Hur man bygger ett boskap staket

Boskapsfäste är beroende av vilken typ av boskap du tänker hålla in i staketet. Det finns många typer av staket som kommer att styra boskap.Den här artikeln ger en enkel kort översikt över typisk boskapsfäste. Vänligen gärna starta en artikel om någon viss typ av fäktning efter typ eller av boskap.

Steg

  1. Bild med titeln Bygg ett boskap staket Steg 3
1. Bestämma eller veta vad boskap du äger eller kommer potentiellt att hjälpa dig att överväga vad dina fäktningsbehov kommer att vara. De flesta staket är lämpade för en mängd olika djurdjursarter, men helst bör du inte slösa pengar på att bygga något som kommer att bli vad du inte behöver eller inte räcker för att hålla i de djur du vill behålla. Till exempel bör du inte lägga upp kycklingtråd om du bara kommer att ha nötkreatur, och du ska inte installera boskapspaneler för kycklingar, getter eller grisar. Kycklingtråd är bäst för kycklingar och annat fjäderfä och annat litet lager, och nötkreaturspaneler är bäst för nötkreatur och hästar. Med det i åtanke måste du också förstå riskerna med att ha ett särskilt individuellt djur som kan vara mer av en houdini än resten, vilket bör uppmuntras tillräckligt för att du gör dina staket, "get-tight och tjur-starka."
  • Getter är berömda för att testa staket, vara benägna att klättra upp, hoppa över, krypa under, krypa igenom eller till och med gå genom staket.Bygga ditt staket så att det är tillräckligt högt att de inte kommer att hoppa över och i marken nog att de inte kommer att krypa under. Utrymmet mellan ledningar måste vara mindre än storleken på huvudet, för om en get kan få sitt huvud genom, är resten av kroppen säker på att följa!
  • Får är mindre berömda för att testa staket, men är så små som getter. Således krävs liknande fäktningskrav för denna inhemska arter.
  • Grisar är värre för att gräva under och krypa under staket än att gå över dem.Du måste installera fäktning som är djupt nog tunnelbana som grisar inte kommer att rota för långt under för att fly.
  • Många hästägare kommer att hävda att taggtrådsfäste är den värre saken för hästar som finns i, och skulle hellre spendera extra pengar på järnväg, eller styrelse fäktning än trådfäktning.Hästar är mycket mer benägna att hoppa över ett staket och räkna ut ett sätt genom grindspärren än att krypa under eller genom ett staket.Men en hingst varm på en mare i värme kommer att testa ett staket till sina gränser - således om du äger en uppfödning av hästar, se till att korralet du innehåller dina korrals i är stark, robust och lång nog en hingst vann `t testa det.
  • Fäktning för nötkreatur är lite lättare att välja eftersom det finns fler val en producent kan göra för att hålla sin nötkreatur beroende på var en producent vill hålla dem i.Barbed Wire Fencing är den vanligaste typen av fäktning för att betar boskap.Elektrisk fäktning är bäst för de staketlinjer som testas för mycket eller de som är rotationsbehållare.Mer robust fäktning som fristående järnpaneler, träbräda eller järnskena är bäst för korrument, hanteringsanläggningar och arbetar eller håller pennor, och rekommenderas för tjur- och cull-cow pennor.
  • Bild med titeln Bygg ett boskap Steg 1
    2. Bestäm vilken typ av staket eller staket som behöver byggas. När du väl vet vilken typ av boskap du måste innehålla och vad som behöver göras för att hålla dem i, slutligen vad du väljer beror på hur mycket pengar du är villig att spendera för att köpa leveranserna och hur länge staketet behöver att vara (eller, vilken omkrets eller område måste innehålla med ett omgivande staket). Observera att det finns en stor skillnad i staket för korrument jämfört med betesmarken.
  • Med nötkreatur, till exempel, måste corral staket vara hårdare och stabila än betesstängsel.Betesmarkering för nötkreatur kräver enkla taggtråd eller höghållfasta staket, medan för grisar, getter och får, betesmarkering kräver sidled upp till 3 till 5 fot (0.9 till 1.5 m) lång respektive. Betesmarkering för hästar kan också vara taggtråd eller höghållfast, men andra gillar att bli lite mer snygg och har målat trästaket eller estetiskt tilltalande järnfäktning.
  • Det finns många typer av fäktning tillgängliga. Några exempel är:
  • Tillfällig elektrisk fäktning i form av permanent (t.ex. höghållfast) eller tillfällig elektrisk. Elektrisk fäktning kan vara den snabbaste och billigaste att bygga om du bor i landet. Det kommer att hantera något djur som är utbildat till tråden, och är också användbart som ett psykologiskt hinder för även vilda djur. Tråd som är elektrifierad sägs vara energiserad, eller "varm." Tillfälligt elektrisk är perfekt för rotations- eller hanterad intensiv betande eftersom det kan flyttas hela tiden.
  • Så här installerar du ett elektriskt staket kommer inte att täckas här eftersom vissa olika tekniker är inblandade i installationen av detta jämfört med att bygga ett vanligt permanent boskapstängsel. Men se Hur man gör ett elektriskt staket för mer information.
  • Taggtrådsfäste Med taggtråd som är installerad ensam i fyra till sex eller mer trådbundna staket, smidigt stängsel i form av höghållfast eller lågt dragfäst (denna typ av fäktning är ofta elektrifierad) eller en kombination av slät och taggtråd - En sträng av taggtråd går vanligtvis över toppen och ibland på olika nivåer, eller en sträng av smidig tråd går över toppen med bottenkablarna. Båda typerna är bäst för boskap
  • Paige tråd, Även om dyrare än barbed eller smidig tråd är bäst för operationer som betesmark eller höja getter, får och grisar, och är en vanlig betesmarkering för att hålla bison och älg.Paige-tråden kan också användas på gårdar eller rancher som driver en ko-kalvoperation och kräver användning om producenten inte vill ha sina kalvar ur korral. Paige Wire kallas också "gårdsstängsel" eller "vävtråd," och kommer i form av vävt kycklingtråd eller 12 till 14 gauge trådsvetsad för att bilda kvadrater av varierande längder från varandra, från fyra till sex tums från varandra.Det kan stå så lågt som tre meter eller så långt som åtta meter.
  • Trähäst räcke eller träbrädor är bäst för dem som vill ha mer estetiskt tilltalande gårdar och vill inte oroa sig för de potentiella problem som ställs av trådstängsel. Det kan vara dyrt men säkert och effektivt för hästar. Träbräda Fäktning är också lämplig för att hålla nötkreatur.
  • Järn räcke fäktning passar också för gårdar som har hästar eller vill ha estetiskt tilltalande varv. Den kan också användas för andra boskap som nötkreatur och får, särskilt i högtrafikområden som hållning av korrument eller offerkorraler.
  • Järnpanelfäktning kommer i paneler som måste stabiliseras med trästolpar eller fristående paneler som helt enkelt kräver en traktor att sätta dem på plats. Dessa, beroende på storleken, är bra för att hålla stora djur som hjort, nötkreatur (särskilt tjurar), hästar (inklusive hingstar), bison och även älg.
  • Bild med titeln Bygg ett boskap staket Steg 6
    3. Få en undersökning av ditt land.En juridisk landundersökning kan krävas för att bestämma den exakta omkretsen av det land du äger, eller där ditt land slutar och din granne börjar.Du kan behöva ordna för det här först eftersom en väntan kan vara inblandad.
  • Obs! Det här är avgörande för att bestämma var dina permanenta staket kommer att gå speciellt om du har mark som inte redan är omgivet av befintliga gränser som en väg eller en trädlinje. Det är mindre viktigt om du bygger inre staket inom basperimeterstaket, för ganska ofta kan du undersöka där dessa interna staket kommer att gå själv istället för att spendera pengar för att anställa professionella undersökare för att göra det för dig.
  • Att kartlägga in interna betesmarker och korralstängsel kräver en hel del mätning och se till att du har hörn som är nära 90 grader, och inte i en stump eller akut vinkel som dina djur kommer att hitta och bli hörda i. Använd landmätare (även kallad "ribba", Surveyor Tape, en 200 "måttband och krita eller markeringsfärg, med de senare två objekten som är idealiska för att markera små, "arbetssätt" Korraler och hanteringsanläggningar. Du måste använda dessa objekt efter att du har slutfört steget efter det här nästa.
  • Bild med titeln Bygg ett boskap staket Steg 5
    4. Telefonera verktyget och gasbolaget för att markera alla underjordiska verktyg och rörledningar som kan vara på din egendom. De kommer att komma ut och lägga upp insatser och / eller ljussprayfärg för att notera där några dolda linjer kan vara att du borde vara medveten om innan du börjar stänga av staket. Var noga med att du vet var verktyg / gasledningar går innan du gräver eller börjar pounding i staketstolpar För om du inte gör det kommer du antingen att ha den dyraste strävan att ha det fixat, eller du kan hamna i det lokala sjukhuset.
  • Bild med titeln Bygg ett boskap Steg 2
    5. Bestäm var dina staket kommer att gå på papper. Du behöver en linjal, en protractor, en penna, papper och en suddgummi för att skapa en ritning för att hjälpa dig att räkna ut ett effektivt system av rörelse från betesmarker till betesmark, bete till corral, corral mot betesmark och korralell för hanteringsområdet. Speciellt för betesrotationer måste du designa ett system som minskar eller eliminerar risken att återvända till en bete som just har blivit betad och kräver vila och organiseras så att du kommer att ha ett smidigt flöde av trafik från ett betesmark eller korral.
  • Landundersökningen gör dig med din planering, speciellt om du kan förvärva en kopia av en landmätarens karta över ditt land. Att hitta ditt land på Google Earth kan också hjälpa till, särskilt för att ge dig en bättre uppfattning om hur mycket land du behöver täcka och vad de beräknade mätningarna av dina staketlinjer kommer att vara.
  • Du kan sedan skissa ut dina betesmarker och korralella utrymmen, noterar följande:
  • Hur många inneslutningar du vill ha. För betesmarker beror allt på det betesystem du vill ha, och om du bara vill ha ett permanent omkretsstängsel så att du kan ha rörlig fäktning för ett roterande betesystem.
  • Där dina portar ska vara. Kom ihåg att du måste ha bra flöde. För de flesta boskap är rörelsen mjukare (och det är lättare att besätta dem) om en grind läggs i hörnet av en bete i stället för mitten av staketet. Detta beror på att de flesta djur som kan herdas som en grupp (nästan alla arter av boskap utom grisar och kycklingar), går ofta alltid till ett hörn snarare än ett staket.
  • Var någon "hög trafik" Banor kan vara (valfritt). Det här är bra om du behöver avleda djur bort från ett odlat område, en bostad eller ett skyddat naturområde för att flytta dem till ett annat betesmark. Banor kan vara bra om du har vattenanläggningar ut på betesmark samt flera betesmarker som roteras under hela året, och den här vattenkällan är tillräcklig för alla drag.
  • Längd på varje staketlinje, noterar hur mycket markområde du har, och omkretsen av din markbas via mätresultaten. Detta hjälper dig att beräkna hur mycket tråd och hur många inlägg som behövs.
  • Gates längd och hur många, Till exempel om du behöver två 10 fotportar eller bara en 16 fotport. Tänk på utrymme som behövs för att eventuellt ha utrustning kommer in i betesmarken av olika skäl, från reseeding betesmarker, klippning eller haying överskottsfoder, att sprida gödsel eller till och med samla ett dött djur (som en ko) för bortskaffande.
  • Bild med titeln Bygg ett boskap Steg 4
    6. Planera vilken typ av hörn som du vill eller behöver för dina betesstaket. Detta är din ankarepunkt för ditt staket som tar bruntet av den kraft som genereras av båda raderna i det staket som hörnet är ansluten till, och är det första och viktigaste du behöver bygga för ett djurstängsel. Du kanske vill söka runt ditt område för dessa hörnstänger när du kör runt. Du hittar alla sätt av hörn där ute för dig att observera som har hållit upp under åren i olika grad.Med tanke på det värde som ett staket har, är det vettigt att bygga dina hörnaggregat upp till högsta standard i ditt område.
  • Hörnbräcker varierar från en H-brace, n-spärr eller en stag med en träpost på toppen och tråd som sträcker sig från toppen av ett inlägg ner till botten av den andra. Med andra ord, när två H-hängslen tillbaka till baksidan, som vanligen ses på ett beteshänge, tre vertikala stolpar, används två horisontella hängslen och spärrtråd för att konstruera en sådan hörnstöd. Denna typ av konstruktion är standard och kommer att hålla upp nästan vilket staket i många år framöver.
  • Bild med titeln Paint plåt för heminredning Steg 6Bullet1
    7. Markera alla dina staketlinjer, hörn, körfält och grindar. Med hjälp av landmätningstejp, lath, en lång måttband, krita eller ljusfärg, mäta ut där dina staketlinjer kommer att gå, där dina hörnblomställer kommer att vara, alla banor du kommer att ha, och var dina portar kommer att gå. Markera där du måste sjunka inlägg i för att först börja bilda hörnstänger. Krit och färg är idealiska för mindre områden (som att lägga ut en hanteringsanläggning) och peka på var hörnstolpar måste gå. Lath med landmätare tejp bundet arbete bäst som referenspunkter till var hörn kommer att vara, och där hörnstolpar måste pundas in till. Använd allt så bra som möjligt så att när du kommer tillbaka med dina tillbehör, kommer du inte att förväxlas om var du ska börja eller var din staket ska faktiskt vara.
  • Observera vilken färg av landmätningstejp eller målade lath gasföretaget och / eller landmätare som används för att markera de begravda användargränserna och undvika att använda den färgen för att undvika förvirring och en potentiell olycka.
  • Bild med titeln Bygg ett boskap Steg 7
    8. Köp dina fäktningsartiklar. Du behöver ett antal saker:
  • Staketstolpar (behandlat trä, metall eller metall t-stolpar), båda med de avsmalnande ändarna och några som inte har några avsmalnande ändar för användning som toppstrumpor på hörnstänger-
  • Barbed, slät eller paige tråd eller, brädor eller skenor beroende på vilken typ av staket du har avgjort på-
  • För trådstängsel speciellt kommer alla ledningar i rullar så att du måste bygga en kontraption som gör det möjligt för trådens spole att fritt snurra när du drar den och rullar upp en trådsträng längs staketet, allt utan att du måste hålla Mycket tung ny spole (de flesta nya spolar av taggtråd väger cirka 70 pund (31.8 kg) till 90 pund (40.8 kg), som inte är lätt att bära för de flesta som har mycket staket att bygga) och gå tillsammans för att inte rulla upp det. Börja med en metall eller järnstång eller pol som lätt passar i mitten av spolen, gå därifrån med några extra trä- eller metalldelar du upptäcker att du kan hammar eller svetsa ihop. Observera dock att järn- eller metalldelar tenderar att vara mer hållbara än trä, även när en träspoolhållare hålls ihop med skruvar.
  • Det finns alla slags uppfinningar många producenter har skapat som har arbetat för dem, från lastbilmonterade hållare till traktorns lastare, alla med samma syfte: Låt spolen snurra fritt på dess centrumaxel så att det lättare kan orollad. Skriv bara in "Barb Wire Spool Holder" till din favorit sökmotor och var beredd att bli inspirerad av sökresultaten.
  • En ratcheting kom-längs trådbåren (handhållen eller drivs från ett fordon, det senare är det som är idealiskt för trådstaket längre än 20 meter (6.1 m) eller 30 fot (9.1 m) lång)-
  • Fäktningstång-
  • En hammare (om du inte redan har en bra tungt)-
  • Naglar (6 till 8 tum (15.2 till 20.3 cm) spiral eller ringade naglar för att sätta upp bräda eller skenor och hörnstolpar) eller fäktning häftklammer (kom olika storlekar beroende på storleken på tråd du sätter upp. Vanligaste små storlekar är vanligtvis 1.25 tum (3.2 cm), och de gemensamma stora storlekarna är 2.5 tum (6.4 cm))-
  • En tung mallet (valfritt, men användbart för att sätta i hörnbälten, och kanske pounding i några staketstolpar)-
  • En post-pounder (hyrd från din lokala jordbruksföretag) - och
  • En motorsåg eller handsåg (om du inte redan har heller) för att såga toppen av bracing-inlägg och pounded inlägg som används för att bilda de stabiliserande hörnen av dina staket.
  • Bild med titeln Bygg ett boskap Steg 8
    9. Gräv hål. En skrämmare eller efterhålgrävare används för att gräva några hål som krävs, speciellt för början av konstruktion av hörnstänger.Inlägget är begravda i ett hål som är så djupt som det är nödvändigt i ditt område, beroende på vilken typ av jord du har. Corner Brace-tjänster måste grävas så att basen sänks i minst 30 tum (76.2 cm) till 2 fot (0.6 m) djupt.
  • Bild med titeln Bygg ett boskap Steg 9
    10. Installera hörnstolpar. Hörnposter är vanligtvis större i diameter och ännu längre än linjekostnader. Vissa människor väljer att sätta dem i betong, men andra argumenterar för att de som är i betong kommer att göra dem mer benägna att ruttna än om de ställdes in i grus, sand eller jorden de ska ställas in i.Se till att de är raka och jämn (det är aldrig Bra att ha krokiga hörnstolpar!), innan du installerar det övre stället som ansluter alla tre nedsänkta inlägg. Fyll i utrymmet runt de tre stolparna med jorden som grävdes ut, grus, sand eller betong om du väljer det.
  • Du bör ha en ungefärlig rätt 90-graders vinkel som bildas mellan posten som står i hjärtat av hörnet av ditt staket och de andra två på båda sidor.
  • Anslut bracing, horisontella inlägg med de tre inläggen. Använd ett måttband, en penna och en motorsåg för att markera och klippa ut de punkter där inläggen ska träffas och vara väldigt snyggt med varandra. Du kan behöva använda en mallet för att helt ansluta toppposten med de sunken-in-inlägg. För att bygga H-hörn med en bracing Wire:
  • Placera det trubbiga slutposten ovanpå de två stående stolparna och markera den övre delen som behöver tas bort på de stående stolparna och markera delen i vardera änden av staggan (längs den krökta sidan, inte den platta sidan) Det måste också tas bort. Tillåta 6 tum (15.2 cm) som ska skäras i posten innan du tar bort längden markerad med 90-graders vinkel. Du bör sluta med en vinkel som skärs i de stående stolparna och detsamma i båda änden av bältesposten - de nedskärningar som vetter mot varandra direkt på de stående stolparna och en på samma sida av bräcktposten. Ta inte bort mer än vad som är markerat, snarare rätt på märket eller något mindre för att möjliggöra en mer snygg passform.
  • Placera Bracing-posten över nedskärningarna och hammaren i ändarna, försöker göra båda samtidigt, eller snarare inte först arbeta med att få ena änden hela vägen innan du försöker den andra. Som nämnts, använd en mallet om hängslen är för täta att använda med en hammare. Hammare i ett par naglar i slutet av bracing-posten för att hålla den på plats.
  • Installera stagtråden. Brace-tråden korsar från toppen av ett inlägg ner till den andra, och åtdragning av den ledningen med en pinne genom att slingra tråden så tätt som möjligt utan att bryta den ytterligare förbättrar korsstödets styrka.
  • Riktning av var stagtråden är belägen är verkligen viktig. Tråden ska slingas runt toppen av det mycket mitten av hörnet, och sluttas ner till stolpen på utsidan av hörnet. Glatt galvaniserad tråd rekommenderas, med fyra till fem loopar mellan varje inlägg, sedan vridna. Vridriktningen är upp till dig. Hammare i två eller tre häftklamrar över ledningen på var och en av de stående stolparna för att säkra den.
  • Upprepa med den andra sidan av hörnet. Och upprepa detta steg med alla andra hörn.
  • Observera att med bräd- eller järnvägsstaket är inte nödvändigt.Även smidiga staket kräver inte permanenta hörnstänger.
  • Bild med titeln Bygg ett boskap staket steg 10
    11. Sätta upp den första linjen av fäktningstråd. Detta är att fungera som en guide till var du ska sjunka linjerna in med post-pounder. Den första tråden ska vara omkring 8 till 10 tum (20.3 till 25.4 cm) från marken.
  • Detta steg är vanligtvis inte nödvändigt för bräda eller järnvägsstaket eller tillfälliga elstängsel.
  • Bild med titeln Bygg ett boskap Steg 11
    12. Sätt upp linjekostnader. Linjekostnader (eller "staketstolpe" nämnd ovan) måste ställas in med jämna mellanrum.Detta avstånd varierar mycket från staket till staket och kan sträcka sig från så nära som 6 fot (1.8 m) från varandra och så långt som 50 fot (15.2 m) från varandra.Närmare är bättre om finanserna tillåter, och är en nödvändighet om du bygger innehav eller arbetskorraler som kommer att ta mycket missbruk från djuren härdade i dem.Alla de linjekostnader du använder som skulle bör behandlas. Inga undantag bör göras, eftersom obehandlade trästolpar har en mycket kortare livslängd än de som har varit kemiskt tryckbehandlade. Dessa samma inlägg ska tappa i slutet vilket gör det lättare för post-pounderen att köra dem i marken.
  • Idealiskt linjekostnader ska sjunkit i 14 till 18 tum (35.6 till 45.7 cm) djupt oavsett terräng.Fler inlägg kommer att behövas för mer ojämn terräng som kanten på en kulle eller i en dal.
  • Bild med titeln Bygg ett boskap Steg 12
    13. Sätt upp resten av ledningarna. Du måste bedöma hur många strängar du vill ha speciellt för trådstängsel. Standarden är fyra ledningar per staketlinje (speciellt för barbed-wire fäktning), men vissa producenter föredrar att installera fem eller sex trådstaket speciellt längs vägarna.
  • Se till att varje tråd är jämnt åtskild med den andra. Detta är också en del av det som gör ett staket starkt och robust. Om ledningarna inte är jämnt åtskilda gör det enkelt för ett djur att sätta huvudet genom staketet eller till och med kunna gå igenom eller under staketet utan problem. Du måste göra det svårt för detta att hända.
  • För styrelsen till järnvägsstaket är standarden tre bräda eller skenor, en ovanpå den andra och jämnt fördelade per staket.
  • Bild med titeln Bygg ett boskap Steg 13
    14. Hammare i klammerna. Varje linjepost måste anslutas till ledningarna som sträcker sig upp av häftklamrar. Detta är viktigt eftersom boskap kommer att hitta ett hål i staketet, och ett hål kan vara en tråd som inte är ansluten till ett inlägg med ett staket, eller en tråd som har brutits från för mycket tryck som utövas på den. Staplen ska hamras i en vinkel mot ledningen (aldrig perfekt vinkelrätt), och slingan är något som pekar upp.
  • Det tar mycket av övning för att bli bra på att hammar häftklammer så att de ser snygga ut och snyggt. De är inte som hammeringspikar, eftersom de två spetsiga ändarna tillåter mycket mer ge än en spikad spik. Varje slag mot häftklammen måste vara rätt på (idealiskt, blåser blåser så att hammarhuvudets vinkel är bredvid perfekt vinkelrätt mot inläggets vinkel) så att det inte kommer att vinkla upp för mycket in i träet eller böja Så mycket att häftklammen blir så platt måste den bytas ut. Också, när du först försöker hammar kan du sakna det så att häftklammen går av någonstans i gräset och går vilse för alltid!
  • Kontrollera omkretsen av staketet för att se om du missade några häftklamrar eller något annat som kan vara fel.
  • Bild med titeln staket ett trädgårdssteg 3Bullet1
    15. Upprepa stegen ovan för resten av staketet du behöver bygga.
  • Bild med titeln Bygg ett boskap staket Steg 15
    16. Låt djuren ut till betesmarken.När du är färdig att bygga staketet, kan du äntligen låta dina djur ut till betesmark. Hålla ett öga på dem i en timme eller så som de vandrar omkretsen av deras nya betesmark för att se om de hittar ett hål att gå igenom.Om det inte finns några problem, så är du bra att gå!
  • Tips

    Använd en staketdragande vinsch eller en kom-tillsammans för att dra åt ledningarna. Använd inte din egen styrka för att göra det eftersom det aldrig kommer att räcka. Reservera din styrka för hantering av inlägg och hammar i häften.
  • När du bygger trådstängsel måste du behandla den första staketlinjen som en guide till var du ska punda dina inlägg i.
  • Kullar och dalar kan vara tuffa till staket, speciellt om de är ganska branta. Du måste sjunka ett inlägg i botten av kullen och hammar riktlinjen till den (häften ska vara i stolpen nog att den håller tråden, men inte så mycket att tråden inte kan flyttas genom slingan av Staplen), sjunker sedan ett inlägg på toppen och anslut ledningen till den posten.
  • Eller, helt enkelt rulla ut ledningen längs hela staketet först, pund i alla linjekostnader, sätt ut alla andra ledningar, sträck dem och gå och punda i häftklammerna, börja på toppen av kullen då ner.Du kan behöva använda en pinne eller något som liknar hissen eller håll ner tråden när du trycker på i häftklammret med hammaren.
  • Det finns många andra metoder för hur man stänger upp kullegenskaper, så forskning och ta reda på vad som kan vara den enklaste metoden för dig att använda.
  • Stegen ovan är främst för att bygga trådstängsel. Om du bygger bräda eller järnvägsstängsel, vanligtvis är det motsatt: inläggen går in först och sedan skenorna eller brädorna.Detta är detsamma för tillfälliga elstängsel.
  • Farm-staket staket är också byggda på samma sätt bord / järnvägsstaket är.
  • Tänk alltid på arten och typen av boskap du vill ha dina staket för att begränsa.Getter och nötkreatur har olika fäktningsbehov som den andra, till exempel.
  • Kontrollera och dubbelkontrollera att du linjer upp stolparna jämnt eller läger upp ledningarna jämnt. Det här markerar din staket innan de inlägg sätter in kommer att hjälpa till att vara oerhört.
  • Varningar

    Se till att du använder tjocka handskar och säkerhetsglasögon (solglasögon kommer att fungera också) vid hantering av taggtråd.
  • Taggtråd, eller någon tråd är farlig och måste hanteras med omsorg. Hantera inte slarvigt det så att det potentiellt pekar ut ögonen på antingen du eller din hjälpare.
  • Det handlar inte om om du kommer att klippas av taggtråd, men när. Om du får klippa och det är djupt, placera en gasbind eller pappershandduk på såret omedelbart och applicera tryck för att stoppa blödningen. De flesta nedskärningar från tråd kräver inte stygn om det inte är så djupt och blödningen kommer inte sluta efter en minut eller så.
  • Vilken maskin du använder med byggstängsel har potential att göra skada.Posta pundare är en av dessa maskiner: få fingrarna fångade på fel ställe och du kan vara in för mycket besvär.
  • Se till att du inte sträcker de ledningar som också lärs, annars kommer att bryta.Ledningar kommer att bryta utan någon varning, så var försiktig när du sträcker dem.
  • Ring innan du gräver.Det är inget värre än att slå en gas, olja, vatten eller elektrisk linje och orsaka betydande skador på utrustning eller till och med dig själv.
  • Saker du behöver

    • Posthålgrävare eller en power Auger.
    • Posthål Tamper- (något för att hjälpa till att packa smuts runt posten medan du fyller tillbaka det i hålet runt posten)
    • Staketdragare, även känd som staketsträngare, kom-längs trådsträngaren mm.
    • Postpounder
    • Fäktningstång
    • Hammare
    • Tråd efter eget val (barbed-tråd eller höghållfast och slät galvaniserad för hörnbälte)
    • Träbrädor eller skenor om du inte bygger ett trådstängsel
  • Behandlade eller cedar trästolpar för hörnaggregat
  • Behandlat trä (ofta gjorda av gran) eller stålt-T-Posts-linjekostnader
  • Femtio-pund låda med 1-1 / 2" till 1-3 / 4" Staketstakningar (du kan behöva mer än en om du har mycket staket att bygga)
  • Femtio-pund låda med 6" eller 8" spiral eller ringade naglar
  • Motorsåg
  • Skyffel
  • Traktor eller lastbil
  • Tung mallet
  • Barb Wire Holder Contraption för avrullning av tråd
  • Lath (så många som du tror du behöver för att markera betesmarker och korrument)
  • Landmätband
  • Penna
  • Största rulle av mätband Du kan hitta (minst 100 meter (328.1 ft) är idealisk)
  • Landmätare krita eller ljussprayfärg (eller båda)
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande