Hur man kommer in i läkarskolan

Har du någonsin drömt om Bli en läkare? Den medicinska skolprocessen kan vara lite överväldigande, men tusentals studenter gör det varje år, och du kan också göra det. Låt den här artikeln hjälpa dig att ta dina första steg på vägen till att bli en läkare.

Steg

Metod 1 av 4:
Tjäna en grundutbildning
  1. Bild med titeln komma in i medicinsk skola steg 1
1. Uppfylla specifika kursbehov. Så länge du fyller kraven (mestadels vetenskaplig i naturen) kan du vara större i allt du vill. Du måste till exempel ta kurser i biologi, kemi och fysik för att förbereda sig för det medicinska högskolans antagningstest (MCAT) och uppfylla läkarskolans förutsättningar. Som ett resultat är många pre-med-studenter större i ett vetenskapsområde. Medicinska skolor letar efter att diversifiera sina program, så de börjar acceptera fler studenter med mindre konventionella bakgrunder som inkluderar grader inom områden som humaniora. Från och med 2015 behöver du bakgrunden till en termin av inledande psykologi och en termin av inledande sociologi som ska förberedas för de psykologiska, sociala och biologiska grunden för beteendet av MCAT.
  • Bild med titeln Gå in i läkarskolan Steg 2
    2. Göra betyg ditt nummer ett problem. Det är viktigt att ha en hög GPA för att vara en stark medicinsk kandidat. Oavsett vad du väljer, gör din prestation i klassrummet ditt huvudfokus.
  • Vara en exemplarisk student. Delta i alla dina klasser varje gång de möts, schemalägga mycket tid för att läsa och studera och inte tveka att få hjälp från en annan klasskamrat eller en handledare den minut du inser att du kämpar med någon av dina ämnen.
  • Fokusera på BCPM. BCPM står för "Biologi, kemi, fysik och matematik"- Det här är kärnklasserna för en pre-med major eftersom dessa kurser är förutsättningar för något läkarskolans program.
  • Dina BCPMGRADES är mycket viktiga att när du ansöker om läkarskolan kommer dina poäng i dessa klasser att separeras och en ytterligare GPA kommer att beräknas för dessa klasser ensamma och granskas tillsammans med din kumulativa GPA i alla dina klasser.
  • Bild med titeln komma in i medicinsk skola steg 3
    3. Identifiera professorer med vilka du känner en anslutning eller vars klasser du särskilt tycker om. Gör ditt bästa för att lära känna dem och lära om de är tillgängliga för att erbjuda vägledning eller svara på frågor. Om ett par år behöver du brev av utvärdering från individer som känner dig och ditt arbete, och en av dina professorer kan komma överens om att skriva ett sådant brev om han eller hon känner att de har gjort en koppling till dig.
  • Delta i avdelning och informella funktioner där det kan vara lättare att prata tillfälligt och öppet med instruktörer.
  • Leta efter möjligheter att träffa alumner som har gått på medicinsk skola eller de som arbetar nu som läkare. Du kan lära dig mycket om vad du kan förvänta dig i läkarskolan genom att prata med någon som har varit där själva.
  • Bild med titeln komma in i läkarskolan steg 4
    4. Ha en väl avrundad högskoleupplevelse. Planera att engagera sig i aktiviteter både relaterade och orelaterade till din stora och leta efter möjligheter till och utanför campus att utveckla personligt, ledarskap, forskning och kliniska färdigheter.
  • Var noga med att gå med i några hälsokarriärklubbar på din campus och komma på postlistan så att du får meddelanden om händelser och aktiviteter. Föreningen av amerikanska medicinska högskolor (AAMC) Förhands navigator är ett bra månatligt nyhetsbrev som har viktiga ämnen, resurser, tips och nyckeldatum för aspirerande läkare.
  • Närma sig Campus Health Clinic att leta efter frivilliga positioner där, och om din skola har en forskningsanläggning, kontrollera om möjligheter att hjälpa på något sätt.
  • Gå av campus för att utforska sätt att engagera sig i det lokala samhällshälsocentret, på hälsovården eller undervisa barn om grundläggande hälso-ämnen. Se om en lokal offentlig skola kan leta efter kandidater att ta till barn om vårdkarriär.
  • Bild med titeln komma in i medicinsk skola steg 5
    5. Få klinisk erfarenhet. Det finns en värld av skillnad från att lära sig grunden i ett klassrum och öva dessa färdigheter med faktiska patienter. Du måste hitta sätt att få praktisk erfarenhet av en hälso- och sjukvårdsinställning. Nå ut till ditt lokala planerade föräldraskapskontor, HIV-klinik eller fri klinik till volontär.
  • Författaren till en artikel som uppträdde i dig.S. Nyheter och världsrapport sa att flera antagningskommittémedlemmar talade han med att hänvisade till klinisk erfarenhet som "det outtalade kravet."
  • Bild med titeln komma in i medicinsk skola steg 6
    6. Visa att du är engagerad. Det enstaka enstaka frivilliga jobb är bra, men du vill välja ett par organisationer eller orsaker som du är passionerad och gör en regelbunden (en gång i veckan eller en gång i andra veckor) åtagit sig under en långvarig period av tid.
  • Söka under-serverade populationer. Medicinska skolor letar inte bara efter studenter med stora betyg, de vill ha människor som bryr sig och vill göra skillnad. Arbeta med att ge hälso- och sjukvård och hälsoutbildning till undergjord eller riskfolk kan hjälpa till att kommunicera din medkänsla.
  • Bilden med titeln Gå in i läkarskolan Steg 7
    7. Vara ledare. Att vara en läkare innebär att vara ansvarig för mycket - diagnos, behandling, mediciner, uppföljningar och på och på. Sluta dina färdigheter som ledare genom att gå upp en grupp eller en kommitté och vara säker på att ställa in, uppnå och registrera dina mål för din organisation.
  • Bild med titeln komma in i medicinsk skola steg 8
    8. Få en praktikplats. Praktikplatser för pre-med-studenter faller vanligtvis i en av två kategorier: forskning eller klinisk. Bestäm vad som intresserar dig och fokuserar dina ansträngningar där.
  • Börja med din rådgivare. Din rådgivare eller Health-Career Services Office ska ha en lista över praktik tillgängliga. Många gånger etablerar skolor relationer med läkare, sjukhus och hälsovårdsorganisationer som i sin tur regelbundet accepterar studentintekniker från den skolan.
  • Tillämpa tidigt. Den tid att tänka på sommar praktikplatser är under föregående år. Börja med tre till fyra månader, men bli inte förvånad om det finns färre möjligheter tillgängliga.
  • Vara proaktiv. Prata med äldre studenter eller alumner för att ta reda på praktikplatser som de skulle rekommendera eller få och granska en lista med platser som erbjuds praktik förra sommaren. Kontakta de organisationer på egen hand innan de skickar eller annonserar sina kommande praktikplatser för den allmänna pre-med befolkningen.
  • Bilden med titeln Gå in i läkarskolan Steg 9
    9. Förbered dig för framtida uppgifter. Medan du är upptagen med att arbeta med dina betyg, extracurricular aktiviteter och praktik, måste du också komma ihåg om kommande krav och tidsfrister som ingår i Medi-programmet.
  • Bli bekant med AAMC-avgiftshjälpsprogrammet. AAMC-avgiftsassistansprogrammet hjälper dem som, utan ekonomiskt stöd, inte skulle kunna ta den medicinska högskolans inträdesprov (MCAT®), gäller för medicinska skolor som använder American Medical College Application Service® (AMCAS®) och mer. Läs mer om förmåner och behörighet här.
  • Ta Mcat Junior Year. Det finns två faktorer att tänka på när man bestämmer sig för tidpunkten för ditt läkarundersökningstest (MCAT): om du planerar att ta provet mer än en gång och hur beredd att du känner.
  • Om du tror att du kanske vill ta testet mer än en gång, planera att göra ditt första försök före 1 maj. Detta ger dig gott om tid att få dina poäng och fatta beslut om att retesting.
  • De flesta planerar inte att ta provet flera gånger, och vissa hävdar att det kommer att skada dina chanser. Liksom alla saker i livet: Om det är värt att göra, är det värt att göra rätt första gången.
  • Om du inte känner dig beredd akademiskt eller det finns element i ditt personliga liv som gör det svårt för dig att fokusera, sätt dina ansträngningar i din kurs och att komma på ett bra ställe mentalt för testet. Det skulle vara helt bra om du väntade till juni eller juli för att ta provet. Även människor som tar provet i augusti kan tillämpa den cykeln.
  • Metod 2 av 4:
    Bli bekant med AAMC, AACOM, AMCAS och AACOMAS
    1. Bilden med titeln Gå in i läkarskolan steg 10
    1. Skapa ett AAMC och / eller AACOM-konto. Föreningen av amerikanska medicinska högskolor är ansvarig för att administrera MCAT-examen, så du måste skapa ett konto med ett användarnamn och lösenord som du kommer att använda för att registrera för testet. Ditt AAMC-konto ger dig också tillgång till praktikprov och avgiftsassistansprogram.
  • Bilden med titeln Gå in i läkarskolan Steg 11
    2. Läs AMCAS och / eller AACOMAS-bruksanvisningarna. American Medical College Application Service och American Association of Colleges of Osteopathic Medicine Application Service är centraliserade applikationsbehandlingstjänster tillgängliga för studenter som ansöker om deras första år av läkarskolan. Den goda nyheten är, oavsett hur många medicinska skolor du ansöker om, du behöver bara skicka in en online-applikation. Den mindre goda nyheten är att processen kan vara lite överväldigande, så det är bäst att börja med att läsa den noggranna bruksanvisningen (85 sidor till sist) så du vet vad du kan förvänta dig.
  • Bild med titeln komma in i medicinsk skola steg 12
    3. Starta ansökan. Ansökan på läkarskolan är en flerstegsprocess, så börja tidigt så att du kan samla och spela in exakt information och ägna tid till din antagningsuppsats.
  • Identifiera information. Det här avsnittet fångar grundläggande information, t.ex. namn, kön och social trygghet och / eller andra identifierande nummer.
  • Skolor deltog i. I det här avsnittet kommer du att spela in information om gymnasiet och högskolorna som du har deltagit i att studera utomlands program och militär utbildning.
  • Biografisk information. Här är platsen där du spelar in information som innehåller medborgarskapsstatus, familjemedlet och relationer, militär service och kriminell bakgrund.
  • Kursarbete. Studenter har identifierat detta som den svåraste sektionen att slutföra. Det bästa sättet att gå om det är att begära transkript från varje skola du deltog efter gymnasiet och använd dessa transkript för att ange detaljerad information om alla klasser du har tagit.
  • Arbete och aktiviteter. Du har möjlighet att ange information om din arbetslivserfarenhet, extracurricular aktiviteter, utmärkelser, heder eller publikationer i det här avsnittet. Du är begränsad till 15 poster, så välj klokt och vet att några av de saker du listar du kommer att beteckna som dina "mest meningsfulla" erfarenheter.
  • Utvärderingsbrev. Här kommer du att ange information om varje utvärderingsbrev skickas till AMCAS eller AACOMAS. Du kan göra upp till 10 brevposter och uppdatera dem i hela applikationsprocessen fram tills du skickar in dina program.
  • Medicinsk skolor. Detta är den plats där du väljer de skolor som du planerar att ansöka. Du kan också använda det här avsnittet för att ange de skolor du vill få specifika utvärderingsbrev.
  • Uppsatser. Det är här du kommer att skriva ditt personliga uttalande för att förmedla ditt äkta intresse för att bli läkare och hur du tror att du kommer att vara en tillgång till skolan och till yrket.
  • Standardiserade test. Ange eller redigera framtida MCAT-test Datum här tillsammans med dina testresultat och eventuell extra testinformation som poäng från GRE är tillämplig.
  • Metod 3 av 4:
    Ta mcat
    1. Bild med titeln komma in i medicinsk skola steg 13
    1. Registrera dig för MCAT. Det medicinska college-inträdesprovet (MCAT) är utformat för att bestämma hur bra du har behärskat grundläggande begrepp i biologi, allmän kemi, organisk kemi, fysik, psykologi, sociologi och biokemi tillsammans med din förmåga att lösa problem och tänka kritiskt.
    • Testet erbjuds flera gånger under året från januari till september. Registrering öppnas i oktober för alla vinter- och vårtestsessioner, registrering för sommaren och hösten öppnas i februari.
    • Testet är uppdelat i fyra sektioner: biologiska och biokemiska grundval av levande system- kemiska och fysiska grundval av biologiska system - psykologiska, sociala och biologiska grundar av beteende- och kritisk analys och resonemang.
    • Registrera online med via ditt AAMC-konto. Registreringsavgiften för MCAT-examen är $ 305 - Detta täcker kostnaden för tentamen och distributionen av dina poäng. Ytterligare avgifter kan ges för sen registrering, ändringar i din registrering och testning på internationella testställen.
    • Visa kalendern på AAMC-webbplatsen för en lista över registrering, sen registrering och examendatum.
  • Bild med titeln komma in i medicinsk skola steg 14
    2. Studie för MCAT. MCAT är en utmanande tentamen med en total innehållstesttid på fyra timmar och fem minuter. Du kommer att fungera bättre och känna dig mer självsäker om du börjar studera tidigt och förbereda grundligt.
  • Gå en kurs. Välj en professionellt utformad MCAT-kurs som Princeton Review eller Kaplan för att ge dig en översikt över examen, verktyg och övning du måste tjäna bästa möjliga poäng.
  • Var säker på att klassen är ledd av en högkvalificerad instruktör och hålls liten så att du kan få en-till-ett-hjälp.
  • Gå med i en klass som möter några månader före ditt examensdatum. Genom att göra det kan du ta det du lärt dig i klassen och spendera tid på egen granskning och förstärkning av materialet.
  • Hyr en handledare. Vissa studenter som har fått höga poäng på MCAT-examen erbjuder sig som handledare för dem som planerar att ta provet. De kan hjälpa till att bedöma dina förmågor och bestämma och hjälpa till att korrigera eventuella svagheter.
  • Ta utövningar. Det är en sak att känna till de typer av frågor som kommer att vara på testet, men det är ett annat att försöka svara på dessa frågor efter det riktiga testformatet och tidsriktlinjerna. Att arbeta med praktikundersökningar är bra förberedelse - både akademiskt och mentalt - för testdagen. Öva frågor och test hålls allmänt som den viktigaste delen av examensutbildning. När din testdag närmar sig, skift dina ansträngningar för att slutföra fler frågor.
  • AAMC-webbplatsen erbjuder övningsprov eller du kan köpa testprep böcker med provtest eller hitta praxis tentor online.
  • Ta en proktionerad tentamen med andra studenter. Detta kommer att ge dig en noggrann känsla av vad testmiljön blir så, så du kommer att veta hur mycket fokus du behöver för att fungera bra i ett rum fyllt med andra studenter.
  • Vissa MCAT-klasser inkluderar övningstestning, så om du planerar att ta en klass, leta efter en som erbjuder den funktionen.
  • Bilden med titeln Gå in i läkarskolan steg 15
    3. Ta examen. Ångest är vanligt när den står inför denna viktiga tentamen, men att veta vad man kan förvänta sig och att vara redo kommer att hjälpa till att lägga några av dina rädslor att vila.
  • Kolla in minst 30 minuter före din tidpunkt för tentamen. Ditt ID kommer att verifieras och du kommer att ges en nyckel och en skåp för dina personliga saker, en kopia av antagningsprocedurerna och en platsuppgift.
  • Var beredd på säkerhet. En digital bild av ditt fingeravtryck kommer att tas och du kommer att skannas med en metalldetektorstav när du anger (och varje gång du skriver in) rummet. De enda saker du kan ta med dig i rummet är ditt ID och ett par öronproppar (förseglade och inspekterade av testcenteradministratören). Du kan bli ombedd att vända dina fickor inuti för att visa att de är tomma. Ditt foto-ID måste alltid vara synligt på ditt skrivbord.
  • Klä sig bekvämt. Det är svårt att förutsäga hur varmt eller coolt ett rum kommer att vara, så det kan vara vettigt att klä sig i lager. Om du behöver ta bort en klädesartikel måste du dock lägga den i din skåp och klockan kommer inte sluta för dig att göra det. Hattar och huvuddukar är inte tillåtna (om inte för religiösa ändamål), och om du har på dig hoodie, måste huven stanna ner hela tiden - det kan inte dras upp på huvudet.
  • Metod 4 av 4:
    Ansök på läkarskolan
    1. Bild med titeln komma in i medicinsk skola steg 16
    1. Sök efter medicinska skolor. Medical School är ett stort engagemang för tid, pengar och ansträngning. Var noga med att välja den som bäst passar dina karriärmål.
    • Tänk på din chans att acceptera. Du kan använda onlineverktyg som gör att du kan ange din MCAT-poäng och GPA i en databas som sedan kommer att jämföra dina poäng med genomsnittet från varje läkare i landet och ge dig en känsla av hur konkurrenskraftig du är. Det kan vara ett exempel på att bygga en lista över skolor du kanske vill överväga.
    • Hitta balansen mellan att vara realistisk och sikta högt. Topp 10 medicinska skolor får tusentals sökande och skickar nästan lika många avslag. Välj en rad skolor att ansöka om - en eller två "nå" skolor (de du kanske inte kommer in i) såväl som skolor vars genomsnittliga MCAT-poäng och GPAs är i linje med ditt eget plus A "säkerhet" skolan (en du känner säker du skulle accepteras till).Många amerikanska studenter gäller för medicinska skolor i karibiska länder som en del av deras "säkerhet" skolstrategi.
    • Prata med alumni. Om du verkligen vill veta om en skola från en students synvinkel, prata med en student som har varit där. Söka efter människor som deltog i skolorna du är intresserad av och fråga dem om kursarbetet och fakulteten samt om det sociala livet.
    • Överväga kostnaden. Medicinsk skola är dyr, så du måste titta på kostnaden när du bestämmer var du ska ansöka. Om du är intresserad av en skola som du inte har råd med, ta reda på om stipendier. Om kostnaden är ett viktigt övervägande, fokusera din sökning på statliga skolor, eftersom de i allmänhet är billigare än privata skolor.
    • De flesta studenter måste ta ut lån för att finansiera sin medskoleutbildning. Det tar ett antal år att etablera dig som läkare och att kunna betala tillbaka dina lån. Försök att inte överbelasta dig själv ekonomiskt om möjligt. Du vill inte att din skuld ska orsaka extrem stress eller att hitta att det senare begränsar dina karriärmöjligheter.
    • Tänk på plats. Medical School är grusande och det kommer inte att lämna dig mycket tid för familj och vänner, men du borde fortfarande fråga dig hur långt du vill vara från ditt supportsystem. Tänk också om vilken typ av inställning du gillar (liten stad eller storstad), som du kanske vet i skolan, och hur lätt är det för dig att göra vänner.
  • Bilden med titeln Gå in i läkarskolan Steg 17
    2. Applicera via ditt AMCAS eller AACOMAS-konto. Chansen är att du kommer att kunna skapa bara en applikation via AMCAS eller AACOMAS som kommer att accepteras av alla skolor du är intresserad av. Tänk på att inte varje skola i USA använder AMCAS, osteopatiska medicinska skolor använder en liknande tjänst som kallas AACOMAS, så om du ansöker om en skola med en annan applikationsprocess, ta reda på vad som krävs. Information om alla delar av ansökan som nämns ovan. I synnerhet behåll dessa "måste-dos" i åtanke:
  • Se till att det finns en MCAT-poäng på din ansökan
  • Ge fullständig information om din kurs via transkript från alla gymnasieskolor.
  • Meddela AMCAS av alla de utvärderingsbokstäver du förväntar dig att ha och vilka skolor de ska skickas till.
  • Bilden med titeln Gå in i läkarskolan Steg 18
    3. Betala avgifterna. Det finns ett antal kostnader i samband med att komma in i läkarskolan. Håll dessa i åtanke så att du kan lägga undan de pengar du behöver för att slutföra den här processen.
  • De viktigaste avgifterna är de som är relaterade till din medicinska skolansökan själv. För AMCAS-programmet 2019 är behandlingsavgiften $ 170 (inkluderar en skola) och $ 40 för varje ytterligare skola. De flesta medicinska skolor kräver en sekundär applikation, vars kostnader vanligtvis varierar från $ 0 till $ 150, men kan vara större. Vissa skolor kommer att avstå från den sekundära ansökningskostnaden om du kvalificerar dig för avgiftsassistansprogrammet. Det kan finnas en liten avgift från din högskolestegrar för dina transkript och ibland skolor tar ut en avgift för överföring av rekommendationsbrev.
  • Inkludera resekostnader. Om du besöker olika medicinska skolor som en del av din beslutsprocess måste du lägga ut pengar för gas, flygbiljett, logi och mat.
  • Bilden med titeln Gå in i läkarskolan Steg 19
    4. Fyll i din ansökan. Det tar flera timmar att slutföra din ansökan. Du kan välja att göra allt i ett sittande eller bryta upp det i små bitar, kanske slutföra ett par avsnitt i taget.
  • Den grundläggande informationen i ansökan är enkel. Har all information du behöver för att slutföra de tre första avsnitten som fokuserar på grundläggande, identifierande information.
  • Investera tid i din uppsats. Din uppsats är i huvudsak din möjlighet att tala direkt till de antagningsofficer som kommer att granska din ansökan. Det som är viktigast är att du diskuterar det som lockade dig till medicinområdet och hur du planerar att använda din examen för att hjälpa andra.
  • Undvik att ta ett filosofiskt eller alltför kreativ inställning till din uppsats och undvika att prata om information som redan har täckts någon annanstans i din ansökan eller överfyll det med detaljer i hopp om att imponera. Detta är tänkt att vara ditt personliga uttalande, så fokusera på "personlig" aspekt och ge läsarna lite inblick i vem du är och dina karriärmål.
  • Bilden med titeln Gå in i läkarskolan Steg 20
    5. Få dina utvärderingsbrev. Be professorer med vilka du har utvecklat ett förhållande eller en grupp- eller gruppledare eller arbetsgivare som du har arbetat för att skriva ett brev som talar om hur bra du är för en karriär inom medicin och positivt förutspår din framgång som läkare.
  • Bilden med titeln Gå in i läkarskolan Steg 21
    6. Tänka tidslinjen. Tidsfristen för inlämning av läkarundersökningar skiljer sig från skolan till skolan med några som begär information om det förväntade datumet för det förväntade intagningsdagen. Det betyder att du ska arbeta med din ansökan minst 18 månader i förväg om önskat inskrivningsdatum. Om du är intresserad av tidigt beslut kan datumen vara ännu tidigare, så får du jobba på ditt ansökningsmaterial Junior Year.
  • Bilden med titeln Gå in i läkarskolan Steg 22
    7. Vänta på ett svar. Turnaround tid för godkännande Meddelande kan sträcka sig från några dagar till flera veckor. Medan det är definitivt nerve-wracking att vänta på nyheter, försök att hålla fokus på dina studier och undvika att göra några alternativa planer tills du har fått alla dina svar.
  • Låt inte dina betyg droppa under den här tiden. Medicinska skolor letar efter uppåtgående trender i GPAs, så att krascha och bränna ditt seniorår kommer bara att skada dina framtida chanser.
  • Om du inte får accepteras till skolan du ville, det finns saker du kan göra för att göra dig själv en önskvärd kandidat i framtiden eller andra karriärvägar du kan följa.
  • Återta mcatsna. Du kan ta dem tre gånger i ett kalenderår), som arbetar för ett år eller två innan de ansöker om eller deltar i grundskolan.
  • Ta ledigt. Medelåldern En student som kommer in i läkarskolan är nu 24, med ett stort antal studenter som ansöker senare. Inte bara uppskattar läkarskolor mogna sökande som lärde sig från sina misstag, men om du tar ledig tid kommer du att ha mer tid att förbereda en mer konkurrenskraftig ansökan.
  • Tänk på osteopatiska skolor. Titta på att du gör en d.O. istället för en m.D. Detta fält är mindre trångt men har fortfarande höga krav. Enligt American Association of Colleges of Osteopathic Medicine, 2010 hade den genomsnittliga inledande osteopatiska studenten en 3.47 GPA.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Volontär på ett sjukhus.
  • Öva Mock Tests så många gånger som möjligt. Detta ger dig självförtroende att möta de faktiska clearingprovningarna.
  • Försök ha kul med studien. Det är mycket viktigt att du älskar att lära och spendera eventuellt många, många timmar i biblioteket. Belöningarna är värda det, men de kommer inte utan allvarliga avgifter.
  • Eventuell korrespondens med medicinska skolor ska vara via e-post så att du har sitt svar skriftligen. Om du till exempel vill fråga om de skulle acceptera en viss kurs i uppfyllelse av ett krav, om de ifrågasätter det innan du matrikulerar, kommer beviset att göra sakerna mycket enklare.
  • Försök att lära sig fysik, kemi och biologi av hjärtat. Fysik och fysisk kemi måste förstås av eleverna. Ansökan är nödvändig. Oorganisk, organisk kemi och biologi kan memoreras.
  • Varningar

    Om du upptäcker att alla vetenskapsklasser tar upp för mycket tid eller är bara för svåra, överväga att byta till något mer i linje med dina naturliga förmågor.Medicinsk skola är mycket värre än grundläggande vetenskapsklasser - den genomsnittliga belastningen är 25-30 kredit timmar / termin, nästan alla vetenskapliga kurser.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande