Hur man bryr sig om en miniatyrhäst

En miniatyrhäst kan vara ett underbart tillägg till din stabila, eftersom de är roliga djur att höja och interagera med. De är vanligtvis lätta att ta hand om och deras dagliga kostnad och det utrymme de behöver är mindre än en medelstor häst. Det sagt, en miniatyrhäst behöver samma dagliga vård som någon häst skulle behöva för att hålla den frisk och glad. Totalt sett är det viktigt att det är inrymt, matat, preparerat och bryr sig ordentligt. Om du ser till att alla dessa saker är klara, kommer du att ha en glad, hälsosam miniatyrhäst i flera år framöver.

Steg

Del 1 av 4:
Bostäder din miniatyrhäst
  1. Bild med titeln Vård för en miniatyrhäst Steg 1
1. Ställ in en stall för din miniatyrhäst. En miniatyrhäst måste hållas i rena förhållanden och behöver förses med skydd från regn, sol och vind. En 3-sidig stall som är inställd i en bete fungerar vanligtvis för miniatyrhästar som inte visas. Detta ger dem skydd mot väder men tillåter dem frihet att vandra.
  • Om du redan har en hästlåda kan du anpassa en vanlig häststall för en mini. Byt bara ut dörren och sänka vatten- och mathinkarna till en minis höjd.
  • Om du visar din miniatyrhäst kanske du vill hålla den i en stall i en ladugård för att hålla den ren. Men var noga med att hästens stall är upprättad speciellt för en mini. Det borde ha korta väggar som hästen kan se över och mycket luftflöde för att hålla hästen frisk.
  • Bild med titeln Vård för en miniatyrhäst Steg 2
    2. Ge tillgång till en betesmark. Det är viktigt att se till att din häst får motion och frihet medan du roar en betesmark. Att ge din häst friheten att vandra när det gillar, kan du bygga en öppen stalldörr som leder till betesmarken. Du kan också helt enkelt vända hästen själv varje dag.
  • Att ge din miniatyrhästtid i en bete kommer att ge den tillgång till gräs och kommer att ge den daglig träning.
  • Medan betesmarken inte behöver vara så stor som du skulle använda för en medelstor häst, ska en miniatyrhäst inte hållas i ett litet utrymme, till exempel en hundkörning. Du borde ge ungefär 1/4 tunnland per miniatyrhäst.
  • Bild med titeln Vård för en miniatyrhäst Steg 3
    3. Säkra alla betesmarker. Eftersom miniatyrhästar är mindre än andra hästar, kan de pressa ut ur hål i fäktning att en medelstor häst aldrig kunde komma ut ur. Innan du sätter din miniatyr i en betesmark för första gången, se till att det inte finns några hål eller brutna områden som hästen kan fly från.
  • En miniatyrhäst behöver inte fäktning som är lika lång som den gjord för en medelstor häst.
  • Se till att fäktningsskivorna är nära nog att din mini inte kan hoppa igenom, men tillräckligt bred för att det inte kommer att få ett ben fast.
  • Bild med titeln Vård för en miniatyrhäst Steg 4
    4. Ge ett följeslagdjur. Miniatyrhästar bör inte vara inrymda. Helst kommer du att ha flera miniatyrhästar som kan hålla varandra. Du kan dock också använda andra djur som följeslagare, som åsnor, hundar, får eller getter.
  • Miniatyrhästar är sociala varelser, så de borde aldrig hållas ensamma. Men du behöver ta hänsyn till sina individuella personligheter när du väljer en följeslagare för dem. Till exempel, om du har en grumpy häst, vill du ge det ett följeslagande djur som ger det lite utrymme och kommer inte att reagera dåligt på sin envishet.
  • Del 2 av 4:
    Matar din miniatyrhäst
    1. Bild med titeln Vård för en miniatyrhäst Steg 5
    1. Ge din miniatyrhäst tillgång till gräs eller mata dem hö varje dag. Foder, antingen som ges genom betning eller givna i form av hö, bör göra det mesta av din hästs kost. En miniatyrhäst kommer att äta 1 till 2% av sin kroppsvikt i foder varje dag, så det är viktigt att ge tillräckligt för djuret.
    • Till exempel bör en miniatyrhäst som väger 200 pund (91 kg) ges 2-4 pund (0.91-1.81 kg) av foder varje dag.
    • Miniatyr ponnyer som inte är bearbetade och är på en bra gräsbevuxen betesmark, vanligtvis behöver inte matas hö om det finns tillräckligt med gräs. Faktum är att om de matas för mycket kan det leda till att de blir överviktiga och det kan till och med orsaka kolik, en matsmältningssjukdom. Men om en häst fungerar regelbundet bör de matas för att hålla en stabil vikt.
  • Bild med titeln Vård för en miniatyrhäst Steg 6
    2. Komplettera din miniatyrhästs diet med korn om det behövs. Förutom hö och gräs kan din häst behöva en begränsad summa, även om vissa minier inte behöver ett tillägg alls. Prata med din veterinär om du inte är säker. Om du ger korn, gör så sparsamt, som för mycket totalt och för mycket på en gång kan det vara dåligt för en miniatyrhästs matsmältningssystem.
  • I allmänhet kan de flesta miniatyrhästar äta ungefär 1 pund (0.45 kg) Korn varje dag, dela upp i 2 matningar.
  • Miniatyrhästägare bör mata sina hästar en förblandad kombination av korn. Dessa blandningar innefattar typiskt majs, havre, vete och kornkorn. De är speciellt skapade för att möta en miniatyrhästs kostbehov och innehåller vanligtvis en blandning av kosttillskott såväl som korn.
  • Bild med titeln Vård för en miniatyrhäst Steg 7
    3. Ta din hästs storlek och kroppstillstånd. När du bestämmer hur mycket att mata din miniatyrhäst, bör du känna djurets kropp för områden där fett har deponerat och för områden som är alltför mager. Om din häst är överviktig vill du mata den mindre, och om din häst är underviktig vill du mata den mer.
  • Ett enkelt sätt att berätta om din häst är i god vikt är att känna sig längs sina sidor för sina revben. Om du kan känna sina revben men inte se dem, är din häst på en hälsosam vikt. Om du kan se revbenen är hästen underviktig - om du inte kan känna eller se revbenen är det överviktig.
  • Miniatyrhästar är benägna att bli överviktiga. Den idealiska vikten för en miniatyrhäst är var som helst mellan 150-300 pund (68-136 kg), beroende på hästens storlek. Håll ett öga på hästens storlek för att finjustera sin kost så att den kan stanna på en idealisk vikt.
  • Bild med titeln Vård för en miniatyrhäst Steg 8
    4. Övervaka din mini vikt när på betesmark. Miniatyr ponnyer har en tendens att gå lätt, så det är viktigt att hålla koll på hur mycket vikten av dina mini vinster när på betesmark. Om du märker att det växer tungt, kan du behöva få en betesmosning för att förhindra att din mini övermålas.
  • Bild med titeln Vård för en miniatyrhäst Steg 9
    5. Ge åtkomst till rent dricksvatten hela tiden. Det är viktigt att din miniatyrhäst kan dricka vatten när det behöver det så att det blir ordentligt hydratiserat. Var noga med att vattnet är rent och att behållaren du sätter vattnet i är ren också.
  • Rengör vattenbehållare varje vecka så att de inte hamnar skadliga bakterier, vilket kan påverka din hästs hälsa. Skölj bara behållaren med kallt vatten, lägg till några droppar diskmedel, skrubba ner med en pensel och skölj sedan ut det.
  • Du kan lägga till en droppe eller två av blekmedel till hästens vatten för att hålla bakterier och alger i bukten. Detta kommer inte att skada hästen och kommer att hålla vattnet mer välsmakande.
  • Del 3 av 4:
    Grooming din miniatyrhäst
    1. Bild med titeln Vård för en miniatyrhäst Steg 10
    1. Säkra din häst före grooming. Innan du börjar din grooming rutin, bör du se till att hästens tygn är bundna. Detta kommer att se till att hästen inte kan bult och att du kan hålla ett fast grepp om det medan du preformar dina grooming-uppgifter.
    • Du kan binda upp en häst med en mängd olika knutar, såsom en snabbkoppling knut.
    • Du borde alltid ha ett snabbfrigöringsalternativ, om din häst fastnar eller bekymrade.
  • Bild med titeln Vård för en miniatyrhäst Steg 11
    2. Låt hästen veta att du närmar dig den. Även om miniatyrhästar är små, kan deras sparkar och biter fortfarande skada dig. Som med alla hästar bör du närma sig dem på ett sätt som låter dem veta att du kommer. Göra buller när du närmar dig och se till att de kan se dig komma.
  • Du kan närma dig hästen från sidan och berör den som du gör det men aldrig komma upp på en häst bakifrån. Detta kommer att eliminera chansen för ett rädsla svar om du rör dem när de inte vet att du är där.
  • Bild med titeln Vård för en miniatyrhäst Steg 12
    3. Stå på hästens sida, inte bakom den. Under grooming bör du placera dig själv så att du är ute av skadans sätt. Stående direkt bakom en häst kan leda till att du blir sparkad om hästen blir spökad eller agiterad, så stanna alltid till sidan.
  • Bild med titeln Vård för en miniatyrhäst Steg 13
    4
    Plocka hästens hovar och bedöma deras hovhälsa varje dag. Miniatyrhästar behöver klipporna och skräp avlägsnas från sina hovar så att hovarna blir friska och de blir inte smärtsamma att gå på. Arbeta på 1 ben i taget, plocka upp hovet och använd en hovplock för att få alla klippor, gödsel, smuts, hö och andra skräp ut ur den inre delen av hovet.
  • När du har rengjort en hov ska du titta på ytan för att avgöra om det är friskt. Leta efter skador eller svullna områden inom hovet. Om du upptäcker ett problem, söker behandlingsrådgivningen av en veterinär.
  • Många miniatyrhästar behöver också sina hovar trimmade eftersom de vanligtvis växer snabbare än de är slitna. I allmänhet behöver en miniatyrhäst sina hovar trimmade en gång var 5: e veckor eller så.
  • Bild med titeln Vård för en miniatyrhäst Steg 14
    5
    Borsta hästens kappa dagligen. När man bryr sig om en miniatyrhäst är det viktigt att hålla kappan ren, mjuk och glänsande. Använd en mjukt borstborste över hela din miniatyrhästens kropp. Kom ihåg att borsta med hästens hår och inspektera djurets kropp för tecken på sjukdom eller skada medan du borstar det.
  • För att hålla din miniatyrhästs mane och svans untangled och glänsande bör du också borsta dem varje dag.
  • Borstning är särskilt viktigt för miniatyrhästar som du planerar att visa, eftersom deras mans och svanss tillstånd kommer att dömas.
  • Borsta din häst varje dag är ett bra sätt att binda med djuret. Det är kvalitetstid när du kan visa hästen du bryr dig om det och att du inte är ett hot mot det.
  • Del 4 av 4:
    Håll din miniatyrhäst frisk
    1. Bild med titeln Vård för en miniatyrhäst Steg 15
    1. Ge din häst extra omsorg under kallt väder. Medan miniatyrhästar faktiskt är ganska hårda, behöver de lite omsorg i frysningsförhållanden. Till exempel, under kalla dagar måste de vara robusta för att hjälpa dem att upprätthålla en stabil kroppstemperatur.
    • En matta är en filt som sätts på baksidan av en häst. De kan köpas från en lokal ridbutik, även om mattor för miniatyrhästar är svårare att hitta än de som görs för medelstora hästar.
  • Bild med titeln Vård för en miniatyrhäst Steg 16
    2. Få dem årliga veterinärvård. Din miniatyrhäst behöver regelbunden veterinärvård för att säkerställa att det är friskt och har inga framväxande hälsoproblem som behöver behandling. Veterinären kommer också att inrätta ett schema för immuniseringar och annan förebyggande vård som kommer att hålla din häst frisk i framtiden.
  • Vanliga sjukdomar som minis är ofta immuniserade för att inkludera tetanus, rabies, influensa och rhinovirus.
  • Bild med titeln Vård för en miniatyrhäst Steg 17
    3. Ge din hästdeworming medicinering var 6 till 8 veckor. En av de viktigaste sakerna som din veterinär kommer att göra är att ordinera dewormingmedicinering och att ställa in ett schema för att ge det till din häst. Deworming är avgörande för mini att förbli frisk, eftersom alla hästar är benägna att parasitiska infektioner och dessa infektioner kan vara mycket allvarliga och till och med livshotande. Denna medicinering ges vanligtvis till din häst var 6 till 8 veckor.
  • Deworming mediciner som ges till miniatyrhästar kommer normalt att skydda dem från strongyler, ascrid, pinworms, roundworms och andra vanliga parasitiska infektioner.
  • Bild med titeln Vård för en miniatyrhäst Steg 18
    4. Ta hand om din hästs tandhälsa årligen. Förutom allmänna hälsoundersökningar bör miniatyrhästar ha en tandprov varje år. Veterinären kommer att inspektera hästens tänder och se till att de är friska. Eventuella problem i munnen kan leda till allvarliga hälsoproblem, som undernäring, så det är viktigt att hålla sig på din miniatyrhästens tandhälsa.
  • Kontrollera din häst tänder regelbundet för att se till att tänderna ser friska och att deras bett är normalt och skapar även på tänderna på tänderna.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande