Hur man bryr sig om en irländsk setter

Irländska setters är optimala, intelligenta och höga energihundar. De gör stora familjehundar, och är generellt bra med barn och andra husdjur. Omsorg för din irländska setter innebär att det blir gott om motion och blandar de aktiviteter du gör tillsammans. Eftersom rasen är utsatt för några hälsoproblem är det viktigt att känna till din hunds normala beteende, var medveten om varningsskyltar och ta det för vanliga yrkesutundersökningar. Dessutom måste du göra grooming din irländska setter s underbara kappa del av sin vanliga vård rutin.

Steg

Metod 1 av 3:
Får gott om motion
  1. Bild med titeln Vård för en irländsk setter Steg 1
1. Se till att din hund får minst en till två timmars daglig träning. Irländska setters är aktiva hundar och behöver minst en livlig, 30 till 60 minuters promenad per dag. Förutom promenader är det viktigt att spela hämtning och andra energiska spel ofta, eftersom irländska setters föddes som jakthundar.
  • Om du tänker på att få en irländsk setter, se till att du lever en aktiv livsstil. Om du letar efter en mer avslappnad eller varvhund, överväga att hitta en annan ras.
  • Irländska setters gör bäst om deras ägare har en bra storlek gård och gott om utrymme. Om du bor i en lägenhet, se till att du har tid och energi för att ge din hund den övning som behövs.
  • Eftersom det är en sådan hög energibas, behöver irländska setters spendera mycket tid med sina ägare. Om de spenderar flera timmar eller mer av sig kan de vara utsatta för destruktivt beteende eller separationsangst.
  • Bild med titeln Vård för en irländsk setter Steg 2
    2. Variera din hunds verksamhet. När du tar din irländska setter för promenader, byt ut rutten för att exponera din hund till olika sevärdheter och luktar. Ta det vandring, simning, hundparker och gör andra speciella aktiviteter så ofta som möjligt. Om du har en gård, försök gömma godis och leksaker i fläckar där det är okej för din hund att gräva.
  • Liksom andra energiska, intelligenta raser, älskar irländska setters nya eller olika aktiviteter och övningar. De kan bli uttråkad och bli skrämmande om de gör samma sak varje dag.
  • Bild med titeln Vård för en irländsk setter Steg 3
    3. Var medveten om överförande. Irländska setters, speciellt yngre hundar, kommer ofta att släppa ut en stor, snabb sprängning av energi när du spelar, blir plötsligt trött. När du spelar eller ut och om, försök att inte trycka din hund om den behöver vila i en minut.
  • Irländska setter valpar i synnerhet kommer att släppa ut massor av energi och bli trött. Dessutom bildar deras leder fortfarande, så var försiktig så att du inte överåter din irländska settervalp genom att jogga eller springa under långa perioder.
  • Eftersom de mognar långsamt, var medveten om att irländska setters fortfarande agerar som valpar eller ungdomar och slår sig snabbt ut de två eller tre åren.
  • Inhägnade hundparker eller meter är bra alternativ, eftersom de låter din hund spela och vila som det känns behovet.
  • Bild med titeln Vård för en irländsk setter Steg 4
    4
    Träna din hund att ge det mental motion. Intelligenta hundar som irländska setters drar nytta av lydnadsträning. De gör bäst när deras ägare är deras alfa och behöver massor av mental stimulans för att hålla dem uttråkad eller skrämmande.
  • Lär dina hundkommandoord, som att sitta, kom och häl. Säg ordet, sedan fysiskt styra hunden för att hjälpa det att göra kommandot när du börjar börja. Ge det en behandling så snart den är i rätt läge och upprepa processen tio till tjugo gånger så det blir automatiskt.
  • Eftersom de har relativt korta uppmärksamhet spänner, fortsätt träningssessioner korta, roliga och positiva. De kommer att bli lätt distraherade och mindre utbildningsbara efter femton eller tjugo minuter.
  • Metod 2 av 3:
    Håll din irländska setter frisk
    1. Bild med titeln Vård för en irländsk setter Steg 5
    1. Känna rasen Specifika hälsorisker. Medan irländska setters är allmänt friska hundar, kan de vara benägna att mage och bencancer, höftproblem, epilepsi och andra hälsoproblem. Det är viktigt att fråga din hunds uppfödare om föräldrarna testades för genetiska störningar och odlar specifika hälsoproblem, helst innan de antog eller köper din hund.
    • Screening Både din hund och dess föräldrar kan upptäcka varningsskyltar för vissa hälsoproblem, men se till att du också lär känna din enskilda hund. Att vara bekant med din hunds normala beteende hjälper dig att bli bättre medveten om något är fel, speciellt om du inte har tillgång till föräldrarnas hälsoprojekt.
    • Ta din hund till veterinären minst en gång om året är det mest effektiva sättet att stanna på sin hälsa. Hitta en bra veterinär genom att kontakta ditt lokala skydd eller fråga vänner och familj för hänvisningar. Du kan också söka online för en rasklubb för rekommenderade veterinärer. Sök "Irish Setter Breed Club nära" Din stad eller län.
  • Bild med titeln Vård för en irländsk setter Steg 6
    2. Förhindra att din hund blir fet. Prata med din veterinär om hur mycket mat som är bäst för din hund för att förhindra fetma. Om din hunds höfter blir mindre märkbara eller en tentamen visar att dess vikt har ökat, vidta åtgärder för att förbättra kosten.
  • Om din hund får vikt, skära ner på godis och annan mat ger du det mellan måltiderna.
  • En till två koppar av mat två gånger om dagen är i allmänhet en bra mängd för ett medium till storstorlek, beroende på dess aktivitetsnivå. Fråga din veterinär om att minska en halv kopp hjälper till att behålla din hunds vikt.
  • Flera dagliga matningar är bäst för din hunds digestion och hjälper till att minska riskerna med fetma och andra hälsoproblem.
  • Leta efter märken markerade för medelstora raser, eller för rasspecifika blandningar. Gå med det bästa kvalitetsmärket som är överkomligt för dig.
  • Bild med titeln Vård för en irländsk setter Steg 7
    3. Håll ögonen på tecken på höftproblem. Irländska setters är benägna att utveckla ett tillstånd som kallas höftdysplasi. Det är vanligtvis ärvt, så vet om någon av din hunds föräldrar hade det hjälper dig att behålla din hunds hälsa. Huruvida dess föräldrar hade hip dysplasi, var på utkik efter symtom som limping, tvekan vid hoppning och förlust av lårmuskelmassa.
  • Du kan förhindra eller hantera höftdysplasi genom att hålla ett öga på din hunds vikt, undvika övermatning och ge den regelbunden motion.
  • Var medveten om att höftdysplasi kan inträffa när som helst under en hunds livslängd, inklusive när det är en valp.
  • Bild med titeln Vård för en irländsk setter Steg 8
    4. Var medveten om att irländska setters har högre risk för epilepsi. Hund epilepsi, eller frekventa anfall, är ett ärftligt drag som vanligtvis utvecklas när en hund är mellan en och tre år gammal. Tecken på ett eventuellt anfall inkluderar att falla över, förstyvade lemmar, ryckte överdrivet eller andra okontrollerade rörelser.
  • Om din hund griper, ta den till veterinären så snart som möjligt. Observera försiktigt beslaget så att du kan beskriva symtom i detalj till veterinären.
  • Bild med titeln Vård för en irländsk setter Steg 9
    5. Vara på utkik efter symptom på bloat. BOOT inträffar när en hunds mage vrider, vilket påverkar blodflödet och skadliga kroppssystem. Irländska setters har högre risk än andra raser, så det är viktigt att vara bekant med din hunds regelbundna beteende för att känna igen symtom.
  • De första tecknen på bloat är rastlöshet, orolig stimulering, torra heaving eller misslyckade försök att kräkas och mage svullnad. Ge din veterinär ett samtal och ta din hund om en tentamen.
  • Eftersom irländska setters är benägna att utveckla blooat, överväga att hålla ett faktablad med symtom, åtgärdssteg och din veterinärs nödkontaktnummer praktiskt: http: // irishsettterhealth.Org / filer / bloat.pdf
  • Att mata din hund två till tre mindre måltider istället för en stor måltid kan hjälpa till att förhindra bloat.
  • Prata med din veterinär om förebyggande kirurgi. Din veterinär kan rekommendera gastropexi för att minska eller eliminera risken för att din hunds mage kommer att vrida sig själv i framtiden.
  • Metod 3 av 3:
    Grooming din irländska setter
    1. Bild med titeln Vård för en irländsk setter Steg 10
    1
    Brudgummen din hund regelbundet. Irländska setters har vackra kappor som behöver regelbundet underhåll. Borsta din hunds päls minst två till tre gånger i veckan för att förhindra mattning och ge det ett bad varje månad.
    • Börja på din hunds huvud och arbeta dig ner i kroppen. Var försiktig runt känsliga områden, som dess mage.
    • Använd en finare kam om du kommer över tangles eller mattor. Kamma dem noggrant, men ge din hund raster efter behov. Ge det en behandling eller lite speltid om det blir överväldigat eller obekväma.
    • Att konsultera en professionell groomer eller trimning din hunds päls är regelbundet, och kommer att hjälpa till att hålla det bäst.
  • Bild med titeln Vård för en irländsk setter Steg 11
    2. Håll din hunds naglar, tänder och öron. Irländska setters naglar växer snabbt, så trimning De som regelbundet använder Clippers eller en kvarn hjälper till att förhindra överväxt och brytning. Borsta hundens tänder tre gånger i veckan, med gasbind som är insvept runt fingret och antingen tandkräm för hundar eller bara vatten. Kontrollera öronen varje vecka för vax och skräpbyggnad, och rengör dem med en bomullsboll eller gasbind som är insvept runt fingret.
  • Välj tider när din hund är lugn och avslappnad för att borsta tänder och trimma naglar. Försök att utveckla en rutin så det blir van vid hygienvård.
  • Använd inte regelbunden tandkräm när du borstar hundens tänder och använder inte vatten för att rengöra öronen. Placera aldrig något (e.g. en bomullspinne) i din hunds öronkanal.
  • Bild med titeln Vård för en irländsk setter Steg 12
    3. Håll dig med loppor och tickvård. Lopp och fästförebyggande är särskilt viktigt för irländska setters på grund av sina lager. Kontrollera din hunds hud och kappa för fästingar, loppor och andra skadedjur efter varje promenad. Var särskilt grundlig om du bor i ett skogsområde.
  • Fråga din veterinär att rekommendera eller ordinera en lopp och tick förebyggande. Använd detta och andra sällskapsdjur enligt anvisningarna från din veterinär.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande