Hur man skapar ett vintage tema för ditt bröllop

Om du älskar alla saker gammaldags, är ett vintage temat bröllop en bra idé för dig. Du kan inkludera vintage design i din klänning, kostym eller andra aspekter av dina outfits. Dekorera med vintageinspirerade centerpieces och buketter. Välj en vintage tema mottagning som ger ditt bröllop ett gammaldags utseende.

Steg

Del 1 av 3:
Plockar din klädsel
  1. Bild med titeln Skapa ett vintage tema för ditt bröllop Steg 1
1. Välj en vintage outfit för brudgummen. Om du vill att brudgummen ska se vintage, välj en gammaldags kostym. En cutaway coat smoking med en fjäril krage har en gammaldags känsla. Du kan också prova en enkel smoking bara en midjarock med en slips.
  • För att få tillgång till, lägg till en armbandsur. Klockor var ett mode häftigt i det förflutna och kan verkligen ge en brudgums outfit ett vintage utseende.
  • Bild med titeln Skapa ett vintage tema för ditt bröllop Steg 2
    2. Leta efter långärmade bröllopsklänningar som innehåller spetsar. Mer gammaldags bröllop klädd tenderade att ha längre ärmar, så leta efter längre eller tre fjärdedelsärmade klänningar. Lace var också ett mycket populärt tyg av äldre bröllop, så välj en klänning som innehåller mycket spets.
  • Du kan också leta efter gammaldags slöjor. Juliet hårklänning, till exempel, var en populär slöja i 20-talet.
  • Bild med titeln Skapa ett vintage tema för ditt bröllop Steg 3
    3. Håll din skodon gammaldags. Förutom gammaldags klänningar och smoking, behåll din skor i åtanke. Du bör välja klassiska sko-stilar som skulle ha varit populära under tidigare årtionden.
  • Vintage skor tenderar att ha utsmyckningar som snören och bågar, så välj ett spets-y, dekorativt par skor att gå med din brudklänning. Tänk på att du kommer att göra mycket att gå på din bröllopsdag, så välj ett par skor som är bekväma för dig.
  • För brudgummen och brudgummen, prova ett par brogues. Dessa var ursprungligen gångade skor i det tidigare tjugonde århundradet och många människor associerar dem med en vintage, gammaldags utseende.
  • Bild med titeln Skapa ett vintage tema för ditt bröllop Steg 4
    4. Välj ljus, nakna bröllopsfärger. För ett vintagebröllop vill du hålla färgerna lämpliga för tiden. Ljusa, gaudy färger var inte typiska i äldre bröllop. Istället välja naken eller lätt nyanser för en vintage känsla.
  • Gå till naken nyanser, som krämer, bruna och beiges. Du kan också försöka lätta nyanser, som ljusblues, pinks eller gröna.
  • När det gäller de faktiska outfitsen från brudgummen och brudtärna, välj enkla kostymer och klänningar i dina valda färger. För de flesta äldre bröllop var klädseln ganska förenklad.
  • Bild med titeln Skapa ett vintage tema för ditt bröllop Steg 5
    5. Inkorporera vintage frisyrer. För män var vintage frisyrer ganska enkla, så du behöver inte göra något för fint. Hålla fast vid ett gelat hår som skiljs på ena sidan. Kvinnor har i allmänhet fler alternativ.
  • En "20s-stil Bob eller en vågig" 40-tals stiluppdatering är bra alternativ för bruden.
  • Blommiga utsmyckningar var också vanliga i äldre bröllop, så försök att lägga till några blommor eller blommiga arrangemang till ditt hår. Brudtärna kan också bära blommor i håret.
  • Del 2 av 3:
    Välja dekorationer
    1. Bild med titeln Skapa ett vintage tema för ditt bröllop Steg 6
    1. Gå för vintage kasta kuddar. Täcka stolarna och sofforna i receptionen med vintage kuddar. Kasta kuddar Ge känslan av ett gammaldags salongrum och kan vara ett bra sätt att ge ditt bröllopsinredning en vintage stil.
    • Du kan sluta med en lokal antikaffär för att hitta vintage kasta kuddar. Du kan också prata med äldre vänner och släktingar för att se om de har några kasta kuddar som de skulle vara villiga att donera.
    • Håll ditt färgschema i åtanke när du väljer kasta kuddar. Välj kuddar som matchar dina bröllopsfärger.
  • Bild med titeln Skapa ett vintage tema för ditt bröllop Steg 7
    2. Inkludera gardiner, draperier och satin. Drapes och gardiner, vanligtvis av satin sorten, var populära i äldre hus. Prova att pryka fönster med satingardiner eller draperier. Om du använder en bröllopsbåge, försök att hänga några satindraperier eller gardiner runt bågen för att betona vintage känslan.
  • Bild med titeln Skapa ett vintage tema för ditt bröllop Steg 8
    3. Utsmycka buketten med vintage dekorationer. Eventuella buketter som används i ditt bröllop borde ha en vintage utseende. Du vill hålla fast vid klassiska blommor, som rosor och peonies, men du bör också bifoga vintageutsmyckningar till alla buketter.
  • Har pärlor och broscher inbäddade i blommorna. Du kan också ha en brosch kopplad till vad som helst som är bubett, såsom tyg eller band.
  • Heirloom Smycken är ett populärt vintage tillbehör. Detta kan enkelt fästas på en bukettbindning.
  • Bild med titeln Skapa ett vintage tema för ditt bröllop Steg 9
    4. Välj en vintage bröllopslöpare. Runner kommer att vara en stor dekorativ bit på din bröllopsdag. Välj en vintage löpare för att betona ditt tema. Välj en lång, burlap löpare med blomblad som täcker den.
  • Del 3 av 3:
    Innehåller vintage stil i receptionen
    1. Bild med titeln Skapa ett vintage tema för ditt bröllop Steg 10
    1. Har vintage centerpieces på borden. I receptionen kan du förvänta dig att det kommer att finnas centerpieces vid varje bord. Du vill ha dina centerpieces att ha en vintage känsla. Försök att välja centerpieces som speglar gammaldags smak.
    • Saker som fågelburar, oljelampor. och silvertroféer fungerar bra.
    • Om du vill ha något mer kreativt, välj vintage vaser eller masonburkar fyllda med blomsterarrangemang.
    Expertips
    Ivy sommar

    Ivy sommar

    Certified Wedding & Event Plannerivy Summer är en certifierad bröllopsplanerare och ägaren av Voulez-händelser. Ivy har över 10 års erfarenhet av konsult, planering och samordning av bröllop runt om i världen. Hon har också skapat en DIY Online Wedding Planning Workshop för par, kallad "Planera ditt bröllop som ett proffs." Hon bor för närvarande i Grekland där hon fortsätter att arbeta med ett världsomspännande nätverk av planerare och bröllopspersonal.
    Ivy sommar
    Ivy sommar
    Certified Wedding & Event Planner

    Håll dina dekorationer enkla att spika vintage utseendet. Enkelhet är en av de högsta formerna av sofistikering och kan enkelt vända ett modernt bröllop till ett vintage-tematbröllop.

  • Bild med titeln Skapa ett vintage tema för ditt bröllop Steg 11
    2. Välj vintage inspirerade matbord. Se till att tabeller i din mottagning är dekorerad med en vintage känsla. Mönster och utsmyckningar är viktiga här. Varje bord ska ha en duk med ett mönster som speglar bröllopsfärgerna. Till exempel, om du har isblå som en av dina bröllopsfärger, välj isblå dukdukar.
  • Du bör också hålla vintagekänslan i överensstämmelse med andra möbelval. Till exempel är en tårta med vintage-stil viktigt.
  • Bild med titeln Skapa ett vintage tema för ditt bröllop Steg 12
    3. Drick från vintage glasögon. Hit upp antikaffärer, garageförsäljning och skräpförsäljning för att hitta vintageglasögon. Gammaldags glasögon är ett måste för ett vintage temat bröllop.
  • Vintage glasögon är sällan vanliga. Leta efter glasögon gjorda av kristall eller liknande material som har en utarbetad design. Inga två glasögon ska vara ganska desamma i din mottagning.
  • Bild med titeln Skapa ett vintage tema för ditt bröllop Steg 13
    4. Använd en vintage stil byrå som ett spritskåp. Om du har en antik byrare som ligger någonstans, eller känner någon som gör, använd detta för att servera drycker. En gammaldags byrå kan likna ett klassiskt spritskåp folk skulle ha hållit i sina hem i 20-talet.
  • Du kan också använda en gammal vagn för ett spritskåp.
  • Bild med titeln Skapa ett vintage tema för ditt bröllop Steg 14
    5. Placera blommor strategiskt. Blommiga arrangemang och dekorationer var populära för äldre bröllop, så glöm inte att inkludera blommor. Men det är lätt att gå överbord med blommor, så se till att bara placera blommor där de behövs.
  • Lite går långt när det gäller blommor, så håll dig till några stora arrangemang. Till exempel, ha ett stort centrumpott vid bordet där bröllopsfestet sitter och några mindre blommarrangemang för borden.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande