Hur man diagnostiserar dissociativ fugue

Dissociation är ofta upplevd genom dagdrömmer eller förlorar dig själv i en bok. När en dissociation påverkar identiteten till en punkt som inte kan "knäppas ut", kan detta betraktas som en fugue.När du upplever dissociation kan du bli desorienterad, förlora minnesfunktionen eller vara förvirrad av vem du är. I dissociativ fugue är det vanligt att resa eller vandra långt ifrån vad som anses vara hemma. När du diagnostiserar dissociativ fugue, är det viktigt att undersöka potentiella medicinska eller psykiska orsaker. En korrekt diagnos från en psykisk hälso-professionell rekommenderas.

Steg

Del 1 av 3:
Erkännande av beteendemarkörer
  1. Bild med titeln Diagnose Dissociativ Fugue Steg 1
1. Notera plötslig eller oplanerad resa. En stor indikator på dissociativ fugue är plötslig och oplanerad resa. Man kan ta en oväntad enhet över hela landet, hoppa på en buss eller ett tåg och gå hemifrån. Personen kan sluta en plats som han eller hon aldrig har besökt tidigare eller har ingen förtrogenhet.
  • Personen kan köra i timmar, ta tunnelbanan runt staden, eller börja gå.
  • Bild med titeln Diagnose Dissociativ Fugue Steg 2
    2. Notera en ny identitet. I vissa fall kan individer ta en ny identitet för att kompensera för förlusten av identitet. Personen kan ta ett nytt namn, välja nya intressen och få nya vänner.
  • Bild med titeln Diagnose Dissociativ Fugue Steg 3
    3. Känna igen extrema stressorer. Även om det inte finns någon definitiv prekursor till dissociativ fugue kan extrem stress vara en bidragande faktor. Stress kan bero på våld, missbruk, krig, naturkatastrof eller en olycka. Evenemanget kan ha hänt med personen, eller personen kan ha bevittnat en traumatisk händelse, till exempel ett barn som bevittnar missbruk i hemmet.
  • Vara på utkik efter ett bräckligt mentalt tillstånd efter ett trauma eller extrem stressor. Fråga, "Var det en stor traumatisk händelse som är svår att hantera? Hur påverkar livet?"
  • Medan stress kan vara en stor bidragande faktor, fortsätter det inte nödvändigtvis varje dissociativ fugue.
  • En fugue får inte omedelbart följa ett trauma. Det får inte inledas omedelbart.
  • Bild med titeln Diagnose Dissociativ Fugue Steg 4
    4. Observera personlig funktion. Dissociativ Fugue påverkar minnet, uppfattningen och identiteten.Trots dessa stora förändringar verkar personen inte psykiskt sjuk eller ha farlig eller störande funktion. Personen kan tyckas fungera normalt när det gäller social funktion och den dagliga funktionen, men har inga minnen av livet.
  • Fråga om dissociationen påverkar funktionen. Om det förefaller vara hallucinationer, avvikelser eller andra mentalvårdsmarkörer är det viktigt att ta emot
  • Del 2 av 3:
    Identifiera Fugue Patterns
    1. Bild med titeln Diagnose Dissociativ Fugue Steg 5
    1. Utforska längden på Fugue. Typiskt beror längden på fugue på allvaret av stressorn som sätter den av. Fugues kan hålla ögonblick, dagar, veckor och sällan månader eller år. Generellt är fugues en fråga om dagar.
    • De flesta individer som upplever en dissociativ fugue har en episod utan återkommande.
  • Bild med titeln Diagnose Dissociativ Fugue Steg 6
    2. Obs! Minnesblock från Fugue-tillståndet. Det är inte ovanligt för individer att glömma vad som hände under Fugue-staten. När minnen och identitetsavkastning kan personen inte komma ihåg händelserna i Fugue, som resor, de människor han eller hon träffade, är inköpta eller andra händelser som inträffade.
  • I vissa fall fortsätter trauma som föregick Fugue att vara blockerad, även om den ursprungliga identiteten har återställts.
  • Bild med titeln Diagnose Dissociativ Fugue Steg 7
    3. Inse att minnen kan återvända. Det är trodde att personens minnen fortfarande är närvarande, men begravdes tillfälligt och kan inte återkallas. Minnen kan återfå på grund av miljöutlösare i en persons omgivning.
  • Personen kan svara på en utlösare för att komma ihåg sig själv. Detta kan vara en barndoms hem, långsiktig make eller partner, syskon, föräldrar, husdjur, etc.
  • Bild med titeln Diagnose Dissociativ Fugue Steg 8
    4. Observera en oförmåga att återkalla tidigare livshändelser. Dissociativ Fugue innebär en förlust av minnen och en förlust av identitet. En person får inte komma ihåg sitt eget namn, familjemedlemmar, jobb eller andra identifierande faktorer från livet.
  • Medan i Fugue-staten kan personen inte ha några minnen från hans eller hennes liv. Personen kan inte kunna komma ihåg några personer att ringa eller hjälpa till med identitetsproblemen.
  • Del 3 av 3:
    Differentiera andra villkor
    1. Bild med titeln Diagnose Dissociativ Fugue Steg 9
    1. Bedöm läkemedels- eller alkoholanvändning. Vissa former av minnesförlust kan bero på drog och alkoholförgiftning. Rapporter om "blackouts" kan uppstå på grund av alkoholanvändning eller som ett resultat av att använda droger.
    • Fråga om droger eller alkohol har använts, i vilken frekvens och hur nyligen. Fråga om drog eller alkoholbelopp och frekvens.
    • Sömnbrist kan också orsaka bortfall i minnet eller identiteten.
  • Bild med titeln Diagnose Dissociativ Fugue Steg 10
    2. Bestäm närvaron av hjärntrauma eller hjärnsjukdom. Diagnostisera dissociativ fugue involverar utskjutande medicinska orsaker först. Se en läkare för en undersökning. Han eller hon kan köra en serie test till reglering av medicinska orsaker till fuggen. Vissa diagnoser, såsom huvudskador och hjärnsjukdomar kan innefatta minnesproblem eller identitetsproblem.
  • En läkare kan köra blodprov, röntgenstrålar, andra andra diagnostiska tester för att utesluta medicinska orsaker.
  • Bild med titeln Diagnose Dissociativ Fugue Steg 11
    3. Utesluta epilepsi eller beslagstörningar. En läkare kan köra test för att utesluta närvaron av en anfallsstörning eller epilepsi. Dessa störningar kan påverka minnesfunktionen och kan kräva att man kör vissa test.
  • Bild med titeln Diagnose Dissociativ Fugue Steg 12
    4. Få en psykologisk utvärdering. Efter att ha uteslutit medicinska orsaker kan du välja att ha en psykologisk utvärdering för att tydligare definiera en diagnos.En psykolog använder olika bedömningar för att diagnostisera dissociativ fugue. En grundlig historia från familjemedlemmar kan också ingå.
  • Typiskt börjar en psykolog med att ge dig ett standardiserat frågeformulär för att avgöra om du upplever dissociation.
  • En psykolog kan utesluta andra minnesstörningar, såsom dissociativ identitetsstörning eller multipel personlighetsstörning. Dessa störningar är en mer allvarlig form av identitetsförvirring.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande