökning efter adoption av "herding dogs" och se vad som kommer upp. Du kan hitta en byrå i ditt område eller bara en kort bilresa bort.
  • Många Herding Dog Rescue-organisationer kommer att ha detaljerad information om deras hemsida om de nuvarande hundarna som de har för adoption. Du kanske kan titta på bilder av olika herdinghundar och få grundläggande information om varje hund. Detta kan hjälpa dig att begränsa den typ av herding hund du letar efter och gör adoptionsprocessen mycket lättare.
  • Medan du letar efter hundar, överväga vilken ålder, kön och personlighetstyp som är bäst för dig och din livsstil.
  • Bild med titeln Anta en Herding Dog Steg 3
    3. Tala med människor som redan äger räddningshundar. Du kan också hitta en bra adoptionsbyrå för räddningshundar genom att prata med vänner eller familj som äger räddningshundar. Kanske har du en nära vän som redan äger räddningshundar eller herding hundar som antogs från ett skydd. Kanske vet du en familjemedlem med räddningshundar. Fråga dem om hur de hittade en bra adoptionsbyrå för hundar och hur de hanterade adoptionsprocessen.
  • Till exempel kan du fråga, "Kan du rekommendera en bra adoptionsbyrå för herdinghundar?"Eller" Hur gick adoptionsprocessen för dig? Alla råd du kan ge mig?"
  • Del 2 av 3:
    Välja den herding hundras
    1. Bild med titeln Anta en Herding Dog Steg 4
    1. Få en Australian Cattle Dog Om du vill ha ett hängiven, energiskt husdjur. Australiska boskapshundar, även kända som australiska heelers, är stora raser om du letar efter ett husdjur med mycket energi. Denna ras är också känd för att vara hängivna och lojala mot sina ägare. De väger cirka 35 till 50 kg och har en livslängd på 12 till 15 år.
    • Dessa raser tenderar att binda mycket nära med sin ägare och kan vara envis, intelligenta husdjur. Du måste kunna hålla dessa hundar upptagna och aktiva. Du måste ägna en till två timmar om dagen för att gå och fysisk aktivitet för dessa hundar.
    • Dessa hundar tenderar att binda starkt med en viss familjemedlem. Det är inte heller ett idealiskt husdjur för hushåll med mindre hundar eller katter. De kan göra bra med andra hundar, men de bör introduceras för dem medan unga när det är möjligt.
    • De kommer ofta besätta någon eller något de kan, från människor till gräsklipparen eller dammsugaren. De gör det bra med att få ett jobb eller en roll och som ägare måste du styra sina herdande tendenser genom träning och uppmärksamhet.
    • Förutom dagliga promenader, lektid och matningar måste du borsta sin korta, täta kappa en gång i veckan.
  • Bild med titeln Anta en Herding Dog Steg 5
    2. Gå till en australiensisk Kelpie om du har ett stort hem eller en gård. Den australiensiska Kelpie är utmärkt på herding och kanske inte passar ett litet utrymme som en lägenhet eller lägenhet. Dessa raser gör det bra i ett stort hem och en stor gård där de kan springa och besättningar. Kelpies kan väga 25 till 45 kg och ha en livslängd på 10 till 14 år. De är benägna att ögonproblem så att du ska få din hund checka efter det här problemet om du slutar få den här rasen.
  • Denna ras kan ha tre kapptyper: slät, kort och grov. Du kan välja en kort kappa Kelpie om du är orolig för shedding och allergier i ditt hem.
  • Kelpies kan krävas när det gäller uppmärksamhet och utbildning. De är kända för att vara oberoende och måste utbildas för att lyda en ägare. Du måste vara villig att begå en till två timmar om dagen att träna, gå och leka med dem.
  • Bild med titeln Anta en Herding Dog Steg 6
    3. Anta en Australian Shepherd Om du vill ha en familjevänlig hund. Denna ras är idealisk om du letar efter en hund som är bra med barn och behöver inte mycket utrymme att trivas. De behöver inte en stor gård eller hemma, men de behöver uppmärksamhet och daglig träning. Australian Shepherds är kända för att vara lojala, intelligenta och energiska husdjur.
  • Manliga australiensiska herdar kan väga 50 till 65 kg och honor kan väga 40 till 55 kg. De har en livslängd på 12 till 15 år.
  • Denna ras har körning, hoppning och grovhuggning. De behöver träning så att de inte gör några destruktiva beteenden som att gräva upp gården och tugga objekt, som båda är vanliga beteenden för denna ras. De behöver också mycket tid att bränna av energi, inklusive saker som vanliga promenader och kör i hundparken.
  • Denna ras kräver regelbunden borstning och nagel trimning. De kan äta mycket hundmat varje vecka på grund av sin höga energi. Du måste kunna ägna en till två timmar om dagen för att gå och leka för dessa hundar. De har en lång kappa och kasta tungt, så du måste vara beredd på konstant rengöring och grooming.
  • Bild med titeln Anta en Herding Dog Steg 7
    4. Få en Border collie Om du har tid att träna och behålla det. Kanske är den vanligaste kända Herding Dog The Border Collie, igenkännlig av sina svarta och vita lager. Dessa medelstora hundar väger cirka 30 till 55 kg och har en livslängd på 12 till 16 år. De är bäst för ägare som gillar att vara utomhus och göra regelbunden motion, eftersom de har mycket energi och njuter av att vara ute. De är också mycket intelligenta och intensiva, vilket innebär att de kommer att kräva händer på träning för att lära sig att respektera och lyda deras ägare.
  • Håll i åtanke Border Collies rekommenderas inte som husdjur för barn yngre än 12. De kräver minst två timmar om aktivitetsdag så att de inte gör några destruktiva beteenden som att gräva, tugga eller skälla.
  • Denna ras kan kasta betydligt, de är kända för att hoppa på gäster, och de kan vara svåra att träna på grund av sin intelligens. Var beredd att lägga in lite extra tid och ansträngning för utbildning och underhåll.
  • Denna ras är utsatt för flera hälsoproblem, inklusive ögonproblem, höftdysplasi, anfall och gemensamma problem.
  • Bild med titeln Anta en Herding Dog Steg 8
    5. Överväga andra herdade hundraser. De två andra herding hundraser du kan överväga är Louisiana Catahoula Leopard Dog och McNab Shepherd. Båda raserna är medium till stora hundar som kan väga mellan 40 och 100 kg. Om de är upptagna från valpskap, kan de vara bra med barn. Båda raserna kan vara mycket smarta, energiska och lojala.
  • Båda raserna kräver minst en till två timmars övning om dagen. De kan bäst med en sällskapsdjur som de kommer att behöva uppmärksamhet och händer om att trivas.
  • Del 3 av 3:
    Ansökan om antagandet
    1. Bild med titeln Adoptera en Herding Dog Steg 9
    1. Ge grundläggande information om ansökan om antagande. När du har hittat en antagningsbyrå och bestämde de raser du är intresserad av, bör du slutföra ansökan om antagande. De flesta adoptionsbyråer kommer att kräva att du ska slutföra ansökan som en del av antagningsprocessen. Applikationen kommer att kräva grundläggande information, t.ex. namnen eller namnen på de hundar du är intresserad av att anta såväl som din personliga information.
    • Du måste också ange din levande situation, till exempel om du bor i en lägenhet, en lägenhet eller ett hem.De kan också be att se bevis från din lägenhet eller uthyrningsfastighet som verifierar att hundar får bo där.
    • Du kan behöva notera om du bor ensam, med en partner eller med en familj.
    • Applikationen kan också fråga dig om du har en inhägnad gård eller tillgång till ett utomhusområde för hunden, liksom hur mycket tid du kommer att kunna spendera med hunden varje dag.
  • Bild med titeln Adoptera en Herding Dog Steg 10
    2. Har minst två teckenreferenser till hands. Som en del av programmet kan du också behöva leverera två personliga referenser som kan garantera din erfarenhet av djur och hundar. Referenserna kan vara nära vänner, familj, kollegor, grannar eller hundtränare. Referenserna ska kunna ge information om husdjur du redan äger, din levande situation och dina kvalifikationer för att anta en hund.
  • Du kan också behöva ge en referens för en veterinär som du går till regelbundet för dina andra husdjur eller vem du ska börja gå till när du antar hunden.
  • Bild med titeln Adoptera en Herding Dog Steg 11
    3. Beskriv din erfarenhet som husdjursägare. I ansökan bör du expandera på din tidigare erfarenhet som en husdjursägare. Du kan lista de husdjur du har ägt före, till exempel katter, hundar eller andra djur. Du bör också notera om det finns några husdjur du äger och ger sin ålder, ras och kön. Detta kan hjälpa granskaren av ansökan att avgöra om din erfarenhet och din levande situation är bra för en herdinghund.
  • Som en del av ansökan kan du också behöva ge information om hur ofta hunden kommer att utövas, där hunden kommer att sova i ditt hem, och där hunden kommer att stanna under dagen.
  • Du kan till exempel notera: "Jag kan begå till en till två timmar om dagen med att gå, leka och gå utomhus med hunden. Hunden kommer att ha sin egen säng och sovande område. Det kommer att stanna i en kennel när jag inte är hemma."
  • Du kan också behöva notera om du planerar att ta med hunden på utomhusaktiviteter som vandring, promenader, simning eller igång. Detta visar granskaren som du planerar att inkludera hunden i fysiska aktiviteter dagligen.
  • Till exempel kan du notera, "Jag planerar att ta med hunden utomhus med mig på vandringar, promenader och körs. Jag leder en aktiv livsstil så jag vill ha en hund som kan komplimera den här brunnen."
  • Bild med titeln Adoptera en Herding Dog Steg 12
    4. Bekräfta att du har tålamod och tid som krävs för att anta hunden. En stor del av att anta en herding hund är villig att vara tålmodig med hunden och ägnas åt sin vård. Du kan behöva notera i programmet vad du förväntar dig av en hund och vad du är beredd att göra för hunden för att säkerställa att den blir den bästa möjliga omsorg.
  • Till exempel kan du behöva svara på frågor som "Vilka egenskaper letar du efter i din antagna hund?"Eller" Vad är du villig att erbjuda till den antagna hunden?"
  • Du kan också behöva bekräfta att anta en hund betyder att du kan få en hund med hälsoproblem eller en historia av trauma. Du bör vara beredd att ta itu med hundens behov och arbeta med en certifierad hundtrainer för att hjälpa hunden att anpassa dig till dig som ny ägare.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande