Hur man dekorerar ett bord för ett bröllop

När du väl har valt ditt bröllopstema och färgschema är nästa steg att ta det till livet. Ett av de bästa sätten att göra detta är att fokusera på dina bordsarrangemang och centerpieces. Tabeller spelar en stor roll för att diktera bröllopsatmosfären, eftersom de ofta är kontaktpunkten för en plats. Att välja rätt bordsstil och accentstycken kompletterar och förbättrar din speciella dag.

Steg

Del 1 av 4:
Välja tabellerTrött på annonser? Uppgradera till PRO
  1. Bild med titeln Dekorera ett bord för ett bröllop Steg 1
1. Välj tabeller som kompletterar ditt bröllopstema och färger. Tabellerna vid ditt bröllop måste anpassa sig till ditt bröllopstema. Har du en pastellblå sommarbröllop på stranden eller ett rustikt höstbröllop på en bondgård? Om du känner till ditt tema kommer du att kunna integrera sammanhängande detaljer i dina bordsdekorationer.
  • Klassiska, polerade träbord kan vara dyra att hyra, men kommer att ge en ren utseende till din bröllopsplats. Även om du täcker bordet, kommer eventuella synliga ben att se polerade. Det här är bra för avancerade bröllopsställen.
  • Rustika bord med långa träplankor kommer att införliva jordnära toner i ditt bröllop. Dessa fungerar bra för externa arenor som har ett centralt rustikt tema.
  • Plastiska vikbord kan vara billiga hyror dolda under snygga bordsdukar. Dessa tabeller kommer att vara robusta för dina gäster att luta sig på och låta dig fördela pengar till andra delar av ditt bröllop. Fällbara tabeller är ett bra val för strandbröllop eftersom den fuktiga och grusiga sanden inte skadar metallbenen.
  • Bild med titeln Dekorera ett bord för ett bröllop Steg 2
    2. Välj en tabellform som speglar din bröllopsstorlek och tema. Dina tabeller måste återspegla storleken på bröllop du har. Om du har många gäster på ditt bröllop, eller om du är i en liten inomhus eller en stor utomhuslokal, behöver ditt bord tillgodose dessa villkor.
  • Långa rektangulära eller bankettbord är bra om du behöver fylla en stor bankettsal. Du kommer att ha mindre att oroa dig för med sittplatser med några långa bord, och dina gäster kommer att kunna chatta fritt med varandra.
  • Cirkulära eller fyrkantiga tabeller hjälper till att bryta upp en gästlista i intima och hanterbara grupper. Dessa former fungerar för nästan vilken plats som helst, och du kan även växla bordet för att bryta upp borden visuellt.
  • Bild med titeln Dekorera ett bord för ett bröllop Steg 3
    3. Få stolar som kompletterar dina valda bord och bröllopstema. De typer av stolar du har på dina bröllopstabeller kan i stor utsträckning bero på villkoren i platsen och antalet personer som deltar i ditt bröllop. För utomhusbröllop kan du inte överskrida landskapet med chunky trästolar, och för ett fint inomhusbröllop kan vikstolar se ut ur platsen.
  • Vikstolar är ett prisvärt uthyrningsalternativ som kommer att blandas i en utomhusinställning. Om du har ett bröllop på stranden, överväg att få vita vikstolar. Den vita kommer att kontrastera snyggt med sanden och alla tält du har ställt upp, och stolens slimstil kommer inte att förringa inställningen.
  • Trästolar är dyrare att hyra men kommer att se mer polerade i en överdådig inomhusinställning. Om du får rustika trästolar eller bänkar, kommer de till och med att komplettera ett utomhusbröllop i ett fält eller på en gård.
  • Var noga med att använda ett jämnt antal stolar runt fyrkantiga tabeller - annars kommer du att sluta med ett udda antal platsinställningar, och tabellinställningen kommer att se obalanserad.
  • Bild med titeln Dekorera ett bord för ett bröllop Steg 4
    4. Mäta längden, bredden och höjden på bordet du har valt. Dimensionerna behövs för att köpa en lämpligt storlek bordsduk eller en löpare. För att få exakta dimensioner, använd ett mätband över en linjal. Om du hyrde dina tabeller från ett hyresföretag kommer personalen att kunna leverera dig med exakta dimensioner.
  • Dukduken kan vara golvlängd för att dölja otäckt bordsben, eller en medellängd så att gästerna enkelt kan glida sina stolar in och ut.
  • Om bordet är rund, mät diametern och höjden på bordet.
  • Del 2 av 4:
    Välja sängkläder och löpareTrött på annonser? Uppgradera till PRO
    1. Bild med titeln Dekorera ett bord för ett bröllop Steg 5
    1. Välj en färg som kompletterar färgschemat för ditt bröllop. Din bordsdesign kommer att byggas av din bordsduksfärg. Färgen ska kunna blandas med resten av tabellinställningen och inte kollidera med andra färger som används i designen.
    • Om din platsinställning eller mittpunkt kommer att ha många flerfärgade element, välja en duk som är neutralt färgad. Neutrala bordsdukar kommer att balansera de andra djärva bordselementen.
    • Vita eller gräddedukar kan också förbättra minimala färgpaletter också. Till exempel, vid ett strandbröllop där den centrala färgen är blå, kommer med en vit duk att komplettera sanden och definiera alla blåa element som används på bordet.
    • Om du har en minimal bordsdesign som omfattar många neutrala färger och nyanser, gör dukduken färgens färg. Dukduken kommer att dyka mot den neutrala platsen och mittpunkten, och det kommer att lägga djup på designen.
  • Bild med titeln Dekorera ett bord för ett bröllop Steg 6
    2. Välj ett tyg som förbättrar din bordsdesign. Dukdukens tyg bör förenkla eller klä upp din övergripande bordsdesign. Du vill välja tyger som är slitstarka och kommer att förbli färskt utseende hela dagen. Undvik bara att använda rena bomullsdukar när de utvecklar rynkor och veckas mycket.
  • Polyester Blenddukar ger ett rent utseende som lätt kan klä sig upp. Dessa är billiga och kommer i olika färger och nyanser för att passa alla bröllopsinredning. Polyesterblandningen hindrar linne från rynkning eller krökning under din stora dag.
  • Gör ditt bröllopshine med silkeslen satin eller ren spetsdukar. Dessa kan vara på den dyrare änden men är bra om du vill att bordsduken är kontaktpunkten för bordsarrangemanget.
  • Bild med titeln Dekorera ett bord för ett bröllop Steg 7
    3. Drapera en duk över bordet. Se till att bordsduken är jämnt förskjuten runt bordet. Tryck och dra det tills du är nöjd med placeringen. Om bordet är riktigt länge, rekrytera en vän eller älskade en för att hjälpa till att sätta på bordsduken.
  • Bild med titeln Dekorera ett bord för ett bröllop Steg 8
    4. Lämna träbord som är rustik eller höst tema bröllop. Vissa träbord har bra karaktär eller charm som du vill visa på ditt bröllop. Känn inte skyldig att täcka dessa ädelstenar, och istället gör träets accenter i bordet i dekorationen.
  • Om du vill ha en rustik känsla utan att ha dina bord, investera i vissa burlapdukar. Dessa blir mer populära med utomhusbröllop och evenemang som vill vara miljövänliga.
  • Bild med titeln Dekorera ett bord för ett bröllop Steg 9
    5. Lägg till en löpare över bordet för att skapa en bas för mittpunkten. Små eller obegränsade mittpunkter kan behöva en löpare eller placemat för att definiera dem från resten av tabellinställningen. Ha löpare eller placemat vara en kontrasterande färg eller textur till bordsduken, men följer fortfarande det övergripande färgschemat.
  • Välj en polyesterlöpare som har en kontrasterande färg till bordsduken. Par en lila löpare med en vit eller vitvit bordsduk för en stor inomhuslokal, eller en ljusblå löpare med en pastellgrön bordsduk för en strandlokal.
  • Silke, spets eller sequin löpare med ett definierande mönster kommer att lägga drama och textur till ditt bord. Det här är bra att använda om du valde en billig eller enkel duk och vill klä upp det.
  • Använd en burlap eller polyester löpare med ett elegant tryck för att kontrastera ett rustikt eller träbord.
  • Löpare behöver inte heller tyg. Använd en lång, grunda plantering eller block av färgat trä för att bygga ditt mittpunkt av.
  • Del 3 av 4:
    Skapa minnesvärda centrumpiecesTrött på annonser? Uppgradera till PRO
    1. Bild med titeln Dekorera ett bord för ett bröllop Steg 10
    1. Spela med växlande höjder och bredder i din bildskärm. Ett enkelt sätt att lägga till dimension till ett långt bord är att göra centerpiecesna har alternerande höjder och bredder. Par korta keramiska vaser med tunna, koniska ljus, eller placera ett uttalande glasvase med ett kluster av små, färgade ljus.
    • Husblommor eller ljus i varierande keramiska vaser, glasögon, burkar eller flaskor.
  • Bild med titeln Dekorera ett bord för ett bröllop Steg 11
    2. Ta med färg till dina bord genom att lägga till blommor till ditt mittpunkt. Blommor är klassiska accenter för ett bröllopsbord. Välj Blommor som kompletterar platsen eller färgschemat för ditt bröllop. Använd olika blomhöjder för att lägga till dimensionen till arrangemanget.
  • Små glas krukor av blå eller lila hydrangeas set i flodstenar kan lägga till en nödvändig pop färg till ett havtema bröllop.
  • Blanda långa, curling liljor med bunter av mjuk, vit gypsophila för att skapa ett uttalandeblommarrangemang.
  • För ett minimalistiskt utseende fyller du en glasburk med vatten och flottör plockade blommor eller kronblad på toppen. Sprida sedan mer av kronbladet på bordsduken. Detta ser bäst ut med kontrasterande färger som med en vit duk och röd kronblad.
  • Bild med titeln Dekorera ett bord för ett bröllop Steg 12
    3. Bryta sig bort från traditionella centerpieces genom att lägga till lövblad. Om du vill komma bort från att använda blommor som centerpieces, försök att lägga till löv eller succulenter istället. Dessa kan lägga till tropiska eller rustika element till något bröllop.
  • Vila ljus på en löpare av palmerblad eller placera vita keramiska krukor fyllda med hjärtliga, gröna succulenter för att lägga till textur i ditt bord.
  • Smyga några örter som rosmarin eller timjan i ditt lövarrangemang för att lägga till en trevlig arom.
  • Bild med titeln Dekorera ett bord för ett bröllop Steg 13
    4. Lägg till mjuk belysning på borden på en kväll eller utomhusbröllop. Placera småfickor av belysning på bordet för att skapa en varm atmosfär vid ditt bröllop. Det kan också knyta ihop några andra tabellelement du kan ha. Försök att koppla belysningselementen med kontrasterande blommor och lövverk, eller gör belysningen visa din kontaktpunkt på ditt bord.
  • Ljus kan lägga till elegans och till och med en trevlig arom till din bordsinställning. Använd långa, guldkandelabrer med långa vita ljus för ett dramatiskt uttalande, eller skapa intimitet med små teeljus. Håll dig inte fokuserad på vita ljus heller. Ha det roligt att leka med olika färgade ljus för att lägga till pops av färg till en neutral inställning.
  • Placera lyktor för att ta med metall och rustika accenter till dina bord. Omgivning av lyktor med små vildblommor eller lövverk för att lägga till utomhus, fantasiinställning. Om lyktor är för skrymmande, använd vit julljus istället för att lägga till en speciell blinkning till var och en av dina bord.
  • Bild med titeln Dekorera ett bord för ett bröllop Steg 14
    5. Ordna en bukett frukter och grönsaker för att lägga till pops av färg till ditt bord. Att ha en ätbar bukett är ett smart sätt att accentuera temat och färgschema för ditt bröllop. Plocka frukter och grönsaker som går med säsongen eller platsen du har ditt bröllop på.
  • Placera ananas och mangos på palmträd lämnar till accent ett tropiskt tematbröllop, eller ordna pumpor och kalebasser för att ta fram varma färger i ett höstbröllop.
  • Bild med titeln Dekorera ett bord för ett bröllop Steg 15
    6. Ta med din personlighet till bordet och skapa ett enstaka mittpunkt. Om du vill hålla dig borta från traditionella blommor eller ljus, införliva delade minnen eller hobbyer som du har med din betydande andra. Detta är ett bra sätt att skapa en buzz av konversation med dina gäster.
  • Lägg till en personlig touch till var och en av tabellerna vid ditt bröllop genom att visa fotografier i ditt mittpunkt. Välj ramar som matchar eller kontrasterar din övergripande inredning, och har minnena på en multi-leveled display.
  • Om du och din betydande övriga delar en djup kärlek till litteratur, använd en stack av klassiska böcker som ett mittpunkt. Kanske de båda har en söt tand. Burk ett sortiment av godis och godis, och sätt dem på displayen i mitten av bordet. Detta är ett djärvt val att dina gäster säkert kommer ihåg.
  • Del 4 av 4:
    Montering av platsinställningarTrött på annonser? Uppgradera till PRO
    1. Bild med titeln Dekorera ett bord för ett bröllop Steg 16
    1. Gör din platsinställning Ställ in den övergripande tonen i din bordsdesign. Det är viktigt att vara kreativ med din ställe eftersom det kan runda ut din övergripande design. Välj färgglada tallrikar med snygg silver för att klä upp en neutral eller vit duk. Om du har många dekorationer eller mittpunktsartiklar på ditt bord, använd en enkel vit plats för att tysta designen.
    • Tänk utöver de traditionella runda plattorna. Skapa ett edgy utseende genom att para fyrkantiga platsinställningar med fyrkantiga tabeller och rektangulära platsinställningar med rektangulära tabeller.
  • Bild med titeln Dekorera ett bord för ett bröllop Steg 17
    2. Vik dina enkla trasa servetter till fina former. Din kreativitet behöver inte stanna vid mittpunkten. Lite beröring som vikning av en servett In i en intressant form, eller en ficka för att hålla silverwaren, kan höja eller lägga samman med din bordsdesign.
  • För ett minimalistiskt utseende, vik en röd, vit eller färgad servett av din val i en reste sig att införliva de spridda rosenbladen på den vita dukduken.
  • För att lägga till en utsmyckning till din platsinställning, ordna din servett i en fläktvikt eller en dubbel ljussvik och glida på en bedazzled servettring.
  • Bild med titeln Dekorera ett bord för ett bröllop Steg 18
    3. Använd glasögon som automatiskt kommer att lägga till temat för ditt bröllop. Tänk på platsen och antalet gäster som kommer att vara på ditt bröllop när du gör det här. Glasögon med långa stammar kan slås över lätt på ett trångt bord, eller korta glasögon kan gå vilse på ett bord med ett stort centrumstycke eller platsinställning.
  • För ett rustikt utomhusbröllop, använd glasögon utan stammar eller till och med masonburkar att subtilt play av bondgårdens vibbar.
  • Bild med titeln Dekorera ett bord för ett bröllop Steg 19
    4. Avsluta din bordsdesign med unikt utformade platskort. Det här är de saker som dina gäster kommer att titta på att hitta sina platser, så du vill ha platskorten att införliva din bordsdesign. Tänk på olika texturer och teckensnitt för dina platskort. Du kan använda en enda vildblomma med en namnet som bifogas för att markera en plats, eller du kan gå till den mer traditionella cardstocken och en swirly font.
  • Om du har en strand tema bröllop, gör stora clamshells platskorten. Skriv namnet på gäst och evenemang på skalet med en permanent markör. För en extra bonus, har markörbläcket en pop av färg som matchar färgschemat för ditt bröllop.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande